Прескочи до съдържание

Плажна почивка в Тайланд - Ко Ланта, Ко Джум, Краби...


Препоръчани мнения

Здравейте,

Включвам се в темата с няколко въпроса относно нашето пътуване до Тайланд, и с молба за съвети и идеи относно програмата. Ако мястото на запитването ми не е за тук, моля да ме извините.

 

Почивката ни ще е изцяло с цел плажове и релакс, затова и решихме да подминем Банкок и да летим директно до Краби. Основното място, което сме избрали е Ко Ланта и общия престой ще е между 10 и 12 нощувки. Примерната програма и както следва:

-5-9 нощувки на Ко Ланта

-2-4 нощувки на Ко Джум

-1-3 нощувки в Краби Таун или Ао Нанг (полетът от Краби за София е рано сутринта 8:00, затова не съм сигурна дали Ао Нанг е добър избор).

 

Най-голямото ми колебание е как точно да резпределя броя на нощувките по тези места, като искам да правим и дей трипове до други острови наоколо, също искам и с това да го съобразя. За Пи Пи островите мисля е най-удобно от Ко Джум, за Джеймс Бонд – от Ао Нанг, и останалите още не съм ги разгадала.

 

Освен за програмата имам още малко други въпроси – относно валутата четох, че е препоръчително да се носят долари, и да се сменят там на място – това значи ли че е по-изгоден курса от колкото директно да си сменя тук бати? Повечето екскурзии са за шнорхелинг, нужно ли е да купуваме от тук очила, шнорхели или там на място се осигуряват?

 

И последно – може ли някъде около Краби да се видят тигърчета?

 А също и съвети за изпробвани хотели/бунгала в района са добре дошли 

 

Благодаря предварително за отговорите.

Редактирано от Sisi11
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не съм била на островите, на които ще ходиш, така че по въпроса за нощувките не мога да се включа. 

За валутата -миналата година, когато пътувахме към Тайланд така и не успях да намеря батове тук /вероятно заради многото пътуващи в тази посока/, така че всичко сменях там /от долари/. По препоръки от форума гледах да обменям в Супер рич  - коректни с добри курсове, имат бюра в доста градове, в т.число и на летището. Ето линк към сайта им, можеш да видиш адресите на бюрата https://www.superrichthailand.com/#!/en

 

От двата изброени тура само на Пи Пи островите става за шнорхелинг, на нашия тур до там осигуряваха маски, шнорхели и плавници. Джеймс Бонд острова и като цяло заливът, в който се намира не става за шнорхелинг, там се обикаля с канута из пещери и лагуни.

 

За тигри знам, че има в Пукет   http://www.tigerkingdom.com/. За друго място, близо до Краби не се сещам.

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здрасти и от мен :) От няколко часа съм в Ко Ланта и все още не  мога да споделя конкретни впечатления. Според мен една или две нощувки в Краби са предостатъчни. Островите предстои тепърва да ги разуча, така че ако нещо се сетиш през следващите седмици, питай! За валутата, от България си купи батове, само ако ще плащаш виза на летището в Банкок. Най-изгодно ти е да тръгнеш с долари в купюри от 50 и 100. Те са на най-изгоден курс. Както е писала Люси, Супер Рич са най-изгодните, които съм срещал до момента! За тигри не съм  чувал, може и да има. Поздрави :) 

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Да разбутам малко темичката 🙂

 

@daniel85 можеш ли да споделеш малко за Ко Ланта. Препоръчани плажове, интересни местенца и изобщо всякакви впечатления 🙂

Редактирано от Надето
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.