ECC Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Започвам нова тема за предстоящето ни пътуване Свалбард и Норвегия 14.09.2017-четвъртък 8:15 излитане от София 8:55 кацаме във Виена 10:20 излитаме от Виена 12:45 кацаме в Oslo-Gardermoen Нощувка Scandic Gardermoen Oslo Airport Hotel (MMT) 15.09.2017-петък 08:55 излитаме от Oslo-Gardermoen 11:55 кацаме в Longyearbyen-Svalbard 18:00 Evening boat trip with Polar Carter (M/S Polar Girl) to the Bore Glacier Нощувка Longyearbyen-Gjestehuset 102-платена 16.09.2017-събота Barentsburg and the Esmark glacier boat tour Нощувка Longyearbyen-Gjestehuset 102-платена 17.09.2017-неделя 8:30-Fjord-cruise to Pyramiden and Nordenskiöld Glacier Нощувка Longyearbyen-Gjestehuset 102-платена 18.09.2017-понеделник 12:40 излитаме от Longyearbyen-Svalbard 15:40 кацаме в Oslo-Gardermoen Нощувка Oslo-Scandic Karl Johan 19.09.2017-вторник Влак Осло-Берген-8:25-14:57 Разходка Берген 18:00-boarding time M/S Finnmark 20:00 потегляне с M/S Finnmark 20.09.2017-сряда 21.09.2017-четвъртък 22.09.2017-петък 23.09.2017-събота 24.09.2017-неделя 25.09.2017-понеделник 09:00 пристигане в Kirkenes King Crab Fishing in Kirkenes Нощувка Kirkenes-Scandic Hotel 26.09.2017-вторник Полет с Widerøe 11:40 излитаме от Kirkenes 12:55 кацаме в Tromso Разглеждане на Tromso Нощувка-City Living Tromso –Apartments (MMT) 27.09.2017-сряда 8:00 излитаме от Tromso 9:55 кацаме в Oslo-Gardermoen 13:55 излитаме от Oslo-Gardermoen 16:20 кацаме във Виена 17:35 излитаме от Виена 20:05 кацаме в София Това е програмата ни като цяло.В Свалбард имахме букнат тур до Ny Alesund,но преди два дена го канцелираха и се наложи да го заменим в два други. Понеже маршрутът на кораба е на снимки,които не излизат давам линк към страницата на Hurtigruten.Ще пътуваме посока север-6 дена от Берген до Киркенес. https://www.hurtigruten.com/practical-information/sailing-plan/ 32 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Пожелавам ви хубаво време, да не вали, че в тази част на света това се оказа твърде важно.:)))) И чакаме репортажи от мястото на събитието! Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Много хубаво измислено пътешествие. Свалбард + 6 дни с крайбрежните плавания на Хуртигрутен + Осло + влака до Берген. Правил ли си сметка колко излизат предплатените неща (полети, влак, нощувки, турове)? Връзка към коментар
ECC Публикувано: 27 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Много...Не съм много по сметките,но като цяло: София-Осло през Виена с австрийците-200евро Scandic Gardermoen Oslo Airport Hotel-1 нощувка-87евро през ММТ Oslo-Svalbard с Norwegian-300евро Gjestehuset 102-3 нощувки-3534NOK=380евро Evening boat trip with Polar Carter (M/S Polar Girl) to the Bore Glacier-1200NOK=130евро Fjord cruise to the Esmark Glacier and a visit to Barentsburg-1950NOK=210евро Fjord-cruise to Pyramiden and Nordenskiöld Glacier-1850NOK=200евро Scandic Karl Johan Oslo-935 NOK=100евро Осло-Берген-100евро Берген-Киркинес с Hurtigruten-1530евро King Crab Fishing in Kirkenes-1500NOK=160евро Scandic Kirkenes-1250NOK=135евро Kirkenes-Tromso С Wideroy -100евро City Living Tromso-1 нощувка-61евро през ММТ Tromso -Oslo с Norwegian-71евро Тотал на човек-3200евро Fly,развали ми вечерта 6 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 преди 7 минути , Emil Chakalov каза: Много...Не съм много по сметките,но като цяло: София-Осло през Виена с австрийците-200евро Scandic Gardermoen Oslo Airport Hotel-1 нощувка-87евро през ММТ Oslo-Svalbard с Norwegian-300евро Gjestehuset 102-3 нощувки-3534NOK=380евро Evening boat trip with Polar Carter (M/S Polar Girl) to the Bore Glacier-1200NOK=130евро Fjord cruise to the Esmark Glacier and a visit to Barentsburg-1950NOK=210евро Fjord-cruise to Pyramiden and Nordenskiöld Glacier-1850NOK=200евро Scandic Karl Johan Oslo-935 NOK=100евро Осло-Берген-100евро Берген-Киркинес с Hurtigruten-1530евро King Crab Fishing in Kirkenes-1500NOK=160евро Scandic Kirkenes-1250NOK=135евро Kirkenes-Tromso С Wideroy -100евро City Living Tromso-1 нощувка-61евро през ММТ Tromso -Oslo с Norwegian-71евро Тотал на човек-3200евро Fly,развали ми вечерта Не е малка цифрата, но пък са обхванати интересни неща и по много интересен начин. Свалбард си е Арктика, казват, че с Хуртигрутен най-добре може да се види крайбрежието, не е като да отидеш до два града и два фиорда. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 27 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Ние сме били на круиз по фиордите,но само до Алесунд.Писал съм и в други мнения,че според мен фиордите могат да се видят най-добре само от водата. Корабът не е точно круизен,а по-скоро фери за хора ,коли и стоки.На повечето места сира само за по 15мин,но това са малки селца и градове и ще гледаме къщите по пристанищата,които са и най-колоритни. Пътуване е съобразено и с новолуние,за да се надяваме на сияние. Цените са стряскащи,но на север всичко е скъпо. 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 (редактирано) преди 11 минути , Emil Chakalov каза: Ние сме били на круиз по фиордите,но само до Алесунд.Писал съм и в други мнения,че според мен фиордите могат да се видят най-добре само от водата. Корабът не е точно круизен,а по-скоро фери за хора ,коли и стоки.На повечето места сира само за по 15мин,но това са малки селца и градове и ще гледаме къщите по пристанищата,които са и най-колоритни. Пътуване е съобразено и с новолуние,за да се надяваме на сияние. Цените са стряскащи,но на север всичко е скъпо. Знам го аз кораба, той си носи продоволствия по селцата, но точно това прави пътуването интересно и ходи на места, където стандарнтите круизни кораби не ходят. На север и в Норвегия особено, наистина е скъпо. Като идея и планиране, идеално замислено пътешествие. Редактирано 27 август, 2017 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Страхотен маршрут. Цената наистина е стряскаща, но спомените ще останат завинаги. Пожелавам ви хубаво време, здраве, незабравими преживявания и изключителни гледки! Дано да видите сиянието, да направите великолепни снимки на всички красоти по пътя си и да се върнете успешно вкъщи! 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Страхотно пътешествие! Пожелавам ви хубаво време! Сигурна съм, че ще видите невероятни пейзажи и очаквам снимки! 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 С нетърпение чакам подробности за Hurtigruten и аз, че се ослушвам за подходящи круизи, а и отдавна ме тегли пак към Норвегия. Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 27 август, 2017 Сподели Публикувано: 27 август, 2017 Страхотно пътешествие! Прекрасни пътешествия, слънце денем и сияние нощем пожелавам! Дъщеря ми преди месец пътува с Хуртигрутен от Лофотенските острови до Тромсьо по най-базовия начин. На палубата е било ледено студено, но в кораба - бани, меки дивани за почивка и безплатна топла супа от сьомга. 12 часа път, 40 евро.0 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 29 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 29 август, 2017 (редактирано) Късметът си е късмет.В деня на тръгването ни от Берген ще тече с пълна сила UCI road world championship-световно по колездене с над 500 000 зрители.Почти целия град ще е блокиран. Пристигаме в 15:00 часа,а бордингът ни е в 18:00-20:00.Мислехме да си оставим багажа на гарата и да се разходим два часа из Берген.Разстоянието до терминала е малко повече от километър. Сега май ще трябва да се стремим само да стигнем до кораба. https://bergen2017.no/the-event/what-is-the-uci-road-world-championships/ Редактирано 29 август, 2017 от Emil Chakalov 3 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Късмет и попътен вятър! 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 На 8/29/2017 в 21:08, Emil Chakalov каза: Късметът си е късмет.В деня на тръгването ни от Берген ще тече с пълна сила UCI road world championship-световно по колездене с над 500 000 зрители.Почти целия град ще е блокиран. Пристигаме в 15:00 часа,а бордингът ни е в 18:00-20:00.Мислехме да си оставим багажа на гарата и да се разходим два часа из Берген.Разстоянието до терминала е малко повече от километър. Сега май ще трябва да се стремим само да стигнем до кораба. https://bergen2017.no/the-event/what-is-the-uci-road-world-championships/ Вие сте опитни магеланци. Сигурна съм, че сте се справяли и с по-екстремни ситуации. Автобусът спира пред Радисън. Пристанището е близо. Ще се справите. Успех! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 На 8/27/2017 в 18:40, Emil Chakalov каза: Много...