Прескочи до съдържание

България vs Гърция като плажна дестинация

Topfly

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Не, доста далече е.Даже не знам дали бих могъл да го намеря втори път.

Нещо Йонийско?

Публикувано: (редактирано)
преди 2 минути , Двуцветко каза:

преди 2 минути , Двуцветко каза:

Нещо Йонийско?

Залагам на Спорадско.  Хайде, не ни мъчи, дай жокер и ще го намерим!

Редактирано от Звелина
Публикувано:

Ето така изглежда района около къщичките, в които спим, пътя, по който ходим до плажа, плажа, морето и там, където се храним в повечето случаи. /защото може да се храним навсякъде из комплекса/, и докато си "лежим по цял ден на плажа" и не си мърдаме гъзовете, горе-долу 15000 крачки ни се събират на ден, но явно е от големите опашки, на които се редим с чиниите и чакаме да ни слагат боклучава храна да си пълним търбусите. :)

IMG_20170721_170638.jpg

IMG_20170723_162425.jpg

IMG_20170728_192155.jpg

WP_20160811_041.jpg

WP_20160803_11_27_22_Rich.jpg

• Харесвам 6
преди 2 часа, Двуцветко каза:

Нещо Йонийско?

Йонийско е, около Парга. Мисълта ми е, че не помня точното му местоположение.

Не разбирам детинските сръдни, че някой не харесва нечий начин на почивка. Не мисля, че сарказмът в случая е печеливш ход.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 18 часа, Zaro каза:

А бе така е, но ти в хотела повече от едно нещо едновременно не можеш да ползваш, нали?

И все пак става дума за почивка на море, а не на хотел.

Важно е да се уточни за каква плажна дестинация става дума - хотел на първа линия или само пясъчни плажове са достатъчни. Аз не мога да съм полезен, щото пък избягвам пясъчните плажове, предпочитам чакълести.

Но такъв пясъчен не отказвам:

IMGP2790.JPG.0d2c912e9d38db9fd16e7962f53e5030.JPG

Уточнение - това е "претъпканото" състояние. Когато отидохме, имаше още едно семейство, даже бяха българи. Мястото обаче е много забито и до него се стига по черен път, което от моята камбанария е огромен плюс.

Доколкото познавам плажовете около Парга и Превеза мисля, че това е плажа Стълбата или Skala. Към него се стига откъм Valanidorrachi. Посоката е залива на Одисей.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 8/25/2017 в 7:20, Topfly каза:

Ще си изкривя душата, ако не призная, че имам пристрастие към българското Черноморие и се радвам, че и децата имат същото пристрастие. В същотото време за мен някои плажове в Тайланд са номер 1, но те не стават за лятна почивка. Не съм обаче сляп за някои проблеми в България и бих искал  да предизвикам феновете на Гърция да ме убедят, че там е по добре. Интересуват ме особено мнения на родители с малки деца.

Не мога да разбера защо си склонен да водиш децата си в Тайланд, Канарските острови и къде ли не на далечно разстояние, а е проблем да  ги заведеш на един хубав южен гръцки остров, например Крит, където има каквото си поискаш: кеф ти луксозни хотели ол инклузив, кеф ти плажове и хубав пясък, старини ,планини, клисури, крепости и т.н. и това само на час път със самолет от милата ни Родина, а  питаш за Северна Гърция, която е пълна с българи, сърби, македонци, румънци, които според мен развалят атмосферата и цените са по-високи по незнайни причини от цените на Наксос, например, на който се намират прекрасни пясъчни плажове.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Asya Assenova каза:

Настина ли мислиш, че точно магеланци, ще се хвалят, че са почивали в Гърция? Според мен имат доста по атрактивни попадения в cv-то си от южната ни съседка.  Аз лично от години не съм ходила на море в България, но не критикувам тези, които го правят, че проявяват фалшив патриотизъм. Всеки почива където и иска и където може да си позволи, разбира се.  

Тука не съм съгласен. Видял съм море тук таме по света и въобще не мога да се съглася, че Гърция не е за хвалене. Гърция е световна плажна дестинация. Да може би не толкова екзотична за нас, поради близостта на климата и приородата, но това в никакъв случай не отнема от чара й. Един ден си бях играл да смятам населението на държавите на километър плажна ивица и Гърция и Хърватска излизат най-отпред с почти еднакъв коефициент, и много много пред останалите традиционни плажни дестинации. Само че Хърватска не разполага с дължината на сезона на Гърция, нито пък разполага с толкова много плажове, заради доста стръмното си крайбрежие. Така че ако човек търси спокойна почивка, в Гърция няма начин да не я намери. Само от факта , че ние сме 7 милиона на 300 км, а Гърция, ако не ме лъже паметта са 11 милиона на близо 14 хиляди км брегова линия, всякакво сравнение между нас и тях е смехотворно.  Да добавим, че там туризма го могат, не крадат и не лъжат, храната им е винаги прясна и много вкусна. Да добавим, че на всеки хълм имат и някоя руина за гледане. Единственият въпрос, които може да се обсъжда е не, дали ние имаме какво да кажем на гърците, а дали изобщо има някой какво да им каже. Аз поне засега не съм открил. Ходя по други морета единствено заради дайвинга. Средиземно море е скучновато в тази посока.

• Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:

Това е една от най-странните теми, които съм срещал. Единствено може би, има някакъв смисъл, понеже се води от българи, защото, ако беше в чужд форум и се отнасяше за две други страни, щеше да е направо смешна.

Сега ясно е, че нашето гардже е най-хубавото, но нека не бъдем коне с капаци чак.

Както се каза, просто няма какво да се сравнява, имат в пъти повече километри плажове, големи и малки хотели, обслужване, за качеството на храната изобщо няма да споменавам.

• Харесвам 4
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 минути , Боян Димитров каза:

Тука не съм съгласен. Видял съм море тук таме по света и въобще не мога да се съглася, че Гърция не е за хвалене. Гърция е световна плажна дестинация. Да може би не толкова екзотична за нас, поради близостта на климата и приородата, но това в никакъв случай не отнема от чара й. Един ден си бях играл да смятам населението на държавите на километър плажна ивица и Гърция и Хърватска излизат най-отпред с почти еднакъв коефициент, и много много пред останалите традиционни плажни дестинации. Само че Хърватска не разполага с дължината на сезона на Гърция, нито пък разполага с толкова много плажове, заради доста стръмното си крайбрежие. Така че ако човек търси спокойна почивка, в Гърция няма начин да не я намери. Само от факта , че ние сме 7 милиона на 300 км, а Гърция, ако не ме лъже паметта са 11 милиона на близо 14 хиляди км брегова линия, всякакво сравнение между нас и тях е смехотворно.  Да добавим, че там туризма го могат, не крадат и не лъжат, храната им е винаги прясна и много вкусна. Да добавим, че на всеки хълм имат и някоя руина за гледане. Единственият въпрос, които може да се обсъжда е не, дали ние имаме какво да кажем на гърците, а дали изобщо има някой какво да им каже. Аз поне засега не съм открил. Ходя по други морета единствено заради дайвинга. Средиземно море е скучновато в тази посока.

Аз съм голяма фенка на Гърция, говорим за едно и също нещо.  Но не мисля, че магеланци парадират с това, че са я посетили, това беше идеята на изказването ми и стоя зад нея. Иначе за мен Гръцките острови са най-доброто място за почивка в Европа, от години почивам там /на различни острови/ и ако е рекъл Господ, ще продължа да го правя. Почивала съм и на други острови, различни от гръцките, добре съм си изкарвала, но....:) Разбира се, това е лично мнение, никой не убеждавам колко е хубаво да се почива в Гърция по островите, всеки си има своите предпочитания. Желая на всички магеланци много пътувания и места, на които да си починат пълноценно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Asya Assenova каза:

Аз съм голяма фенка на Гърция, говорим за едно и също нещо.  Но не мисля, че магеланци парадират с това, че са я посетили, това беше идеята на изказването ми и стоя зад нея. Иначе за мен Гръцките острови са най-доброто място за почивка в Европа, от години почивам там /на различни острови/ и ако е рекъл Господ, ще продължа да го правя. Почивала съм и на други острови, различни от гръцките, добре съм си изкарвала, но....:) Разбира се, това е лично мнение, никой не убеждавам колко е хубаво да се почива в Гърция по островите, всеки си има своите предпочитания. Желая на всички магеланци много пътувания и места, на които да си починат пълноценно. 

Ася, аз нямах предвид, че точно магеланците парадират с това. Тук сме се събрали хора пътешественици, които мисля нямат подобни глупави комплекси и както казваш ти, и доста по-далече от Гърция сме ходили. Но, ми се струва, че много българи парадират с Гърция и едва ли не я налагат като мода. Аз съм съгласен с теб, че гръцките острови са супер, но северна Гърция и особено пък Кавала си е една незаслужено прехвалена дестинация, според мен. А, разбира се като жител на Испания мисля също, че един остров като Форментера по нищо не отстъпва на Корфу или пък Майорка на Крит, примерно, но това е вече друга тема и въпрос на вкус.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , Asya Assenova каза:

Не мога да разбера защо си склонен да водиш децата си в Тайланд, Канарските острови и къде ли не на далечно разстояние, а е проблем да  ги заведеш на един хубав южен гръцки остров, например Крит, където има каквото си поискаш: кеф ти луксозни хотели ол инклузив, кеф ти плажове и хубав пясък, старини ,планини, клисури, крепости и т.н. и това само на час път със самолет от милата ни Родина, а  питаш за Северна Гърция, която е пълна с българи, сърби, македонци, румънци, които според мен развалят атмосферата и цените са по-високи по незнайни причини от цените на Наксос, например, на който се намират прекрасни пясъчни плажове.

не са незнайни причините, а съвсем обективно си е така :) нека да направим елементарни сметки - на час път от тук със самолет до Крит става с чартър, при горе-долу цена 180 евро на човек, за 4-ма става 720 евро, и като си вземеш на острова кола, закръгляш разходи за път около 900 евро; разбира се, може и за по-ниска цена да се лети, но няма да бъде за час, а с трансфери из Атина или с допълнително пътуване с кола до Солун, така че пак ще си мине 1/2-3/4 ден в едната посока

на доста хора обаче тези 900 евро примерно са им целият бюджет за морска почивка, на българите специално до северна Гърция с кола ще им излезе около 120 лв да отидат и да се върнат, с по 4 часа път в посока /за македонци, сърби и румънци малко повече/, пак за 4-членно семейство, съответно гръцките собственици на имоти /хотели, студиа/ са съвсем наясно с този факт и с високото търсене в района и поддържат цени за настаняване, които са доста по-високи от островните /по мое мнение и тотално завишени за нивото, което предлагат/

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Добре, де

разстоянието от София до Халкидики като гледам е колкото до Бургас  (да, минава се граница, аз съм ходил през май до Тасос след празници и чакането беше минимално). Защо се смята, че българите ходят в Гърция само, за да се тагнат на място с интересно име? Явно им харесва, чак пък да са толкова тъпи всичките, не ми се вярва... 

• Харесвам 2
преди 13 минути , Crazy Horse каза:

Ася, аз нямах предвид, че точно магеланците парадират с това. Тук сме се събрали хора пътешественици, които мисля нямат подобни глупави комплекси и както казваш ти, и доста по-далече от Гърция сме ходили. Но, ми се струва, че много българи парадират с Гърция и едва ли не я налагат като мода. Аз съм съгласен с теб, че гръцките острови са супер, но северна Гърция и особено пък Кавала си е една незаслужено прехвалена дестинация, според мен. А, разбира се като жител на Испания мисля също, че един остров като Форментера по нищо не отстъпва на Корфу или пък Майорка на Крит, примерно, но това е вече друга тема и въпрос на вкус.

За Северна Гърция и аз се изказах като теб. Мисля, че балканското нашествие има заслуга тя да се развали през последните години. Кавала е красив град, но за мен не  е плажна дестинация.  Иначе обожавам Испания, не само крайбрежието и островите й.   Това, което ми харесва в Гърция и по-специално по малките острови, е усещането за безвремие, ленивото спокойствие, което те обзема, когато си там. Такова чувство изпитах  миналата година и  в Кордоба, въпреки че градът няма нищо общо с гръцките острови. Не знам дали успях да обясня добре защо харесвам Гърция. Абе любоФ, няма нужда от обяснения, просто обичаш:)

преди 7 минути , antea каза:

не са незнайни причините, а съвсем обективно си е така :) нека да направим елементарни сметки - на час път от тук със самолет до Крит става с чартър, при горе-долу цена 180 евро на човек, за 4-ма става 720 евро, и като си вземеш на острова кола, закръгляш разходи за път около 900 евро; разбира се, може и за по-ниска цена да се лети, но няма да бъде за час, а с трансфери из Атина или с допълнително пътуване с кола до Солун, така че пак ще си мине 1/2-3/4 ден в едната посока

на доста хора обаче тези 900 евро примерно са им целият бюджет за морска почивка, на българите специално до северна Гърция с кола ще им излезе около 120 лв да отидат и да се върнат, с по 4 часа път в посока /за македонци, сърби и румънци малко повече/, пак за 4-членно семейство, съответно гръцките собственици на имоти /хотели, студиа/ са съвсем наясно с този факт и с високото търсене в района и поддържат цени за настаняване, които са доста по-високи от островните /по мое мнение и тотално завишени за нивото, което предлагат/

А на Тайланд и Канарските острови колко му е бюджета?  Аз и затова попитах защо ходи по тези места, а не и и в Южна Гърция?

