Zaro Публикувано: 15 юни Сподели Публикувано: 15 юни Днес, по повод годишнината на БНБ, има ден на отворените врати в сградата на банката. 5 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 16 юни Сподели Публикувано: 16 юни Столичната община купува 500 нови трамваи, тролеи и автобуси за 1 милиард лева Проект за над 1 млрд. лева за модернизиране и обновяване на градския транспорт в София представиха кметът на Столичната община Васил Терзиев и представители от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и "Спаси София". Планират се 150 нови трамвая и 280 автобуса с нисък под, климатик, удобни салони и най-висок екологичен стандарт. По думите на Терзиев развитието на градския транспорт в София е много важна тема, заради и днес представили проект за инвестиционно намерение, свързано с подготовката на парка. Градският транспорт на София е комплексна система, която обслужва 1,1 млн. души всеки ден, подчерта Терзиев. Общинският съветник от групата на ПП-ДБ-СС Андрей Зографски обясни, че през последните години фокусът е бил в развитието на метрото, но сега той ще бъде насочен към сериозните проблеми с наземния транспорт - както по отношение на пътната инфраструктура, така и на возилата. Генералната рамка е за повече от 1 млрд. лева, най-голямата част от средствата ще отидат в купуване на нови трамвай - 110 чисто нови, а 40 ще отидат за модернизация в чужбина. В рамките на тази програма 608 млн. лева ще отидат в модернизацията на трамваите, добави Зографски. Предвидени са и 75 нови дуални тролейбуси, които ще се зареждат от контактна мрежа. Също така ще бъдат купени 60 нови електробуси и 200 нови автобуси. Искаме да върнем целия градски транспорт в общински ръце, заяви още общинският съветник. За повече ифно тук. 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 22 юни Сподели Публикувано: 22 юни Не е точно културно мероприятие, но предполага приятни преживявания. 😁 В Сердика мол в момента раздават по бутилка розе на Ейнджълс естейт ако свалиш тяхното приложение. Промоционалния щанд е до гише информация срещу магазина на Масимо Дути. Имат интересна програма за трупане на точки като сканираш всяка касова бележка от магазин в мола. Даже може да спечелиш два билета за концерта на Пинк Флойд. В кампанията участва и Парадайс център, вероятно и там раздават вино.Така, че ако имате път към един от двата мола потърсете щанда. 🙂 5 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 22 юни Сподели Публикувано: 22 юни Не знам до колко ще е полезно. Днес ходих на обяд на brunch 🤣 в Wonderland Brunch & Cake. За втори път бях и супер много ми хареса. Засега държи първо място в моята класация за brunch. Опитах (дано не съм объркал имената): • тортила с дърпано свинско • тост с поширани яйца и бекон • креп сюрприз • шоколадена торта с маскарпоне • "лимонада" с манго и със смокиня Експериментирах и със снимките, та взеха че се получиха. Та реших да се похваля и с тях. 🤣🤣🤣 19 1 4 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 22 юни Сподели Публикувано: 22 юни @Граф Вронски, благодаря ти за препоръката, знаеш, че обичаме брънч, даже съм го заглеждала това местенце. Следващият път сме там 🙂 P.S. Къде я събра всичката тази храна? 🙂 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 22 юни Сподели Публикувано: 22 юни преди 16 минути , Яничка каза: @Граф Вронски, благодаря ти за препоръката, знаеш, че обичаме брънч, даже съм го заглеждала това местенце. Следващият път сме там 🙂 P.S. Къде я събра всичката тази храна? 🙂 Оооо, имах гост от Кюстендил. Успях да убедя мама за това заведение (защото веднъж я заведах в едно, за нея беше трагедия, и имам страх вече 😄 бях и заплашен да не си правя експерименти с нея 😄 ). Затова са толкова много, успях да намажа от всичко 😄 😄 1 6 Връзка към коментар
Tony Toyava Публикувано: 25 юни Сподели Публикувано: 25 юни Някой знае ли хубав хостел в София, където може да се запознаеш с готини туристи и пътешественици? И ако знаете free walking tour, който да си струва? 1 3 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 25 юни Сподели Публикувано: 25 юни 25 minutes ago, esto said: Някой знае ли хубав хостел в София, където може да се запознаеш с готини туристи и пътешественици? И ако знаете free walking tour, който да си струва? Хостел, не. Ама около централна гара/лъвов мост има много интересни хора. Иди се запознай. Уолкинг тур е. 18 Връзка към коментар
Tony Toyava Публикувано: 25 юни Сподели Публикувано: 25 юни Аз търся начин да си упражнявам датския и шведския с нейтив спийкъри. Ромския и арабския езици не са ми по вкуса, нито пък ще ги уча. 😉 Нито пък си падам по лигавото англосаксонско наречие. Серизно, честно казано изобщо не знам дали у нас идват туристи скандинавци, по-скоро мисля, че не. В София повече чувам италианска, гръцка, руска и немска реч. Бях в Слънчев бряг миналото лято и там пък се чуваше само холандска, английска и руска реч най-вече. Нямаше кьорави скандинавци, а преди години уж му се носеше славата, че идвали много там на купон. 3 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 25 юни Сподели Публикувано: 25 юни преди 7 часа, esto каза: Аз търся начин да си упражнявам датския и шведския с нейтив спийкъри. Ромския и арабския езици не са ми по вкуса, нито пък ще ги уча. 😉 Нито пък си падам по лигавото англосаксонско наречие. Серизно, честно казано изобщо не знам дали у нас идват туристи скандинавци, по-скоро мисля, че не. В София повече чувам италианска, гръцка, руска и немска реч. Бях в Слънчев бряг миналото лято и там пък се чуваше само холандска, английска и руска реч най-вече. Нямаше кьорави скандинавци, а преди години уж му се носеше славата, че идвали много там на купон. Здравей, ще предположа други идеи, които аз съм прилагал, свързани с желанието ми да си практикувам френския. Във Facebook има група Francophones à Sofia. Това са основно френскоговорящи, които живеят по една или друга причина в София. Потърси дали съществува съответната група. Има и event-и (не са свързани с групата) пак във Facebook: на по чаша с френски. В някой бар се събират и си говорят на френски. Аз съм член на френски групи за пътуващи. Няколко пъти питаха за София/Пловдив и съм давал някакви съвети/помощ. И веднъж едни французойки предложиха да се видим, докато те са в София. Така прекарах цял ден с native speakers. 2 или 3 пъти съм на walking tour-a. На мен ми хареса. И да, така е възможно да срещнеш някой от Дания/Швеция и да завържете разговор. Това се сещам да споделя. Успех с търсенето. 8 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 29 юни Сподели Публикувано: 29 юни Ако сънуваш огромен климатик, на църковни избори е (софийски народен съновник) 1 3 10 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 6 юли Сподели Публикувано: 6 юли Сигурно съм единствената, която не знае къде е къщата на Баце в Банкя, а също и от последните, които за първи път отива да разгледа резиденцията на Тато пак там. Ако ходите, сложете затворени обувки. Аз бях по сандали, защото имах съвсем друга цел на пътуването - разходка до Врана. И до Банкя, и до Врана има уикенд линия с двуетажен автобус, който пътува с билет за обикновен градски транспорт и тръгва от Невски. Значи, качихме се с детето на втория етаж, окрилени, без да отбележим номера и се оказа, че пътуваме в другата посока. Когато няма значение за къде си тръгнал, няма значение къде ще стигнеш. Банкя, не носим бански и така стигнахме до Резиденцията. Докато внимавахме къде стъпваме, попрегледах статии в нета как и защо се е стигнало до тук. Ми, тъпо е така, другари и господа. Но и на други подобни продънени места съм се разхождала, така че не бях кой знае колко изненадана от безхаберието. Повече ме изненада абсолютно свободният достъп до сградите. -До преди 15тина години е работило и на кухненските помещения им личи. -Масако Оя е преправила след Тато по свой вкус, леопардовото мокетче още стои и ме грабна. -Горяло е преди 2 години, такава "новина" прочетох, но в обгорените помещения не миришеше на пожар. -В същото време в сауната се усещаше приятна миризма на дърво и билки... Може да си въобразявам, да е идвала от гората, няма нито един здрав прозорец, а природата наоколо е подивяла да расте. -В една от съседните постройки обаче си мирише все така на нафта, има огромна цистерна. -На много места капе вода. Тихо, бавно и явно от години, за да оформи величествени сталактити по таваните. -Детето ми пусна сълза за басейна. -После в едни от помещенията вътре и вън си намери гилзи и му се оправи настроението. Имаше и картони от фойерверки. -В статиите, които преглеждах пише, че има подземия и инструкции къде е вратата към тях, тръгнала по сандали и с дете, ги отписах за посещение. Някой друг път, когато пак объркам автобуса. -И за финал, да похваля хората в бирария Чучулига в парка до Банята. Котка се е окотила на покрива им. Те оставят на покрива храна и вода за малкото пухкаво семейство. Поръчайте си мръвка, за да я споделите с мама котка, тя слиза да ви опознае и се качва с пълна уста по близкото дърво. ;) ПС: Снимките ми са композиционен и естетически потрес, аз така си снимам, знаете, а днес имам нула желание да обработвам за пред хора. 9 3 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли Един от новите двуетажни автобуси на столичния транспорт заседна в гараж (снимки) Един от новите двуетажни автобуси на градския транспорт в София е заседнал на влизане в гараж в кв. "Малашевци". За това сигнализират потребители в групите във Facebook. Превозното средство се движи по линия 3 - от кв. "Гео Милев" до село Долни Пасарел. На кадрите, публикувани в социалната мрежа, се вижда, че двуетажният автобус е твърде висок - таванът му е опрян в тавана на гаража. Именно това е и най-вероятната причина за засядането на превозното средство. От дружеството посочиха, че съгласно вътрешните правила на Столичния автотранспорт шофьорът ще бъде наказан. Автобусът има застраховка. 3 2 1 Връзка към коментар
Worldismine Публикувано: 20 юли Сподели Публикувано: 20 юли На 23.06.2024 г. в 0:27, Граф Вронски каза: Оооо, имах гост от Кюстендил. Успях да убедя мама за това заведение (защото веднъж я заведах в едно, за нея беше трагедия, и имам страх вече 😄 бях и заплашен да не си правя експерименти с нея 😄 ). Затова са толкова много, успях да намажа от всичко 😄 😄 Един много интересен факт за хората от Кюстендил и района. Понеже и двата ми рода са от Земен, което е доста близо до града на черешите,та и аз съм в кюпа. Та, като ходих на гастроентеролог съвсем не на шега специалистът ми каза,че е установено и си имат термин за кюстендилските черва. Хората от околността са с по-дълги от средното за България и съответно побират повече храна.не се учудвам какво сте погълнали с твоя гост. Съдя и по себе си 😁 4 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 24 юли Сподели Публикувано: 24 юли На 29.03.2024 г. в 23:27, Граф Вронски каза: Да посетя Софийската синагога. Знаех е, че има вход. 5лв на калпак (или на кипа 😛 ). Да спомена, ако има значение за някого. Входът е вече 10лв, дават и официален билет. Днес заведох гост и така разбрах за промяната. + по-важното е да напомня за Wizz-ския маратон. Има и реклами в метрото. Не искам да има блокирани магеланци. 3 1 8 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 30 август Сподели Публикувано: 30 август От днес до неделя (1ви септември) има фестивал "Реките на София" в Южния парк. Днес FB ми припомни за този event. В 18:45 грабнах колелото и реших да се спусна. Приятно, въпреки че беше кално и леко мокро, но не е кой знае какво. Има обичайните неща за хапване както всичко подобни фестивали. Завързах колелото и се спуснах до реката в калта за няколко снимки. 17 1 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 30 август Сподели Публикувано: 30 август @Граф Вронски дали забеляза да има някакви лабиринти от слама за деца на поляната? Миналата година до Топлоцентралата имаше и беше екстра. Нас днес дъждът ни отказа, но сме обещали за утре и ще е греда, ако е само фургони за храна, сувенири и светлинки тази година.. 😕 2 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 30 август Сподели Публикувано: 30 август преди 3 минути , Coo каза: @Граф Вронски дали забеляза да има някакви лабиринти от слама за деца на поляната? Миналата година до Топлоцентралата имаше и беше екстра. Нас днес дъждът ни отказа, но сме обещали за утре и ще е греда, ако е само фургони за храна, сувенири и светлинки тази година.. 😕 Съжалявам, но не съм забелязал. Като цяло съм блокирал днес и малко не знаех къде се намирам (и заради това да не бях впечатлен). Може да ги има, но да не съм ги видял тези лабиринти. 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември На 14.09 ще се проведе Red Bull Soapbox Race на бул. "Черни връх". Старт- 12 ч. Преди години ходих и беше доста забавно - състезават се самодейни автомобили с невероятни форми и материали :) 7 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 4 септември Сподели Публикувано: 4 септември преди 7 часа, Яничка каза: На 14.09 ще се проведе Red Bull Soapbox Race на бул. "Черни връх". Старт- 12 ч. Преди години ходих и беше доста забавно - състезават се самодейни автомобили с невероятни форми и материали 🙂 Малко снимки от личен архив: Оказва се, че предният път съм ходила там преди... 10 години: Тази почти се разпадна преди финала 🙂 17 2 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 21 септември Сподели Публикувано: 21 септември https://www.ploshtadslaveikov.com/den-na-nezavisimostta-v-sofiya-s-vhod-svoboden-v-muzei-galerii-i-zad-kulisite-na-operata/ 2 3 Връзка към коментар
Нелчо Публикувано: 21 септември Сподели Публикувано: 21 септември На 25.06.2024 г. в 19:46, Граф Вронски каза: Здравей, ще предположа други идеи, които аз съм прилагал, свързани с желанието ми да си практикувам френския. Във Facebook има група Francophones à Sofia. Това са основно френскоговорящи, които живеят по една или друга причина в София. Потърси дали съществува съответната група. Има и event-и (не са свързани с групата) пак във Facebook: на по чаша с френски. В някой бар се събират и си говорят на френски. Аз съм член на френски групи за пътуващи. Няколко пъти питаха за София/Пловдив и съм давал някакви съвети/помощ. И веднъж едни французойки предложиха да се видим, докато те са в София. Така прекарах цял ден с native speakers. И аз имам желание да си поупражнявам френския, че от езиковата и първите две години на висшето не съм го ползвала много. Тази година в Испания поговорих малко. Може ли да ме насочите към такива групи? Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 21 септември Сподели Публикувано: 21 септември преди 7 часа, Нелчо каза: И аз имам желание да си поупражнявам френския, че от езиковата и първите две години на висшето не съм го ползвала много. Тази година в Испания поговорих малко. Може ли да ме насочите към такива групи? Oui, bien sûr. Voyageurs autour du monde Les fouineurs de voyage 2 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 22 септември Сподели Публикувано: 22 септември Един чудесен уикенд с Европейски дни на наследството... Посолство на Република Сърбия Френската резиденция Посолство на Румъния ...и най-дългата маса в София на ул. Оборище. 🥳 😋 Любимия ми цветарски магазин извади тиквите: Обичам го този град! ❤️ Честит празник! 🙂 23 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември преди 22 часа, iMari каза: ... ...и най-дългата маса в София на ул. Оборище. 🥳 😋 Любимия ми цветарски магазин извади тиквите: Обичам го този град! ❤️ Честит празник! 🙂 Явно сме минали малко преди теб - масата беше празна: Цветарницата също ми е любима, но вече идея по-малко. Мислех за внучките да купя един такъв зелен заек, но се колебаех предвид багажа ни с Wizz/Ryanair. Като разбрах цената му, трърдо се убедих, че няма как да го пренеса чак до Холандия. 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега