master_of_germs Публикувано: 10 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2017 Един ибис отпреди няколко дни на пристана в Луксор: 13 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2017 (редактирано) преди 2 часа, master_of_germs каза: Един ибис отпреди няколко дни на пристана в Луксор: Много хубава е станала, ама това е Little egret (Малка бяла чапла). Ibis-ите са с извити надолу човки. Имаше ли доста птици по време на круиза по Нил? Как беше като цяло? преди 6 часа, Sju каза: Благодаря за комплимента! Да се престраша с още една от Накуру тогава Чудесна е тази снимка! Редактирано 10 ноември, 2017 от FlyTraveler 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 10 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2017 (редактирано) преди 38 минути , FlyTraveler каза: Много хубава е станала, ама това е Great egret според мен (Голяма бяла чапла) или някакъв друг egret. Ibis-ите са с извити надолу човки. Имаше ли доста птици по време на круиза по Нил? Как беше като цяло? Аз хич не се считам за експерт по птиците, но местният водач каза, че е ибис, като го питах. Но той беше египтолог-историк, а не орнитолог. Човката е леко закривена надолу, не си личи много добре на тази снимка, че е отворена. Големи бели чапли видях, това със сигурност е по-дребно на снимката. Сиви чапли също имаше, няколко марабута прелетяха над кораба, но аз нямам фотоапатат с голям обектив, за да ги снимам добре в полет. Също и някакви дребни видове соколи, и един лешояд, но много далеч и едва го виждах с бинокъл. Като цяло, очаквах да има повече птици. Най-много ме изненадаха някакви черно-бели петнисти птичета, бързолетящи... на вид го докарваха на нещо като рибарчета, но си мислех, че всички рибарчета са с някакви ярки оцветки. Най-много бяха кормораните, но те не са ми интересни, имаме си ги у нас предостатъчно. Краен резултат от египетската зоокупа, бих казал 3-1 за рибите от Червено море срещу птиците от Нил ... А аз самият допуснах разгромна загуба в мача срещу африканските чревни вируси и още не мога да се възстановя :/ П.П. Да, определено е малка бяла чапла, благодаря за поправката Редактирано 10 ноември, 2017 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2017 преди 2 часа, master_of_germs каза: Аз хич не се считам за експерт по птиците, но местният водач каза, че е ибис, като го питах. Но той беше египтолог-историк, а не орнитолог. Човката е леко закривена надолу, не си личи много добре на тази снимка, че е отворена. Големи бели чапли видях, това със сигурност е по-дребно на снимката. Сиви чапли също имаше, няколко марабута прелетяха над кораба, но аз нямам фотоапатат с голям обектив, за да ги снимам добре в полет. Също и някакви дребни видове соколи, и един лешояд, но много далеч и едва го виждах с бинокъл. Като цяло, очаквах да има повече птици. Най-много ме изненадаха някакви черно-бели петнисти птичета, бързолетящи... на вид го докарваха на нещо като рибарчета, но си мислех, че всички рибарчета са с някакви ярки оцветки. Най-много бяха кормораните, но те не са ми интересни, имаме си ги у нас предостатъчно. Краен резултат от египетската зоокупа, бих казал 3-1 за рибите от Червено море срещу птиците от Нил ... А аз самият допуснах разгромна загуба в мача срещу африканските чревни вируси и още не мога да се възстановя :/ П.П. Да, определено е малка бяла чапла, благодаря за поправката Да, да, усетих се, че Голямата бяла чапла има жълтеникъв клюн и се поправих по едно време. Тези рибарчета най-вероятно са били Пъстро земеродно рибарче (което си е черно-бяло, противно на името си) - Pied kingfisher. Такива ли бяха? Аз по принцип винаги си нося Лопедиум, но сега ще взема двойно повече... С какво ги бориш тези чревни вируси, че да се запася? Това при условие, че си бил на круиз и в голям хотел в курорт... 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2017 преди 3 часа, FlyTraveler каза: Тези рибарчета най-вероятно са били Пъстро земеродно рибарче (което си е черно-бяло, противно на името си) - Pied kingfisher. Такива ли бяха? Аз по принцип винаги си нося Лопедиум, но сега ще взема двойно повече... С какво ги бориш тези чревни вируси, че да се запася? Това при условие, че си бил на круиз и в голям хотел в курорт... Да, точно такива птичета бяха И аз си взех Лопедиум, но го изхарчих до шушка. В интерес на истината, лекарствата там в аптеките са в пъти по-евтини, отколкото у нас, така че не е нужно презапасяване. Лопедиумът вършеше работа за през деня, но на следващата сутрин нещата се повтаряха. Поне нямах колики и болки, с другото се справих. По-скоро мисля, че имах непоносимост към някоя от подправките в храната, защото нито съм ял, нито пил нещо по-различно от останалите. Връзка към коментар