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Това им е хубавото на гръцките острови, че много от тях са трудно достъпни не само от българи. Много от най-хубавите нямат и летища. Затова са се съхранили традициите и не са налазени от туристи. Иначе и от тези, завладени от туристите, като излезеш от 3-4-те курорта, пълни с англичани или там каквито има, пак има страхотни места. Въобще като плажни дадености и запазени традиции Гърция ми е доста нагоре в класацията. Не е като да не съм ходила никъде другаде.

Тайланд, не твърдя, че го познавам добре, общо взето само по най-туристик места и плажове съм била, ама йок - няма я тази атмосфера. Имах доста по-различни очаквания от реалността.

Ама хич никой не искам да убеждавам да ходи, където и да било. Всеки сам да си преценява, и бюджета, и предпочитанията, и възможностите.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Kris каза:

Доколкото познавам плажовете около Парга и Превеза мисля, че това е плажа Стълбата или Skala. Към него се стига откъм Valanidorrachi. Посоката е залива на Одисей.

Да довърша въпроса около снимката, че не можех да пиша много. 
От Парга след като се мине Амудия и река Ахерон следва дивия бряг Katafigio.
Веднага след това е залива на Одисей с лодките на село Valanidorrachi. След следващия нос е Skala beach. Но следващия плаж Alonaki, който също е под селото отново отговаря на снимката. Така че ако не е единия е другия. 
Ние сме обикаляли района с лодка по брега с гърци и ми е доста познат.
А ако искате вълнуващи и красиви моменти ви съветвам задължително да направите тур по самата река Ахерон. Ще останете много доволни. Изключителна красота.

Публикувано:
На ‎8‎/‎24‎/‎2017 в 14:19, desislavna каза:

Какво имате предвид под "екзотични"? :) 

По темата:

Освен чудесната чиста вода в Гърция, друго много хубаво нещо по плажовете е липсата на нелогични, дори безумни, такси за чадъри и шезлонги, каквито се наблюдават по нашето Черноморие. Достатъчно е да консумираш нещо от прилежащото заведение.

Това с консумацията не е валидно за всички плажове. Има доста плажове, особено по-туристичеките острови, където си се плаща само за  чадър и шезлонги, независимо консумираш или не.

Публикувано:
Преди 1 час, Asya Assenova каза:

Годишно 5-6 пъти пътуваме на различни места, като плажът не е акцент в тези пътувания. Едно единствено пътуване правим годишно, което е основно плажно и то по традиция е в България. Аз лично не съм фен на дългото излежаване по плажове, но заради жената и децата правя този компромис. В същото време не искам плажуването да е много скъпо за да може да остане повече бюджет за по съдържателните пътувания. Ние сме четерима и дори един евтин самолетен билет и наемане на кола си е сериозна сума. Много често наемането на две детски столчета за кола могат да струват колкото наема на колата. Нямам идея защо го правят това много фирми за коли под наем, но е факт.

България за мен си е супер за плажуване, защото има хубав пясък, не много солена вода, хубава храна и ниски цени. Децата и жената са доволни и за мен това е важното :) Единственият ми проблем с България е, че последните 5 години не сме имали нито едно плажуване без лошо време и затова се замислих за Гърция.

На Наксос не съм бил, но повечето от островите на Цикладите съм ги обиколил и не ми се струват много евтини, някои като Санторини са супер пренаселени. Другият ми проблем е, че колкото по на юг отиваш жегата става по непоносима, а по островите няма много дървета и зеленина, която малко да компенсира жегата.

• Харесвам 4
Публикувано:

Не знам кои Циклади си обиколил, но там от средата на юни до средата на септември духат мелтемите и разхлаждат доста. Температурата рядко се качва над 30 градуса и то в дните без мелтеми. За съжаление мелтемите могат да бъдат и доста неприятни по ветровитите плажове и при пътуване по море. Ама то цялата хубост на едно място, не може. :) 

Щом ви харесва в България защо ще я сменяте? Само заради няколко дни с лошо време ли? То за това гаранция няма никъде. И в Гърция времето се разваля и то доста често в необичайни периоди напоследък.

Затова ние предпочитаме места, които нямат само плаж и са ни непознати, за да има какво да се прави и при не дотам хубаво време.

Публикувано:
преди 1 минута , Topfly каза:

Годишно 5-6 пъти пътуваме на различни места, като плажът не е акцент в тези пътувания. Едно единствено пътуване правим годишно, което е основно плажно и то по традиция е в България. Аз лично не съм фен на дългото излежаване по плажове, но заради жената и децата правя този компромис. В същото време не искам плажуването да е много скъпо за да може да остане повече бюджет за по съдържателните пътувания. Ние сме четерима и дори един евтин самолетен билет и наемане на кола си е сериозна сума. Много често наемането на две детски столчета за кола могат да струват колкото наема на колата. Нямам идея защо го правят това много фирми за коли под наем, но е факт.

България за мен си е супер за плажуване, защото има хубав пясък, не много солена вода, хубава храна и ниски цени. Децата и жената са доволни и за мен това е важното :) Единственият ми проблем с България е, че последните 5 години не сме имали нито едно плажуване без лошо време и затова се замислих за Гърция.

На Наксос не съм бил, но повечето от островите на Цикладите съм ги обиколил и не ми се струват много евтини, някои като Санторини са супер пренаселени. Другият ми проблем е, че колкото по на юг отиваш жегата става по непоносима, а по островите няма много дървета и зеленина, която малко да компенсира жегата.

Наксос е определено плажна дестинация, плажове да искаш там, а и друго има какво да се види и прави.  Има много добър плаж в главния град, подходящ за деца - на 50 м навътре водата ти е до коленете, що се отнася до цените, лично мен ме изненадаха много приятно. Има цяла тема за това, да не повтарям всичко отново.  Но какво ще бъде времето през лятото и кога да отидеш на море, е въпрос за един милион долара и само Господ може да ти отговори. Миналата година в средата на юни на Йонийските острови беше много горещо и тихо време, а тази година в същия период на Цикладите имахме и не много добри дни и духаше много, въпреки че не беше сезона на мелтемите. В края на  септември 2014 съм брала студ на Крит, валеше като из ведро, а как брулеше вятърът, не искам и да си спомям, а  уж е най-южният гръцки остров. В България аз много харесвам СПА курортите, там и времето няма много значение - топла минерална вода, сауна, парна баня, намират се в китни местенца в планините... Мислил ли си за този вариант за почивка или си държиш на морето?

• Харесвам 4
Публикувано:

Има мелтеми, което компенсира жегата доста добре :-)

Аз съм фен на Гърция, няма да си кривя душата, но обичам и нашето Черноморие. Обаче нашето Черноморие е доста по-малко като крайбрежна ивица и вече мисля, ми е до болка познато след всичките години и и години, които съм прекарала тук.  На мен Гърция ми харесва заради разнообразието, може да се намери по нещо за всеки вкус, заради красотата в природата и в архитектурата и в малките детайли, заради храната и заради много други неща. Обаче да се каже,  че там всичко е прекрасно е малко пресилено - виждала съм както прекрасни плажове, така и такива, които хич, ама хич не са ми харесали, не всички сервитьори и кръчми са перфектни също. Ако в България само времето не ти харесва, може да опиташ да смениш месеца, юли сякаш е по-добре от август от доста време.

• Харесвам 1
Публикувано:

Много ясно, че не може всички гръцки плажове да са хубави. То и вкусовете на хората за плаж са различни. С изненада открих, че не всички харесват плажовете, които харесват на мен. :) Някои предпочитат неорганизирани, други дълбоки, трети без пясък, а с бели камъчета. Предполагам и всички български не ви харесват. То затова предварително се чете и проучва къде са тези, които пасват на вашия вкус. Там има възможност за избор и има за всекиго по нещо.

За таверните се отнася същото. Четат се отзиви, търсят се препоръки, гледат се снимки.

Публикувано:
преди 4 часа, Crazy Horse каза:

Но, ми се струва, че много българи парадират с Гърция и едва ли не я налагат като мода. Аз съм съгласен с теб, че гръцките острови са супер, но северна Гърция и особено пък Кавала си е една незаслужено прехвалена дестинация, според мен.

Те, гърците, ако чакаха  българите да ги налагат като мода, живи да ги ожалиш!

Да ти кажа една много публична тайна: за гърците истинската Гърция започва от Ламия на юг.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, Topfly каза:

Много често наемането на две детски столчета за кола могат да струват колкото наема на колата. Нямам идея защо го правят това много фирми за коли под наем, но е факт.

Явно като нискотарифните компании взимат колкото понесе пазара. Аз тоя проблем го реших с тези столчета https://www.trunki.co.uk/collections/boostapak

Просто тук на разстояние повече от 500 км не бих шофирал откакто съм с деца, винаги летим.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Три години вече ходим на Лариса паралия.Плажа не е само чист пясък ,за сметка на това е около 10км дълъг.Посещават го предимно местни ,но тази година го бяха полазили поляци и малко румънци.Както и българи.От центъра на София е точно 485км по магистралата,таксите в посока са 11.5 евро.Лариса е на 35 км,Волос на 55 -60км .Има какво да се види.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен се избистри разликата вече и тя е финансова. За 4 човека в гърция в таверна по-малко от 50 евро няма как да се оставят и то при положение, че човек не е любител на алкохола. Това за 2 хранения прави 100 евро. Отделно още 50 за закуска, безалкохолни на плажа и сладоледи и цифрата набъбна значително. Като се прибавят и 50 евро за нощувка в студио и се оказва, че 4 човека не могат да минат с по-малко от 200 евро дневно, освен ако не готвят и не си мият чиниите. В Бг за 400 лева дневно много добре ще си изкара същото семейство от 4 човека да не говорим, че храна в семейно ресторантче+студио ще се вържат наполовина. Варианта вафли ния и бутилка бира в хладилната чанта и хайде по безлюдните места няма как да стане с деца и не ми се струва необходимо да се обяснява повече защо. Гърция е значително по-скъпа и това е причината доста хора да предпочитат България. Тази история с 10% разлика е само в главите на повечето тук. Отделно пък август в гърция не се живее. Аз съм била около 15 август из ръкавите и по-голяма жега не съм преживявала. Доста хора са вързани с отпуските и деца и съвети смени месеца идват малко оувър. Примерно моите деца ходят на училище до 31 юли и стартират учебната година на 12 септември. Искала съм 1 почивен ден за децата ми и изписах една кофа мастило, че дядо им има юбилей и ТРЯБВА да пътуваме. Представям си само как отивам при директорката на училището да и искам 10 почивни дни, че времето в гърция не се търпи август. Със сигурност ще ми извикат психолог да поговори сериозно върху моите психиатрични проблеми и вероятно ще извикат социалните, че нямам правилно отношение към учебния процес. За мен темата е абсурдна, защото се изказват хора, които очевидно  нямат деца и налагат начин на пътуване, които е несъвместим при пътуване с деца. И още нещо - пътуване на майната си със самолет няма нищо общо с пътуване с кола за половината време... В смисъл за 13 часа в самолета ще изгледа някое филмче, ще се разходи, ще яде, ще спи, ще поиграе. 7 часа вързан за стола ще пита през 2 мин кога ще стигнем. Казвам го от личен опит... Първия дълъг полет на сина ми беше на 4 г и не съм имала проблеми, но пък пътя до Халкидики същата година ми се стори около 300 000 часа. И не, не ми обяснявайте как със самолет е час и половина, защото не е. Имам половин час до летището, 2 часа там преди полет, после 40 минути чакам куфари и паспортна проверка, трансфер или вземане на кола под наем и деня е заминал или при повече късмет и ранен полет половината ден. На връщане повтарям процедурата с още един загубен ден. Отделно неудобството какво да взема и как да го побера и дали да вземем например плавниците на децата, че мястото в половината куфар рязко изчезва... Тези час и половина, дето ги пишете явно ви вземат от вкъщи и самолета спира пред къщата за гости в Гърция, но на мен ми се налага да мина през летището със всички неудобства, свързани с това. И не на последно място - часовете на полетите - ако имате късмет с ранен сутрешен полет, то със сигурност последния ден ще сте отново с него.  А и колко са гръцките острови, достъпни от софия със самолет без прекачване, че не се сещам. Адски романтични са 10 часа пауза в Атина, като си сам с половинката и цяло наказание, когато влачиш 2 малки деца и куфар.

Та хубаво е да не сравняваме ябълки с круши. До колкото разбирам условието е плажна дестинация, достъпна с кола, сравнително изгодна като условия за семейство от 4 човека и хубаво време. Аз лично след 3-4 дни ще пробвам Албания като алтернатива, но пък пътя е доста по-дълъг и неприятен като часове, не като километри. Иначе ценово изглежда божествено. Плажните хотели са от 25 евро на нощувка за 4 човека. Нещо, което нито в българия нито в гърция може да се постигне.

• Харесвам 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.