Argentique Публикувано: Петък в 11:26 Сподели Публикувано: Петък в 11:26 преди 40 минути , Eva eva каза: трамвая, в който редовно си заспивах 😄 преди 41 минути , Eva eva каза: вече през горичката бях мат 😄 преди 41 минути , Eva eva каза: В него пак си доспивах 😄 Ей така човек като си отспи авансово на младини и после без проблеми може да отиде на коледно парти с продължения по клубове, а от клуба – директно на първия самолет за Италия, където да продължи в същия дух. 😜😎 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: Петък в 11:44 Сподели Публикувано: Петък в 11:44 преди 1 час, Argentique каза: Някъде из нета гледах снимки на едно зелено трамвайче, по-старо от „корнишона“ горе, с нещо като коледно осветление. Дали ще ги има декември? Ред. много знаете и вие Наскоро прочетох,че ретро трамвая,който по Коледа го пускат в движение,в момента е пред банята,т.е.пред музея на София и планират да го направят туристически център.Ако за същия трамвай говориш. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: Петък в 11:49 Сподели Публикувано: Петък в 11:49 На 11.11.2024 г. в 18:57, Яничка каза: Доживяхме в София да има app, с който може да се плаща Синя и Зелена зона, без са цъкаш смс-и: Хубава работа, ама ... Не виждам възможност да се плати за половин час. (Това "автоматично" каква функция има?) Много често имам да свърша работа в центъра за 5-10-15 мин. - да оставя/взема някакъв документ на/от фирма или институция, да обменя валута в бюрата на Гладстон или Графа, да дам кръв в лаборатория, или да си направя стоматологична снимка, да влезна за бърза покупка в някакъв магазин, аптека и пр. . Еми не ми се плаща за цял час, особено в синя зона - защо може да има талони за паркиране за половин час, а да не може през приложението да се плати за 1/2 час? Инсталирах си приложението с надежда, ама явно ще се налага да продължа да си търкам половинчасовите талончета, като квартален комарджия в тотопункт. 3 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: Петък в 12:02 Сподели Публикувано: Петък в 12:02 Преди 1 час, Eva eva каза: @Граф Вронски, прекрасни снимки 🙂 Поздравления 🙂 С какво снимаш, хич не ти криви? Може и да си споделял, но не се сещам 🙂 Подсетихте ме за трамвая, в който редовно си заспивах 😄 След училище минавах през стрелбището срещу Стадиона, купувах си някоя картичка с известен за времето актьор или певец /купувала съм си и картички с робинята Изаура 🙂/, качвах се на трамвая и вече през горичката бях мат 😄 Добре, че някак успявах да си сляза на Семинарията и да си взема автобуса за моето село 🙂 В него пак си доспивах 😄 Благодаря. Снимам с телефон Samsung S24+. Не са криви , защото винаги ги минавам през Snapseed и изправям хоризонта. Но и вече усещам кога е криво, и вече почти 90% от случаите, програмата нищо не прави. Пуснал съм си и grid-а, която доста ми помага. 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: Петък в 12:38 Сподели Публикувано: Петък в 12:38 преди 2 часа, домосед каза: Това е лесно. Трудното вече 50+ години го търся и не мога да го намеря даже с гугъл: къде са църквите на адвентистите от първия, втория, третия, четвъртия, петия, шестия и осмия ден. Изпуснал си Светиите от последните дни, за да е пълен списъка. Но и те като горните също нямат църква в София. Връзка към коментар
домосед Публикувано: Петък в 13:21 Сподели Публикувано: Петък в 13:21 (редактирано) преди 47 минути , neuromancer каза: Светиите от последните дни, за да е пълен списъка. Но и те като горните също нямат църква в София Хайде сега! Нямали. На моята улица е. https://maps.app.goo.gl/Ewhtns3sTNCRXUTZ9 Знаеш ли колко пъти са се опитвали да ме зарибят. Те карат някаква форма на наборна служба и младежите (според значките им: старейшините) се сменят често. И по-неопитните се опитват да си започнат мисията от квартала, като че ли току що са открили Америка, пардон - Европа. Впрочем, ако някой постави любимия ми мюзикъл на софийска сцена, няма да имам нужда от допълнително зарибяване да си купя билет! Редактирано Петък в 13:26 от домосед мюзикъл 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: Петък в 13:30 Сподели Публикувано: Петък в 13:30 преди 7 минути , домосед каза: Хайде сега! Нямали. На моята улица е. Ако не се лъжа, в тази сграда преди години имаше офис за частно банкиране. Сега - светиите от последните дни. Интересна трансформация. Връзка към коментар
домосед Публикувано: Петък в 13:34 Сподели Публикувано: Петък в 13:34 преди 1 минута , Zaro каза: Ако не се лъжа, в тази сграда преди години имаше офис за частно банкиране. Преди това имаше кубинско посолство. В трети клас имахме кубинец, дете на служител в посолството, в класа, който ни снабдяваше с етикети за пури. От другите класове яко завиждаха! 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: Петък в 14:43 Сподели Публикувано: Петък в 14:43 преди 2 часа, Граф Вронски каза: Благодаря. Снимам с телефон Samsung S24+. Не са криви , защото винаги ги минавам през Snapseed и изправям хоризонта. Но и вече усещам кога е криво, и вече почти 90% от случаите, програмата нищо не прави. Пуснал съм си и grid-а, която доста ми помага. Аз имах предвид, че не криви по вертикала. Сградите са ти супер симетрични една спрямо друга 🙂 И аз съм с подобен телефон, Samsung S24 Ultra, все още го разучавам 🙂 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: Петък в 15:14 Сподели Публикувано: Петък в 15:14 Какво имаш предвид да криви по вертикала? Бъчва? Или успоредните прави се събират нагоре? Ако е второто, не е от обектива, а от наклона на апарата, ако снимаш хоризонтално го няма. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: Петък в 15:57 Сподели Публикувано: Петък в 15:57 преди 41 минути , neuromancer каза: Какво имаш предвид да криви по вертикала? Бъчва? Или успоредните прави се събират нагоре? Ако е второто, не е от обектива, а от наклона на апарата, ако снимаш хоризонтално го няма. И хоризонтално, и вертикално все криви. 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: Петък в 16:03 Сподели Публикувано: Петък в 16:03 Първата наистина е доста странна. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: Петък в 16:03 Сподели Публикувано: Петък в 16:03 Ами това си е винаги така с по-широкоъгълните обективи. Като наклониш малко апарата нагоре, така се получава. Трябва водоравно. Имам предвид обектива да е насочен хоризонтално, не леко нагоре, за да хване повече небе. То и иначе стои неестествено. Има и обективи с корекция (tilt-shift обективи), ама не вярвам някой тук да има такъв, те са много специализирани. 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: Петък в 20:10 Сподели Публикувано: Петък в 20:10 преди 5 часа, Eva eva каза: Аз имах предвид, че не криви по вертикала. Сградите са ти супер симетрични една спрямо друга 🙂 И аз съм с подобен телефон, Samsung S24 Ultra, все още го разучавам 🙂 Аз все се плаша от крив хоризонт и веднага това дойде като мисъл. Мисля, че се сещам за какво говориш, но реално не знам защо не са ми криви. 😄 Това, което правя е да ги сложа на zoom 3 и така снимaм 😄 и гледам така да застана, че да си измисля някаква симетрия в главата ми 😄 да, дано да се изказвам правилно. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: Петък в 20:23 Сподели Публикувано: Петък в 20:23 преди 5 часа, Eva eva каза: Аз имах предвид, че не криви по вертикала. Сградите са ти супер симетрични една спрямо друга 🙂 И аз съм с подобен телефон, Samsung S24 Ultra, все още го разучавам 🙂 Сградите, които снима, имат продължение в перспектива. Ако загледаш изолирано една срада, има изкриваване, но то се "поглъща" от следващите. Освен това, не снима от нивото на земята, а от по-високо, което също е от значение. Погледни първата бяла сграда вляво и опитал визуално да "изрежеш" следващите. Voila! 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: преди 17 часа Сподели Публикувано: преди 17 часа Покрай работни ангажименти в района успях да видя "Ахинора" на Иван Милев. Най-известната картина на художника беше изложена в Софийска градска галерия само за два дни - вчера и днес. Коя е Ахинора? В „Богомилски легенди“ акад. Николай Райнов описва Ахинора като славянска жрица. Хан Аспарух е запленен от нейната красота. Прави я своя жена, но противници на идеята за обединение на българи и славяни се бунтуват. Когато съобщава решението си българите да преминат река Дунав и се установят в славянските земи, боилите искат да се изпълни волята на Тангра, а именно – той да жертва най-скъпото си. Ахинора разбира какво се иска от нея и сама се хвърля в огъня. Така и започва летоброенето на България! Пак той пише за Ахинора във „Видения из Древна България“ през далечната 1918 г. „Аз съм Ахинора, съпруга на Аспаруха, царица на България. Не ме познавате вие, защото идете от далечна земя и далечно време – сега, когато съм мъртва и вашите аклинания с пъклена власт са извикали моя призрак – да ви говори! Ахинора е моето име, което значи "мирис на теменуги". Защо ме будите?“ "И в ранното утро, кога по веление на боговете царица Ахинора бе пренесена в жъртва за онзи народ, що бе мечта и дело на Аспаруха, царят изпусна своя щит, защото мъка сгърчи десницата му. И щом пламъците погълнаха младата снага на царицата, той извърна глава, за да не гледа". Много мъка има в очите на предадената на смърт теменужена царица, картината е толкова красива и въздействаща! В момента в СГХГ тече изложбата "Европа в България" и си заслужава да се разгледа, дори и без "Ахинора" 9 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: преди 17 часа Сподели Публикувано: преди 17 часа И видяно по пътя. 🙂 Точно украсяваха елхата до Шератон. Минах отдалече покрай немския коледен базар. Работния ден и времето не предполагаха греяно вино. 😃 Познайте дали устоях?🙃 Това е риторичен въпрос - на белгийската пекарна никога не устоявам. Но сега буквално ме зашеметиха - то хубаво се въздържах от греяното вино, ама там пробвах някакъв изумителен крем, но наблъскан с толкова много портокалов ликьор, че ми затрудниха работния процес. Това не го очаквах. 🤓 13 5 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: преди 15 часа Сподели Публикувано: преди 15 часа преди 1 час, iMari каза: Това е риторичен въпрос - на белгийската пекарна никога не устоявам. Но сега буквално ме зашеметиха - то хубаво се въздържах от греяното вино, ама там пробвах някакъв изумителен крем, но наблъскан с толкова много портокалов ликьор, че ми затрудниха работния процес. Това не го очаквах. 🤓 Е, вярно ли и сладките им работи са хубави?! Кроасаните им са великолепни просто. Ако някой не знае къде са- в локалното от орлов мост към университета, където като бях малка се движеше трамвай, а сега има розови кестени. Истински белгиец меси вътре разкошни кроасани. 8 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: преди 14 часа Сподели Публикувано: преди 14 часа преди 13 минути , desislavna каза: Е, вярно ли и сладките им работи са хубави?! Кроасаните им са великолепни просто. Ако някой не знае къде са- в локалното от орлов мост към университета, където като бях малка се движеше трамвай, а сега има розови кестени. Истински белгиец меси вътре разкошни кроасани. Аз също много харесвам кроасаните.Има и едни вкусни питки.Сладките неща са супер.И аз си спомням трамвая,а сега "цъфтят в суматохата кестени,прецъфтяват и пак цъфтят." @iMari,какъв е този крем?Утре имам път натам,ще гледам да го пробвам. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: преди 14 часа Сподели Публикувано: преди 14 часа преди 54 минути , desislavna каза: Е, вярно ли и сладките им работи са хубави? О,да! Те просто нямат лошо нещо. В интерес на истината най са ми любими кроасаните с кашкавал. Скоро пробвах сандвичите им - супер вкусни. А толкова време гледах как ги разграбват и се чудих какво толкова намират в един сандвич. Крема се казваше май "Романа" или нещо подобно. Питай за крема с портокалов ликьор. Или са объркали рецептата или вече са в коледно настроение. 🤣 Не съм го засичала досега, но пекарната е толкова оборотна, че трудно улучвам едни и същи неща два пъти. Имат и едни много леки и приятни, подобни на чийскейк пастички. Мисля, че имат поне още една тяхна пекарна, дали не беше на ул. "6ти септември"? 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега