Прескочи до съдържание

Индия - съвети за по един ден в Делхи и Джайпур

Angelika

Препоръчани мнения

Публикувано:

Идея нямате, колко съм ви благодарна за тая тема :). При мен стана традиция, пътуванията ми да се случват без да съм подозирала седмица преди това, че ще се озова на майната си, па камо ли да планирам . То иначе няма да съм аз и Шефа :)..та и сега... Индия след седмица за 5 дни - разбрах го вчера. И след като попитах какво ще гледаме извън служебната програма те ми се облещиха : " Не те ли е срам , ма...коскожамти Магеланка. .нас ще питаш ?!"  ....та сега ви чета във влака...попивам и се опитвам да събера есенция за 1 ден Делхи и 1 ден Джайпур като свободно време. Помагате, другари. Благодарско  ! 

п.с....ох, как ми е домъчняло за вас..Как па веднъж не улучих сбирка да ви нацелувам, бе !

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

С колко точно време разполагаш? Казваш 5 дни, а после 1 за Джайпур и 1 Делхи?

И смяташ да пропуснеш Тадж Махал?

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Happy_Traveler каза:

С колко точно време разполагаш? Казваш 5 дни, а после 1 за Джайпур и 1 Делхи?

И смяташ да пропуснеш Тадж Махал?

Това е за свободна програма. Другото време е за служебни ангажименти. Ох, нищо не искам да пропусна..ако мо ех да се клонирам.. :) Дайте инфо, моля, с коя агенция Гадж Махал?

Публикувано:

Ами от Делхи тръгваш към Агра... Има рейсове и влакове. Гледаш Тадж Махал по обед. И после следобед има влак за Джайпур. Изходният ти полет пак от Делхи ли е? Виж тези 3 дни след работа, ако например свършваш в 5-6.. Да видиш някой храм. Birla Mandir Laxminarai... Храмът на сикхите, Лотус Темпъл... Iskson temple. Виж ги в Гугъл. Ако ще ходиш на Тадж Махал - пропусни джамията в Делхи.

Къде ще си отседнала и къде ще е офисът ти - това е от значение.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Angelika каза:

Идея нямате, колко съм ви благодарна за тая тема :). При мен стана традиция, пътуванията ми да се случват без да съм подозирала седмица преди това, че ще се озова на майната си, па камо ли да планирам . То иначе няма да съм аз и Шефа :)..та и сега... Индия след седмица за 5 дни - разбрах го вчера. И след като попитах какво ще гледаме извън служебната програма те ми се облещиха : " Не те ли е срам , ма...коскожамти Магеланка. .нас ще питаш ?!"  ....та сега ви чета във влака...попивам и се опитвам да събера есенция за 1 ден Делхи и 1 ден Джайпур като свободно време. Помагате, другари. Благодарско  ! 

п.с....ох, как ми е домъчняло за вас..Как па веднъж не улучих сбирка да ви нацелувам, бе !

Анджи, защо не си отвориш отделна тема за това твое пътуване до Индия? Така малко се смесваш твоята с тази на @Ametist
.
Аз сега излизам, но ще се включа там (или пак тук). Според мен, за толкова малко време изобщо не се занимавайте с обществен транспорт. Шофьор с кола, директно до обектите, чака ви отвън докато разлгеждате, следващия обект и пр. Ако ще ходите от Делхи до Агра (за Тадж Махал примерно) - пак по същия начин. Ако сте няколко човека и разделите разходите, няма да ви излезе скъпо. Дай подробен график на служебните задължения по дни, за да видим кога точно ви е свободното време. Тези два свободни дни последователни ли са? Аз ще се разровя по мейлите си за агенцията в Делхи, която ползвах.

• Харесвам 4
Публикувано:

Благодарско, Жоре, че отдели темата..за малко да прецакам другата тема... извинете! 

Та - пристигане много рано сабахлян в Делхи / да не кажа по спящи петрли още/. Хвърляме багажа и сме готови да отпрашим в 5-6-7 ..колкото там трябва...имаме време  до другия ден на о/яд. Тога валетим за Джайпур. Там 2 дни служба и един за щъкане. Те това е времето ... нещо като на вентирлатор, ама толкоз :) 

Публикувано: (редактирано)
преди 32 минути , Angelika каза:

Благодарско, Жоре, че отдели темата..за малко да прецакам другата тема... извинете! 

Та - пристигане много рано сабахлян в Делхи / да не кажа по спящи петрли още/. Хвърляме багажа и сме готови да отпрашим в 5-6-7 ..колкото там трябва...имаме време  до другия ден на о/яд. Тога валетим за Джайпур. Там 2 дни служба и един за щъкане. Те това е времето ... нещо като на вентирлатор, ама толкоз :) 

Имате ли купени самолетни билети Делхи - Джайпур? Т. е. ако отидете до Агра, задължително ли трябва да се връщате в Делхи?

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1

При времето, с което разполагате аз бих направил следното:

Свързвате се с агенция в Делхи и наемате кола с шофьор, които да ви чакат на летището. Ако искате да почивате няколко часа, уреждате дневен престой в хотел. Ако не искате да почивате, да започва да ви разкарва директно из града. Нещо, което се разглежда само отвън и може да видите и сутрин рано, примерно India Gate и парламента, който е до портата. След това най-много още едно, евентуално две неща в града. Избирате си от Jama Masjid джамията, гробницата на Хумаюн и Qutab Minar. Червения форт, храма на Лотуса, гроба на Махатма Ганди аз бих ги прескочил в полза на неща в Агра. Идеята е към 11:00 ч. да тръгнете към Агра, да пристигнете към 14:00 - 14:30, да се чекирате в хотел, оставяте багажа и след това към Тадж Махал. Късен следобяд стават най-добри снимки там. Ако можете да вкарате преди Тадж Махал гробницата на Абкар, ще е супер - тя е в едно предградие на Агра - Сикандра, даже преди да отидете в хотела минавате да я видите набързо. Шофьора ще ви каже дали има време и за двете. Спите в хотел в Агра.

На другата сутрин ставате и отивате в Червения (Агра) Форт. Разглеждате го, ако не сте направили гробницата на Акбар я правите. Има и едно друго интересно място, на около 40 км. от Агра - Fatehpur Sikri. Правите го и него. След това имате избор - или да вземете влак до Джайпур и да освободите щофьора и колата, или да продължите с него до Джайпур, като малко преди да стигнете в града спирате да видите Galtaji (Monkey Temple). Спите, където ще спите в Джайпур.

Два дни бизнес.

Последен ден в Джайпур. Вземате такси (или си вземате шофьор с кола за деня) и отивате до Amber (Amer) Fort, качвате се нагоре на гърба на слонове, хем е яко, хем не се изморявате. Разглеждате форта, има невероятни гледки отгоре. Отивате в центъра на града и разглеждате City Palace, както и древната обсерватория до него - Jantar Mantar. Минавате да видите отвън Hawa Mahal (двореца на ветровете), ако имате време минавате да видите (отвън само) Jal Mahal - един дворец в средата на езеро и денят минал. Спите в Джайпур и после по някакъв начин обратно към Делхи, нямам представа в колко трябва да сте там за полета си.

Според мен това е оптималното за времето, което ще имате. Вземете си кола с шофьор, както и екскурзоводи по места (агенцията в Делхи ще ви уреди и това).

Ако имате купени самолетни билети Делхи - Джайпур - Делхи ще трябва да импровизирате.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Оле, Флайче, златен си.Имаме самолетни билети Делхи - Джайпур (на обед, на втория ден) - Делхи (последния ден и бегом към Доха директно)

Значи нещо като импровизация с кола. Ако намериш твоята агенция ще е супер, моля те :)

преди 40 минути , Angelika каза:

Оле, Флайче, златен си.Имаме самолетни билети Делхи - Джайпур (на обед, на втория ден) - Делхи (последния ден и бегом към Доха директно)

Значи нещо като импровизация с кола. Ако намериш твоята агенция ще е супер, моля те :)

Нека специалистите да се изкажат какво ще се случи, ако не си използвате самолетните билети на отиване (Делхи - Джайпур). Ако бихте могли да ползвате връщането само, аз бих платил допълнително за транспорт от Агра до Джайпур. Това ще ви даде възможност да разгледате Агра Форт, който е много хубав. Ще погледна за агенцията и ще ти пратя хабер или тук или на ФБ.

П. П. Ето ти линки към страницата на агенцията в Делхи, която аз използвах.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Джайпур -  сутринта таксито( рикшата) да ви закарат горе на Джейгар форт и после да ви чака долу на паркинга.  Jaigarh fort е била съкровищницата и покоите на махараджите. Гледката е невероятна. Оттам можете да влезете в Амбър форт - тъкмо няма да катерите нагоре. На връщане ще спрете на паркинга да погледате и поснимате Jal Mahal и към 14 -15 ще сте в Джайпур.

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.