Девора Публикувано: 11 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2017 Паун от вчера в Старосел, с и без глава! 7 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2017 И така малко и аз ще се включа тук в тази темичка. Започваме с Македония(мисля,че се сещата къде е...) Манастирът "Свети Наум" в Македония. 9 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2017 (редактирано) И така продължаме с камили,аз никъде не видях в темата или най-вероятно съм изпуснал. Тези са от Египет.До колкото ми е ясно има камили с една гърбица (едногърба) и с две гърбици(двугърба).Камилите имат три стомаха(около 150 литра могат да изпият вода наведнъж ) не само могат доста време да прекарат и без храна ,а дори и вода,странни животни. Следват от Турция.А за тази снимка яко ни се скара момчето ,където гледа отдолу(уж добряк изглежда ама не е бил такъв).....Вика ни дайте ми 10 евро ехе и защо за една снимка.Та много ясно,че не му дадохме. Имаше и с тази снимка много емоции,докато я снимаха жената ,камилата се обърна и искаше да й пробва косата.Тя как избяга и тя не знае.Бая викане падна.Ама много интересно и то не стана тази камила,а само се обърна аха. Редактирано 11 ноември, 2017 от Иван Попов 8 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2017 На 11.11.2017 г. в 2:21, FlyTraveler каза: Аз по принцип винаги си нося Лопедиум, но сега ще взема двойно повече... С какво ги бориш тези чревни вируси, че да се запася? Това при условие, че си бил на круиз и в голям хотел в курорт... Флай, при първото ни ходене в Египет,от круиза цялата група слязохме по****и.Без изключения, Голяма драма беше.От храната ли,от водата ли,от хигиенаха ли,не стана ясно.После в хотела нямаше проблем. Освен Имодиум,Лопедиум, винаги нося и активен въглен на таблетки.Май помага най-много. 2 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2017 (редактирано) Малко да побутна и тази тема. Пусках снимки на леопарди в Масай Мара (Кения) и Тимбавати (Ю. Африка). Сега някои от друг резерват от екосистемата на парка Крюгер - Саби Санд. Тингана е най-масивният мъжки леопард, който съм виждал някога на живо или на снимка / филм: Лежи си той спокойно, докато по пътя не се зададе женската Shadow: Shadow е разгонена и обикаля около Tingana като кръговете все повече се стесняват: Докато накрая застава предизвикателно точно пред него: Какво се случи после ще разберете в някой друг пост... Редактирано 27 ноември, 2017 от FlyTraveler 16 2 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 (редактирано) Едни от най-добрите наблюдения на слонове съм правил директно от верандата на шалето в резервата Мадикве, Ю. Африка. Двата големи водоема пред (или зад, зависи от гледната точка) лоджата привличаха различни животни за водопой. Редактирано 29 ноември, 2017 от FlyTraveler 20 9 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Хайде повод на добрата новина, че Руанда премахва изискването за предварителното вадене на визи, да покажа малко планински горили оттам: Целият албум: цък 22 9 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 29 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 5 часа, FlyTraveler каза: Едни от най-добрите наблюдения на слонове съм правил директно от верандата на шалето в резервата Мадикве, Ю. Африка. Двата големи водоема пред (или зад, зависи от гледната точка) лоджата привличаха различни животни за водопой. @FlyTraveler,завидЕх ти!Дано се сбъдне и моята мечта за такава невероятна близост с животни на свобода! преди 5 часа, домосед каза: Хайде повод на добрата новина, че Руанда премахва изискването за предварителното вадене на визи, да покажа малко планински горили оттам: Целият албум: цък Много са готини!Емоционални и любвеобилни! 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 57 минути , jungfraujoch каза: @FlyTraveler,завидЕх ти!Дано се сбъдне и моята мечта за такава невероятна близост с животни на свобода! Много са готини!Емоционални и любвеобилни! Тук все пак лоджата е оградена. Имал съм и по-голяма близост. В спрял открит джип, слона на 3 метра, а хобота на 50 см. от лицето ми докато ни разглеждаше. 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2017 (редактирано) Един вид антилопи, които още не съм показвал - Waterbuck (Kobus ellipsiprymnus, на български се превежда Воден козел). Бива два вида, поне аз каквито съм виждал - Common waterbuck (населява предимно южната част на Африка) и Defassa waterbuck (има го предимно в източната част на Африка). Това, по което се отличават двата подвида са задните им части. При Common (обикновен) waterbuck се вижда "Отпечатъка от боядисаната тоалетна чиния". Ето няколко снимки на такива в резервата Тимбавати, екосистемата на национален парк Крюгер: При Defassa waterbuck има просто едно по-непоределено светло петно. Женска (нямат рога) и малко в концесията Ол Кинией, екосистемата на национаелн резерват Масай Мара, Кения: Пак женски (от този подвид май не ми се е случвало да виждам мъжки) в национален парк Руаха, Танзания: От други места в други постове, че да не стават много дълги... Редактирано 30 ноември, 2017 от FlyTraveler 19 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 декември, 2017 Сподели Публикувано: 1 декември, 2017 (редактирано) Малко пеликани от и около Walvis Bay, Намибия. Редактирано 1 декември, 2017 от FlyTraveler 19 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 декември, 2017 Сподели Публикувано: 3 декември, 2017 (редактирано) Арабски орикс (Oryx leucoryx). Този вид е бил почти изчезнал от Арабския полуостров през 1972 г. През 1982 са пуснати животни от този вид в Оман, ОАЕ, Саудистка Арабия, Катар, Бахрейн и Йордания. През 2011 г. общият брой на диво е надхвърлил 1,000 бройки, а в плен 6,000-7,000 бройки, като статута им е бил променен от "Изчезнали" на "Уязвими" - първият животинки вид, чийто статут се променя в тази посока. Видях арабски орикси в Dubai Desert Conservation Reserve. Редактирано 3 декември, 2017 от FlyTraveler 19 1 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 декември, 2017 Сподели Публикувано: 4 декември, 2017 (редактирано) Време е и за още един герой от анимациония филм "Цар лъв" - брадавичестото прасе Пумба. Научно име - Phacochoerus africanus. Няколко снимки от концесията Селенкей, където влизат в кадър с Птици секретарки. На една от снимките излгежда, че ги гонят, но всъщност всички се стреснаха от нещо си и хукнаха да бягат. Страстна е свинската любов. Концесията Куай в периферията на делтата на Окаванго, Ботсвана: Имам ги даже и снимани от хеликоптер в делтата на Окаванго: Редактирано 4 декември, 2017 от FlyTraveler 11 2 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 (редактирано) Време е за лъвовете в резервата Тимбавати, екосистемата на национален парк Крюгер, Ю. Африка. По разните фото пътеписи съм писал за разликите м-у националния парк и частните резервати наоколо (става дума за парка Крюгер, но се отнася и за други места в Ю. Африка, а и не само). Тук е добро място да ги повторя, защото са важни и имат отношение към снимките. Предмиства на частните резервати: 1. Няма self-drivers, т. е. няма редици от седан коли, които развалят впечатлението за сафари и дива природа. Съответно много по-малко возила като цяло. 2. Джиповете са напълно открити, нямат даже и сенник отгоре. 3. Може да се излиза извън пътя и да се доближават животни на 4-5 метра. 4. Може да се правят нощни сафарита, като животните се осветяват с прожектор. 5. Няма скупчване на возила около едно животно. Правилото е максимум три джипа на sighting. Минуси на частните резервати: 1. Определена лоджа / лагер или група такива си имат определен парцел, където може да обикалят джиповете, извън него не може. 2. Тъй като има лимит от три возила на sighting, не може да се остава непоределено време, ако други джипове чакат на опашка, максимума е около 15 минути. Та имайки горните неща предвид, показвам лъвовете, които видях в частния резерват Тимбавати: Мъжки лъвове на нощно сафари в напълно открит джип: Лъвица до пресъхналото корито на река: Друга женска по време на друго нощно сафари: Много интересен прайд от лъвици и доста отрастнали малки (големите мъжки ги нямаше). Млад мъжкар: За пръв път видях лъвица да повръща: Редактирано 5 декември, 2017 от FlyTraveler 10 9 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 5 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 21 минути , FlyTraveler каза: Време е за лъвовете в резервата Тимбавати, екосистемата на национален парк Крюгер, Ю. Африка. По разните фото пътеписи съм писал за разликите м-у националния парк и частните резервати наоколо (става дума за парка Крюгер, но се отнася и за други места в Ю. Африка, а и не само). Тук е добро място да ги повторя, защото са важни и имат отношение към снимките. Предмиства на частните резервати: 1. Няма self-drivers, т. е. няма редици от седан коли, които развалят впечатлението за сафари и дива природа. Съответно много по-малко возила като цяло. 2. Джиповете са напълно открити, нямат даже и сенник отгоре. 3. Може да се излиза извън пътя и да се доближават животни на 4-5 метра. 4. Може да се правят нощни сафарита, като животните се осветяват с прожектор. 5. Няма скупчване на возила около едно животно. Правилото е максимум три джипа на sighting. Минуси на частните резервати: 1. Определена лоджа / лагер или група такива си имат определен парцел, където може да обикалят джиповете, извън него не може. 2. Тъй като има лимит от три возила на sighting, не може да се остава непоределено време, ако други джипове чакат на опашка, максимума е около 15 минути. Та имайки горните неща предвид, показвам лъвовете, които видях в частния резерват Тимбавати: Мъжки лъвове на нощно сафари в напълно открит джип: Лъвица до пресъхналото корито на река: Друга женска по време на друго нощно сафари: Много интересен прайд от лъвици и доста отрастнали малки (големите мъжки ги нямаше). Млад мъжкар: За пръв път видях лъвица да повръща: @FlyTraveler,Повтарям се,но държа да подчертая,че си един истински пътешественик и любител на животните!Вдъхновяващо и мотивиращо е за мен всичко,което споделяш.Благодаря ти!Продължавай в същия дух!Двамата с @домосед сте просто чудесни! Моля дамите да не интерпретират с мнението ми.И да не остават с грешно впечатление за лични чувства.Във форума съм само и единствено да се забавлявам и обогатявам. 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 26 минути , jungfraujoch каза: @FlyTraveler,Повтарям се,но държа да подчертая,че си един истински пътешественик и любител на животните!Вдъхновяващо и мотивиращо е за мен всичко,което споделяш.Благодаря ти!Продължавай в същия дух!Двамата с @домосед сте просто чудесни! Моля дамите да не интерпретират с мнението ми.И да не остават с грешно впечатление за лични чувства.Във форума съм само и единствено да се забавлявам и обогатявам. Благодаря за добрите думи и за сравнението с @домосед, който обаче играе в друга лига. Ще продължавам, живот, здраве, пари и свободно време да има... Иначе няма какво да се оправдаваш пред дамите, никоя не ти е казала нищо 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 5 декември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 50 минути , FlyTraveler каза: Благодаря за добрите думи и за сравнението с @домосед, който обаче играе в друга лига. Ще продължавам, живот, здраве, пари и свободно време да има... Иначе няма какво да се оправдаваш пред дамите, никоя не ти е казала нищо О,в никакъв случай не се оправдавам пред дамите! Просто има причина да съм ясна,точна и категорична! Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 Четириноги обитатели на националния парк Глейсиър, Монтана 19 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 2 часа, домосед каза: Четириноги обитатели на националния парк Глейсиър, Монтана Много яко, особено муфлоните на първата снимка с канарата и снега и мечката гризли на последната! Белите животни на четвъртата снимка някакъв тип елени ли са? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 декември, 2017 Сподели Публикувано: 5 декември, 2017 преди 13 минути , FlyTraveler каза: Белите животни на четвъртата снимка някакъв тип елени ли са? Американска планинска коза (Oreamnos americanus) 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега