Прескочи до съдържание

България vs Гърция като плажна дестинация

Topfly

Препоръчани мнения

преди 4 часа, ven62 каза:

По отношение на цените също не виждам поле за спор. В Гърция е по-скъпо поне с 10-20% при цялата условност на такова твърдение. Всъщност аз не знам колко е скъпо на нашето море т.е. в Гърция е по-скъпо от колкото в София (за провинцията да не говорим).

Според Numbeo цените на ресторантьорските услуги в Солун са с 82% по високи от тези в Бургас цък Като цяло разходите за живот в Солун са с 50% по високи от тези в Бургас.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

У нас цените по туристическите места вкл София много скочиха последните години и мога да кажа, че на среден клас заведение за хапване и пийване у нас цената е с 10-15 % по-ниска от подобно в Италия, Кипър, Испания..което е неадекватно за доходите тук

за морето не знам, но скоро приятели се оплакаха, че е доста скъпо и там...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не съм ходила от поне 11 години на нашето море и затова темата малко ме обърква. Както и разговорите в офиса за същото противопоставяне на двете дестинации, които нямат нищо общо. 

Това, което мога да кажа на тези, които не са ходили в Гърция и също се чудят кое как е, е че съседите са с по-висок стандарт, по-скъпи нощувки, по-високи цени на храната за непретенциозните и с по-ниски, ако се гони удоволствие. 

В Северна Гърция има достатъчно пясък, достатъчно чисти плажове, красива и топла вода и няма нито един критерий, по който да е по-лош избор за почивка. 

Отиваш за няколко дни на Тасос, Халкидики, Кавала или друго препоръчано от познати място, преценяваш дали атмосферата, звуците, миризмите и вкусовете на страната ти допадат и следващия път избираш място по свой бюджет и вкус. Не се краде и лъже особено, така че не изисква кой знае каква подготовка. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 14 минути , bad kid каза:

У нас цените по туристическите места вкл София много скочиха последните години и мога да кажа, че на среден клас заведение за хапване и пийване у нас цената е с 10-15 % по-ниска от подобно в Италия, Кипър, Испания..което е неадекватно за доходите тук

Тия 10-15% разлика може да ги получиш ако сравняваш някакво място на пъпа на София/Варна/Бургас с някое малко семейно ресторанче в някой не особено скъп град. София като най-развит град в България трябва да го сравняваш например с Рим/Милано или Мадрид/Барселона. А заведенията на първа линия с гледка към морето във Варна или в Бургас трябва да ги сравняваш с подобни в Солун, не в някое 20-хилядно градче на някой от трите ръкава. Иначе става ябълки с круши.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 19 минути , bad kid каза:

А за качеството на храната пък да не споменаваме. В България пак стана като по соца - с парите си няма какво да купиш.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
В момента, но нейм каза:

А за качеството на храната пък да не споменаваме. В България пак стана като по соца - с парите си няма какво да купиш.

Другата тема за добрите заведения в София друго показва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Топ, ми ходи юли-началото на август и готово. Ние ходим от години в периода 20.07-10.08, в този промеждутък за по 2 седмици(на юг)  и почти не помня да имаме лош ден,, тази година за първи път един следобед и една сутрин. Повечето пъти 14 дни нон стоп слънце. Та това ти е вариант, ако искаш у нас. Иначе отношение по темата не искам да давам, защото съм отявлен хейтър  на Гърция за море и туризъм. Мразя, че българите наливат пари там, ама кой ме пита. Аз лично, казвам честно, не бих отишла на почивка и да търся плажовете всеки ден с кола, вечер да си готвя, за да ми е изгодно, не обичам да е празно и пусто. Спокойно - да. Но да готвя и да чистя мога вкъщи. Отиваме на море за няма 3 часа,  оставяме колата и не я палим 14 дни,разхождаме се по градинки и цветя, лежим си на плажа или басейна или Аквапарка, че сме с деца, ходим си на бар и дискотека, ако искаме, гледаме си шоа, ако искаме. Но, ако въпроса ти е точно  за плаж, а не почивка,  никой освен мен няма да каже Бг. Плажове точно Гърция си има. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 24 минути , bad kid каза:

което е неадекватно за доходите тук

Цените в софия са неоправдано високи за качеството на храните ослужването, което получава човек .  Както в почти всичко останало  и в есторантите липсва  грижа и елементарно качество, а най-вече ипсва автентичност. Непрекъснато някой се опитва да се направи натакъ какъвто  не е, дори и в българска кухня на пръсти се броят добрите заведения- д зобра храна. Иначе на вид го дорават. Вероятно това е от немъчените пари, които се изливат в такива заведения, и кото не се очаква да си заработват съществуването, асамо да са за украшение и фукня от собственика. Такива заведения са много:mad:, да не кажа че преобладават

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моите 5 стотинки : Бях във Варна за 6 дни миналата седмица да се видя с едни чужбински приятели. Всяка вечер бяхме по ресторанти ,останах много силно и много приятно изненадан от високото ниво.За последен път бях на нашето Черноморие през 2005 , но това което видях във Варна ме очарова .Много високо ниво на обслужване и безкрайно вкусна храна ( хапнах най-вкусното нещо досега през живота ми -прясна  риба тон със сос от трюфели в капитан Кук). Ресторантите посетени от нас бях изключителни в района на плажната ивица и старият порт, и един извън града. Сравнявайки обслужване и вкусна храна с подобни такива посетени от мен в Наксос ,Санторини ,Сицилия и няколко в Масачузетс , Варненските не им отстъпват по абсолютно нищо на цени съвсем нормални за БГ стандартите...

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар

Гърция е място за ценители и откриватели. И нямам предвид северна Гърция в никакъв случай. Особено това, в което се е превърнала през последните години. Неа Перамос и Аспровалта в никакъв случай не се вписват в определението ми. Гърция не е за любителите на пакетни почивки, ол инклузив и излежаване по цял ден.

Истинската Гърция е по островите - Циклади, Додеканези, Споради и т.н. Колкото по-труднодостъпен остров, толкова по-добре. Това предполага съхранени традиции, липса на масови туристи, автентичност, откриване на истинска, домашно приготвена храна и великолепни, живописни плажове.

• Харесвам 12
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, dechy каза:

Гърция е място за ценители и откриватели. И нямам предвид северна Гърция в никакъв случай. Особено това, в което се е превърнала през последните години. Неа Перамос и Аспровалта в никакъв случай не се вписват в определението ми. Гърция не е за любителите на пакетни почивки, ол инклузив и излежаване по цял ден.

Истинската Гърция е по островите - Циклади, Додеканези, Споради и т.н. Колкото по-труднодостъпен остров, толкова по-добре. Това предполага съхранени традиции, липса на масови туристи, автентичност, откриване на истинска, домашно приготвена храна и великолепни, живописни плажове.

Това е така особено за севера. Но в никакъв случай Гърция не е само за описаните от вас. Огромна част от хотелите посрещат туристи с висок статут и доста платежоспособни. Това става в уникално луксозни хотели точно на пълен пансион. Където не липсват същите живописни плажове смесени с удоволствия. И въобще не може да се каже, че Гърция не е за това. 
Но съм съгласен и с вашият вариант. Въпрос на желание и най вече на възможности.

преди 2 часа, stanislavpp каза:

Моите 5 стотинки : Бях във Варна за 6 дни миналата седмица да се видя с едни чужбински приятели. Всяка вечер бяхме по ресторанти ,останах много силно и много приятно изненадан от високото ниво.За последен път бях на нашето Черноморие през 2005 , но това което видях във Варна ме очарова .Много високо ниво на обслужване и безкрайно вкусна храна ( хапнах най-вкусното нещо досега през живота ми -прясна  риба тон със сос от трюфели в капитан Кук). Ресторантите посетени от нас бях изключителни в района на плажната ивица и старият порт, и един извън града. Сравнявайки обслужване и вкусна храна с подобни такива посетени от мен в Наксос ,Санторини ,Сицилия и няколко в Масачузетс , Варненските не им отстъпват по абсолютно нищо на цени съвсем нормални за БГ стандартите...

Самата истина и не знам защо се отрича хубавото у нас.  Поне това, което е наистина добро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Е, аз не твърдя, че в Гърция липсват скъпи ол инклузив хотели, напротив. Има си острови и места за всякакъв тип туристи - и луксозни, и масови, но силната страна на Гърция е в това, което описах. 

Връзка към коментар

според мен основно човек трябва да прецени какъв тип прекарване търси - активно или пасивно, и тогава да претегли плюсовете и минусите

ние с годините се убедихме, че най- ни допада морските ни дни да са буквално почивка, с прекарване на плажа по цял дълъг ден, съответно ни стана все по-важно да сме ситуирани максимално близо до много хубав плаж, така че да се изсипем там боси, без пърпорене с коли или катерене на стълби, съответно и предпочитанията ни са към големи, широки и организирани плажове /имам предвид пясък, достатъчно чадъри, шезлонги, бар, ресторант, тоалетна /честно казано и най-прекрасното диво плажче ми става леко противно, когато видя хората да клечат подозрително и да мърдат небрежно с ръце във водата, поради липса на елементарна инфраструктура/

последните десетина година сме минали през студиа, хотелчета и къмпинги на Халкидики и Тасос - всяко пътуване само по себе си е било приятно, но и надграждащо, като сме отчитали какви са били дребните неща, които леко дразнят - например за цени около 70-80 евро в Северна Гърция попадаш в относително доста базови условия - спал ли си в едно такова гръцко студио, си спал във всичките - навсякъде еднакви дървени спални, гардероби и шкафчета, сякаш правени в една и съща работилница, архитектурата е някаква никаква, природата /с изключение на част от Ситония/ не буди кой знае каква възхита, изобщо ако изключим синьо-белите мотиви по боядисаните столове или покривки в таверните, лесно можеш и да не разбереш, че си в Гърция; пътуване с кола до някой по-симпатичен плаж /не може да се отрече обаче -  с красива вода и скалички, но пък баш там има и таралежи/, и ако си в някое малко населено място тип вилна зона/село - никакви особени забавления, освен да се мотаеш около масата си на балкончето или в общата градина на къщата

основния мотив, който често се спряга из разни форуми е как си готвиш сам в оборудваните кухни - което пък ми е тотално анти - , по простата причина, че нито кухните са нещо по-различно от котлон, плот и мивка, нито се споменава, че около прословутото барбекю на двора се въртят още 5-6 фамилии румънци, за които е върха на екзотиката да пекат пържоли /нежели риби/ .... нооооо все пак различни хора, различни идеали за прекарване на почивката :)

тази година за пръв път тестваме варианта с хубав хотел от по-скъпите на хубав плаж, и, да - струва си всяка стотинка, за целите на моето семейство - а именно - да си прочетем десетината книги с фрапета на сянка или не, да се къпем по няколко пъти дневно в чиста и топла морска вода и да ядем вкусна, свежа и разнообразна храна, всичко това в съпровод на отлично обслужване.... за обективност следва да кажа обаче, че и спокойно този комплекс можеше да се намира където и да е, няма нищо типично гръцко освен малко палми наоколо, публиката е основно италианци и германци, така че и езикът не се чува много

отделно от гръцките морета, всяка година ходим и за по няколко дни в България, пак със същите критерии, и последните няколко лета си намерихме идеалното място за нас, което отговаря на изискванията за условия поне такива каквито имам вкъщи и хубав плаж, за да не се подтискам от битовизми или грозни/тъжни гледки, цената е била винаги леко по-ниска от по-бюджетно като замисъл прекарване в Гърция, другата седмица ще тестваме ново такова място по Черноморието, щото нали и хубавите неща трябва да се сменят, отново нужния бюджет съм го изчислила на по-нисък от гръцкото, все пак плащаш цени в левове, а не същите, ама в евро :)

за да не остане погрешно впечатление, че съм някаква ултра претенциозна, уточнявам, че горните размишления са единствено за морска плажна почивка; на места, където има много за гледане, наситено е с преживявания и изобщо времето ти е уплътнено с далеч по-вълнуващи мисли надали ще обърна внимание на всяко от изброените изисквания, но пък там надали бих и отишла в активен сезон, за да не се изкушавам и разкъсвам от плажа

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз също съм мегапретенциозна относно настаняването. Ние последните години наемаме самостоятелни къщи само за нашето семейство на цена леко по-висока или равна на споменатата за базово студио. Къщата може да е леко по-навътре от брега, но обикновено с морски изглед. Обикновено къщите са оборудвани с всичко необходимо, вкл. пералня и миялна. Изобщо не ме притеснява ползването на кола, за достигане на различни плажове. А диви плажове не предпочитам, освен за разглеждане и евентуално плуване.

Гръцките ми забавления са свързани с откриване на нови плажове,  дей трипове до съседни острови, разглеждане на автентични села във вътрешността, опитване на нови вкусове и храни.

Сигурно има и чудесни места по българското Черноморие, ама грам не ми е вълнуващо да ходя там. Няма го откривателския дух. Някак забавлението разходка вечер по Главната и чалга от близката дискотека не ме влече.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Topfly каза:

Седя си в стаята на нашето хубаво море и в 10 часа сутринта е 20 градуса :( От дни наред си е студено за плаж. Последните няколко години всеки път хващаме по няколко студени дни и вече се чудя добър избор ли е българското Черноморие? :( Континенталната част на Гърция като плажна дестинация слабо я познавам и имам следните въпроси:

Има ли добри пясъчни плажове в континенталната част на Гърция? (По добри разбирам такива, които са ок и за деца да си играят в пясъка)

Колко стабилно е времето и не е ли прекалено горещо? (В Атина съм преживявал страхотни и неприятни жеги)

Една плажна почивка в северна Гърция с колко по скъпо излиза спрямо почивка в България? (Ако човек си готви сам или ако ходи всеки ден на ресторант

Моето впечатление - от прочита на мненията ти - е, че искаш да те убедят, че в Гърция не е по-добре от България :)

Моето мнение:

Ако търсиш доброТО обслужване, иди в Гърция. Ние като нация този момент не сме го отработили, и добро обслужване има само в скъпите курорти. Оффтопик: Никога няма да забравя едно такси в София, идващо да ме вземе за аероарата, спря, извади кафе и цигари и каза: много бързаш ма, булка - явила си се по-рано, аз искам да си изпия кафето! И запали цигара. И аз припаднах :)

Ако търсиш различност, прочети @dechy. Нейните мнения се покриват с моите. Северна Гърция = нашето черноморие като атмосфера, изключая водата. 

Ако, обаче, искаш нашето море - П.П. месец август отдавна не е горещ, така че смени месеца - и питаш от куртоазия само, няма грам лошо. Просто приемаш ''нашите'' особености и се кефиш.

:) 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 5 часа, Rainy каза:

Моето впечатление - от прочита на мненията ти - е, че искаш да те убедят, че в Гърция не е по-добре от България

Ще си изкривя душата, ако не призная, че имам пристрастие към българското Черноморие и се радвам, че и децата имат същото пристрастие. В същотото време за мен някои плажове в Тайланд са номер 1, но те не стават за лятна почивка. Не съм обаче сляп за някои проблеми в България и бих искал  да предизвикам феновете на Гърция да ме убедят, че там е по добре. Интересуват ме особено мнения на родители с малки деца.

Връзка към коментар
преди 6 часа, Rainy каза:

Ако, обаче, искаш нашето море - П.П. месец август отдавна не е горещ, така че смени месеца.

Миналата година бяхме края на юли месец и пак хванахме лошо време. Тази година познати бяха средата на юли и също имаха 3 студени дни от една седмица. Като малък нямам спомени да е имало толкова студени дни на морето. Не знам климатът ли се е променил или моите спомени ми изневеряват, но е факт, че последните 5 години от както всяко лято прекрваме една две седмици на нашето море винаги сме имали проблеми с времето.

