Прескочи до съдържание

Южноамерикански тур - предварителен план 2018

Crazy Horse

Препоръчани мнения

Здравейте южноамерикански магеланци!:dancing:

Видях тук няколко теми с подобни на моите планове, но така и никой не писа после дали ги е осъществил, затова пускам нова тема.
Общо взето целта ми е да видя основно места в три страни - Бразилия, Аржентина и Перу, а по-конкретно Рио, Игуасу, Буенос Айрес, Лима, Куско, Мачу Пикчу, Свещената долина и евентуално мога да добавя Салинас грандес в провинция Хухуй в Аржентина, особено при план Б.

План А - летя до Рио, Буенос Айрес или Лима в периода 20 май-20 юни, 2018 г. за около две седмици.  Да вземем за пример полет Мадрид-Лима. 

1) Лима - 2 дни

После, копирам част от програмата за Duke, така любезно направена от neuromancer.
2) Полет към Куско рано сутрин. Такси от летището до "автогарата", после такси до Олантайтамбо. От Олантайтамбо влак до Мачу Пикчу Пуебло (aka Aguas Calientes). Преспиване.

3)Разглеждане на Мачу Пикчу, преспиване пак там.

4) Тур на свещената долина, спане в Куско

6) Морай и Марас, спане в Куско

7) Разглеждане на Куско, крепостта, други останки (Кориканча задължително)

От Куско полет до Игуасу - 2 пълни дни да видя и аржентинската и бразилската страна

9) Буенос Айрес - 2 дни

10)  Рио де Жанейро - 2-3 дни

11) Полет Рио-Мадрид или Рио-Лима-Мадрид

А, вариант Б е следният. В момента си кореспондирам с Universidade Federal de Santa Catarina във Флорианополис, Бразилия и евентуално могат да ме поканят като гостуващ лектор.:ok: Не сме уточнили юни или август, но за август най-вече си говорихме.
Ако това стане, ще летя до Флорианополис, където ще живея около месец и ще го използвам като база да пътувам от там до Рио, Игуасу, Буенос Айрес и евентуално Салинас грандес в аржентинската провинция Хухуй. А, за десерт ще оставя Перу. И аз споделям мнението на моя двоен сънародник FlyTraveler, че след години прекарани в Канада, Патагония няма как да я включа. Глетчери и ледници не искам да гледам повече.

Струва ли ви се реалистичен планът ми? А, за план Б, ще съм ти благодарен,  neuromancer ако ми кажеш какво знаеш за Флорианополис? Чета, че е един от безопасните градове в Бразилия. Това така или е и има ли какво да се види?

Благодаря на всички отзовали се! Знам, рано е, но този август вместо да почивам работя и затова се размечтах за следващото лято.:lol:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При план А:

Лима - 2 дни са и много и достатъчно, зависи какво искаш да видиш и в колко часа пристигаш. Ако ходиш по музеи като време ще е добре 2 дни иначе може и да съкратиш ден.

Куско - бих ти препоръчала спане в Олайтентамбо, като помолиш от хотела за трансфер от летището. На другия ден ранен влак до Агуас Калиентес и Мачу Пикчу. След разглеждането се връщаш с влака до Олайтентамбо и хващаш маршрутката до Куско. При този вариант ще имаш време да разгледаш крепостта в Олайтентамбо. 

Ден за Куско и тук зависи от финансите. Около 60 $ беше такси до крепостите над града, Чинчеро, Морай и Марас. При турове с агенция се вижда само половината.

Игуасу е добре с два пълни дни.

Буенос Айрес - 2 дни ще стигнат да видиш нещичко и да отметнеш града. На мен 4 дни не ми стигнаха, ама колкото-толкова толкова. Тук ако си спестил деня от Лима може да го използваш за еднодневен тур до Колония Дел Сакраменто. Ще ти хареса.

За втория вариант относно Салинас грандес. Ами, аз ходих на еднодневен трип до там, ама другите неща по пътя ме впечатлиха повече. Ако идеш до Аржентинските Анди само за малко ще съжаляваш. За мен е уникален район и си иска поне 4-5 дена. Аз се влюбих в района.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря ти, Мililia! Това се казва експертен отговор!:ok: Ще взема предвид всичките ти съвети и ще гледам да съкратя Лима за да отделя повече време на Буенос Айрес, а Колония дел Сакраменто е също добра идея. 

Tи пила ли си някакви таблетки заради огромната височина в Перу преди и по време на пътуването? И предполагам ми трябва ваксина за жълта треска нали? Четох в една от темите за Перу, че на границата изисквали. За малария няма да вземам хапчета, защото няма да се мотая в Боливия. 
Още веднъж огромно благодаря, а вече като реша дали да се правя на лектор лятото или да карам по план А, ще се пробвам да навия някой магеланец да ме придружи, защото жена ми категорично отказва да ходи в Латинска Америка и Африка, а и приятелите ми са такива, леко расисти си падат. Уж беше навита жена ми за Перу, най-добрата й приятелка е перуанка, а сега дава отбой. Това ме подсеща, че принципно няма да имам проблеми дори къде да спя в Лима, защото приятелката на жена ми е от там и макар и да живее в Мадрид има доста роднини и празен апартамент в Лима. Като добавим и това, че говоря испански, все някой ще се съгласи да пътува с мен.:huh:

Връзка към коментар

По план А да имаш предвид, че удобния полет от Перу до Игуасу е веднъж седмично (даже мисля, че е с прекачване в Лима, не директен от Куско), иначе ще имаш 2 прекачвания в Лима и Сао Пауло. 

Флорианополис е малък за столица и уж проспериращ, т.е. би трябвало да е безопасен. Не знам много за него, известен е предимно като място с много плажове и водни спортове (сърф, уиндсърф, кайт, гмуркане). Юни и август е зимата и водата сигурно е студена. Но човек като живее известно време на някое място винаги намира интересни неща, примерно каньоните

са наблизо, на границата на щата 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

...ще се пробвам да навия някой магеланец да ме придружи...

...все някой ще се съгласи да пътува с мен.:huh:

Не си спомням на последната или на предишната сбирка обсъждахме точно такова нещо и някои хора само чакаме за сигнал :)

Внимавай какво си пожелаваш, да не се окаже, че групата желаещи ти се вижда прекалено голяма после :lol:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

За малария и жълта треска съм пускал няколко пъти карти в темите. Доколкото си спомням в Перу искаха сертификат за жълта треска ако си бил скоро в някой район с жълта треска.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За ваксините виж данните от Тиматик

Във форума за визи, темата с таблицата, кликаш на Перу

Цитат

he_de.gif
 Peru (PE)

Vaccinations not required.

Recommended:
- Vaccination against yellow fever for all passengers of 9

months of age and older going to areas below 2300 meters in
  the regions of Amazonas, Loreto, Madre de Dios, San Martin ......

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, пих лекарство за височината, но бързо го спрях. В Испания се произвежда и продава Edemox. Аз пих точно него, но го взимах докато бях в Лима и 2 дена в Куско. Притесняваха ме страничните му ефекти и щом осъзнах, че височината не ми създава големи неудобства спрях лекарството. В последствие взех един-два пъти аспирин, но ти няма да ходиш и стоиш дълго на 3800-4000 м.н.в.

На място ще пиеш мате от кока, има бонбони от кока и въобще течностите и сладките неща помагат доста. Можеш да пробваш и с дъфчене на кока, но на мен не ми хареса. Все пак щом си там, пробвай, за да се изфукаш после :-).

Юли и август са идеални за Перу, но очаквай високи цени, че е топ сезона. За Лима по-добре си наеми хотел в центъра до забележителностите, че извън тях няма да ти хареса и може да се поизплашиш от обстановката. Доста магеланци ползвахме хостел Espana и няма недоволни. Освен това ще имаш малко време, та не го прекарвай в задръстваниятата.

Юли-август не е много ок за Аржентина, но дано имаш късмет в Игуасу. Когато вали проливно и гърми аржентинската част на парка може да се окаже затворена.

В Буенос Айрес си търси нощувка в квартала Палермо, близо до метростанция, а не в топ центъра. Около площад Mayo вечер е опасно и не е ок да се размотаваш. През деня няма проблем, но не носи скъпа техника, мобилен или часовник.

Ей, завиждам на всички, които са се насочили в посока Южна Америка. И един непоискани съвет: направи едно Перу, а друг път се върни за Аржентина и Бразилия. Така ще изпуснеш доста неща, които си заслужават, а Перу има много какво да предложи и е доста сигурно място.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Neuromancer и mililia, много ви благодаря за точните отговори и съвети! Супер сте!:ok: И двамата имате по една сангрия от мен! До края на годината ще е ясно по кой план ще действам. Определено няма да се мотая по опасни места. 

Iliana_t, развесели ме!:) Това е супер, че има толкова желаещи за Латинска Америка. Значи като нищо ще съберем група. Аз като съм вече сигурен ще пусна едно съобщение във форума за желаещи. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.