Прескочи до съдържание

Малките Циклади - август 2018

Гост

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , lesy каза:

Намерихме ги на място. Лодките се връщат около 19ч. на пристанището в Адамас. То е на крайбрежната, в центъра. Срещу тях са магазинчета и бюра/офиси с екскурзии. До 21ч. са отворени и можеш да си запазиш тур за другия ден. На място си избрахме лодки според предпочитанията / маршрута. Втория тур до Калимнос се изпълняваше само от една лодка, защото имаше вятър. Ние си избрахме яхти с 10-12 човека на място.

На място е по-добре, защото времето е ключов фактор за туровете. Ще питам приятелка дали пази координатите на двойката от първата яхта.

Хазайката ни препоръча https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g635606-d10728102-Reviews-Volcano_Boat-Adamas_Milos_Cyclades_South_Aegean.html

Не сме ги ползвали, защото не излязоха във ветровития ден.

Много ти благодаря! 

Аз разгледах различните фирми и ми анонсираха цени от по 120 евро на ден, което не е оферта, сравнено с твоите думи - а и друго си е човек да има лични впечатления... Иначе е точно така - зависи очевидно от времето, затова съм предпазлива в запазване на каквото и да е, но ми се иска да знаем към какво да се ориентираме :)

Публикувано:

Говорих с приятелката. Не помни фирмата. Момичето от яхтата / хостеса се води / говореше френски и храната, която ни приготви беше много вкусна. На място по договаряне. Но все пак ние бяхме края 17-22.09.2017г.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, lesy каза:

Говорих с приятелката. Не помни фирмата. Момичето от яхтата / хостеса се води / говореше френски и храната, която ни приготви беше много вкусна. На място по договаряне. Но все пак ние бяхме края 17-22.09.2017г.

Разбирам. Ние ще сме все още в сезон - 31 август. Ще изпратя запитване до нашия хотел.

Благодаря ти!

Публикувано:

@Rainy що си го причиняваш всичко това по този начин? Циклади се правят като си намериш групичка 6-8-10 другарчета ( например магеланци) и си наемате яхта с капитан и за около 3000-4000 евро за седмица (грубо) може да обиколите толкова много и не плащате за спане, купувате си неща от магазините за закуска на лодката и е едно от най-прекрасните изживявания. Стига да ти се занимава с организацията де. Ама излиза 300-400 евро на човек за 7 дена и то луксозна яхта.

Публикувано: (редактирано)
преди 19 минути , Happy_Traveler каза:

@Rainy що си го причиняваш всичко това по този начин? 

Аха :) Искаш да си причиня търсене на

групичка 6-8-10 другарчета ( например магеланци) 

и да си скъсам нервите, така че впоследствие даже 

яхта с капитан 

да не ме излекува... :biggrin:

@Happy_Traveler, ти сериозно ли? Ти колко пъти си го правила това - с толкова хора, за толкова време? Щото аз само веднъж, и не съм точно го правила, а просто се случи да шофирам бус със магеланци. Тогава наистина бяхме 10 човека. И беше уникално! И не мога да си представя как щяхме да се издържим толкова различни характери 9 дни, макар че като си вързан на една яхта, къде ще ходиш... ахахахахахххх

Get real, бейби. Освен това стилът ми на пътуване - хеле пък планирането -  далеч не уйдурдисва на много хора, какво остана на 10 чиляка :) И 6 е същата история... 

А иначе преди две години направих сходна премиера, като маршрутът го сглобих с разбиращи Гърция хора от тук - на които съм безкрайно благодарна - и беше меко казано фантастично!  Надявам се тази година още повече да бъде...

Редактирано от Гост
Публикувано:
преди 8 часа, Happy_Traveler каза:

@Rainy що си го причиняваш всичко това по този начин? Циклади се правят като си намериш групичка 6-8-10 другарчета ( например магеланци) и си наемате яхта с капитан и за около 3000-4000 евро за седмица (грубо) може да обиколите толкова много и не плащате за спане, купувате си неща от магазините за закуска на лодката и е едно от най-прекрасните изживявания. Стига да ти се занимава с организацията де. Ама излиза 300-400 евро на човек за 7 дена и то луксозна яхта.

Ако решиш да го организираш - брой ме.:)

• Харесвам 2
преди 10 часа, Happy_Traveler каза:

Ама излиза 300-400 евро на човек за 7 дена и то луксозна яхта.

Специално погледнах нашия бюджет за хотелите... За девет дни -  от 25-август до 2 септември - на мен и @Mary, местни луксозни къщи за гости с висок рейтинг, двойни стаи, тераса, изглед към морето (обичаме да глезим сетивата си в дребните детайли), ще платим точно по 300 евро на човек. Тези стаи по никакъв начин не могат да се сравнят по удобство с каюта в яхта - поне имаме скорошен опит от Халонг бей... 

Разбира се, към този бюджет ще трябва да прибавим коли под наем - за обикаляне във вътрешността на островите, защото ние така обичаме.

Също така и наемане на лодки за обикаляне около островите и два ферибота - което яхтата го прави реално, а на нас ни е отделен разход.

Храната навсякъде е сума, която всеки си решава каква да бъде - било на яхта или сухопътно.

Самолетните билети не ги броя - те са също еднакъв разход за яхта или сухопътно пътуване.

За мен яхта е нещо прекрасно, но нейното очарование не е в спестяване на пари - според мен...

Пожелавам си някога да го изпитам, но категорично не като организатор на 6-8-10 сравнително непознати човека.

А на вас пожелавам успех, ако решите да се организирате и ще следя с любопитство и интерес. :) 

Редактирано от Гост
Публикувано:

Tрябва да вземете предвид, че районът на Цикладите е един от най-ветровитите, особено в месеците юли и август, когато духат мелтемите. Тогава е особено неприятно да се пътува по море, особено с не много голям плавателен съд. Вълнението е нещо от рода на 5-6 Бофора, може и нагоре и обикновено трае по 4-5 дни. Изпитвала съм го на гърба си и то само за плаване от Парос до Куфониси и обратно за около час и половина в посока - повярвайте ми никак не е приятно. В такова време или трябва да се седи само на едно пристанище, или изживяването няма да е от най-добрите.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 минути , dechy каза:

Tрябва да вземете предвид, че районът на Цикладите е един от най-ветровитите, особено в месеците юли и август, когато духат мелтемите. Тогава е особено неприятно да се пътува по море, особено с не много голям плавателен съд. Вълнението е нещо от рода на 5-6 Бофора, може и нагоре и обикновено трае по 4-5 дни. Изпитвала съм го на гърба си и то само за плаване от Парос до Куфониси и обратно за около час и половина в посока - повярвайте ми никак не е приятно. В такова време или трябва да се седи само на едно пристанище, или изживяването няма да е от най-добрите.

Така си е. С кораб от Наксос до Делос и Миконос лежах на един диван и се оптвах да не гледам как от една френска група до мен масово повръщат в специално раздадени за целта кофи и всичко по масите се изсипа нанякъде. Бях благодарна, че пропуснах закуската. А обичам морето и да пътувам с фери.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 23/04/2018 в 11:12, dechy каза:

Да! Много вярно! Затова 2 години подред все отлагам. Моите приятели ходиха с 1 яхта и 1 катамаран и съветват да е юни.

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...

Rainy, спряхте ли си на рентакар за остров Парос?

Ще ми трябва за седмица в началото на септември.

За круиз на о.Милос мога да препоръчам нашата лодка - Zephyros, 29 евро, за деца - наполовина.

Круизът е половин ден и тръгва от южен залив - Provatas. Посещава Клефтико и още един залив за шнорхелинг. Има включени фрапета, раки и малки мезета, може да си носите допълнително храна и напитки.

За целодневните круизи най-ниската цена, която получихме беше 55 евро. За края на май.

За Фолегандрос каква е тази лодка? Ако искаш да стигнеш до Katergo beach  има пътека. Оставихме мотора на най-близкото възможно място и след това приятен 20 минутен преход до плажа. Има и други готини места с преходи.

Редактирано от infinity
  • Харесвам 2
преди 20 минути , infinity каза:

Rainy, спряхте ли си на рентакар за остров Парос?

Ще ми трябва за седмица в началото на септември.

@infinity, "спряхме" е силно казано 🙂 Бях принудена - е точната дума. Принудена поради личните ни предпочитания, разбира се.  Оказа се, че да се наеме кола там в топ сезон е меко казано неприятно и като цена, и като опции. 

Първата опция: да се наеме колата от аерогарата - пристигане в 7 сутринта, и да се остави на пристанището един ден по-късно, беше абсурдна и като цена, и като възможности. При положение, че полетът е един от най-популярните от Атина, и повечето коли под наем да отварят в 9 сутринта - очарователно...

Втората опция: да се наеме кола от града и да се остави в града (такси от летището около 25 евро) беше най-реалната - и цената за един ден пак беше мега странна. Свързах се с всички видове местни търговци - и се оказваше. че коли няма. Проверката месец февруари. Айде холан. Вероятно краткият период ги отблъскваше. Другите агенции - предлагаха, но цените бетер Куба...

Третата опция: с градски транспорт, определено не беше нашата опция. С @Mary обожаваме да имаме максимална свобода и да видим максимално много. Ако можем да си го позволим, го правим. Иначе казват на острова има много добри автобусни линии.

В крайна сметка резервирах през Expedia за два дни - цената за два дни беше колкото за един ден, което пък ни правеше свободни да си променяме плановете, £78.33, full - full, unlimited mileage (много компании даваха ограничени мили - не се хващайте на тази клопка!). Скоро не съм проверявала да видя ситуацията... 

Съветвам те да провериш за вашия период през travelsupermarket, както и директно през opodo и някои по-известни посредници. Септември не трябва да е толкова трудно.

Благодаря за препоръката за Милос!

Редактирано от Гост
Публикувано:

За рент а кар на Парос миналата година ние ползвахме Auto Union от летището до летището. Цената не помня, но беше много нормална с пълна застраховка.

На Милос не сме ходили на полудневни и целодневни круизи, че аз  не си падам много по гмуркането, пък и нямахме време. Но взех листовка от една туристическа агенция. Най-евтиният вариант е по южните заливи - Геронтас и Клефтико за 25 € с Делфиния. Тръгва от Кипос за 3,5 ч. 2 курса на ден в 11ч. и в 15ч. 

Другото е Зефирос на Инфинити.

За обиколка на целият о-в, аз бих отишла с Капитан Yiangos зa 40€. Тръгва в 9ч. и се връща в 18:30. Спира на Клефтико, Геракас, Фиропотамос, Платиена. Ходи и до Кимолос.

Има и други по-скъпи варианти.

До Кимолос аз бих ви препоръчала да отидете с ферито от Полония. От там има рейсове до плажа Праса, също и до другите плажове - Бонаца и Алики. Но ние не сме ползвали рейсовете, а ходихме с кола. Но видях, че имаше разписание на автобусите на пристанището.

• Харесвам 3
преди 16 минути , dechy каза:

За рент а кар на Парос миналата година ние ползвахме Auto Union от летището до

Виж за нашите два дни с тази компания - най-ниския клас кола - взимане от летището и оставяне на пристанището

image.png.ac092401921177911719e602c55c762f.png

преди 16 минути , dechy каза:

На Милос не сме ходили на полудневни и целодневни круизи, че аз  не си падам много по гмуркането, пък и нямахме време. Но взех листовка от една туристическа агенция. Най-евтиният вариант е по южните заливи - Геронтас и Клефтико за 25 € с Делфиния. Тръгва от Кипос за 3,5 ч. 2 курса на ден в 11ч. и в 15ч. 

Другото е Зефирос на Инфинити.

За обиколка на целият о-в, аз бих отишла с Капитан Yiangos зa 40€. Тръгва в 9ч. и се връща в 18:30. Спира на Клефтико, Геракас, Фиропотамос, Платиена. Ходи и до Кимолос.

Има и други по-скъпи варианти.

До Кимолос аз бих ви препоръчала да отидете с ферито от Полония. От там има рейсове до плажа Праса, също и до другите плажове - Бонаца и Алики. Но ние не сме ползвали рейсовете, а ходихме с кола. Но видях, че имаше разписание на автобусите на пристанището.

Много благодаря! 

Редактирано от Гост
Публикувано:

На Парос има добър транспорт. От летището до Парос билетите са по 2 евро. http://ktelparou.gr/en/tickets.html.  Автобусите тръгват от пристанището в Парикя.

Кола под наем може да видите https://parosrentcar.com/  или http://cycladesrentacar.gr/cars01.html

• Харесвам 4
преди 19 минути , harta каза:

От летището до Парос билетите са по 2 евро. 

Здравей. Преобърнах разписанията - още преди време - и не успях да намеря автобус Парос летище - Парикия на 25 август, 7 сутринта. Ще дадеш ли едно рамо, ако можеш, @harta? Благодаря!

Сега ще видя колите в твоите сайтове... 

преди 19 минути , harta каза:

Кола под наем може да видите https://parosrentcar.com/ 

Кореспонденция от 16 януари:

Hello Mrs. Galya,
Thank you for visiting our website.
We're sorry, but in that period we don't have any vehicle available, unless we have any cancellations. We'll know that 2 days  before your arrival time.

Our  office  is located 300 metres from the port along the seafront  in the direction  of the  2nd  windmill. So if you really love this vehicle, when you arrive on our Island you can call us or you could visit our agency and if we have one we can serve  you.  Contact - Location                                                             

Kind regards, 
Account manager, Giannis.

Редактирано от Гост

Благодаря на всички за предложенията, ще поискам оферти. Ние ще бъдем в Науса. 

По спомени съм плащала по около 120-140е на седмица по островите.

Редактирано от infinity
преди 1 час, Rainy каза:

Здравей. Преобърнах разписанията - още преди време - и не успях да намеря автобус Парос летище - Парикия на 25 август, 7 сутринта.

@Rainy, точно преди седмица, на 1 юли, пропътувахме с автобус обратната отсечка Парикия - Алики и автобусът се отби към летището. Разписанията са в сайта, цитиран от @harta - http://ktelparou.gr/en/bus-schedules.html. Сменят ги на две седмици, но промените не са драстични.  Аз си взех и книжен вариант от автогарата на Парикия и ги сравних. В момента актуалното е от 02.07.2018 до 13.07.2018 г. Според него в 7:40 часа има автобус от Алики до Парикия и помоему трябва да се отклонява към летището на път за столицата.

623925553_Screenshot-08_07_2018.22_27_50.png.4e0968022bd13453cea426f220d7c93b.png

Във всички случаи обаче в 9 има автобус от летището до Парикия.

617675956_Screenshot-08_07_2018.22_26_23.png.5daa8fcbb61865849122ea7c1ab264e2.png

Да допълня, че транспортът на острова е добре организиран и удобен. Автогарата в Парикия е на метри от порта, има много направления във всички посоки и въпреки, че съм привърженик на колите и рент а кар, за двата дни там мислех да ползвам услугите му. В крайна сметка като цяло от двата хотела ни осигуриха превоз из острова.

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , rik4o каза:

Във всички случаи обаче в 9 има автобус от летището до Парикия.

617675956_Screenshot-08_07_2018.22_26_23.png.5daa8fcbb61865849122ea7c1ab264e2.png

Благодаря ти! 9 часа ни е много късно - два часа не бихме чакали...

За съжаление, в нито един форум не успях да намеря информация за по-ранен, което ще ни принуди да вземем такси - ако не се окаже на място, че има друг - така че благодаря за подсказката!

Публикувано:

Такситата са 26. Така че не е лесно и такси да намериш. На 25/8 и аз ще съм там. Ако трябва ще те взема от летището. Не се шашкай.

Автобусите по принцип оставят пътниците за полета който е дошъл/ще дойде и тръгва с дошлите пътници.  Ще разпитам за ранните полети, да не те излъжа нещо.

• Харесвам 3
Публикувано:

@Rainy, да ти разкажа малко за Милос. Намерихте ли кола на Милос? Или да препоръчам нашата фирма. Малко са ѝ дървени и стари колите, но поне не са скъпи. Даже аз бях резервирала най-ниския клас кола, а те като видяха, че сме 4 човека ни дадоха по-голяма без доплащане. ВЕрно доста харчеше и климатикът и централното заключване почти не работеха. 🙂 

Иначе Адамас не е най-доброто място за отсядане според мен. На мен не ми хареса. Ние бяхме в Плака в къща със страшен изглед към залеза. Там неудобството е, че не можеш да си паркираш колата пред къщата, а на паркинг, който не е много близо. По пък обстановката е прекрасна в градчето. Къщата допринесе в огромна степен да се чувствам страхотно на Милос. Сутрин се будех от звън на камбани и кукуригане на петли и гледах морето от терасата. Можех да си прекарам на тази тераса цялото време. Не ми трябваха ни плажове, ни лодки, ни скали.

Мога да препоръчам ресторанти, ако искаш.

За плажовете не знам какви са ви предпочитанията, но на Милос има от всичко - и пясъчни, и скалисти, и препълнени, и празни. Аз си намерих моя плаж. Не е от най-известните и препълнени, но е с адски топла вода, с малко хора, неорганизиран, с плитко море и дървета за сянка. Най-известните плажове са доста пълни, напр. Фириплака е чудесен като природни дадености, но с доста народ, а шезлонгите са на 20 см един от друг. Достъпът и паркирането са сложни. До Клима също пътят е тесен и стръмен. Както и до Фиропотамос.  Като сме тръгнали за черни пътища да говорим и на Кимолос до плажа Праса половината път е черен. Нашият GPS беше решил да ни прекара по още по-черен и екстремен. 🙂 

На Саракинико установихме, че се скача от скалите от 5-6 м. в морето. Въпреки моите протести, мъжът ми и двете деца пробваха тази атракция.

Шезлонгите се плащат на всички плажове.

Ако нещо друго те интересува, кажи да пиша по-подробно.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, dechy каза:

Аз си намерих моя плаж. Не е от най-известните и препълнени, но е с адски топла вода, с малко хора, неорганизиран, с плитко море и дървета за сянка.

Ако нещо друго те интересува, кажи да пиша по-подробно.

Давай подробности за плажа, моля те 🙂 

Преди 1 час, dechy каза:

@Rainy, да ти разкажа малко за Милос. Намерихте ли кола на Милос? Или да препоръчам нашата фирма. Малко са ѝ дървени и стари колите, но поне не са скъпи. Даже аз бях резервирала най-ниския клас кола, а те като видяха, че сме 4 човека ни дадоха по-голяма без доплащане. ВЕрно доста харчеше и климатикът и централното заключване почти не работеха. 🙂 

Намерихме, но не съм убедена, че е най-добрата цена... Моля те, сподели подробности - фирма, цена... 

Преди 1 час, dechy каза:

Иначе Адамас не е най-доброто място за отсядане според мен. На мен не ми хареса. Ние бяхме в Плака в къща със страшен изглед към залеза. Там неудобството е, че не можеш да си паркираш колата пред къщата, а на паркинг, който не е много близо. По пък обстановката е прекрасна в градчето. Къщата допринесе в огромна степен да се чувствам страхотно на Милос. Сутрин се будех от звън на камбани и кукуригане на петли и гледах морето от терасата. Можех да си прекарам на тази тераса цялото време. Не ми трябваха ни плажове, ни лодки, ни скали.

Мога да препоръчам ресторанти, ако искаш.

Благодаря ти за това мнение! Ще обсъдим непременно с @Mary.

И изобщо - благодаря!

Публикувано:

Плажът е Ахивадолимни. Името означава "Мидено езеро". Намира се в дъното на дълбокия залив, на юг от Адамас.

P7041752.thumb.JPG.932dd8cc062e905a5f76887d1a6bcbdc.JPG

Ако обичате наистина плитки плажове, на Кимолос можете да видите освен плажа Праса, който е забележителен с лазурното море, също и Бонаца в южната част на острова.

P7031634.thumb.JPG.f37c726c06b91028e2c11d21ad57d819.JPG

Колата наехме от тук http://www.rentacar-milos.gr/bg/

Водихме си я с нас и до Сифнос и Серифос. Цената за 12 дни цената беше 316€  с базовата застраховка CDW. Пълна застраховка не са ни предлагали. Дадоха ни я с почти празен резервоар и трябваше да я върнем също с празен.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.