Вече близо седмица сме на морето и още не е трябвало да включим климатика и дори в уж напълно безоблачните дни максимум след обед за няколко часа времето става за плаж. Може да сме леко куцузлии с времето, но почна да ми писва, въпреки пристрастията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Rainy каза:

Ако търсиш доброТО обслужване, иди в Гърция. Ние като нация този момент не сме го отработили, и добро обслужване има само в скъпите курорти. Оффтопик: Никога няма да забравя едно такси в София, идващо да ме вземе за аероарата, спря, извади кафе и цигари и каза: много бързаш ма, булка - явила си се по-рано, аз искам да си изпия кафето! И запали цигара. И аз припаднах

Свикнал съм с променливото ниво на обслужване, но си имам любими заведения, където обслужването и качеството на храната е ок. Освен това обичам и да си готвя ;) В България с малко повече усилия могат да се намерят доста качествени продукти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

E, гаранция за времето няма и в Гърция, особено северна и Йонийските острови. Сега през юли помните пороите на Ситония, миналата година началото на септември също имаше много валежи в северна и западна Гърция. Тогава само на южните гръцки острови не валя. На Цикладите пък юли и август духат мелтемите, които могат да бъдат доста неприятни по някои плажове и в морето.

Начинът на пътуване при нас е със самолет от Солун до някой остров и там рент-а-кар. Колата я оставяме на паркинг в Солун. Децата вече не са съвсем малки, но не са и много големи. Малкото дете пътува проблемно по завои и при вълнение и за мен това е оптималният начин за придвижване поне на този етап.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз съм съгласна с Топ. Това, че нашето Черноморие не е мръднало от 40 години, е малко пресилено да се твърди. Ние извън мястото, където ходим за дълго, отскачаме за по уикенд с децата на случаен принцип тук и там. Ами доволна съм и от обслужване, и от храна. Стараят се ресторантьорите вече, знаят, че така се прави бизнес. Не е като при соца да нямаш избор и каквото ти дадат - такова ще консумираш. А че се попада на лоша храна и лошо обслужване - ами навсякъде човек попада на такива места, хайде сега, български патент ли е? А какво ще избере Топ-ами зависи от това какво харесват децата и къде ще я получиш тази добавена стойност. Хората, които харесват да са активни и да обикалят, няма как да осъзнаят, че с деца нещата стоят по различен начин и те не се кефят на най- красивия плаж на света, за който да пътуват всеки ден, а искат да са си до брега възможно най- бързо и да си чоплят нещо/до басейна и да танцуват /на батутата да скачат/, и не ги интересува толкова най- вкусната ципура на света и най- усмихнатия сервитьор. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, luba_rizova каза:

......Хората, които харесват да са активни и да обикалят, няма как да осъзнаят, че с деца нещата стоят по различен начин и те не се кефят на най- красивия плаж на света, за който да пътуват всеки ден, а искат да са си до брега възможно най- бързо и да си чоплят нещо/до басейна и да танцуват /на батутата да скачат/, и не ги интересува толкова най- вкусната ципура на света и най- усмихнатия сервитьор. 

Това го разбират и хората с предпочитания към повече обикаляне. Но не схващат защо смятате, че в Гърция няма хотели/вили/студиа/къмпинги на брега? Пак ли да сравняваме дължината на плажната ивица, за да доказваме, че в Гърция има достатъчно място на брега за всякакви предпочитания и претенции към морска почивка? Да откриеш къде само да лежиш, а не да има разнообразни занимания за всеки ден от седмицата, е по-лесното нещо и го има във всяка страна с море. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 1 час, Topfly каза:

Ще си изкривя душата, ако не призная, че имам пристрастие към българското Черноморие и се радвам, че и децата имат същото пристрастие. В същотото време за мен някои плажове в Тайланд са номер 1, но те не стават за лятна почивка. Не съм обаче сляп за някои проблеми в България и бих искал  да предизвикам феновете на Гърция да ме убедят, че там е по добре. Интересуват ме особено мнения на родители с малки деца.

Е, то ако ти сам не се убедиш, друг няма как да свърши тази работа. B)

Отиваш, пробваш. Ако си предубеден, няма да ти хареса.

Преди 1 час, luba_rizova каза:

Аз съм съгласна с Топ. Това, че нашето Черноморие не е мръднало от 40 години, е малко пресилено да се твърди. Ние извън мястото, където ходим за дълго, отскачаме за по уикенд с децата на случаен принцип тук и там. Ами доволна съм и от обслужване, и от храна. Стараят се ресторантьорите вече, знаят, че така се прави бизнес. Не е като при соца да нямаш избор и каквото ти дадат - такова ще консумираш. А че се попада на лоша храна и лошо обслужване - ами навсякъде човек попада на такива места, хайде сега, български патент ли е? А какво ще избере Топ-ами зависи от това какво харесват децата и къде ще я получиш тази добавена стойност. Хората, които харесват да са активни и да обикалят, няма как да осъзнаят, че с деца нещата стоят по различен начин и те не се кефят на най- красивия плаж на света, за който да пътуват всеки ден, а искат да са си до брега възможно най- бързо и да си чоплят нещо/до басейна и да танцуват /на батутата да скачат/, и не ги интересува толкова най- вкусната ципура на света и най- усмихнатия сервитьор. 

Ако децата са свикнали на този режим да са активни, повярвай ми, не само че не им пречи, ами си го търсят.

В почивката си избягвам да повтарям едни и същи места, а когато съм на място, което е заобиколено от плажове, не повтарям и плаж. Но аз просто не обичам да стоя на едно място. Два дни мога да издържа, но повече много трудно.

Що се отнася до обслужването, няма начин нещата да не се подобрят, обаче има един компонент, по който в цяла България, а не само по морето, има изоставане - отношението към бакшиша. От доста време практикувам следното - получавам си рестото и тогава оставям, ако си заслужава. Заради тази цедка има места, на които не стъпвам, има места, на които отивам задължително.

Има и още нещо. Ако вземем всеки компонент поотделно - хотел, обслужване, условия и т.н., можем да ги намерим на много високо ниво на немалко места. Само че, аз не отивам на почивка на хотел, а на море. Добрата почивка не е само добър хотел, добра цена, вкусно ядене, добро отношение, чиста вода, а сборът от всичко това. Важен е крайният резултат от всички компоненти на една почивка на мястото на настаняване - настаняване, отношение, храна, море, плаж, развлечения извън хотела, щото не сме стационарни обекти. Та тук ми се струва, че има още какво да се навакса у нас. Или имаш хубав хотел и не дотам добра заобикаляща среда, или обратното, или ще попаднеш на кисел сервитьор (което в южните съседи не ми се случва).

Тази година ще стигна до нашето море след 5 години пауза. Спор няма, че е хубаво, че го имаме, още повече, че събужда много хубави детски спомени.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Topfly каза:

...Не съм обаче сляп за някои проблеми в България и бих искал  да предизвикам феновете на Гърция да ме убедят, че там е по добре. ...

Аз нямам никакво намерение да те убеждавам в каквото и да е. Парите са си твой, времето за почивка също. И двете може да си ги харчиш както намериш за добре.

Както е зададена темата (заглавието) за мен е нонсенс.

Но тъй като темата леко се "поразшири" ще си позволя да кажа, че всеки предпочита различен тип почивка. А и в допълнение хората променят предпочитанията си през годините.

Преди 15-20 години предпочитахме почивка олинклузив в Турция, и така ... 10-на години. Всеки път се връщах с по 5 килограма отгоре. Да ме пита човек какво ми е харесвало...

След това преоткрих Гърция, тази Гърция, която няма аналог, с нейната типична атмосфера, със сините дървените столчета, с едничката маса с перфектния изглед към морето, с чудесната прясна морска храна, с плажовете, залезите, музиката, миризмата, ...

В последно време (от 4-5 години) пък сме фенове на самостоятелните, уединени вили с всичките удобства, вкл и басейн. Вили, които са отдалечени от всичко останало на поне 200-300 метра. Спокойствие, тишина, всички удобства (почти лукс). Няма руснаци, които непрекъснато да чуваш - Серьожа това, Маша онова.., няма китайци, ... абе, никой няма, само аз и жена ми, перфектно. Без значение е къде са тези вили - Португалия, Италия, Гърция, Испания, .... Е, ценово, като че ли Португалия печели. :)

Както виждаш нашето Черноморие не го споменавам ...

Но аз съм опериран от чувството патриотизъм, за което отнасям не-малко критики, вкл и в къщи, свикнал съм. :) 

• Харесвам 12
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.