patilana Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Първо да кажа наздраве! После да подсмръкна, че само надзъртам в този вълшебен северен свят. И накрая да благодаря за снимките,макар че, трябваше с това да започна! Ще му дойде времето и на сиянието,трябва само да изригне слънцето,а и вие да се преместите по-нагоре по глобуса.Колко му е Връзка към коментар
ECC Публикувано: 15 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 В случая по-надолу. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Хахаха,добре че не съм таз дето задава посоките,че всичко ще се случи далеч от мен! 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 15 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 (редактирано) Сега разбрах каква е истината.Тук е по-евтино да ядеш и пиеш отколкото да ходиш по трипове.Решихме да изядем и да изпием парите от канцелирания трип,но успяхме само половината. Да вмъкна,че Ейлът беше страхотен за разлика от вайса. Момичето от снимката е с пушка.Другата снимка е от преди минути,в почти 22часа.Навили сме телефони за 1pm да дебнем за сияние. Редактирано 15 септември, 2017 от Emil Chakalov 22 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 16 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 Не му е сега времето за сияние тук.Като си лягахме към 22,30 си беше още светло.Ставахме към 1,00 часа,но сияние нямаше.Съмна се малко след 4,00часа. Да се надяваме на чисто небе около Трьомсо. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 16 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 По една Красньи медвед в Баренцбург. 30 1 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 преди 2 минути , Emil Chakalov каза: По една Красньи медвед в Баренцбург. Тук е над 30 градуса, а замръзнах! Връзка към коментар
ECC Публикувано: 16 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 преди 2 минути , Dani Magelan каза: Тук е над 30 градуса, а замръзнах! Тук е около нулата,но не ни пречи да си пием бира,за мезе горчиви спомени от комунизма. 1 1 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 В момента, Emil Chakalov каза: Тук е около нулата,но не ни пречи да си пием бира,за мезе горчиви спомени от комунизма. Изглежда ми доста по-студено.И студена бира... Връзка към коментар
ECC Публикувано: 16 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 Току-що заваля и сняг.Опцията е да минаваме на 78градуса.Това е някакво руско пиене на цвят като коняк.Пие се само като шот,защото иначе не било възможно. 9 4 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 Лелеее, като сравниш само - днес, след седем дни по 8 часа на слънце,взех, та изгорях:((( Брррр, ама, пак е по-добре от сняяяг!:))))Ама вие сте си взели дрешки, нали? Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 В Тромсьо е имало зверско сияние, пожелавам ви ги от сьрце! 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 16 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 Това е "Зелената планина"-най-зелената част на Свалбард.Тук гнездят много пъфини,но сега ги няма,ловят си риба някъде из океана. 38 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 16 септември, 2017 Сподели Публикувано: 16 септември, 2017 (редактирано) Интересно ми е да видя Свалбард ..... на светло всичко ми е като ново след 48 часа пълен мрак. Но, да те успокоя, и ние не видяхме сиянието от там. Но пък доста интересни неща сте видяли. Дано успеете да видите сиянието от Трьомсо! Редактирано 16 септември, 2017 от Oshko 2 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 17 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 Днес се насладихме на разкошен трип до Пирамиден.Сутринта беше облачно,но по обед напече.В самия призрачен град,както го определят тук,няма нищо забележително.Ледникът до него обаче е Уау.Дълъг е около 25км,в най-широката си част е 11км и ледът е дебел повече от 550м.Успяхме да видим две полярни лисици и няколко лоса.Отново пихме уиски в няколковековен лед. 32 2 2 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 17 септември, 2017 Сподели Публикувано: 17 септември, 2017 Този трип си го записах!Невероятна красота! Връзка към коментар
ECC Публикувано: 18 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 18 септември, 2017 Разделихме се със Свалбард с любов и слънчево време.Самолетът закъсня,но бонусът беше,че излетя на изток.т.е. към вечните ледове.Радостта беше кратка,защото се появиха плътни облаци. Вече сме отново в Осло.Няколко пъти отлагахме парка Вигеланд,но сега не му се размина.Утре влак Осло-Берген. 31 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 19 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Малко красоти от влака Осло-Берген.Пътуването е много приятно.Пътува се постоянно покрай реки и езера. 27 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 19 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 септември, 2017 Високо в планината сме и пейзажите започнаха да стават исландски-много мъх,малки изкривени брези и къщи с трева по покрива.Много е красиво! 24 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 20 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 Първо няколко снимки от Берген от вчера. По-късно ще дам повече информация за кораба.Сега няколко снимки отпреди 10мин. от Alesund.Сега потегляме навътре във фиорда до Geiranger. 28 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 20 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 Оказа се,че имам грешка в програмата и няма да ходим до Geiranger,а до едно малко село Urke.Намира се навътре в Norangsfjorden.Много ни хареса.Много от къщите са с торфени покриви. 29 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 20 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 В Швеция съм виждал отопляемо кръстовище.В Alesund видяхме и отопляеми пейки,нищо че е 16 градуса. 17 1 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 20 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2017 Един залез от фиорда. 21 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 21 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 Първо няколко снимки от Trondheim. За Северното сияние засега нямаме никакви шансове.Все още сме доста на юг.Довечера ще сме в Rorvik,но прогнозата е за облачно време,а през нощта и дъжд.Индексът kp варира между 1,3 и 2,7,но според мен все още сме в зона за индекс 4.Даже прогнозата е индексът да пада през следващите дни. 20 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 21 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 Днес следобед пътуваме осем часа непрекъснато от Trondheim до Rorvik.Поспах,сега пием кафе и гледаме фиордите и имам достатъчно време да поразкажа за кораба. Hurtigruten пътуват от Берген до Киркенес за шест дена и обратно за пет.Имат общо 11 кораба по този маршрут,т.е. всяка вечер от Берген тръгва кораб.Ние пътуваме с M/S Finnmarkenn.Това си е ферибот,който се ползва за превоз на хора,коли и товари.На практика според мен минимум 90% от пасажерите са като нас на круиз.Цената хич не ниска в сравнение с други круизи,даже и в Норвегия. Ще започна с положителните неща.Каютите.Ние сме в каюта с прозорец.Доста е широка,имаме даже работно място с кресло.Едното легло може да става на диван.Има хладилник,достатъчно гардероби и шкафчета,личен сейф.Безплатен интернет,доста бърз,което ми позволява по всяко време да качвам снимки във форума.Перално помещение с няколко перални и сушилни.Пералните са свързани централно с препарати.Всичко това напълно безплатно.Ще направя сравнение например с Costa-прането на една тениска излизаше около пет лева.На всичкото от ми съсипаха една. Сега малко за нещата,които на мен не ми се понравиха.Няма да ги степенувам по значение.Пиша това,което ми дойде наум в момента. Другите пътуващи.Повече от 90% много възрастни хора предимно от Германия.Пътуват и в двете посоки,т.е. 11 дена. Персоналът.Предимно местни,явно заради това-универсални рендета Вьорнер.Жената,която ни чисти каютата вечер ни сервира. Бреговите екскурзии.Безумно скъпи. Няма абсолютно никави забавления на борда като анимация,концерти и т.н. Храната?!?Първата вечер беше на бюфет и Уау-щипки от крабове,риби,агнешко и какво ли още не.Дотук добре.Останалото агнешко го бяха направили на супа.Сигурен съм,защото беше пушено.Явно е останало още,защото днес на обяд го извадиха същото,вече леко засъхнало.Закуските и обедите са ОК.Промлемът е,че на другите круизни кораби разнообразието е мноого по-голямо.Десертите-кремчета и смутита.С вечерята проблемът се оказа по-голям.Менюто е само тристепенно в количество достатъчно да се нахрани едно дете на не повече от 6-7 години.Добре поне,че на масата с хляба стоеше хляба и маслото от обед,та почти всички ставаха и си мажеха филии с масло да си доядат.На Costa менюто за вечеря беше или пет или шест степенно,като можеше да си избираш една от три салати,едно от три основни ястия и т.н.Тук струва ми се преиграват с местните продукти,които явно са супер скъпи и затова дават само за опитване. Като цяло изводът ми е,че цената е супер висока за услугата,която предлагат. Ако някой се интересува от нещо по-детайлно,съм насреща. 18 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега