Прескочи до съдържание

Питане относно брак с чужденка, визи и други


Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци, моето питане е по-особено, видях вече темата за виза тип Д и брака на колегата с филипинката. Предстои ми да се оженя за арабка от Кралство Йордания. Въпросът е, че тя не е от столицата Аман, а от провинцията. Вариантите пред нас са два - тя да подаде заявление за виза, като се чудя дали да е тип Д или С, да дойде в България, да се оженим в общината и да подадем заявление за пребиваване. Другият вариант е аз да кандидатствам за виза за Йордания, да се оженим в консулството в Аман и да се приберем заедно в България. Писах на консулството ни в Аман, от там ми отговориха да видя в сайта на МВнР и ми пожелаха спокойна вечер. А от информацията в интернет направо се побърквам. Обръщам се към вас с молбата да ми помогнете от личен опит или правен такъв кой вариант е най-удачният за мен да избера. При кой ще бъдат най-малко бюрократичните спънки, а и рискът за нея самата. Много Ви благодаря!

Редактирано от B.Donchev
Връзка към мнение

За Йордания няма нужда да се кандидатства за виза. Получава се на влизане в страната и струва 40 динара. Но дори да се омъжите в посолството, за да пътува вече станалата твоя съпруга жена до България, пак ще й трябва виза. Но ще кандидатства на база това, че е част от семейството ти, докато в другия случай преди брака, трябва да кандидатства като нормален посетител.

За съжаление не съм наясно с подробности за типовете визи и условията за тях.

За сключване на брак са нужни преведени и легализирани документи като свидетелства за раждане, удостоверение, че може да сключи брак и т.н. 

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравей Дончев, 

 

 Прати й покана да те посети в България за период от поне 20-25 дни, виза С. И се оженете в България. 

 

После може да кандидатствате за виза Д и да я доведеш тук. 

 

Пиши ми на лични за повече инфо.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.