AlexandraKo Публикувано: 13 септември, 2019 Публикувано: 13 септември, 2019 преди 6 часа, Zaro каза: Оператор на разходи също става. А и в крайна сметка в едно семейство има един оптимизатор и един оператор на разходи. То се знае кой кой е. Ааа, не знам! ОР си е лично на @master_of_germs, той си го измисли, дали може да се дублира значението, питайте него:))))))))
Mary Публикувано: 18 септември, 2019 Публикувано: 18 септември, 2019 Интересна проява утре, от която може някой да се възползва: 1
iMari Публикувано: 18 септември, 2019 Публикувано: 18 септември, 2019 Препоръчвам Синагогата (зад Халите)-особено ако попаднете на гид, който да ви запознае с историята. 2
schnappsyy Публикувано: 21 септември, 2019 Публикувано: 21 септември, 2019 Благодаря за споделянето на програмата на Европейските дни на наследството! Видях много красиви места и чух много интересни факти. 7
Яничка Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 Гледам, че почти не сме засегнали приложението за смартфон за е-билетчета за някои автобуси и метрото tickey.me В София може да се минава със смартфон вместо с хартиено билетче на тези метростанции: Люлин Константин Величков Сердика 1 Сердика 2 Софийски Университет Летище София НДК Витоша Бизнес парк стадион "Васил Левски" Опълченска Лъвов мост Младост 1 Цариградско шосе Може да се ползва и за автобуси 84, 184 и 384 . Плащането става с дебитна и кредитна карта, както и с PayPal (може повече от един платежен инструмент да се вкара, става при изтегляне на приложението и регистрация). При проверка от контрольор просто се показва билета на екрана. Приложението може да се ползва и във Варна. Неудобното все още е, че може да се купуват само единични билети по 1,60 лв. Вариант за карта се предвиждал. Така че за сега пластиката, при която билетът излиза 1,20 лв., е по-удачна. 5
Zaro Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 преди 14 минути , Яничка каза: Гледам, че почти не сме засегнали приложението за смартфон за е-билетчета за някои автобуси и метрото tickey.me В София може да се минава със смартфон вместо с хартиено билетче на тези метростанции: Люлин Константин Величков Сердика 1 Сердика 2 Софийски Университет Летище София НДК Витоша Бизнес парк стадион "Васил Левски" Опълченска Лъвов мост Младост 1 Цариградско шосе Може да се ползва и за автобуси 84, 184 и 384 . Плащането става с дебитна и кредитна карта, както и с PayPal (може повече от един платежен инструмент да се вкара, става при изтегляне на приложението и регистрация). При проверка от контрольор просто се показва билета на екрана. Приложението може да се ползва и във Варна. Неудобното все още е, че може да се купуват само единични билети по 1,60 лв. Вариант за карта се предвиждал. Така че за сега пластиката, при която билетът излиза 1,20 лв., е по-удачна. То да не подхващаме градския транспорт на София, че там развитието е толкова застинало във времето, че няма повече накъде. 3
Яничка Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 преди 1 минута , Zaro каза: развитието е толкова застинало във времето, че няма повече накъде. Затова е добре да отразяваме като има напредък, макар и малък 🙂 2
Zaro Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 преди 2 минути , Яничка каза: Затова е добре да отразяваме като има напредък, макар и малък 🙂 А бе може и да е някакъв напредък, но на фона на това, че има 2 вида билет - еднократен и дневен, че отказват да въведат билет за определено време - час или два както е почти навсякъде, и най-вече средновековните перфоратори ... не знам. Преди години вкараха едни трамваи по линията на 10 от Чехия, които си дойдоха с тамошните автомати за отбелязване на час и дата. Ами свалиха ги и сложиха жълтите перфоратори, на които можеш да си перфорираш и главата, ако трамваят спре по-рязко. Просто хора с аналогово мислене не могат да направят цифровизация, ама влизаме в друга сфера. 7
домосед Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 В Симеончовата градина има някакъв мини панаир на тема Здравословен начин на живот. Ароматът на кебапчета се носи отвъд Ариана! 1 4
bulpa Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 преди 52 минути , домосед каза: Здравословен начин на живот. Ароматът на кебапчета се носи отвъд Ариана! Ами, това е супер здравословна комбинация от основните хранителни вещества - белтъчини и мазнини от кебапчетата и въглехидрати от бирата!!! 2
koliob Публикувано: 27 септември, 2019 Публикувано: 27 септември, 2019 преди 11 часа, Яничка каза: Гледам, че почти не сме засегнали приложението за смартфон за е-билетчета за някои автобуси и метрото tickey.me В София може да се минава със смартфон вместо с хартиено билетче на тези метростанции: Люлин Константин Величков Сердика 1 Сердика 2 Софийски Университет Летище София НДК Витоша Бизнес парк стадион "Васил Левски" Опълченска Лъвов мост Младост 1 Цариградско шосе Може да се ползва и за автобуси 84, 184 и 384 . Плащането става с дебитна и кредитна карта, както и с PayPal (може повече от един платежен инструмент да се вкара, става при изтегляне на приложението и регистрация). При проверка от контрольор просто се показва билета на екрана. Приложението може да се ползва и във Варна. Неудобното все още е, че може да се купуват само единични билети по 1,60 лв. Вариант за карта се предвиждал. Така че за сега пластиката, при която билетът излиза 1,20 лв., е по-удачна. Има и още един вариант с мобилен телефон, но е само за дневна и нощна карта. Минава се през най-дясната вратичка на метрото (мисля, че работи на всички станции). Регистрирате се на сайта https://sofia.mpass.bg/bg/ и си купувате дневна карта за 4 лв. Ако си я купите с карта Mastercard и запазите картата получавате безплатно код за още една карта и цената пада на 2 лв. 🙂 (в този смисъл, когато Revolut генерира виртуални Mastercard може да се ползват и за това). Освен това абсолютно легално веднъж картата може да бъде прехвърлена на друго устройство, така че може да бъде споделена, а със скрийншот и минимален риск и многократно. 1 1
akair Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 3 hours ago, koliob said: Има и още един вариант с мобилен телефон, но е само за дневна и нощна карта. Минава се през най-дясната вратичка на метрото (мисля, че работи на всички станции). Регистрирате се на сайта https://sofia.mpass.bg/bg/ и си купувате дневна карта за 4 лв. Ако си я купите с карта Mastercard и запазите картата получавате безплатно код за още една карта и цената пада на 2 лв. 🙂 (в този смисъл, когато Revolut генерира виртуални Mastercard може да се ползват и за това). Освен това абсолютно легално веднъж картата може да бъде прехвърлена на друго устройство, така че може да бъде споделена, а със скрийншот и минимален риск и многократно. Тази карта е по-популярна от Тики и репортерите на Нова ТВ веднага бяха хванали "врътките" за споделяне - през социални мрежи, скрийншоти, ... Беше станало голям скандал и от компанията, за щастие, затвориха вратичките. Даже някъде го бяхме коментирали из форума. Недостатък беше, че можеше да се плаща със СМС, но само за 1 от 3 мобилни оператори. Не знам дали го оправиха...
koliob Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 4 часа, akair каза: Тази карта е по-популярна от Тики и репортерите на Нова ТВ веднага бяха хванали "врътките" за споделяне - през социални мрежи, скрийншоти, ... Беше станало голям скандал и от компанията, за щастие, затвориха вратичките. Даже някъде го бяхме коментирали из форума. Недостатък беше, че можеше да се плаща със СМС, но само за 1 от 3 мобилни оператори. Не знам дали го оправиха... Нямам идея какво и кога е коментирано и правено, но в момента е факт, че дават безплатен код при регистриране на MC и може да се прехвърля еднократно, а и скрийншотите си работят. 1
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 Сега пробвах, взех дневна карта. Регистрирах карта Curve master card и дойде промо код. Плащането го направих с част от едни 5£, които бяха бонус за регистрацията в Curve и стоят в wallet curve cash. Не намирам начина да се прехвърли легално еднократно обаче. Идеята ми е да я шерна с дъщеря ми, тя да пътува с метрото а аз с тролей. Ще стане ли? Може ли някой да сподели, @koliob 🙂
koliob Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 19 минути , Branko каза: Сега пробвах, взех дневна карта. Регистрирах карта Curve master kard и дойде промо код. Плащането го направих с част от едни 5£, които бяха бонус за регистрацията в Curve и стоят в wallet curve cash. Не намирам начина да се прехвърли легално еднократно обаче. Идеята ми е да я шерна с дъщеря ми, тя да пътува с метрото а аз с тролей. Ще стане ли? Може ли някой да сподели, @koliob 🙂 Прехвърлянето може да стане само веднъж, като другият трябва да се логне с твоето име и парола на неговото устройство и да потвърди прехвърлянето. В този момент картата се появява, но изчезва от твоето устройство и не може да се върне. Иначе няма проблем да пратиш скрийншот, но рискуваш някой по-запознат контрольор да забележи, че не е отворено през браузъра. 2
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 Ясно. Значи оригинала е за пътуване с автобуси и тролейбуси а копието за метрото, където няма контрольор 🙂 Благодаря 2
домосед Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 7 часа, akair каза: Недостатък беше, че можеше да се плаща със СМС, но само за 1 от 3 мобилни оператори. Не знам дали го оправиха... Не е смс, а директно се добавят 4 лв към сметката за телефона, през който я купуваш. Естествено питат за потвърждение дали така искаш. С мтел/А1 работи, откакто ги пуснаха тия карти. За другите нямам идея преди 35 минути , Branko каза: метрото, където няма контрольор Няма ли вече? Мене редовно са ме проверявали, ама последното май беше преди повече от година 2
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 Ами аз не съм срещал никога, даже не знаех, че има в метрото 🙂 Но все пак там е по вероятно да не те провери контрольор 🙂 1
Граф Вронски Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 47 минути , Branko каза: Ясно. Значи оригинала е за пътуване с автобуси и тролейбуси а копието за метрото, където няма контрольор 🙂 Благодаря преди 14 минути , домосед каза: Няма ли вече? Мене редовно са ме проверявали, ама последното май беше преди повече от година преди 7 минути , Branko каза: Ами аз не съм срещал никога, даже не знаех, че има в метрото 🙂 Но все пак там е по вероятно да не те провери контрольор 🙂 Има си. Преди 2 или 3 седмици ме провериха( в делничен ден беше, но и през уикенда се се случвало). 3
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 5 часа, Branko каза: Ясно. Значи оригинала е за пътуване с автобуси и тролейбуси а копието за метрото, където няма контрольор 🙂 Благодаря Да споделя. Значи днес изпробвано на няколко метро станции, копието/препратен скрийн/не работи, дава невалидно. 1 1
akair Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 45 minutes ago, Branko said: Да споделя. Значи днес изпробвано на няколко метро станции, копието/препратен скрийн/не работи, дава невалидно. Както писах и по-рано - от фирмата-разработчик коментираха, че са оправили пропуските, след шумното отразяване по медиите... 2 1
koliob Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 44 минути , Branko каза: Да споделя. Значи днес изпробвано на няколко метро станции, копието/препратен скрийн/не работи, дава невалидно. Странно е това, защото доста пъти съм минавал със скрийншот. Обикновено си правя такъв, особено като ходя на Витоша, защото там не навсякъде има мрежа. 1
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 Ще пробвам по късно и оригинала 1
Branko Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 Значи тази схема не работи. На станция Сердика първо сложих скрийн и изписа невалиден, после сложих оригинал и мина. 2
Здравко Ангел Публикувано: 28 септември, 2019 Публикувано: 28 септември, 2019 преди 13 часа, Граф Вронски каза: Има си. Преди 2 или 3 седмици ме провериха( в делничен ден беше, но и през уикенда се се случвало). Има си контрольори постоянно, ежедневно пътуваме и през ден-два ни проверяват. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега