Kris Публикувано: 25 септември, 2017 Публикувано: 25 септември, 2017 преди 39 минути , Rainy каза: Едно въпросче към знаещите - къде е най-добре да се отседне на Милос? За Парос съм избрала Парикия, за Фолегандрос - Плака, за Милос нямам идея... И още едно въпросче - пак към знаещите Можете ли да ми препоръчате от личен опит местенца за спане - предпочитам местни B&B-та - в Парос, Фолегандрос и Милос? Благодаря. Стандартното отсядане на Милос е в Adamntas или наоколо. Но аз предпочитам Pollonia. А ако нямате желание да сте до морето Plaka. Като всичко това зависи дали ще имате кола на разположение. Какво търсите само плаж и спокойствие, живот и развлечения или и двете. Или пък минерални извори, което не е за пренебрегване в зависимост от сезона.
Гост Публикувано: 25 септември, 2017 Публикувано: 25 септември, 2017 преди 38 минути , Kris каза: Стандартното отсядане на Милос е в Adamntas или наоколо. Но аз предпочитам Pollonia. А ако нямате желание да сте до морето Plaka. Като всичко това зависи дали ще имате кола на разположение. Какво търсите само плаж и спокойствие, живот и развлечения или и двете. Или пък минерални извори, което не е за пренебрегване в зависимост от сезона. Ще взема кола със сигурност. Нощен живот не ме интересува, но хубава храна, узо и гледки - на максимум Благодаря.
Двуцветко Публикувано: 25 септември, 2017 Публикувано: 25 септември, 2017 Пробвай при Хари в Haraki на Фолегандрос, мега свестен пич и чудно местенце http://www.xaraki.gr/about_us?_ga=2.124039759.477990682.1506346910-928741186.1506346910
lesy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Завърнахме се от Милос. Страхотно прекарахме, съчетано със Санторини. Та за Милос. Ако някой търси плажове с пясък и плитко море, не е това мястото. Ако търси екскурзии с лодка / яхта, прозрачно море за шнорхелинг и гмуркане в пещери, сурова природа и скални пайзажи, то Милос е за него. За десерт получава красиви залези и плуване до потънал кораб близо до брега. На Милос красивите места се стигат основно с лодки. Има различни турове, като цената на човек беше 60 евро, за 4-5 човека по 55 евро. Това е с яхта до 14 човека, от 9.00 до около 19.00ч., който включва закуска, обяд, следобедна закуска и питиета, вкл. бира и бяло вина по много. Има и оборудване - маска, шнорхел, плавници. Ние ходихме на два такива до различни места, т.к. за втория тур духаше вятър и можеше да се отиде само на север. Има по 3-4 места за шнорхелинг, добре избрани според времето. Екскурзиите основно тръгват от Адамас. Маршрутът на първия тур бе основно около крайбрежието на острова, като се показват най-интересните места. Катакомбите на Милос Клима, Саракинико, Спагетения остров / вулканична скала в морето, чийто форми са октаграми и шестограми /, Полония, Старата сярна мина, Манастирът Агиос Георгиусв морето, остров Полиегос / най-големият необитаем в Егейско море /, Клефтико, пещерите Сикия и плажовете. Яхтата спира на места, където да сме сами или най-много още една. Професионално направено и екипът / двойка около 30-те / любезни и приятелски настроени. И делфини, разбира се. Мога да ги препоръчам. Втория ден наехме кола за 6 човека - 60 евро на ден. Два плажа - Филиплака и Палеохори. Разноцветните скали и камъчета, таверна с храна, приготвена на вулканична скала. Но в сравнение със самотните плажове от екскурзията, тези не ни задържаха повече от час-два. Вечерта - столицата Плака. Столицата е типично старо средиземноморско градче с тесни извити улички, цветя и красиво декорирани къщи, с аромати на цветя и вкусна храна. От върха може да се гледа залез към далечните острови. Трети ден: Искахме да отидем на още един тур. Харесахме си шнорхелинг и гмуркане по южното крайбрежие и пещерите, обадихме се на една от агенциите, които ги организират, но за съжаление прогнозата беше лоша и нямаше турове. Тези турове са по 6 часа и също са по 60 евро. Но останаха за друг път. Тръгнахме към Саракинико. Не мога да опиша това място. Лунен пайзаж с кристална вода и пещери. Както и потънал кораб, но дори и без него Саракинико ми е в топ 5 на плажовете, ако може да се нарече така. Тук единодушно решихме, че оставаме цял ден. Следва продължение... Снимките са на другия компютър, но ще кача 1-2. 15 1
Гост Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 @lesy, много ти благодаря - очаквам продължението. Да споделиш и къде бяхте отседнали, моля - изобщо всичко
dechy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Страхотен разказ, lesy! Мисля, обаче, че Милос не е моето място. Много е живописно за снимки със сигурност. Ходихте ли до съседния Кимолос? Знам, че има и някои пясъчни плажове на Милос, напр. Проватас. Вие за колко дни бяхте там? Въпреки всичко Милос ми е една от възможностите за догодина, но по-скоро като изходна точка за Серифос и Сифнос, тъй като тази година ни дадоха еднопосочни самолетни билети за вътрешни полети като компенсация за закъснелия ни полет до Парос. Чакам снимките с нетърпение.
lesy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Отседнахме в Андамас заради удобството. Пътувахме с ферибот и в двете посоки, туровете тръгват от пристанището. Студиата бяха близо до центъра, но нищо особено, даже и гладка нямаше. Рейни, гледай на първа линия до пристанището има два хотела и над тях към църквата студиа. Вероятно там е с изглед. Предлагат се доста хотели и студиа на изток от центъра, по крайбрежната на първа линия, но някои са доста отдалечени. Ако повторя пак бих спала там поради удобството, но бих включила и поне една нощувка в Клима. Живописно рибарско село с разноцветни къщи на самия пристан и за да стигнеш до тях ходиш във водата. В Клима казаха, че е таверната с най-прясна риба, но имаше вятър и не можахме да хапнем там. Залезът беше прекрасен. До около 22ч. небето бе огнено червено. Част от къщите са на рибари, други от тях се дават под наем. В една от тях тъкмо идваха туристите и хазаинът - рибар ги покани да си пийнат в гаража за лодки. 3
Гост Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 (редактирано) преди 1 минута , lesy каза: Отседнахме в Андамас заради удобството. Пътувахме с ферибот и в двете посоки, туровете тръгват от пристанището. Студиата бяха близо до центъра, но нищо особено, даже и гладка нямаше. Рейни, гледай на първа линия до пристанището има два хотела и над тях към църквата студиа. Вероятно там е с изглед. Предлагат се доста хотели и студиа на изток от центъра, по крайбрежната на първа линия, но някои са доста отдалечени. Ако повторя пак бих спала там поради удобството, но бих включила и поне една нощувка в Клима. Живописно рибарско село с разноцветни къщи на самия пристан и за да стигнеш до тях ходиш във водата. В Клима казаха, че е таверната с най-прясна риба, но имаше вятър и не можахме да хапнем там. Залезът беше прекрасен. До около 22ч. небето бе огнено червено. Част от къщите са на рибари, други от тях се дават под наем. В една от тях тъкмо идваха туристите и хазаинът - рибар ги покани да си пийнат в гаража за лодки. Аз гледах вече точно там - Клима... Цените са на централен лондонски хотел Благодаря ти, чакам продължение! Редактирано 28 септември, 2017 от Гост
Гост Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 В момента, lesy каза: За една нощувка само. Няма да дам многомногостотин евро за една нощувка на гръцки остров - просто няма как да стане Благодаря пак - чакам още...
lesy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Мислех, че е около сто евро, но не съм проверявала. И аз не бих дала.
Гост Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 преди 8 минути , lesy каза: Мислех, че е около сто евро, но не съм проверявала. И аз не бих дала. Пак ще гледам след твоята препоръка Хайде, почивай и пиши още после...
lesy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Плажове има на Милос, но чарът му не е в тях. А аз си прекарвам лятото на нашето море на пясъчни плажове и в Гърция не търся такива. Както и половинката ми и приятелите с които ходим в Гърция. Предпочитаме самотни и отдалечени места, каменни и скалисти плажове и подводни пещери. Предпочитаме да наемем лодка, яхта или дори кану и да обикаляме. Затова не съм човек, чието мнение за плажовете се приема. За мен море с пясък и нищо за гледане си е за ден, не повече. 6
Гост Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 (редактирано) преди 18 минути , lesy каза: Плажове има на Милос, но чарът му не е в тях. А аз си прекарвам лятото на нашето море на пясъчни плажове и в Гърция не търся такива. Както и половинката ми и приятелите с които ходим в Гърция. Предпочитаме самотни и отдалечени места, каменни и скалисти плажове и подводни пещери. Предпочитаме да наемем лодка, яхта или дори кану и да обикаляме. Затова не съм човек, чието мнение за плажовете се приема. За мен море с пясък и нищо за гледане си е за ден, не повече. Но ти къде видя, че питам за плажове? Ако е за плаж, Майорка е под носа ми... Просто се интересувам какво сте посетили, как си организирахте времето по дни - такива неща За отсядането разбрах, че не можете да препоръчате. Благодаря ти за времето наистина. Редактирано 28 септември, 2017 от Гост
dechy Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 Права си, така е. Спецификата характерна за Милос са невероятните скални образувания, които не се срещат другаде. Никой не ходи на Милос заради пясъчни плажове. 1
Kris Публикувано: 28 септември, 2017 Публикувано: 28 септември, 2017 (редактирано) Да не пропуснете мечката на острова. Както и Сърмата в Клима. В Мантракия е същата картинка. А пясъчен плаж е Фиприлака със скалата Рок. Редактирано 28 септември, 2017 от Kris 10 3
Бръмбар Публикувано: 29 септември, 2017 Публикувано: 29 септември, 2017 (редактирано) Милос и на мен ми е в плановете вероятно в комбинация с Сифнос (и евентуално Кимолос), така че ми беше много интересно да прочета разказа на Леси. Макар, че не знам дали е най удачната комбинация, тъй като и двата са доста туристически, а на мен вече ми се иска един туристически остров заради достъп до летище и един-два не (толкова) туристически покрай него. Тази година Наксос, Антипарос и Парос през юли с цялата навалица на моменти май ми дойде в повече. На Парос ние спахме в Парикия, но ако отида пак бих избрала за база вероятно Науса, вместо Парикия.От Парикия наистина има и директни лодки до Антипарос, но не пътуват всеки ден в зависимост от времето. Като отивахме към Антипарос имаше силни ветрове и пътуваха само фериботите от Пунда. На връщане времето беше по-добро и имаше корабче към Парикия директно, но разстоянието Парикия - Пунда не е голямо и има редовен траснпорт, така че не голяма разликата. Св Геори на Антипарос на мен лично не ми хареса особено - живописно е наистина, но качеството на водата и плажа не ми харесаха (втората снимка е от там), но четох че там са 3 плажа, така че може и да не сме били на правилния. За гледане на залези е много хубав градския Сифнейкос, има и кафе-бар-пицария, където може да си пийваш нещо, докато гледаш как слънцето се потапя в морето, според хазяйката ни обаче било по-хубаво да плуваш там по залез ;-) Много ми хареса на мен плажа Кастраки на Наксос - километри почти безлюден плаж с бял пясък и някой сърфист тук-там ;-), но Рейни, ти май няма да ходиш до Наксос, ако съм разбрала правилно Редактирано 29 септември, 2017 от Бръмбар 9
dechy Публикувано: 29 септември, 2017 Публикувано: 29 септември, 2017 (редактирано) Бръмбар , май сме били по едно и също време на Парос, съдейки по датите на снимките. Ние бяхме между 03.07. и 11.07.17г. Бяхме отседнали в двуетажна къща в Марписа - много спокойно и тихо селце. Марписа не е на брега, но като си с кола няма особено значение. Разстоянията не са големи. И мелтемът наистина беше доста силен по това време. От 8 дни - 5 бяха с доста силен вятър. Но това има значение, ако се пътува по море и ако се ходи на някои ветровити плажове. Например (понеже аз харесвам пясъчни, плитки плажове) много ми допаднаха Хриси акти и Молос, но като задухат мелтемите, там си е направо ураган понякога . За Кос и Нисирос нарочно се въздържах да разкажа, защото не са цикладски. Иначе съм пуснала снимки в темата "В момента съм..." Ако нямате нищо против, бих могла и тук да разкажа. Снимки обаче довечера ще мога да пусна. Редактирано 29 септември, 2017 от dechy 1
lesy Публикувано: 29 септември, 2017 Публикувано: 29 септември, 2017 преди 10 часа, Rainy каза: Но ти къде видя, че питам за плажове? Ако е за плаж, Майорка е под носа ми... Просто се интересувам какво сте посетили, как си организирахте времето по дни - такива неща За отсядането разбрах, че не можете да препоръчате. Благодаря ти за времето наистина. преди 17 часа, dechy каза: Знам, че има и някои пясъчни плажове на Милос, напр. Проватас. Вие за колко дни бяхте там? Не се обърнах правилно. Dechy спомена за плажовете и аз не съм точно човекът с тях. Бяхме 5 нощувки, но реално 4 дни и малко. Направихме 2 екскурзии с яхти, 1 ден Саракинико и Папафрагас, 1 ден Филиплака и Палеохори и между тях Клима и Плака. Сутринта преди да тръгнем отидохме да посрещнем изгрева и да снимаме мината. В действащата мина има пътища, може да се кара, дори има стоянка с изглед. В 10ч. хванахме ферибота. 2
lesy Публикувано: 29 септември, 2017 Публикувано: 29 септември, 2017 Втората екскурзия включваше Фиропотамос, Кимолос - 2 спирания, едното в залива на уреден плаж и отново Полиагос, но на друго място. Последните два плажа бяха безлюдни. Яхтата спира в залива и който иска ходи до брега. Имаше малка надуваема лодка на разположение, но никой не се възползва. Не ни стигна времето да отидем до Полония. 1
Гост Публикувано: 29 септември, 2017 Публикувано: 29 септември, 2017 преди 1 час, Бръмбар каза: Много ми хареса на мен плажа Кастраки на Наксос - километри почти безлюден плаж с бял пясък и някой сърфист тук-там ;-), но Рейни, ти май няма да ходиш до Наксос, ако съм разбрала правилно Правилно. Аз бях на Наксос миналата година - по препоръка на хора от форума, и много ми хареса! преди 1 час, Бръмбар каза: Тази година Наксос, Антипарос и Парос през юли с цялата навалица на моменти май ми дойде в повече. На Парос ние спахме в Парикия, но ако отида пак бих избрала за база вероятно Науса, вместо Парикия. От Парикия наистина има и директни лодки до Антипарос, но не пътуват всеки ден в зависимост от времето. Като отивахме към Антипарос имаше силни ветрове и пътуваха само фериботите от Пунда. На връщане времето беше по-добро и имаше корабче към Парикия директно, но разстоянието Парикия - Пунда не е голямо и има редовен траснпорт, така че не голяма разликата. Св Геори на Антипарос на мен лично не ми хареса особено - живописно е наистина, но качеството на водата и плажа не ми харесаха (втората снимка е от там), но четох че там са 3 плажа, така че може и да не сме били на правилния. За гледане на залези е много хубав градския Сифнейкос, има и кафе-бар-пицария, където може да си пийваш нещо, докато гледаш как слънцето се потапя в морето, според хазяйката ни обаче било по-хубаво да плуваш там по залез ;-) Много ти благодаря за информацията! Да ти кажа, на Наксос края на август се преглъщаше откъм хора, но няма как да е иначе - дори на отдалечения - и безкраайно красив - Аморгос, имаше доста посетители. Цикладите просто станаха много известни. И сигурно ще ме убият с камъни, ама най не ми хареса в Санторини - то тълпи, то чудо, егаттии... Дивият Аморгос в пъти повече ме плени! Та затова гледам пак към дивото, ама и то на свърване Иначе за Парос - Науса е много неудобна откъм трипове по море, каквито съм намислила, обаче събирането на информация променя намеренията, така че в нищо не съм се заканила преди 35 минути , lesy каза: Втората екскурзия включваше Фиропотамос, Кимолос - 2 спирания, едното в залива на уреден плаж и отново Полиагос, но на друго място. Последните два плажа бяха безлюдни. Яхтата спира в залива и който иска ходи до брега. Имаше малка надуваема лодка на разположение, но никой не се възползва. Не ни стигна времето да отидем до Полония. Lesy, благодаря ти! Много помагаща информация. Няма да имам(е) на разположение много дни, затова ми е важно да имам предварителна идея какво и що, за да правим размествания по програмата с оглед купуване на билети при първа промоция
Бръмбар Публикувано: 30 септември, 2017 Публикувано: 30 септември, 2017 На 9/29/2017 в 10:19, dechy каза: Бръмбар , май сме били по едно и също време на Парос, съдейки по датите на снимките. Ние бяхме между 03.07. и 11.07.17г. Бяхме отседнали в двуетажна къща в Марписа - много спокойно и тихо селце. Марписа не е на брега, но като си с кола няма особено значение. Разстоянията не са големи. И мелтемът наистина беше доста силен по това време. От 8 дни - 5 бяха с доста силен вятър. Но това има значение, ако се пътува по море и ако се ходи на някои ветровити плажове. Например (понеже аз харесвам пясъчни, плитки плажове) много ми допаднаха Хриси акти и Молос, но като задухат мелтемите, там си е направо ураган понякога . За Кос и Нисирос нарочно се въздържах да разкажа, защото не са цикладски. Иначе съм пуснала снимки в темата "В момента съм..." Ако нямате нищо против, бих могла и тук да разкажа. Снимки обаче довечера ще мога да пусна. dechy, всъщност ние сме били точно след вас на Парос - от 11 до 16 юли. Снимките са от Антипарос, където бяхме преди това за по 4-5 дни на всеки). Нас мелтемите ни духаха най-много на Наксос. Като пристигнахме беше супер жега и собствениците на студиото казаха, че според прогнозата след ден-два почват ветровете и наистина на третия ден духаха с пълна сила и на Аг. Георгиос чадърите бяха свалени, но го използвахме да отидем до Халки, което е приятно планинско селце. После почна полека-лека да се нормализира. Разбирам за опаснията ти за Кос и Нисирис, понеже не са Циклади, аз нямам против да прочета, може би един пост няма много да наспами темата, ако пък много се разрастне дискусията може да се отцепи в отделна тема J) Рейни, не съм категорична за Науса, просто ми се стори по-спокойна. Парикия също си има достойнства и предимства – стария град е много приятен, с тесните улички и кастрото, градския плаж Ливади не е хубав в частта, която е най-блио до града и пристанището, но като колкото повече се отдалечаваш, по-хубав става и преминава в Криос и Марчело, които са хубави. Има приятни кръчми точно на брега на морето – от тези, които посетихме ни хареса една грил къща в съседство с друга, която предлагаше типича гръцка храна, споделяха си масите– непретенциозно с маси на ръба на морето, но много вкусно беше всичко и (но) с огромни порции, добре че ни завиха всико останало за вкъши, че половината храна остана. Наресах и едно Корали, то не е точно на брега, но една улица го дели от плажа –специализирано в морска храна - ядох чудесни миди в бяло вино, рибата на скара също беше много добра. Макар, че принципно не смея да препоръчвам кръчми, понеже нямам кой знае колко дълготрайни впечатления – отишла съм по веднъж и сме поръчали 4-5 ястия, друг може да поръча друго, да не му хареса и да остане разочарован. Хриси Акти плажа като дадености е много хубав, но супер пренаселен. Хареса ми и Алики, но и той беше доста пълен, обаче понеже ивицата е тясна – само един ред чадъри не може толкова да се пренасели J. Като хубав го дават и Фарагас до него, но ние не стигнахме до там. 2
Двуцветко Публикувано: 30 септември, 2017 Публикувано: 30 септември, 2017 (редактирано) На 9/29/2017 в 11:18, Rainy каза: Иначе за Парос - Науса е много неудобна откъм трипове по море .. Науса е леко псевдо декадентско място с напъни да бъде тип Миконос. За разглеждане и кафе/бира/коктейл или евентуално вечеря (на измислени цени) става, но иначе би било добре да се избягва освен, ако не те влече да показваш на показ загар, маркови дрешки и всичко в този дух. С две думи Науса ми е далеч от истинския гръцки островен дух. Редактирано 30 септември, 2017 от Двуцветко 1
dechy Публикувано: 30 септември, 2017 Публикувано: 30 септември, 2017 За мой срам ние не разгледахме Парикия. Единствено като се качвахме на ферито за Наксос я видяхме от колата. Обаче ходихме на плажовете Криос и Марсело и не ги одобрих. Алики не се сещам кой плаж е. При нас Хриси Акти не беше много пълен, защото тогава духаха мелтемите, даже единия ден си бяхме сами под една част със сламени чадъри, които се ремонтираха. Фарангас го видяхме, не ми хареса, беше и препълнено с народ. Най-хубави, но доста населени бяха Санта Мария и Микри Санта. Най-празен, всъщност неорганизиран и хубав беше Молос. Мога да препоръчам таверни в моя вилает, т.е. около Марписа. В Писо Ливади - Маркакис ми е фаворит, имат и български сервитьор. Между Марписа и Писо Ливади много ми хареса "Анна и Йоргос". Предлагаха и охлюви.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега