Прескочи до съдържание

Разпродажба на Air Asia

Препоръчани мнения

Публикувано:

Миналата година летях до Делхи от София за 441 евро , а тази зима София-Банкок / Хонконг- Букурещ за 395 евро  :)

Ей за такива неща говоря  като гледам само югоизточна Азия .Преди края на април за Китай и Япония не става. Преди април в Индонезия е дъждовен сезон , та най-подходящия регион  между ноември и март е някъде из Тайланд, Мианмар, Лаос ,Камбоджа, Виетнам, Малайзия, Сингапур от които Сингапур ми е безинтересен за второ посещение. Много стерилно място  :rolleyes:

Иначе Истанбул оскъпява нещата с около 100 евро за полет , или ако е с автобус поне в едната посока ще е с нощувка . След 10-12 часов полет не ти се виси много по гарите и после 8-9 часа с автобуса... Затова намирам цена 500 евро неприемлива при положение , че от София се намират спокойно цени по 600-620 евро.

П.С. Мисля турците още имат Катманду за около 400 евро не знам доколко септември/октомври е подходящ сезон за там.

Stenk.разгледах обстойно офертите на азиатците и мисля,че до Куала Лумпур и след това до Янгон за около 500 евро е доста добре като цена.Мианмар ми е една от мечтаните дестинации,но не знам до кога само ще мечтая.Само знам,че за там 15 дена ще са ти достатъчни и след това ще си се запознал с цялата история на югоизточна Азия и в частност с будизма

Публикувано:

Миналата година летях до Делхи от София за 441 евро , а тази зима София-Банкок / Хонконг- Букурещ за 395 евро  :)

Ей за такива неща говоря  като гледам само югоизточна Азия .Преди края на април за Китай и Япония не става. Преди април в Индонезия е дъждове/p> сезон , та най-подходящия регион  между ноември C

Публикувано: (редактирано)

До Куала Лумпур с какво ?

Аз бях много навит на Бали който със сегашната промоция на Air Asia е съвсем достъпен (около 60 евро ретърн от Сингапур като отсечката Денпасар - Бали е само 9 евро с такси + 12 евро за чекиран багаж ) 

После попаднах на един иначе страхотен пътепис  и просто не видях нищо толкова по-различно от Тайланд като храмове , култура и природа  освен , че  плажовете  с тия приливи и отливи явно не са най-силната страна на острова.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=144682

Редактирано от stenk

Аз бях много навит на Бали който със сегашната промоция на Air Asia е съвсем достъпен (около 60 евро ретърн от Сингапур като отсечката Денпасар - Бали е само 9 евро с такси + 12 евро за чекиран багаж ) 

После попаднах на един иначе страхотен пътепис  и просто не видях нищо толкова по-различно от Тайланд като храмове , култура и природа  освен , че  плажовете  с тия приливи и отливи явно не са най-силната страна на острова.

До Куала Лумпур за 33 долара от Сингапур(полети всеки ден на тази цена),от там полет до Янгон пак около 30-40 долара(лошото е,че от Янгон азиатците летят само до Бангкок и Куала Лумпур)затова връзка става само от там(за Air Asia)

Редактирано от krasen_denev

мисля,че до Куала Лумпур и след това до Янгон за около 500 евро е доста добре като цена.

Аз за това се хванах. Иначе Сингапур е ясен - може и с автобус или нощен влак към Куала Лумпур (около 15 долара)

П.С. Банкок си струва отвсякъде - за мен много повече от Сингапур или Куала Лумпур :)

За феновете на Епъл забравих да спомена , че поради срива на малазийския рингит Малайзия сигурно е единствената държава в света , където продуктите на ябълката са по- евтини спрямо САЩ в официалните магазини -:)

Редактирано от stenk

Mда още една от арабските би поизменила нещата на  родния пазар  :)

П.С. Ето примерно в момента катарците имат Варшава -Банкок на 444 евро ... защо не и от София ?

Защото Emirates не летят до София с широкофюзелажен :)))

Има и друга, много по-прозаична причина - защото едно че поляците щъкат много повече по света от нас българите, освен че нявсякъде, където се обърнеш в Европа, се чува полска реч, налазват много смело и Азия. (изобщо да не споменавам какво направиха и правят с щатите от време оно). Те могат да напълнят сами без проблем широкофюзелажен до навсякъде в Азия, за Тайланд да не говорим. Докато на нас, и то в добавка с румънците, най-вече благодарение на тях, де, ни пускат по едно 320.

Ако не излезе втори играч на нашия пазар, което би станало много трудно при сегашната активност и състояние на пазара ни, не виждам нещата тук скоро да се променят. Един вид трябва да се радваме (и да сме благодарни на румънците), че изобщо и Катар имаме насам. За цени като на поляците, ако погледнем трезво и реално, даже май няма смисъл и да мечтаем на този етап. За съжаление.

И добре, че Turkish са ни близо с Истанбул (малко повече като разстояние, отколкото примерно Краков - Варшава), а от там навсякъде по света с най-голямата мрежа от дестинации, след американските гиганти. Отделно пък от/до Истанбул колко още други авиокомпании летят (като Egypt в горния пример с codeshare, и без).

Мисля си ей така, турците ако се сетят (и ако им е изгодно) да пуснат едни малки въздушни маршрутки SOF - IST на цена, колкото е автобуса до там 50 евро двупосочно, ще оберат половината трафик от България, колкото и мизерен да е като размер. Не че и сега не го правят де,  но при тази хипотеза определено ще се увеличи. Но при положение, че Pegasus имаха, и се отказаха (но оставиха всички други Балкански столици, освен София), значи положението тук е неспасяемо. Та едва ли Turkish ще предприемат подобна авантюристична стъпка.

Всичко това, според мен  донякъде допълва отговора защо тук няма да видим цени като Варшава - Банкок за 450 евро.

Лошото е , че нямаме и хубави лоу кост връзки - примерно цените на Wizz които и днес синтезира са чудесни , но ако трябва да се планира някаква връзка за след нова година е истински кошмар.

За БГ единствената алтернатива остават  редките изгодни полети от София като например тия на БА и Ер Франс до южна Америка или Истанбул.

И другата алтернатива - автобусите до Истанбул. На тях цените им поне са си константа. И богат избор, без значение празник ли е, лято или зима. Не че съм фен на тази алтернатива, но в един момент се оказва добре, че и нея я има, ако не ти се чака промоцията на AF или ВА. Или ако полетите до Париж или Лондон са на цена, колкото е промоцията до другия край на света.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2

Това с поляците също е инцидентна цена каквато понякога се появява и от София.

Само виж как се радват - :)

Не че има как и къде да видя, но си представям доста добре. Те се радват на абсолютно всичко, свързано с пътуване, стига да е извън Полша. :)

Допълнение:

Ииии...съответно сайта на LOT блокира още от първите минути на промоцията им. Поне от България не може да се отвори. А смея да твърдя, че скоростта на нет-а ми е стабилна и добра, и нямам проблеми при отваряне на сайтове от всяка точка на планетата.

Учудени има ли?  :biggrin: Аз не, като познавам от близо и от лични впечатления традициите на поляците отнася ли се за пътуване.

Редактирано от wilks
Публикувано:

Да, съгласен съм със Stenk. Индонезия не е само Бали, а много други неща - активни вулкани (Кракатау, Бромо, Локон, Пауауех и т.н.), разноцветните езера, които са в непосредствена близост на о-в Флорес, различни хинуистки храмове и будистки ступи. За любителите на животните - орангутан на Борнео, явански носорог и комодски варан.

Не съм отишъл там, само защото не знам как ще се побера с времето. Между островите се прескача с фериботи, което си носи своя риск. Иначе Lion Air са в експанзия, активно поръчват самолети и разширяват мрежата си, но да се покрият всички остовчета е невъзможно.

Ииии...съответно сайта на LOT блокира още от първите минути на промоцията им.  

Oказа се , че е само за полския пазар и например за едни и същи дати Варшава-София-Варшава е 118 евро на промоция , а София-Варшава-София е 168 евро  :mad:

П.С. Valley , тия Lion Air не падаха ли много често или ги бъркам с друга регионална компания  ?

Редактирано от stenk
Публикувано:

П.С. Valley , тия Lion Air не падаха ли много често или ги бъркам с друга регионална компания  ?

Същите са, в черния списък на ЕС, което много не ги притеснява след като не летят до тук. И по това, което съм чел проблемите там са хронични, най-вече има недостиг на квалифицирани пилоти и с бруталната им експанзия проблема ще става по-сериозен за напред. В интерес на истината оня самолет, дето се приземи в океана беше управляван от най-опитните им пилоти, така че там проблем не беше младостта...но като четох покрай тоя инцидент много хора с опит твърдяха че буквално се чудят кой белобрад юноша да забият в кабината. 

Така е почти в цяла Индонезия, с изключение на Garuda и може би подразделението им citi link. Всеки си преценява дали би поел риска (аз сигурно бих го поел), но е добре да се знае тая информация. 

Публикувано:

Добре, аз считам, че се възползвах от промоцията на Air asia, като купихме 4 полета с тях. Промоцията реално важеше за 3 от маршрутите. Единствено Бангкок - Мандалай си бе на същите цени, откакто го следя от 2 месеца насам. Ама при Мандалай конкуренция почти няма - малко авиокомпании летят за този град в сърцето на Бирма.

Считам, че благодарение на съществуването на форума и Иван Тодоров с частност спестих 160 лева възползвайките се от новината за тази промоция (или 30% от общата цена на билетите, за които следях преди седмица). Общата цена излезе 192 евро заедно с храна за всеки един от полетите (миналата година бях много доволен от храната) и някакви такси при плащане с дебитни/кредитни карти. Ще го караме само с ръчен багаж до 7 кг.    

Публикувано:

Oказа се , че е само за полския пазар и например за едни и същи дати Варшава-София-Варшава е 118 евро на промоция , а София-Варшава-София е 168 евро  :mad:

Ами аз наистина не ги следя толкова много като статистика за инцидентите, въпреки че се занимавам именно със статистика в професионален план. И като пишман статистик, вярвам в метода на най - малките квадрати и тая надеждата, че да ползвам 1-2 техни полета, все ще са от благополучните.

Иначе, предупреждението е важно и следва да се помисли върху него преди да се рискува.

Публикувано:

Аз като гледах  май излизаше по изгодно Банкок -Янгон и връщане Мандалей-Банкок . Това , че цената е постоянна не е толкова лошо. Няма да се ядосвам . че съм изпуснал далаверата  :P

Мен други цени ме блазнеха , но сега видях че вече са изкупени и поне няма да се колебая следващите дни .

П.С. С какво летиш до Азия ?

Ясно ми е , че Индонезия не е само Бали , но пък само като види човек на картата му е ясно , че поне до март ще е дъждовно.

Всичко южно от Сингапур е дъжд по това време.

Публикувано:

Добре, аз считам, че се възползвах от промоцията на Air asia, като купихме 4 полета с тях. Промоцията реално важеше за 3 от маршрутите. Единствено Бангкок - Мандалай си бе на същите цени, откакто го следя от 2 месеца насам. Ама при Мандалай конкуренция почти няма - малко авиокомпании летят за този град в сърцето на Бирма.

Считам, че благодарение на съществуването на форума и Иван Тодоров с частност спестих 160 лева възползвайките се от новината за тази промоция (или 30% от общата цена на билетите, за които следях преди седмица). Общата цена излезе 192 евро заедно с храна за всеки един от полетите (миналата година бях много доволен от храната) и някакви такси при плащане с дебитни/кредитни карти. Ще го караме само с ръчен багаж до 7 кг.    

Важно е да се пускат всякакви промоции (стига да са истински промоции като в случая), дори и от другия край на планетата. Не знаеш със труд от 1-2 минути на кой можеш да помогнеш да спести 50-100 или 200лв. Както в случая. Искам да ти благодаря, че даде обратна връзка, че пускането на подобни промоции има смисъл :)

Публикувано:

Аз като гледах  май излизаше по изгодно Банкок -Янгон и връщане Мандалей-Банкок . Това , че цената е постоянна не е толкова лошо. Няма да се ядосвам . че съм изпуснал далаверата  :P

Мен други цени ме блазнеха , но сега видях че вече са изкупени и поне няма да се колебая следващите дни .

П.С. С какво летиш до Азия ?

Ясно ми е , че Индонезия не е само Бали , но пък само като види човек на картата му е ясно , че поне до март ще е дъждовно.

Всичко южно от Сингапур е дъжд по това време.

Qatar airways - 530 euro. Sofia - Bangkok - Sofia. Имаха някаква промоция в началото на юни. Не, че 530 евро е голям удар, но все пак попада в границите на моята поносимост за цените за югоизточна азия да са в диапазона до 500 - 550 евро. Принципно и турците и катарците разиграват обикновенно цени между 600 и 700 евро. От австрийците също вадеха цени около 600 евро за Бангкок.

За маршрута в Бирма - нарочно го правим от по-дивото да се върви към по - цивилизованото (т.е. към столицата), а не обратното. Иначе от Янгон летим за Куала Лумпур, после Лаос, Камбоджа и обратно в Тайланд.

От Луанг Прабанг в Лаос до Сием Реап ни остава още един полет с Лаоските аеролинии (няма много опции!)- 200 щатски долара и цената е бетон. По този начин пестим дн и допълнителни обиколки нагоре - надолу. Съмнявам се, че цената ще мръдне до януари.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Поредната разпродажба на азиатците

Book The Lowest Fares Now!

Booking Period        30 September 2013 - 6 October 2013

Travel Period           24 January 2014 - 30 April 2014

От Kuala Lumpur цените наистина са символични.

Когато преди години една позната ми каза, че AirAsia са в постоянна промоция, ми се стори странно и пресилено. След това се убедих, че е била права.

Така е . Улеснени са и от това , че региона в който оперират е относително малък  което обуслявя кратки отсечки  , но гъсто населен с което много наподобява Европа.

П.С. Към цените на първата страница добавете и общо 10 -ина долара за чекиран багаж до 15 кг. и таксата за плащане с карта . Пак е символично разбира се. :)

Редактирано от stenk

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.