Прескочи до съдържание

България vs Гърция като плажна дестинация

Topfly

Препоръчани мнения

преди 32 минути , Zaro каза:

А, да бе, а едно време какви огледала имаше, не като сега....

Само криви огледала продават, които ме правят по дебел :lol: Сигурно са произведени в Китай! Друго обяснение нямам :lol:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

И понеже темата е България и Гърция като плажни дестинации - попаднах преди малко на този куиз за плажни дестинации, но не видях България да присъства, а се намира това онова от Гърция :) 

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/quiz-can-you-identify-these-stunning-beaches-test-yourself/

Редактирано от Двуцветко
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Хе хе, направих куиза. Имам 13 верни отговора. :) Жокер - България присъства само сред възможните грешни отговори.

• Браво 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, cybersimo каза:

Да, но това не е вярно за 2 възрастни и две деца. В България, ако изобщо намериш ресторант в който може да ядеш пресни октопод и калмари сметката гарантирано ще е същата (ако не и по-висока) и освен това няма да са пресни, а замразени.

Също не е вярно.

Никой нищо не налага. Изказват се хора без деца, защото темата не е ограничена по никакъв начин до това, което пък ти се опитваш да й припишеш

А толкова ли е сложно да си представите, че не всички хора на света примират за пресен октопод и калмари, а предпочитат нещо различно. Да, ако ям пресни октоподи тук цената ще е по-скъпа, признавам. Аз говоря, че като съм сядала из Гръцко 50 евро ми е едно ядене за 4 човека. Не е ли вярно, че едно безалкохолно е 2 евро, един дюнер 4 /гирос/? колко прави това за закуска, сладоледи и питиета на плажа? Повече от 50? И автора на темата още в първия пост е уточнил какво пита и за какво пита, дали се опитвам да и го присадя е въпрос на гледна точка.

преди 4 часа, Roberto Baggio каза:

Доста крайно изказване. Това, което ти наричаш абсурд са всъщност моите детски спомени от морето. Такива бяха възможностите на моето семейство - не сме закусвали и обядвали по ресторанти. Хотелите ни бяха на по 30 -40 минути пеша от плажа. Ядяхме банички, закуски и вафли на плажа ( да, въпреки че съм била съм много злоядо дете) и моето детство не е пострадало от това, че не съм имала тристепенно меню за обяд. И съм благодарна, че родителите ми навремето са разсъждавали така, в противен случай, сега вместо спомен за морето щях да имам спомен за пилешка пържола. Не налагам на никого моя начин на пътуване, но обръщам внимание, че  това което е абсурдно за едни е начин на живот за други. Въпрос на възможности, желание и приоритети.

Сигурно е  добре да попитате родителите си ако имаха възможност  да ви предложат почивка на плажа в бг с прилично хранене дали биха ви завели в гърция да ядете вафли на плажа за аналогични пари. От отговора ще стане ясно дали не бъркате някъде... Аз не налагам моя начин на пътуване. За мен сметката е 1500 лева срещу 1500 евро за моето семейство. Предпочитам първото и вместо 1 седмица да имат 2 седмици море. Въпрос на виждане. Ако парите ми бяха еднакви щях да ходя в Гърция. Но парите не са ми еднакви и съответно почивам тук за да мога да си изхарча оставащите пари на къде-къде по-приятни места. Просто и на двете места в крайна сметка получавам еднои също - книжка на плаща и деца във водата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Темата се поизостри. За да не я заключваме ще помоля без излишни квалификации за чуждата гледна точка и да намалим сарказма до минимум. Благодаря. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Децата са ми големи отдавна, но докато бяха малки, предпочитаха таратор и филия с масло и шарена сол пред пресен октопод и аква парк , и плаж с плитко море и пясък пред природните красоти. Не ставаха за Гърция:). А и на всичкото отгоре не обичаха да се возят с кола, ставаше им лошо.

Просто с децата е съвсем различно.

Редактирано от Marisha
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Но за живеещите на юг от Благоевград именно Северна Гърция е по-близо от нашето Черноморие. Ние пътуваме точно 2 часа до Неа Ираклица, където почиваме с деца на плаж с пясък и много плитка, спокойна и чиста вода. Децата играят с пясъка и сами са във водата, като разбира се не влизат навътре.

Така че за разстоянието зависи къде е началната точка, а за останалото - да, и в Гърция има плажове подходящи за деца. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За храната: В Гърция всичко се готви на място, дори в най-безнадежната таверна да седнеш, ще ти покажат днешна риба и ще ти я сготвят за тебе, и никой няма да ползва заготовки и притоплени яденета, да не говорим за продукти от вчера. А в най-лошия случай, ако броя стотинките, поне да мина да си взема една прясна риба и да си я метна на барбекюто, пък ако ще да си ям с розови домати, дето съм ги мъкнал от България. БТВ, според мене качествто поне на Гръцките плодове е в пъти по-добро от нашите. Просто екстра слънцето ги прави много по-сладки.

За плажовете: Покажи го този хубав плаж в България. Да, има тук таме хубав пясък, но на него или има шумен бар, или е толкова чергарски, че съвместява функциите на тоалетна и плаж едновремено.  Ае, си ги мерим плажовете. Пускай снимка на някой плаж, пък аз ще търся аналогичен гръцки, после аз ще пускам, пък ти търси в бг подобен. Ти определи условията. Може от лични колекции, може свободно от нета. Както се чустваш по-уверен.

За настаняването: Намери ми къща със собствен излаз на плажа в България. Дори една! Не говоря за хотели, аз ако исках да почивам на хотел, мога да си седя и в София. Нито ме влече да ходя в обща кухня ол инклузив и да се редя на опашки с шумни и нетърпеливи ол инклузив туристи, нито ме влече дънданията на пияните ми съседи, нито искам да се социализирам с такива хора. Не искам и палатка също. Особено такава дето ще е на центъра на други палатки и ще прескачам разни пияни, а други пияни ще ми се правят на велики китаристи с "Пак ще се срещнем след 10 години" и други подобни "шлагери". Искам тиха къща, максимално отдалезена от другите къщи, в която децата да могат да ходят на плажа без моя надзор. Искам като се събудя, да си изтелгя шезлонга от врата и да си седна на плажа да си пия кафето, а като ми се допие биричка да пратя детето да измъкне една от хладилника. А следобед след 1-2 бирички , да се отпусна и да си слушам дремейки вълничките вместо надуто докрай: "Деспасито" или друго актуално.

За децата: надали има голямо значение къде са. Те са адаптивни. Едно от нещата, към които не могат да се адаптират толкова бързо е ешерихия коли. Познай къде се среща в изобилие?

За цените: Да в БГ са по-добри и горе долу това е единственото, в което сме конкурентни. Ако в бг цените станат, като в Гърция, много искам да видя кой заблуден турист ще дойде в България. Разбира се давам си сметка, че ако парите са кът, тогава няма нужда да се изхвърляш. Едно от най-важните неща в пълноценната почивка е да не си мислиш и смяташ парите. В тази посока мога да кажа, че Гърция става все по-приемлива за българите. То си личи и на границата де. Нищо общо с каквото беше преди 10-15 години.

Та така : обективно е , че в Бг ще изкараш по-евтино, ама то пък една почивка, по-добре в София с разходки до близките басейни. Хем още по-евтино, хем опита ще е аналогичен, че даже може и да е по-приятен. А и само да добавя, София август месец е страхотна!

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.