Не съм много по сметките,но като цяло: Еее, стига де, хич даже не е висока цената! На теб круизът ти натежава много. А и това е Норвегия, все пак. Освен това, хотелите си ги взел на много прилични цени. Ние за 100 евро спахме единствено на Скавста в един килер. Навсякъде хотелите бяха над 150 евро за двойна стая - 180, 200 и прочие. Ще кацнете и вие на новия терминал - много е хубав. Автобусът за града спира отпред, билети купихме от шофьора - може в брой, може и с КК. Вие трябва да слезете на последната спирка / ама, все пак, питайте шофьора, много са любезни, дали не може да слезете малко по- надолу, където е круизният терминал, че понякога там обръщат/- те са общо 4 из града. Слизате на хотел Радисън Блу и малко пеш стигате до кораба. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Еее, стига де, хич даже не е висока цената! На теб круизът ти натежава много. А и това е Норвегия, все пак. Освен това, хотелите си ги взел на много прилични цени. Ние за 100 евро спахме единствено на Скавста в един килер. Навсякъде хотелите бяха над 150 евро за двойна стая - 180, 200 и прочие. Ще кацнете и вие на новия терминал - много е хубав. Автобусът за града спира отпред, билети купихме от шофьора - може в брой, може и с КК. Вие трябва да слезете на последната спирка / ама, все пак, питайте шофьора, много са любезни, дали не може да слезете малко по- надолу, където е круизният терминал, че понякога там обръщат/- те са общо 4 из града. Слизате на хотел Радисън Блу и малко пеш стигате до кораба. Както съм го написала, не става ясно - спирките на автобуса са 4 и Радисън Блу е последната. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 1 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Както съм го написала, не става ясно - спирките на автобуса са 4 и Радисън Блу е последната. На никакъв нов терминал няма да кацнем,защото ще пристигнем с влак Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Пътуването от Осло до Берген с влак е много приятно. Има страхотни панорами и интернет. Гарата в Берген не е далеч от порта. Ще успеете! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 преди 1 час, Emil Chakalov каза: На никакъв нов терминал няма да кацнем,защото ще пристигнем с влак Ооо,аз мислех, че с полет. Гарата е на около 1,5 -2 км. от круизния терминал, зависи от къде ще се мине.И пеш може да се стигне,ако транспортите не работят. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 1 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Не се притеснявам,че няма да стигнем.Просто мислех да оставим багажа на гарата и да се разходим,да хапнем по един стек от кит,да се качим с фуникуляра и т.н.А сега май трябва директно да влачим куфарите към порта. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 преди 13 часа, Emil Chakalov каза: Не се притеснявам,че няма да стигнем.Просто мислех да оставим багажа на гарата и да се разходим,да хапнем по един стек от кит,да се качим с фуникуляра и т.н.А сега май трябва директно да влачим куфарите към порта. Ама то и лифтът и пазарът са ви по път. Не се точИ много на кит, че ние като бяхме нямаше. Исках да опитам, ма не можЕх. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 2 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 преди 29 минути , AlexandraKo каза: Ама то и лифтът и пазарът са ви по път. Не се точИ много на кит, че ние като бяхме нямаше. Исках да опитам, ма не можЕх. Да обаче и всичките зрители-прогнозно около 500 хиляди,са ни на път. 3 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 14 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 14 септември, 2017 Нашето пътуване започна от салон Преслав. ще се постарая при наличие на време и нет да качвам повече снимки. и ни пожелайте късмет със сиянието,че като гледам прогнозата.... 15 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 14 септември, 2017 Сподели Публикувано: 14 септември, 2017 На добър път! Да видите най-красивото северно сияние! Времето да е с вас! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 септември, 2017 Сподели Публикувано: 14 септември, 2017 На добър път! Хич не ги гледай прогнозите, нали ти казах, че миналия месец изобщо не познаха за дните,когато бяхме там.:))) Сиянието ви чака, сигурна съм! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега