Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Надявам се темата да е правилния раздел. И бих се радвал, ако някой сподели опита си. 

Както и самото заглавие подсказва, в задачата се пита някой продавал ли е в Ebay професионално, с други думи профилът му да не е бил "частен". Най-вече ме интересува създавали сте фирма, защото поне в Ebay при регистрация на "професионален" профил това не се изисква. Ако пък нямаш фирма, тогава как изпращаш някаква сметка или фактура заедно с пратката и изобщо изпращаш ли? Като цяло всякакви съвети в тази насока биха ми били полезни, тъй като в момента се чудя дали и колко сериозно да се занимавам с подобно нещо.

Връзка към мнение

Имам фирмен профил, от който съм купувал и продавал. Няма разлика в принципите на работа спрямо частния, освен че фирмената дебитна карта е регистрирана в профила за улеснение на счетоводството. Накратко - можеш да си "на светло" колкото ти пожелаеш. 99.99% от купувачите не ги е еня дали ще получат истинска фактура от истинска фирма.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз в началото ще търгувам с много малки обеми, за да видя дали изобщо ще потръгне. И щом няма значителни разлики между двата профила, излиза въпроса защо още от началото трябва да се прави "професионален" профил? Защото такъв дава право на безплатни 40 обяви, а от там нататък или плащаш на брой за всяка бройка надвишаваща 40, или направо им кихаш 500 евро и имаш право на 400 обяви. А при нормалния имаш право на 100 безплатни обяви. Единствената разлика е че комисионната ще ти спадне от 10% на 8.5%, ама трябва да продаваш супер много, за да ги избиеш само от това тези 500 евро.

Връзка към мнение

Между другото, добре е да прочетеш страници 95-99 от тази тема:

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/78944-Обсъждане-на-всичко-свързано-с-PayPal/page95

Ще разбереш някои от рисковете при работа с Paypal.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.