jungfraujoch Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 "Библиотеките - това са съкровищниците на всички богатства на човешкия дух." Готфрид Вилхелм фон Лайбниц Библиотеките са на най-старите културни институти в България и навсякъде по света.Те са основните хранилища и разпространители на знания и информация. Атмосферата им е специфична,любимо място са на малки и големи читатели. Светът е забързан,информационен и се случва в интернет.Но за тези,които обичат да четат,библиотеките не са само помещения за четене на книги,а място за общуване,сътрудничество,творчество и учение.Цифровите технологии не са в състояние да ги заличат. Нека да споделим библиотеките,които са ни впечатлили,пътувайки по широкия свят. Като начало започвам с моята любима. 11
Мирослав Василев Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Веднага се сещам за една от най-хубавите университетски библиотеки, тази в Делфт. 13
Здравко Ангел Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Най-красивата сграда във Фор дьо Франс, Мартиника - градската библиотека. 20
iliana_t Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Не съм посещавала много библиотеки, но го отчитам като мой минус. Впечатлявам се най-много от архитектурна гледна точка и интериор. Тези, в които съм влизала са: 1. Болоня, Biblioteca comunale dell'Archiginnasio - много стара и автентична сграда, има много история и си заслужава да се види всяко кътче отвътре 2. Болоня, Salaborsa - съвременно място, където се събират много млади хора, има свободен достъп до wi-fi. Усещането ми беше, като че съм на Централните хали в София, а не в библиотека. 3. Бирмингам, Library of Birmingham - модерна архитектура, огромно пространство и за всеки има по нещо. Не пропускайте да посетите Мемориала на Шекспир! Мисля, че беше на 5-ти етаж, ако не ме лъже паметта. Може да се качите до 4-ти с ескалаторите и после за 1 етаж асансьор или направо от партера - на асансьора. 4. Ливърпул, Central Library - тук имаме съчетание на класика в екстериора и модерен интериор. Някъде там обаче, между етажите, се крие една много тайна зала, в която цари такава тишина, че направо те побиват тръпки. 18
Sju Публикувано: 20 август, 2017 Публикувано: 20 август, 2017 Градската библиотека в Стокхолм: За любителите на библиотечни интериори може би ще е интересно да разгледат работите на Candida Höfer - германска фотографка от дюселдорфската школа (същата онази школа, възпитала автора на доскоро най-скъпо продадената фотография- Андреас Гурски). 15
Травеолани Публикувано: 21 август, 2017 Публикувано: 21 август, 2017 (редактирано) Ето и моята любима библиотека - Vancouver Public Library. Посещавам я в обедната си почивка често, понякога по няколко пъти на седмица. В момента покривът е в ремонт - ще правят градина и публични пространства и ще изглежда като на последната снимка. Снимките са от нета: И друга моя любима библиотека, която не съм посещавала от години Редактирано 21 август, 2017 от Травеолани 21 1 1
jungfraujoch Публикувано: 23 октомври, 2017 Автор Публикувано: 23 октомври, 2017 Библиотеката във Флоренция 10
jungfraujoch Публикувано: 9 март, 2018 Автор Публикувано: 9 март, 2018 (редактирано) Националната библиотека на Косово в Прищина Редактирано 9 март, 2018 от jungfraujoch 11 1
cck Публикувано: 11 март, 2018 Публикувано: 11 март, 2018 Поствал съм по-рано, но това е правилната тема Библиотеката в Минск, Беларус 15
chandni Публикувано: 5 април, 2018 Публикувано: 5 април, 2018 (редактирано) Seattle Public Library (снимката не е моя - не успях да изровя в архивите си, но определено заслужава място тук ) Редактирано 5 април, 2018 от chandni 15
Zaro Публикувано: 5 април, 2018 Публикувано: 5 април, 2018 На 3/9/2018 в 19:58, jungfraujoch каза: Националната библиотека на Косово в Прищина Тази сякаш е облечена във Фарадеева клетка.
jungfraujoch Публикувано: 5 април, 2018 Автор Публикувано: 5 април, 2018 Преди 1 час, Zaro каза: Тази сякаш е облечена във Фарадеева клетка. Това прочетох преди да заминем за Косово: https://itravel-bg.com/2018/02/23/5-те-най-грозни-модерни-сгради-европа/ Наистина странна конструкция и стил на сградата,разработен от хърватския архитект Андрей Мутнякович, предизвиква нееднозначни оценки. 1
cck Публикувано: 11 май, 2018 Публикувано: 11 май, 2018 Астана - библиотеката на първия президент [така си е длъжността, още си е същия] на Казахстан. http://presidentlibrary.kz/en 11
cck Публикувано: 13 май, 2018 Публикувано: 13 май, 2018 Националната библиотека на Молдова: И националния исторически музей, за цвят 11
cck Публикувано: 13 август, 2018 Публикувано: 13 август, 2018 Тази красива малка библиотека е в Роскилде, Дания. Разполагат и с библиобус, оборудван с мини читалня за турнета из по-малки населени места. 10
chandni Публикувано: 30 септември, 2018 Публикувано: 30 септември, 2018 Royal Danish Library - The Black Diamond, KØBENHAVN 10
noshtna_ptica Публикувано: 30 септември, 2018 Публикувано: 30 септември, 2018 Библиотеката в Страховски манастир, Прага. 16
jungfraujoch Публикувано: 5 май, 2019 Автор Публикувано: 5 май, 2019 Градската библиотека в Суботица 9 1
AlexandraKo Публикувано: 5 май, 2019 Публикувано: 5 май, 2019 Забележителната библиотека на Хелзинки. 12
noshtna_ptica Публикувано: 5 май, 2019 Публикувано: 5 май, 2019 Библиотеката в Тринити Колидж, Дъблин 6 1
cck Публикувано: 8 май, 2019 Публикувано: 8 май, 2019 На 6.05.2019 г. в 2:04, noshtna_ptica каза: Библиотеката в Тринити Колидж, Дъблин Браво! Моите снимки от Дългата стая в Тринити Колидж хич не стават. Ето една външна фасада на една от сградите в комплекса . 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега