Прескочи до съдържание

София

cck

Препоръчани мнения

На 20.03.2020 г. в 13:47, Иван Попов каза:

Глобите за нередовни пътници в столичния градски транпосрт спират!

От днес контрольорите ще продават билетите, които продаваха шофьорите, а нередовните пътници ще могат да си закупят същите срещу 1,60 лв.

Мярката е до излизане от кризата с коронавируса у нас, тъй като достъпът на пътниците до водач на рейс oт градския транспорт на София към момента е блокирано.

Именно поради тази причина, а и тъй като много от касите на градския транспорт в София са затворени, контольорите, които минават на проверка временно спират да продават наказателни билети от по 30 лв. за нередовни пътници и ще продават редовните такива на цена от 1,60 лв.

„Центърът за градска мобилност“ призова гражданите да имат точно приготвена сума, за да не се разменят пари при възможност. Всички контрольори пък ще са с предпазни маски, очила и ръкавици, и няма да имат право да съставят актове към момента, сочи съобщението на столичното ЦГМ.

Мерките се въвеждат от днес, петък 20.03.2020г.

Информацията е взета от този сайт.

Това е някаква пародия. Трети кметски мандат в София започва в обещание за въвеждане на електронно таксуване, а в послендата седмица като някаква страшна мярка се посочва, че шофьорите не продават билети, а контрольорите ще продават, а няма да глобяват. Милите. Изпитвам някакво вътрешно удовлетворение да си продупча билета в средновековния перфоратор, с който е обзаведен иначе чудесният трамвай 18.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Отново отлагат пускането на третия лъч на метрото в София 

Отново отлагат пускането на третия лъч на метрото в София

Πycĸaнeтo нa тpeтия лъч нa мeтpoтo в Coфия oтнoвo ce oтлaгa. Toзи път зa нeoгpaничeн пepиoд oт вpeмe.

Πpичинитe: пoвeчeтo oт cлyжитeлитe нa "Cимeнc", ĸoитo тecтвaт тpaceтo, нe ca нa paбoтнитe cи мecтa зapaди oгpaничитeлнитe мepĸи, пpичинeни пaндeмиятa нoвия ĸopoнaвиpyc; пътниĸoпoтoĸът e изĸлючитeлнo мaлъĸ - пътницитe ca дo 6 - 7 пъти пo-мaлĸo oт oбичaйнoтo.

"Bъзoбнoвявaнeтo нa вcичĸи нeoбxoдими cпeцифични дeйнocти нa "Cимeтpo" пo тpeти мeтpoдиaмeтъp нa coфийcĸoтo мeтpo зaвиcи oт бъдeщa oтмянa нa oгpaничeниятa зa пътyвaнe ĸaĸтo в Бългapия, тaĸa и в дpyгитe зaceгнaти cтpaни", пocoчвaт oт ĸoмпaниятa.

За повече инфо цък.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...

Предлагат 10 монтажни паркинга в столичните квартали (видео) 

Общинският съветник Борисов Бонев от "Спаси София" обяви план за изграждане на 10 монтажни паркинга в различни столични квартали, с който се цели създаването на над 3500 нови места за паркиране.

"Намерихме достатъчно големи общински терени, подходящи за строителство на монтажни паркинги. Те са сравнително лесни, евтини и бързи за изграждане и не се нуждаят от постоянна поддръжка. Изграждането на монтажен паркинг с едно надземно ниво двойно увеличава капацитета на паркинга и не нарушава визуално или функционално, качеството на обитаване на съседните сгради", обясни Андрей Зографски".

За повече инфо цък.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Започва лятното зооучилище в София. Макар и онлайн , тази година, предполагам ще е пак така интересно за децата, които обичат животните. http://zoosofia.eu/лятното-зооучилище-2020-ще-се-провежда-он/

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Никога не можеш да скучаеш,където и да се намираш 😊Понякога трябва да грабнеш раницата и да обикаляш родния си град като турист.
Има интересни отбивки.

https://otbivki.com/

104704080_10217221353074794_8875818191828988009_o.jpg

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Граф Вронски

В неделя (28 юни) в центъра ще се проведе велошествие и крос.  https://www.360mag.bg/posts/118981 
За съжаление изобщо не разбрах за маршрута и кои булеварди/улици ще са блокирани, но @ven62 имай го предвид. 

• Смея се 3
Връзка към коментар
На ‎22‎.‎6‎.‎2020‎ г. в 11:50, Граф Вронски каза:

В неделя (28 юни) в центъра ще се проведе велошествие и крос.  https://www.360mag.bg/posts/118981 
За съжаление изобщо не разбрах за маршрута и кои булеварди/улици ще са блокирани, но @ven62 имай го предвид. 

Благодаря @Граф Вронски, имах го предвид.

До петък вечер трескаво търсех информация кои улици в София ще са затворени. :bb:Не намерих … и затова днес (събота) взех самолета … до тук:

2.jpg.9ebb79327286d985251e4a297b5f840d.jpg

Не ми се рискуваше пак да ме заклещят един час в колата, докато някои си тичат или въртят педали за здраве.

Надявам се, лесно да познаеш града въпреки, че съдейки по една друга тема музата още не те е навестила.:wink:

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Седмица на иранското кино ще стартира от 24 юли в Дом на киното. Знам, че държавата има доста фенове в сайта, така че като не можем да стигнем до там ,поне да се насладим на изкуството им. Първият филм е “Пастаряни”, билетната каса работи след 16 часа, това е добре да се знае. Аз отидох на обяд и съответно не успях да си взема билет. Мисля, че фестивала отново е по инициатива на Здравко и Ангел , със съдействието на Иранския културен институт. Сега като няма срещи на живо на “по бира “, се надявам да се видим на “по кино”. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 11 минути , Sju каза:

@rdd, един съсед и приятел искаше да инвестира в този комплекс. Говори за него от миналата година. А до ден днешен още не е започнат строежа доколкото разбирам. Оправданието вероятно е извънредното положение, но като пряк свидетел на строителствата от другата страна на околовръстното ще кажа, че нямаше замразени строежи през изминалите месеци, напротив. 

Миналата седмица се виждах с момчето, спомена за въпросната такса поддръжка и беше възмутен 🙂 В квартала около БПС месечните такси в затворените комплекси по лични и споделени данни варират около 40-100 лв. Хубаво е да се знае за колко години ви задължават да плащате въпросната такса, договорът за това срочен ли е? Защото ако не сте доволни трябва да имате право на избор, за да смените фирмата в даден момент. 

Дискусията е преместена в тема "Покупка на имот до Ринг мол". 

Връзка към коментар

Днес по кварталните улици попаднах на турци, които се опитваха да стигнат с питане (на немско-английски) до Цариград, но не по Цариградско шосе, което поне в началото си е барикадирано. Упътих ги 😎

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

До края на август пускат метрото от „Красно село” до бул. „Владимир Вазов”

„Очаквам до края на август да пуснем метрото от „Красно село” до бул. „Владимир Вазов”. Това съобщи във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че днес е започнала работа държавната приемателна комисия за въвеждане в експлоатация на първите 8 км от третата линия.

"Започнаха тестове на автоматичните преградни врати на перона на метростанция „Васил Левски“. Системата, която осигурява по-голяма безопасност на пътниците, ще бъде монтирана на 12 станции от първата метролиния. До края на септември ще е оборудвана и метростанция „Опълченска“. На пероните на третата линия на метрото такава система за сигурност изграждаме заедно със строителството на станциите”, обясни още Фандъкова.

Айде време е вече да пуснат и 3-тата линия 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

утре пускат третия лъч на метрото

живея на 50 метра от едната метростанция и другата седмица смятам да засека дали ще успея да скокна за праскови до Красно село и да се върна вкъщи за 10 минути :smile:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=HmgK4QVVuOI

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 33 минути , antea каза:

живея на 50 метра от едната метростанция и другата седмица смятам да засека дали ще успея да скокна за праскови до Красно село и да се върна вкъщи за 10 минути

Обявяваме те официално за магелански бета-тестер на новата метро-линия и очакваме ревю със снимки и клипове. :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, antea каза:

живея на 50 метра от едната метростанция и другата седмица смятам да засека дали ще успея да скокна за праскови до Красно село и да се върна вкъщи за 10 минути :smile:

За 10 минути едва ли, че ще чакаш и в двете посоки най-вероятно, ама за 15 залагам на успех. По-думите ти разбирам, че сме съседи и аз нямам търпение да отворят ескалаторите на Гешов, че щерката обожава да се вози нагоре-надолу 😄 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

Обявяваме те официално за магелански бета-тестер на новата метро-линия и очакваме ревю със снимки и клипове. :grin:

Ами, съжалявам, но се намесвам тук. Аз лично си се самобявих за тестер (вчера ме огря тази мисъл) и за това как ще кача снимки тук, въпреки че не живея близо до новата линия. 😄 Мисля в четвъртък сутринта преди работа да се разходя по новата линия (нещо, което винаги правя при новите линии/станции и моите приятели ми се подиграват, ама после аз знам какво има около тях 😛 и им натривам носовете). Може да не издържа и отида в сряда вечерта, ама сигурно ще стане много късно (след 22:00) 😄 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , Граф Вронски каза:

Ами, съжалявам, но се намесвам тук. Аз лично си се самобявих за тестер (вчера ме огря тази мисъл) и за това как ще кача снимки тук, въпреки че не живея близо до новата линия. 😄 Мисля в четвъртък сутринта преди работа да се разходя по новата линия (нещо, което винаги правя при новите линии/станции и моите приятели ми се подиграват, ама после аз знам какво има около тях 😛 и им натривам носовете). Може да не издържа и отида в сряда вечерта, ама сигурно ще стане много късно (след 22:00) 😄 

Аз пък няма да се качвам докато не бъде принуден от много, ама много силни обстоятелства. … Не искам да рискувам пак да се загубя...

преди 1 час, antea каза:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=HmgK4QVVuOI

Може ли някой да ми обясни кои точно са първите два лъча, защото аз виждам единствено една линия, която пресича самата себе си на ст. Сердика.

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 5 минути , ven62 каза:

Не искам да рискувам пак да се загубя...

Начи аз толкова пъти, колкото съм се губила из софийските метростанции, не съм се губила в странство 😉

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Граф Вронски каза:

Ами, съжалявам, но се намесвам тук. Аз лично си се самобявих за тестер (вчера ме огря тази мисъл) и за това как ще кача снимки тук

супер - колкото повече, толкова повече :smile3:, аз също мисля като мви остане време да разгледам новата линия :yes: ...  

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , ven62 каза:

Аз пък няма да се качвам докато не бъде принуден от много, ама много силни обстоятелства. … Не искам да рискувам пак да се загубя...

Може ли някой да ми обясни кои точно са първите два лъча, защото аз виждам единствено една линия, която пресича самата себе си на ст. Сердика.

Да, като цяло е доста заблуждаващо, тъй като действителност е една линия (отсечка, която не е прекъсната).
Сложилиса следните понятия линия (лъч) и маршрут. 
Ето тук са линиите (червена и синя): https://www.metropolitan.bg/razshiryavane/istoriya-razvitie-metro/generalna-sxema 
Ето тук са маршрутите: https://www.metropolitan.bg/shema/dejstvashto-metro (един маршрут може да бъде базиран на една или на две линии). според мен те трябва да съществуват, че хората тотално се объркват с линии.

преди 3 минути , Фичо каза:

супер - колкото повече, толкова повече :smile3:, аз също мисля като мви остане време да разгледам новата линия :yes: ...  

Да, разбира се. Така е най-добре. И @antea прави хубави снимки на градското пространство, така че очаквам и нейните. 😛 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.