Прескочи до съдържание

За какво се притеснявате преди/когато сте на път?


Препоръчани мнения

Всякакъв твърд алкохол върши работа ;) Уиски, водка, текила и т.н. ;) Важното е обаче и да не се прекалява! Една глътка и толкова! Прекаляването с аклкохола може да доведе до нежелани резултати като напиване или преждевременно свършване на алкохола! В много държави не продават твърд алкохол и набавянето му може да е голям проблем.

А, добре тогава, няма да правя драстични промени, оставам си на водката :) . Повярвай ми, аз никога не прекалявам с алкохола, по-скоро го хабя напразно...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Бях пуснала една подобна тема преди: http://magelanci.com/topic/3247-как-се-справяте-със-стреса-при-пътувания/?hl=%2Bстрес+%2Bпътувания

 

Най-много се притеснявам да не се разболее дъщеря ни или ние, или всички точно преди пътуването. Досега се е случвало 2-3 пъти. Точно преди круиза дъщеря ни направи ушна инфекция и се наложи да взема антибиотик за първи път. За щастие пътуването се осеществи, но много се бяхме притеснили всички. Друг случай е когато реших, че ще е ОК да ми извадят 2 мъдреца, 1 ден преди пътуване да САЩ - след това разбрах, че не трябвало да се лети 48 часа след изваждането.,,

 

Също така се притеснявам да не се отменят полети поради лошо време през зимата.

Това са основните ми притеснения по-принцип.

 

Иначе като пристигнем се успокоявам, ние сме пътували само с Северна Америка и Европа и не се притеснявам, че някой ще ме обере. Но винаги съм внимателна и винаги имаме копия на документите.

 

Да добавя, като пътуваме в САЩ, го има и притеснението, че ще ми се наложи да отида на лекар и ще трябва да платя $5,000 за 15 минутен преглед. Затова, въпреки че в бенефитите от работата има застраховка, и към кредитната карта има застраховка, аз пак купувам допълнителна, за всеки случай...

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Пантелей пътник

Май за кражби най се тревожа....и не само на пари и карти по време на пътуването,ами и вкъщи. Един път така си заварихме апартамента,че.... :O  :mad:  :angry:

Връзка към мнение

И аз съм от тези дето си падат малко пси фактор :) . Първо започвам да се притеснявам още преди пътуването дали няма да се разболея. Честно казано това е доста странно, защото почти не боледувам, но две поредни години преди пътуване се случва да контактувам с хора, които са болни от жълтеница и особено единният път, когато отивахме на круиз си мислех: Сега като ми стане лошо, няма да знам дали ми е така от морската болест или съм болна от жълтеница  :lol: . Отделно си се притеснявам за здравето на близките. В деня на първия полета докато не видя на таблото, че всичко е наред и ще си излетим навреме, направо треска ме тресе, особено, ако след това имам да гоня и друг полет. По 100 пъти проверявам дали сме взели документи и пари. Обаче, когато вече излетим - всичко си идва на мястото и спирам с притесненията  ;) !

За следващото пътуване се притеснявам дали няма да ме изядат комарите, въпреки че тук не ме ядат, ама тези азиатските може да не са толкова претенциозни  :) . Хубавото е, че вече знам как да се справям срещу хранителни зарази и за това е излишно да се притеснявам  :P !

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

При първото ми голямо пътуване - през 86-та за 6 месеца в Москва - ми се случи операция по спешност, с много неприятни спомени и още по-неприятни последствия, които след това влачих почти година. Оттогава насам, преди всяко пътуване ме боли я мъдрец (включителни извадените), я корем, я крак. Даже съм ходила по спешност на прегледи, за да успокоя хипохондрията. Реално проблеми след Москва  не съм имала, да чукам на дърво, но явно е по-силно от мен. След седмица тръгваме на пътуване, вече ме боли челюстта, трябва да е слюнчена жлеза....

 

Иначе нормалната ми паника е дали сме взели всички пари, лични карти, резервации, карти и пр. За дома и котака съм оставила грижата на любимите ми майка, баща, брат, снаха и племенник, и СОТ, така че там всичко е точно.

 

Психо, к'во да правиш. :mad:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Трите най-важни неща ги приготвям първо и следя за тях винаги къде са ми - паспорт, пари, банкови карти. Като цяло си стягам багажа за 15 минути и не забравям неща, но и трите пъти, когато се е случвало да забравя нещо, бяха джапанките, а много мразя да влизам бос в баня.  :lol:

 

За мястото, където отивам, проверявам три неща - трансфера до хотела, забележителностите наоколо и къде са заведенията, които работят до късно.  :lol:

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
  • 5 седмици по-късно ...

Най-много се притеснявам за парите и кредитните карти, както и за документите - паспорт, лична карта, билетите за самолета ( ако пътувам с такъв) Без багаж, мога да се оправя някак си, без документи и пари.. трудно :) 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
Евгени Димитров

Аз се притеснявам да не ми вземат ракията от куфара, че там без бой няма да я дам!

Иначе стандартните неща - документите и парите. Някой път се налага да нося по-голяма сума кеш, винаги я държа в един джоб, без да слагам каквото и да било друго. Не искам да изръся пари в търсенето на другото нещо в джоба. И като пътувам все се пипам по джоба да видя дали са там. Много е неприятно и дискомфортно през целия път

Редактирано от Evgenikd
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Много съм прецизна в стягането на багажа. Винаги няколко пъти се проверя взето ли е всичко и бих казала, че до момента не ми се е случвало да забравям нещо важно... пу да не ми е уроки :)

Ако нещо се обърка в чужбина за мен винаги е приключение и трупане на опит, а и винаги има за какво да разкажем. Минава съм през различните нюанси на повечето евентуални страхове. Не ми е намирана хотелска резервация, блокирана ми е била карта, проблеми с имиграционни власти, разболявала съм се тежко, проблеми с рент а кар, загуба на багаж, изпускане на последен шатъл и спане на летище, пътуване на автостоп и прочие.

Винаги има някаква алтернатива и решение. Пари могат да ти бъдат пратени, може веднага да си букнеш друг хотел и т.н.

Но всичко това го понасям "по - лесно", когато не съм сама и като имам телефон и човек на който да се обадя. Това е моята тайна.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.