Прескочи до съдържание

Нещо за Осло

logist13

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Между другото, ето една идея за няколкочасова разходка. Хваща се линията на метрото към Холменколен и се слиза на последната спирка. Само на десетина метра от нея започват ски пистите. Осло май беше единственият град в света, в който хората ходят на ски в планината с метрото. Силно казано планина де :))) Та сигурно няма да карате ски, но отгоре се открива страхотна гледка към цяло Осло и залива, която въобще не е за изпускане. Може да посетите и музея на ските, за който се слиза две-три спирки по-надолу и се върви малко пеш нагоре към олимпийския център. За норвежците ските са религия и начин на живот, тъй че има  какво да се види. Билетът за вход включва и възможност за качване на върха на ски шанцата. Излишно е да споменавам, че и оттам гледката е невероятна - вече във всички посоки. Отделно, въпросната линия на метрото е открита в по-голямата си част и се явява един вид панорамна обиколка на тамошните Бояна и Драгалевци. Струва си   :)

Тази панорама дали ще може да се види по залез. Като се слезе от метрото после трябва ли да се качим на лифт или как точно са организирани нещата, ако може да помогнеш с инфо.

А има ли високи сгради отворени за панорамни гледки?

Редактирано от Tedy
Публикувано:

Хващате метро линия №1 и слизате на последната спирка - Frognerseteren (469 м н.в.). Оттам тръгват ски и пешеходни пътеки. Има и някакъв атрактивен кафе-ресторант, който мнозина хвалят: http://www.spottedbylocals.com/oslo/frognerseteren

По залез слънце ще е идеално. Ако се помотаете, можете да хванете и нощно Осло. Само да не случите на мъгливо време.  

Ето какво да очаквате: 

dsc06103.jpg?w=500

За ски шанцата се слиза на спирка Holmenkollen и се върви около 20 минути нагоре. Може да се слезе и пеша по пътеките. Сайт: http://www.holmenkollen.com/eng/The-Ski-Museum

Кога планувате пътуването?

• Харесвам 1

На връщане от Исландия си оставихме 1 нощувка в Осло. Няма да имаме много време, та си мисля за варианта 3 часа разходка в центъра каквото видим и после да отидем на метрото и горе за панорама по залез. Твоята снимка ми харесва, от Frognerseteren ли е? Ще сме там след около 2 седмици.

Редактирано от Tedy

И нашият следобед в Осло мина. Не успях да осъществя програмата като гледам какво съм писала, но времето наистина отлетя тогава в редуване на слънце и дъжд и отказ на навигацията да ни упъти правилно. Все пак съм доволна от няколкото неща, които видяхме по залез, ситуирани изцяло около пристанището.

post-2019-0-55090900-1425575009_thumb.jpg

В далечината в ляво е например този замък, от който има панорама към пристанището и малки островчета

post-2019-0-44718500-1425573179_thumb.jpg

Ето и панорама от една от неговите площадки ако мислиш, че ще върши работа.

post-2019-0-39668300-1425573185_thumb.jpg

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 4
Публикувано:

На връщане от Исландия си оставихме 1 нощувка в Осло. Няма да имаме много време, та си мисля за варианта 3 часа разходка в центъра каквото видим и после да отидем на метрото и горе за панорама по залез. Твоята снимка ми харесва, от Frognerseteren ли е? Ще сме там след около 2 седмици.

Оттам е, но не е моя, а от на чичо Гого ресурсите. Аз бях на свечеряване и не се получиха снимките... Ето тази що-годе загатва за нещо, правена е точно над въпросната метростанция, отзад са светлините на града (а отгоре, вън от кадър, е Луната - приказка, ако си го представяш :))):

post-127-0-92366900-1425577160_thumb.jpg

А тази е от върха на ски шанцата:

post-127-0-14962600-1425577169_thumb.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.