Прескочи до съдържание

Иван и Мира - приключенци младоженци :)

Глухарче с мед

Препоръчани мнения

Публикувано:

Добре дошли, Иван и Мира! :)

Лично аз нямам търпение да науча повече за вашите пътешествия от миналото, бъдещите ви проекти, както и много ме впечатли това за хуманитарната мисия. Моля за повече информация какво представлява това спонсорство. Дайте и малко инфо за сватбата в Индия. Младоженците индийци ли са или мешани по народност :lol: ? Хахаха , толкова много въпроси ми изникват сега. Супер представяне ни спретнахте.

Между другото бих предложила, ако не ви представлява трудност, когато пишете мнения, понеже сте двама, да слагате нещо като маркер, за да знаем кога е "ТЯ" и кога е "ТОЙ" (в случай, че не става ясно от контекста де :biggrin:)

• Харесвам 4
Публикувано:

Добре дошли и от мен, семейство! Не мога да отрека, че събудихте и моето любопитство с това свежо представяне. Ще се радвам на следващите ви разкази! И приятно прекарване в Индия и по-нататък в сайта и в новите пътешествия!

• Харесвам 1
Публикувано:

Добре дошли, Мира и Иван!

Пожелавам ви много късмет и усмивки в най-голямото приключение - съвместния живот!

Очакваме включване по повод минали и предстоящи пътувания и всичко останало.

Да сте живи и здрави!

• Харесвам 1
Публикувано:

Супер . Аз и съпругата ми също ма свадбено пътуване минахме из Делхи и не бяхме очаровани но пък приключението си струваше. Обикаляите това е живота

• Харесвам 2
Публикувано:

Добре дошли и от мен (особено на адашката ;) )!

Сватба в Индия е незабравимо и прекрасно преживяване (ние бяхме там преди няколко години за сватбата на наши приятели).

И аз ще чакам новите ви истории :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте приключенци! 

Добре дошли! Вие с Индия и Танзания съвсем ме улучихте! Надявам се да излезне едно добро приятелство!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 9/1/2017 at 5:21 PM, iliana_t said:

Добре дошли, Иван и Мира! :)

Лично аз нямам търпение да науча повече за вашите пътешествия от миналото, бъдещите ви проекти, както и много ме впечатли това за хуманитарната мисия. Моля за повече информация какво представлява това спонсорство. Дайте и малко инфо за сватбата в Индия. Младоженците индийци ли са или мешани по народност :lol: ? Хахаха , толкова много въпроси ми изникват сега. Супер представяне ни спретнахте.

Между другото бих предложила, ако не ви представлява трудност, когато пишете мнения, понеже сте двама, да слагате нещо като маркер, за да знаем кога е "ТЯ" и кога е "ТОЙ" (в случай, че не става ясно от контекста де :biggrin:)

Благодарим на всички за топлото посрещане :)

@iliana_t - даде ни чудна идея за маркерите! Нека отговоря на въпросите:

За Индия

Ще ходим на сватбата на сестрата на един от най-добрите ми приятели. Да, Индийци са :) С него (Батия) сме учили заедно в Рим, като той ни беше и шафер на сватбата! Миналата седмица успешно си взехме билетите (вече започва да се усеща, че наближава събитието) и сега търсим хотел.

Май ще започнем нов пост специално за пътуването, защото в момента се чудим за спането къде да е, а имаме и един сладък престой в Амстердам на отиване от 5 и половина часа, с който още не сме измислили какво да правим из града (идеи?).

За спонсорството

Става чрез Compassion, които си имат доста user-friendly сайт и са надлежно проверени. Хората са се позиционирали на места, на които има нужда от помощ и където тя би се усетила значително.

Специално в Танзания (близко до Аруша - един от най-големите им градове), са изградили училище за бедни дечица и предоставят каквото могат на местно ниво. Те намират и новите деца, които се включват в програмата за спонсорство. Семействата им първо трябва да са Ок с програмата и т.н. (има доста процедурки).

След като влезете в сайта и си харесате дете за спонсориране, то ви се начислява на профила и всеки месец автоматично си дърпат сумата, която сте се съгласили да давате, за да може то да бъде изучено (в нашия случай $38 за Йохабу в Танзания и $50 за Юдая в Уганда).

Хубавото на системата е, че позволява и допълнителни малки подаръци като "Family gift" по Коледа (ние гледаме да даваме по $50-$100, в зависимост от текущото ни финансово състояние). С парите винаги им купуват нещата, от които семейството има нужда и задължително ви пращат снимка на цялото семейство с големи усмивки с подаръците под ръка :) Често им купуват по някоя козичка в този регион, както и храна и дрехи. 

Поздрави,

Той (Иван)

• Харесвам 14
  • Браво 6
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте.

В допълнение на казаното от Иван да споделя и аз. 

Спонсорството, както казахме по-горе е чрез Compassion.com. Организацията е основана в САЩ и e християнска. От доста години се занимава именно със снабдяване на  необходимото за нуждаещи се предимно деца, навсякъде по света. Водещото за тази организация е борбата с бедността във всичките й възможни форми. Насочеността е в следните посоки:

• Спонсориране на дете

• Грижа за бебета и майки

• Развитие на младежта

• Помощ за критичните нужди

Спонсорство на дете – Compassion се бори с детската бедност. Моделът за детско развитие се състои от четири всеобхватни програми, които инвестират в деца от началото на живота си до достигане на зряла възраст и обхващат всичко от пренаталното развитие до висшето образование. Програма за спонсорство на деца позволява да се свържете лично с конкретно дете в бедност и да изградите житейски взаимоотношения. Когато спонсорирате дете, имате възможност да повлияете на това дете по време на юношеството, един от най-важните периоди на развитие. Compassion не е само организация за спонсорство на деца. Три допълнителни програми завършват цялостния модел за развитие на детето на работа с деца в бедност. Другите програми включват: оцеляване на деца, развитие на лидери и допълнителни интервенции.

Спонсорство на дете - променя отчаянието в надежда.

Чрез спонсорирането на дете, можете да обменяте писма, снимки и молитви. Може дори да се посетите детето, което се спонсорира. Спонсорството дава възможност буквално да се донесе любовта на Христос на дете в нужда.

Compassion e:

• Християнски насочена организация. Тя дава на всяко дете, което участва в програмата възможност да чуе за Исус Христос.

• Фокусирани са върху децата. Всяко дете има един спонсор, който обменя писма, снимки и молитви и осигурява нужди като храна, здравеопазване и образование.

• Чрез спонсориране на дете се покриват нуждите им в следните области: 

• - Възможности за обучение

• - Подобрена здравна грижа

• - Обучение за умения за живот

•  

• Спонсорството на дете чрез Compassion дава възможност да станем свидетели на чудо от първа ръка, следвайки растежа на спонсорираното дете.

• Цената за спонсорство на дете е $ 38 на месец.  

Грижа за бебета и майки

В центрове за оцеляване на деца Compassion подсигурява майките и бебетата:

• Основно хранене под формата на чиста вода, здравословна храна и витамини.

• Пренатални и постнатални медицински прегледи за наблюдение на майката и здравето на бебето.

• Спешни медицински услуги като помощ при раждане на дете.

• Месечен преглед на растежа на детето, за да се предпази от недохранване.

• Имунизации и други медицински грижи за новородени и бебета.

• Подкрепа от учител-специалист по оцеляване, който дава индивидуално обучение и подкрепа.
• Възможности за бебета да изградят познавателни умения.

• Семинари, които обучават родителите.

• Домашни посещения за проверка на майката и бебето.

• Емоционална подкрепа от страна на майки, изправени пред същите страхове.

Всеки Център за оцеляване на деца е снабден с топли, грижовни, информирани хора, които служат изключително добре на майките и бебетата. Чрез спонсориране на децата на възраст под 1 година се дава добро начало за здравословен живот!

Цената за спонсорство на майки с бебета е $ 20 на месец.

Развитие на младежта

Програмата за младежко развитие на Compassion осигурява на младежи на възраст над 12 години с персонализирани обучителни и образователни пътеки според собствения им потенциал и талант.

Всеки млад човек придобива в програмата на Compassion, знания, умения, способности и поведение, което им позволява да успеят и да имат устойчив начин да се издържат.

Спонсорирането на младежко развитие спомага за развитие на лидерски умения и помогне да постигнат своите мечти, чрез:

• Образование, включително достъп до средно училище, колеж, семинария и подпомагане на студентите да се подготвят за приемни изпити в университети.

• Неформално образование, включително професионално обучение, чиракуване, помощ при търсене на работа и компютърни умения, обогатителни лагери и учения

• Обучение за генериране на доходи, включително обучение за бизнес умения, предоставяне на оборудване и материали за започване на бизнес, както и възможности за микропредприятия.

Цената за спонсорство за развитие на младежта е $ 10 на месец.

Помощ за критичните нужди

Има изграден каталог от допълнителни нужди, които човек може да подкрепи. Някои от тях са:

• посрещане на неудовлетворени нужди за деца в бедност

• осигуряването на добитък на семейство в нужда

• предоставяне на лечение за медицински спешни случаи

• помагане на деца, заразени или засегнати от СПИН

• помощи при настъпили природни бедствия

• фонд за неспонсорирани деца

• фонд „Където има най-голяма нужда“

• интервенция на маларията

• осигуряване на безопасна вода

• и други

Информацията е обобщена от сайта на Compassion. Личният ми опит и участие е само в спонсориране на дете и помощ за критични нужди.

Първоначално аз, а сега вече и като семейство, ние спонсорираме едно детенце, чрез тази организация. Бих могла да кажа, че е невероятно да виждаш как детецето, което си избрал да спонсорираш, расте. Вижда се от снимките, които получаваме. Разликата е видима. Виждаш как една не голяма за нас сума пари дава възможност едно дете да расте без притеснения какво ще яде и какво ще облече. Вижда се усмивката на лицето му. С минаването на годините се вижда вече и личната му нагласа и комуникация, чрез писмата. В началото, когато Йохабу беше на 4 годинки, се виждаше как са го питали стандартни въпросчета и той каратко, дори едносрично отговаряше. Сега, когато вече сам пише писмата си, се вижда личния почерк в написаното. Много е мило и удовлетворяващо. Това е и причината да искаме с Иван да отидем до Танзания и да прекараме малко време с този бързо порастващ сладур. :) 

Много хора биха казали, че и тук в България има достатъчно много нуждаещи се хора и защо е нужно да се дават средства толкова надалеч. Да, наистина има. Това, което ние като семейство правим в Танзания и Уганда за тези две дечица не изключва това, което можем и правим тук в България. Просто имаме сърце да се протегнем и до там. В няколко снимки ще ви покажа Йохабу. Може да видите сами промяната. :) 

image1.JPG.d1f3843c9e6864fee77941b932d04396.JPG

image2.JPG.b51b816f7c271cf16e05ce74182350ce.JPG

image3.JPG.166a270270ceafba3cf0bd2a1454cfc6.JPG

image4.JPG.6235570525d7e75d045de2c91c804174.JPG

image5.JPG.264ab3dc7b32344cad33e803036a662a.JPG

image6.JPG.3c2d927362183e5df797fe412df451d9.JPG

image7.JPG.fa905ecfe64ce86bf45484addc1eae08.JPG

В заключение бих искала да кажа, че е по-блаженно да се дава от колкото да се получава!

Ако имате въпроси, с радост бих отговорила. :) 

Поздрави,

Тя (Мирослава)

• Харесвам 3
  • Браво 9
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет, Иван и Мира,

С интерес изчетох представянето ви, написали сте го много забавно и увлекателно. :)

Виждам, че датата на пътуването ви наближава. Весело изкарване на сватбата, и очакваме разказите ви.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.