Прескочи до съдържание

Гърция - Закинтос

Витко

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Другата седмица с приятелката ми и още една двойка ще ходим на екскурзия на остров Закинтос. На 17.09 тръгваме с кола и ще се върнем на 23.09. Запазили сме си нощувки в хотел, но програмата още не сме я измислили. Ще съм много благодарен ако получа съвети - кои места задължително трябва да посетим - плажове, забележителности, ресторанти. Знам че има и страхотни заведения от които можем да гледаме залеза ако знаете някое такова, което не е много скъпо ще съм много благодарен.

Благодаря.

Публикувано:

Вземете си карта на острова (не е трудно да намерите такава - предлагат във всеки хотел) и обикаляйте, ще ви отбележат всичките плажове, местата на които можете да видите костенурките карета (но не съм сигурна дали септември месец ще има такива). Заведения колкото искаш - от схлупени и трудно откриваеми със страхотна кухня, до лъскави и нищо особено като храна. А и заведенията зависят от това точно къде ще сте по времето за ядене. Едва ли ще се юрнете на другия край на острова, защото са ви препоръчали готина кръчма. Пътищата са тесни и виещи се, кара се бавно, а до някой плажове съм стигала и офроуд. Екскурзии до Навагио и Сините пещери се предлагат на всякъде - не знам какъв е стилът ви на пътувани и дали ви интересува най-добрата цена или това че ще ви вземат от хотела е за предпочитане. За залезите не знам какво да препоръчам - просто от нашата тераса се наблюдавааха невероятни такива. Не беше търсен ефект, просто неочакван бонус към мястото за спане, което бяхме избрали.

Публикувано:

Добавям серния плаж Ксигия. Като си в морето, стъпиш на камъни, отдолу е горещо. Има вулканични извори, а самата вода е много студена, предполагаме заради химична реакция.

И моят скрит фаворит - плажът Лимнионас, заедно с кръчмата. Гледката е прекрасна, вероятно и залезът може да се види. Каменист е, има тераса с чадъри и шезлонги. До него е Порто Роха, също доста интересно място. Ако обичате да скачате в морето, това е мястото.

Ако си наемете лодка от Кери, може да отидете до пещерите Кери, също са добри.

Като си наемате екскурзия, ако плувате, гледайте да има вкл.шнорхелинг в Сините пещери. Иначе са едни скали.

За шнорхелинг Закинтос има какво да предложи.

Публикувано:

На Gerakas beach са  костенурките "CARETTA CARETTA".

20160830_115216.thumb.jpg.4162d575e893dd99e434a818eaba9058.jpg

Друг хубав плаж това  е  "Daphne beach и тук  има костенурки.Дори и природозащитниците им правят път ,за да отидат към морето.20160830_115203.thumb.jpg.a2087e8a9f627c29793b4699566cc028.jpg

Плажът"Навагио"

20160829_102937.thumb.jpg.97d508c245c2cc84cc8cd4bae2824844.jpg

Пещерите са на североизток около Agios Nikolaos.

20160829_120104.thumb.jpg.d6cee9c2f400ec6952d5730a6bd93a77.jpg

20160829_120318.thumb.jpg.ddc9478ca9b615f43a69e8cb9bd0eaac.jpg

20160829_120143.thumb.jpg.d1f3caa1dbb09e5f22888da6bc13db27.jpg

Следва Higia beach,който си заслужава да се посети.Навсякъде мирише на сяра. :)

image-0-02-01-174814c3d62038bf63949807f249913a22dfb18493c2399add503def1b815bbd-V.jpg.3df0bf8e460727c8d3f6c7975d78b763.jpg

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано: (редактирано)

Благодаря за отговорите. Може ли да ми кажете колко е цената на ферибота,че намирам различни навсякъде. Ще сме 5 човека и една кола. И от къде е най - добре да се вземе.

Редактирано от Витко
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

имайте го в предвид, ако ще посещавате острова скоро, това се е случило преди няколко минути... https://www.facebook.com/groups/862303527167671/permalink/2044077438990268/?comment_id=2044099255654753&notif_id=1536839551107131&notif_t=group_comment_reply&ref=notif

https://greece.greekreporter.com/2018/09/13/landslide-in-famous-greek-beach-injures-three-photos/

дано да няма загинали...

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Привет,

Ние ходихме преди доста години през Септември и по това време се излюпват снесените през Юни/Юли костенурчета и това което може да се наблюдава е как излизат от пясъка и си проправят път до водата и отплуват навътре. Ние наблюдавахме подобно нещо. За целта трябва да се отиде по изгрев и дори преди него и да се оглежда човек (ще има и други хора). Също така не трябва да се помага на костенурчетата защото стигането до водата развива мускулите им, с които после плуват. Има доброволци, които обясняват тези неща, като този със синята тениска на снимката от Иван Попов.

Ето нашата програма, като лично за нас всеки ден беше супер:

1) Цял ден бяхме с лодка(моторна, ние си я карахме)  обикаляхме от страната на Marathonisi (Turtle Island), така наречените Keri Caves. Наехме лодка от пристанището. Там ни дадоха карта и ние я следвахме.

2) Изгрев на плажа за да видим костенурчета и после плаж през деня.

3) Разходка в лодка дървена с мотор. Наехме си я от пристанището. Обиколихме сините пещери и Navagio(Shipwreck beach). После отидохме до селото отгоре от където имаше супер гледка към плажа Навагио и гледахме залеза.

4) През деня на плаж, питахме на място в хотела да ни препоръчат. Вечерта в Лаганас (местния Слънчев бряг).

5) През деня на плаж, друг казан от хотела. Вечерта в столицата на острова Zanthе и разходка по крайбрежната.

6) През деня нa плажа със сярата (Xigia Beach)

Мисля, че плажовете които ни бяха препоръчани бяха Kalamaki Beach и Banana Beach. Бяхме отседнали в южната част на острова.

• Харесвам 3
  • 2 години по-късно ...
Публикувано:

Вчера не успях, а и ми мина желанието да видя прословутия плаж Shipwreck.

Отидохме към 16:30-17:00 горе на скалите откъдето единствено  се вижда.

Имаше опашка от 30+ души. Чакахме 5-10мин и минаха 5-6 души.

сметнах, че ще трябва да чакаме под слънцето още поне 30мин.

всички купуваха вода, пиеха и се потяха под слънцето яко.

не разбирам защо има само 1квадрстен метър място откъдето да се вижда плажа...

има много място, но беше оградено с ленти и огради, едни гърци минаха и веднага дийдоха двама пазача да се карат и викат. Явно целта е да де седи като гущер на слънце.

представям си какво е в не ковид сезон.

Заминахме без го видим и не съжалявам изобщо.

едно че нарочно не се прави нищо за да се види  от други места на 10м от тераската, второ хората да полудели напълно.

Второто го видях и на Бали.

Масово има хора, които си правят по 50-100+ снимки на едно място, което е лудост. Затова за 5мин ми минават 2 човека. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.