Прескочи до съдържание

SIM карта за данни и разговори в САЩ

shnuky

Препоръчани мнения

Публикувано:

Хайде пак да питам нещо за тези предплатени карти, че май ще се наложи да купувам такава.

Мисля, че тази на ZipSim ще ми свърши най-добра работа за провеждане на няколко разговора в САЩ - ползвам и хвърлям накрая.

Може ли помощ какво е това APN и после трябва ли да връщам отново настройката, за да си ползвам телефона с българската сим карта?

sim.jpg.7a36992b3e3ea5aa0b33d96dbb5966ac.jpg

Ще мога ли да използвам Viber с тази карта? Предполагам ще трябва да го регистрирам с американския номер, който ще ми изпратят?! 

Публикувано:

Аз си купих предплатена карта на AT&T и младежа в техния офис ми направи настройките, доколкото се правят такива. 

След връщането на БГ картата ми не се е налагало да правя нови.

Относно вайбър, скайп, WhatsApp - аз съм iPhone и ползвах приложенията с вече регистрирания си БГ номер

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , iliana_t каза:

Може ли помощ какво е това APN

Access Point Name - грубо казано, това са ти настройките за мобилен интернет, обикновено автоматично се сетват или пък операторът ти изпраща конфигурационни SMS-и, които да го настроят.

преди 6 минути , iliana_t каза:

после трябва ли да връщам отново настройката, за да си ползвам телефона с българската сим карта

Не, като сложиш българската карта, автоматично ще ти се конфигурира APN-а на текущия ти оператор.

преди 7 минути , iliana_t каза:

Ще мога ли да използвам Viber с тази карта?

След като ще имаш мобилен интернет - да.

преди 7 минути , iliana_t каза:

Предполагам ще трябва да го регистрирам с американския номер, който ще ми изпратят?! 

Не. Viber-ът ти си е инсталиран и регистриран на телефона ти с текущия ти номер (съответно контактите ти имат него). Ако регистрираш Viber с новия номер, контактите ти няма да знаят какъв е този номер. Просто си слагаш американската карта, за да имаш интернет на телефона, а Viber продължава да ти работи с българския номер (мисли за Viber/телефонен номер като за потребителско име за акаунт). Когато регистрираш нов потребител, всичко започва отначало :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Много благодаря! :wub:

На тези карти ми харесва това, че всичко се инсталира много лесно и не е необходимо да се ходи до офис.

А като изразходвам нета, тотално ли спира или е като при бг операторите, намалява само скоростта?

Публикувано: (редактирано)
преди 21 минути , iliana_t каза:

На тези карти ми харесва това, че всичко се инсталира много лесно

А според мен най-важното на една SIM карта е покритието, така че съветът ми е да се насочиш към някой от големите оператори - АT&T, T-Mobile... 

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Публикувано:
Цитат

Our 4G LTE Network runs on the 1700/2100 Mhz (LTE) and 850/1900 Mhz (4G) frequency bands. Any device that has a SIM card slot, is unlocked, and supports our network’s frequency bands can be used on the ZIP SIM network.

Вписвам ли се с тези параметри в изискванията им?

intl.jpg.d1ec8d6ebd1b75be443d77f5ef7d91a5.jpg

А покритието не е лошо според мен. Щом Основателя ги похвали, имам доверие напълно.;) Вижда ми се гъсто...

cover.jpg.4ab95c0014f66467e2611da89fe6a960.jpg

Публикувано: (редактирано)

Би трябвало да работи. Само провери дали телефона ти е отключен от Мтел.

Ако си изпълнила договора - просто отиди в някой магазин и го подай за отключване - отнема 24-48 часа

другия вариант е да сложиш за малко карта на друг оператор - ако ти изпише Activation Required - значи е заключен - извади я и си сложи твоята и отиди в магазин на Мтел

PS. Всъщност сега проверих отново и за съжаление 4G/LTE няма да ти работи на тази мрежа, само 3G

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Zipsim ползват мрежата на t-mobile, така че няма да имаш проблеми с обхвата, хеле пък в големи градове, каквито са в твоята програма. Правил съм видео чат по google hangouts, как иначе да предадеш на живо че можеш почти да пипнеш совалка, и нямаше проблеми :)

Обаче най-вероятно няма да стане с 4g-то, стандартът там е различен. Аз понеже си купих телефона от САЩ имам обратен проблем - ако ида там, ще имам 4g, но тук нямам :)

• Харесвам 1
Публикувано:

T-Mo имат относително приличен обхват в големите градове, но по пътища и "in the bumf*ck" (в средата на нищото) не се справят много добре. Операторите в САЩ, в общия случай, имат системи, които разпознават телефона (при регистрирането му в мрежата) и изпращат/инсталират автоматични настройки.

Тествано - А1429 от Европа се регистрираше в  ЛТЕ мрежата на АТ&Т.

Особеност на всичките МВНО-та е, че обикновено клиентите им са с по-нисък приоритет в мрежата на гостуващия оператор. Това означава, че ако мрежата не е правилно оразмерена в дадена локация, за клиентите на МВНО-то няма да има мобилен Интернет или изобщо няма да оима обхват, давайки предимство на личните клиенти на оператора. Такива неща обикновено се случват на места с много хора - Times Square,  мемориала за 11 септември, ...

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.