Прескочи до съдържание

Препоръки за еднодневен тур около Бергамо


Светославов

Препоръчани мнения

Здравейте,

На прибиране ще имаме един свободен ден в Бергамо. Сиреч пристигаме в Бергамо ранния следобед, нощувка, свободен ден, нощувка и рано сутринта летим.  Моля да препоръчате градче, селце за еднодневна лежерна разходка. На не повече от половин - един час с обществен транспорт. 

Бергамо, Милано, Лаго ди Комо в часттта Комо, Брунате, Беладжио и  вила Балбианела се изключват.

 

Връзка към коментар

Можете да отдете до езерото Гарда. Ние пътувахме с влак от Бергамо до Desenzano Del Garda, а оттам с корабче до Sirmione. И двете са много приятни и еднодневна лежерна екскурзия е идеална.

Връзка към коментар

Като прочетох какво изключвате бих препоръчал езерото Изео. Ще останете доволни. И то е по-подходящо за толкова време.

Последно го видях с кейовете на нашия Кристо. Невероятно беше.

Редактирано от Kris
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

На лаго ди Гарда се канехме лани, когато летяхме през Верона, но предпочетохме да прекараме ден-два във Верона. 

Може би тази година...Гледам в трениталия сутринта има отиване за малко над час, но връщанията са по час и половина. Ще го включа в шорт листата.

Преди да питам тук , проучвах за лаго ди Изео, но пътят в едната посока е около 2ч и то с прекачване в Бреша. Май засега не съм склонен.

От темата, показана от chandni  набелязах няколко места за двете вечери в Бергамо :)

Мнения за Lecco или Varenna?

Връзка към коментар

До Изео има директни автобуси от Бергамо. А фериботите в езерото Изео също са безплатни, ако се ползва едно- или няколкодневна карта за пътуване в Ломбардия (io viaggio ovunque in Lombardia)

 

http://www.regione.lombardia.it/wps/portal/istituzionale/HP/DettaglioServizio/servizi-e-informazioni/cittadini/muoversi-in-lombardia/biglietti-e-agevolazioni/io-viaggio/io-viaggio-ovunque-in-lombardia-biglietti-giornaliero-settimanale

 

http://www.navigazionelagoiseo.it/eng

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , Светославов каза:

Мнения за Lecco или Varenna?

В Леко не съм била, но във Варена съм била два пъти-извън сезона(началото на април) и в сезона (юни). През април беше уникална пустош-само ние, две китайчета и тук-там местно население. Вярно , че леко валеше целия ден. Искахме да отидем до Беладжио-ферибот въобще не се появи. Почти нищо не работеше...направо като призрачен град (село) ми се видя. Въпреки това убихме два часа сигурно. Пътя с влак до там от Милано е  повече от час, незнам от Бергамо колко е . Юни беше по-добре-топличко, много хора, много  и на често фериботи. Може би защото ни беше втори път или защото се нагледахме на какви ли не красоти в Беладжио и вила Карлота, направо си го претупахме-т.е. видяхме едно вила и на влака. Между другото, Варена е много ефектна откъм водата като гледка-аз имам такъв пъзел и това беше причината за първото ми посещение там(пъзела :) )

Връзка към коментар
преди 3 часа, mililia каза:

Може да отскочите до Верона.

Още един глас за Верона, въпреки че е малко по-далече от указаното от теб. По-близо от Верона, на половината път е Бреша. За съжаление не мога да ти дам кой знае колко информация, защото съм била само за 2-3 часа и то по тъмно, но помня, че бях много впечатлена от красивия център на лунна светлина. Дано някой друг магеланец, който е посетил града по-обстойно, се включи с повече информация.

Редактирано от Roberto Baggio
Връзка към коментар

Както писах по-горе, във Верона бяхме 2 дни миналата година и определено ни хареса. Но ни се ще да видим нещо ново.

И не толкова да обикаляме и гледаме, а по скоро за лек, разпускащ ден на хубаво място, с хубави гледки и нещо наблизо с вкусотии от Ломбардия :) 

Ей, да не си помислите, че сме големи лешпери, но след 9 дни скитане по Доломитите - вал Гардена, ни се ще последния ден да сложим черешката на тортата, ама по италиански, в стил "dolcè far niente" :)

Аз имах нещо наум за този ден, но както се казва, правил съм си сметката без кръчмар (благоверната) и се налага няколко дена преди тръгването да спретна нещо. 

Благодаря на master_of_germs за линковете.

Връзка към коментар

Пътуването до Изео с публичен транспорт може да е по-дълго. Но с кола е около 40 минути.
Винаги съм бил на мнението, че големите и забележителни градове трябва да се разглеждат с нощувка.
Но имате още възможности извън Бергамо щом него го изключвате.
Например в близост е парка Leolandia до Trezzo   https://www.leolandia.it/     20 минути път до там. И като бонус в града уникалния мост на река Adda. Държал рекорда 400 години по начина на построяване. А мостът дава достъп до Замъка на Висконти, което също е забележителност.
Такива неща може да разгледа човек за малко време. В противен случай ще препуска в градове и езера/по-големите/.

Редактирано от Kris
Връзка към коментар

Крема, Пиаченца, Кремона, Бреша са симпатични градчета и наблизо, но не знам колко време  отнема с обществен транспорт обикалянето им.
Вила Карлота в Тремецо  е красиво и релаксиращо място.
Варена е много приятна за разходка, особено със сядане в някое заведение край езерото.

А ако сте фенове на Формула1 посещение на пистата в Монца с шофиране по пистата си е преживяване, иначе самото градче няма нищо интересно.

Ако обичате забавленията Гардаленд е близичко и определено си заслужава посещение.

Връзка към коментар

Kris, благодаря за линка, ама май този парк ще го оставим за по-късно, да поотраснат малко внуците :)

За нощувките си много прав.  Но важи не само за големите градове. Още си спомням как ни се щеше да останем да пренощуваме до манастира Монсерат. 

Благодаря и на Девора за подсказките. Вила Карлота съм я изпуснал в първия си пост по темата, но някое от изброените градчета, защо не...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.