iMari Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември Една загадка на която още не можем да намерим отговор. Картината- колаж е от сръбското посолство. С кой язди Васил Левски? Попитахме уредничката, която също не можа да отговори. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември преди 17 минути , iMari каза: С кой язди Васил Левски? Михаил Обренович, княз на Сърбия през 1860-те, водил политика за отмяна на васалното положение спрямо турския султан (същото като нашия Фердинанд през 1900-те), покровител на легията на Раковски, в която участва Левски. Белите коне и изобщо - композицията на двамата един до друг в несъответстващи възрасти - са художествена измислица https://en.wikipedia.org/wiki/Mihailo_Obrenović%2C_Prince_of_Serbia 9 1 7 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 септември Сподели Публикувано: 23 септември преди 3 минути , домосед каза: Михаил Обренович, княз на Сърбия през 1860-те, водил политика за отмяна на васалното положение спрямо турския султан (същото като нашия Фердинанд през 1900-те), покровител на легията на Раковски, в която участва Левски. Белите коне и изобщо - композицията на двамата един до друг в несъответстващи възрасти - са художествена измислица https://en.wikipedia.org/wiki/Mihailo_Obrenović%2C_Prince_of_Serbia Благодаря! Знаех си, че ти ще намериш отговора. 🙂 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 2 октомври Сподели Публикувано: 2 октомври В Интер Експо Център на Цариградско шосе до петък (4.10) има изложение за индустриални роботи и дронове. Има какво да се види. Традиционно снимките ми са скапани, затова най-добре отидете. 🙂 Работно време е от 10 до 18. Успоредно с него в едно от халетата се провежда и изложение за рекламни материали, също с количество шарении, но дроновете и роботите са значително по-впечатляващи. https://iec.bg/news_details.php?art_url=inter-drone-expo-vse-po-blizo-i-vse-po-blizo 8 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 25 октомври Сподели Публикувано: 25 октомври Малко кадри от центъра от последните дни: 30 10 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 25 октомври Сподели Публикувано: 25 октомври преди 2 часа, Граф Вронски каза: Малко кадри от центъра от последните дни: Леле, чак си помислих, че не са от София, а от някакво много красиво, далечно и магическо място. Благодаря ти за подарената красота! 7 1 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 ноември Сподели Публикувано: 2 ноември Event в The Mall за автомобилните почитатели: Програмата: 7 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 ноември Сподели Публикувано: 2 ноември На 25.10.2024 г. в 13:48, Lyubina каза: Леле, чак си помислих, че не са от София, а от някакво много красиво, далечно и магическо място. Благодаря ти за подарената красота! Beauty is in the eye of the beholder. Центърът на София изобилства с великолепни сгради от преди 1944 г. Както пее Валди Тотев, вдигни очи, виж този свят. 15 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 ноември Сподели Публикувано: 2 ноември На 25.10.2024 г. в 11:36, Граф Вронски каза: Малко кадри Сградата от третата снимка от страницата на Стара София. Застрахователно дружество "Феникс", построена 1928 г. 7 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 9 ноември Сподели Публикувано: 9 ноември Нова автобусна линия ще свързва източните и южните квартали в София Нова рингова автобусна линия 220 ще свързва ключови периферни квартали и ще осигурява удобни транспортни връзки по цялото протежение на новоизградения бул. "Тодор Каблешков". Това обяви заместник-кметът по транспорт инж. Илиян Павлов, цитиран от Столичния общински съвет. Новата линия ще се движи от метростанция "Мизия" по бул. "Линкълн", бул. "Тодор Каблешков", ул. "Филип Кутев", бул. "Г. М. Димитров", ж.к. "Слатина", ж.к. "Сухата река", ж.к. "Левски Г". Тя ще преминава и през редица важни транспортни възли, осигурявайки връзка с няколко метростанции и основни трамвайни линии. За повече инфо тук. 5 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември Доживяхме в София да има app, с който може да се плаща Синя и Зелена зона, без са цъкаш смс-и: Може да си въведеш регистрационния номер на автомобила и да избираш между двете зони. Също така може да се зареди кредит или да дърпа парите от КК: Не сме го ползвали още реално, но изглежда цивилизовано. Вижда се също така работното време на зоните. Вероятно, ако искаш да паркираш за по-дълго време, има опция автоматично да се удължава. 10 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 11 ноември Сподели Публикувано: 11 ноември преди 19 минути , Яничка каза: Доживяхме в София да има app, с който може да се плаща Синя и Зелена зона, без са цъкаш смс-и: Може да си въведеш регистрационния номер на автомобила и да избираш между двете зони. Също така може да се зареди кредит или да дърпа парите от КК: Не сме го ползвали още реално, но изглежда цивилизовано. Вижда се също така работното време на зоните. Вероятно, ако искаш да паркираш за по-дълго време, има опция автоматично да се удължава. Ползвам го от ноември 2023. Много е удобно. Единствено предупреждавам, че ако си заредил кредит и то сложат скоба, или искаш да платиш скобата на някой друг - не може. Кредитите се ползват само за платено паркиране (синя, зелена зона) 3 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 13 ноември Сподели Публикувано: 13 ноември Трамвайни истории 24 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 13 ноември Сподели Публикувано: 13 ноември Я къде не съм се качвала никога на трамвай Повече ми се ще на старото жълтичкото или от този тип. Ще ме консултирате ли кой маршрут/№ да избера за някогашното ми идване с цел туризъм в София след стоипедесе години? Ако може, да е красиво навън и да не е по някакви странни квартали, дето нямам никаква работа. 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 13 ноември Сподели Публикувано: 13 ноември А ти по кои квартали имаш работа? 😉 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 8 часа, Argentique каза: Я къде не съм се качвала никога на трамвай Повече ми се ще на старото жълтичкото или от този тип. Ще ме консултирате ли кой маршрут/№ да избера за някогашното ми идване с цел туризъм в София след стоипедесе години? Ако може, да е красиво навън и да не е по някакви странни квартали, дето нямам никаква работа. Дано да е полезно, но ето и моето описание: от спирка Семинарията, хващаш или номер 10, или номер 15. Така влизаш в горичката под Семинарията, минаваш през най-красивата спирка на София - спирка Вишнева, спускаш се към площад Журналист, надолу към УАСГ и после трамваят се движи по Графа. Изборът за слизане е твой - много опции в центъра. Бъди най-отзад на трамвая и гледай наобратно на посоката на движение (реално така направих снимките). Аз колкото и пъти да се возя по този маршрут , все му се кефя 😄 14 1 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 22 минути , Граф Вронски каза: Дано да е полезно, но ето и моето описание: от спирка Семинарията, хващаш или номер 10, или номер 15. Така влизаш в горичката под Семинарията, минаваш през най-красивата спирка на София - спирка Вишнева, спускаш се към площад Журналист, надолу към УАСГ и после трамваят се движи по Графа. Изборът за слизане е твой - много опции в центъра. Бъди най-отзад на трамвая и гледай наобратно на посоката на движение (реално така направих снимките). Аз колкото и пъти да се возя по този маршрут , все му се кефя 😄 Точно за Т10 щях да пиша. Нали той изглежда ретро и е зелен. 🙂 Класиката Т5 от Съдебната палата до Княжево. А от там до Копитото, ако ти трябва разходка. В снежна неделна сутрин е такава красота! 😍 Една сравнително нова линия Т27, удобна е ако пристигаш на Централна гара да я ползваш към центъра, (не препоръчвам в другата посока 😉 ) минава през ключови места в централната част. Граф Вронски, радват ме репортажите ти от София. 🙂 А ходи ли някой до Lumina park вече? 9 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 17 минути , iMari каза: Точно за Т10 щях да пиша. Нали той изглежда ретро и е зелен. 🙂 Класиката Т5 от Съдебната палата до Княжево. А от там до Копитото, ако ти трябва разходка. В снежна неделна сутрин е такава красота! 😍 Една сравнително нова линия Т27, удобна е ако пристигаш на Централна гара да я ползваш към центъра, (не препоръчвам в другата посока 😉 ) минава през ключови места в централната част. Граф Вронски, радват ме репортажите ти от София. 🙂 А ходи ли някой до Lumina park вече? Благодаря. Не, не съм ходил. Дори бих казал, че не знам за него. Ще го видя къде е и какво е. Благодаря! 🙏 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 5 минути , Граф Вронски каза: Ще го видя къде е и какво е. Ботаническата градина на околовръстното. 4 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 37 минути , Граф Вронски каза: Благодаря. Не, не съм ходил. Дори бих казал, че не знам за него. Ще го видя къде е и какво е. Благодаря! 🙏 https://luminapark.bg/?utm_source=bb-google&utm_medium=cpc&utm_campaign=BB-LUMI-bofue-gads-pmax-Lumina24-Sofia-01-102024&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjEPc5gL4UTlt3jTekzUeKMTqAu92VGLlpFfkbejWMe36mYr39UY4DxoCrp0QAvD_BwE 4 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември Обикновено нямам работа по никакви квартали Да речем, съм нощувала 7-8 пъти в „Дружба“ и „Гео Милев“ заради ранни полети, но гледам да ги избягвам тези неща, защото ми е по-естествено да си легна в три, отколкото да стана тогава. Ще ми се смеете тук, но София ми е доста непозната и още си ходя с включена навигация извън стандартните главни улици, включително за ул. „Будапеща“. Докато в огромния Истанбул не го правя, само ако е някакъв съвсем нов непознат квартал, а транспорта с прекачванията им ползвам почти със затворени очи. И на Витоша продължавам още да не съм била, нищо че ме пращахте за изгрев. 😜 Обаче миналия декември нощувах точно над цветарския магазин на @iMari на ъгъла до Докторската градина, ама нещо ми са се затрили снимките. Благодаря ви, ще ги пробвам тези трамваи някога, може другия месец даже. Ако не ми измислите някое още по-интересно изживяване преди форумна сбирка. Пак ще питам. 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 14 часа, Argentique каза: Ще ме консултирате ли кой маршрут/№ да избера 10-ката от Възраждане до Кръста (разбира се 😎) Има я хваната в кадрите на @Граф Вронски 3 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември Забелязвам интересна закономерност - като питам за разни други места, често получавам разбираеми отговори, ама като питам за София, някои хич не ме възприемат на сериозно... Пращат ме на Камен дел след нощен полет... 😜 Или при дадено условие: преди 2 часа, Argentique каза: но София ми е доста непозната и още си ходя с включена навигация отговарят с това: преди 14 минути , домосед каза: 10-ката от Възраждане до Кръста (разбира се 😎) което ми звучи като 由瓦茲拉茲丹到十字架嘅10號(當然係 ) Какъв е този Кръст сега? И Възраждането също? 完全唔明... 9 Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември преди 14 часа, Argentique каза: Я къде не съм се качвала никога на трамвай Повече ми се ще на старото жълтичкото или от този тип. Ще ме консултирате ли кой маршрут/№ да избера за някогашното ми идване с цел туризъм в София след стоипедесе години? Ако може, да е красиво навън и да не е по някакви странни квартали, дето нямам никаква работа. като алтернатива - 22 от гара Подуяне (например) до ... Женски пазар 1 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември Ей побъркахте жената, нямате милост. Вместо да й предложите компания за двудневен тур из София. 😁 4 1 1 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега