Тони Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 (редактирано) Привет пак. Двупосочен. Възможен период на пътуване 4-16 юни. Брой нощувки- от 8 до 10. Прекачването не е проблем. Най-приемлива цена засега е София- Брюксел с Уиз, Брюксел-Дъблин с Райнеър и връщане през Франкфурт до Пловдив с Райнеър за общата сума от 210 лева без багажа. Знам, че не е много, но пък винаги може и още по, нали така? Та, ще съм благодарна ако споделите идеи! Редактирано 4 април, 2013 от Тони Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 То като ти видя машрута и ми е ясно, че доста си ръчкала и трудно може да се намери нещо по-добро Отиването през Шарлероа си го заковала - сутрешен полет до там, вечерен към Дъблин, ниска цена, доста голяма дупка, може и да се пошматкаш из Белгия. За връщането, няма ли да обикаляш из Ирландия? Може би нещо такова е по-добре от нощувката в Хан: Ryanair Shannon (SNN) London (Stansted) (STN) Thu, 13 Jun 06:30 08:00 1 h 30 21.99 EUR Wizz Xclusive London (Luton) (LTN) Sofia (SOF) Thu, 13 Jun 21:50 02:55* 3 h 05 40.04 EUR Получаваш допълнително ден в Лондон, вместо нощувка в Хан, а може и да ти е по-удобно от Шанън, ако преди това си връткала из Ирландия. Цената е с 10-ина евро отгоре. Но зависи дали имаш куфар да мъкнеш де, не можеш да го оставиш в Станстед, защото после летиш от Лутън... Иначе определено твоя вариант е най-евтиния. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 4 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Ще обикалям, но през тези дни докато съм там. Тъй като ще вземам кола от приятели трябва да я върна пак около Дъблин и няма начин да се връщам от другаде. Ще погледна и твоето, но иначе Лондон за нощ би ме раздразнил. Там не стъпвам за по-малко от седмица, че ми е толкова любимо място... Благодаря, все пак ако някой попадне на нещо да свирка. Ако днес в момент на импулс не се сдобия с тези билети. :lol: Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Ясно, няма да ти пускам други варианти през Лондон тогава, освен ако не отнемат поне седмица Между другото как попадна на тая комбинация, с много ръчкане и брут форс или имаше някаква методология? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Аз бих комбинирал кацане на Stansted с посещение на Cambridge, който е на само около 35 мин. от летището. После от Cambridge до Luton имаш около час път. В този смисъл вариантът на Георги не е никак лош, стига да не си посещавала вече Cambridge, разбира се... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 4 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 април, 2013 (редактирано) Жоро, ръчкане само. Принципно щото съм човек с време, както всеки работещ българин докато бачкам си ровичкам и не ми е проблем, дори ако не звучи извратено ми е приятно да си ровичкам. Гледам първо от къде мога да вържа Дъблин и карам наред. Така съм попадала на доста суперски оферти. Тази, на която най се кефя /все още/ е Барселона за около 25 лева обща цена в посока през Бергамо. Жорж, ще обмисля, благодаря. Редактирано 4 април, 2013 от Тони 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 И аз да се включа тук. Все си мисля, че ако не отиваш някъде за 2-3-4 дни, ще ти трябва повече багаж. А откакто Уизейр смениха размерите - това с багажа се оказва малко неприятно. Дори и при тях да си платиш за по-голям багаж и си решила да комбинираш с райнейр си имай едно на ум. Това,което видях тази година на Тревизо бяха електронни кантари на мерилките им (тези за куфарите, дали ти отговарят на размера). Да и ние сме фенове на пътуването само с ръчен багаж и така сме ходили 3-4 пъти до Канарите, (не че пак сме нямали проблеми с Райнейр), но ако имаш възможност давай с багаж. Видях нещо на Френските авиолинии, сега ще видя дали ще ми се потвърди информацията и ще ти пусна линк или снимка. да се ориентираш. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Пф, багаж... Ходил съм за 2 седмици до Бразилия само с ръчен багаж, ама съм мъж (по сандали и риза, тръгващ от Лондон през януари). Сега с жена и деца съм предимно хамалин. 3 Връзка към коментар
гост Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Мъжът ми ме е учил като тръгвам на път да си взимам само паспорта и кредитната карта! После ме предупреди, че може и да ме арестуват! Така че, малко багаж за парлама не е излишен! 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 април, 2013 Сподели Публикувано: 4 април, 2013 Едно от най-старите клишета - като тръгнеш нанякъде стегни си багажа и си приготви парите. След това изхвърли половината багаж и вземи двойна сума Яко се отплеснахме... 3 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 5 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 5 април, 2013 Ми то и ние сме така принципно, ама точно сега май трябва да занесем едно-друго, все пак отиваме при хора, които ще се радват на малко тукашни неща. Иначе сме били за по седмица и нагоре само с ръчен. Като толкова зор за нещо- магазини бол, така че... Все още не сме взели билети и се ослушваме, ама тия дни ще е... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 8 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 8 април, 2013 (редактирано) Аз да затворя темата, че взехме билети. Тия, описаните по-горе, но си оставихме на отиване и ден да прескочим до Брюж, че ни се размина предвиденото мартенско ходене. Тъй де, без това сме наоколо, що да не минем, все пак имаме около 40 часа. Редактирано 8 април, 2013 от Тони 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 18 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Докладвам- мисия изпълнена, пътешествие завършено. Както обичайно при нас се случва /по-точно при мен/ имахме лека промяна в организацията, но се получи следното- кацане на Шарлероа, с влак към Брюж / 4 часа по пътя престой в Антверпен за разходка/, следобяд, нощувка и още една 6- часова разходка из БрюжА, обратно към Шарлероа, полет до Дъблин, 8 дни обиколка на Ирландия, включваща Клифс ъф Мохер, Килки, Дингъл и Ринг ъф Кери, ден в Дъблин, обикаляне на резервати, гладини, замъци и каквото дойде още. Следваше полет до Хан, от там с кола до Люксембург с една нощувка, после нощувка във Франция- Мец, от там нощувка в Хайделберг и разходка по поречието на Рейн, и най-неприятното- полет до Пловдив. Рапорт даден. 4 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 юни, 2013 Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Хайделберг, надявам се ти хареса, а поречието (в коя част точно, между Кобленц и Майнц, ли?) на Рейн те остави без дъх, или бъркам? Мец е странен град, не знам защо сте решили да нощувате там... 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 18 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Защото обичам ей така да направим нещо дето не е предвидено и се оказахме наоколо. Хареса ми много повече от Люксембург всъщност. Иначе Хайделберг супер много ми хареса, а освен това там се срещнах с три дружки, които живеят в Манхайм, та ни поразведоха хубаво. Майнц, Кобленц, аха. Освен това на тръгване пък покарахме по Мозел, спирахме в Триер, също много хубаво беше. Доволна от препоръките, благодаря за които. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 юни, 2013 Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Напълно те разбирам за Люксембург, аз също го намирам за крайно скучен. Долината на Мозел ми е в плановете. Реално погледнато не познавам Мец, само съм минавал през този град преди много години. Тогава не ми се стори интересен най-вече защото е нито френски, нито немски, но със сигурност си заслужава да бъде посетен... Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 18 юни, 2013 Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Докладвам- мисия изпълнена, пътешествие завършено. Както обичайно при нас се случва /по-точно при мен/ имахме лека промяна в организацията, но се получи следното- кацане на Шарлероа, с влак към Брюж / 4 часа по пътя престой в Антверпен за разходка/, следобяд, нощувка и още една 6- часова разходка из БрюжА, обратно към Шарлероа, полет до Дъблин, 8 дни обиколка на Ирландия, включваща Клифс ъф Мохер, Килки, Дингъл и Ринг ъф Кери, ден в Дъблин, обикаляне на резервати, гладини, замъци и каквото дойде още. Следваше полет до Хан, от там с кола до Люксембург с една нощувка, после нощувка във Франция- Мец, от там нощувка в Хайделберг и разходка по поречието на Рейн, и най-неприятното- полет до Пловдив. Рапорт даден. Последното не го разбрах - полетът до Пловдив ли е бил неприятен, или самият Пловдив :D Аз като шовинист-провинциалист да попитам Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 юни, 2013 Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Доколкото познавам Тони, под "най-неприятното" тя има предвид завръщането в родината... 2 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 18 юни, 2013 Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Добре, успокоих се :D Връзка към коментар
Тони Публикувано: 18 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 юни, 2013 Именно де, че трябваше да се прибирам...Нищо против Пловдив, пък и живея в Централна България освен всичко друго. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения