ruwenzogy Публикувано: 18 август, 2018 Сподели Публикувано: 18 август, 2018 Част от животните, които видяхме при последното ни пътуване до Намибия и Ботсуана.... 22 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 4 септември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 Две котета-мотета в Лондон 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 септември, 2018 Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 (редактирано) На 18.08.2018 г. в 20:58, ruwenzogy каза: Част от животните, които видяхме при последното ни пътуване до Намибия и Ботсуана.... Оги, идентифицирай ги де... 😉 Т. е. означи ги. 🙂 Редактирано 4 септември, 2018 от FlyTraveler Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 септември, 2018 Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 (редактирано) Малко и от мен от последните две седмици. Национален резерват Масай Мара. Eland antelope с Yellow-billed oxpeckers на гърба: Топи антилопа в замислена поза: Млад леопард: Групда от жирафи-масаи по залез: Прайд от лъвове по залез: Southern carmine bee-eaters в сектора Нсефу на национален парк Южна Луангва, Замбия: Редактирано 4 септември, 2018 от FlyTraveler 16 9 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 4 септември, 2018 Сподели Публикувано: 4 септември, 2018 преди 1 час, FlyTraveler каза: Малко и от мен от последните две седмици. Национален резерват Масай Мара. Eland antelope с Yellow-billed oxpeckers на гърба: Топи антилопа в замислена поза: Млад леопард: Групда от жирафи-масаи по залез: Прайд от лъвове по залез: Southern carmine bee-eaters в сектора Нсефу на национален парк Южна Луангва, Замбия Завижд, завижд, завиииииииииижд... 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 септември, 2018 Сподели Публикувано: 5 септември, 2018 преди 11 часа, chandni каза: Завижд, завижд, завиииииииииижд... За пръв път комбинирах източна и южна Африка в едно пътешествие. Два изключително различни парка, всеки прекрасен сам по себе си. Близо 400 GB снимки и видео (предимно снимки, някъде между 13,000 и 15,000 кадъра). 9 2 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 септември, 2018 Сподели Публикувано: 6 септември, 2018 (редактирано) Животните са най-интересни, когато правят нещо. Тук няколко едри крокодила ядяха африкански бивол в лагуната пред лоджата Мфуе в национален парк Южна Луангва, Замбия. Те понеже не могат да дъвчат, захапват плячката и се превъртат, за да скъсат парче, което после поглъщат цяло. Свещен ибис на фона на голям крокодил (пак в тази лагуна): Прайд от лъвове на брега на река Луангва, в едноимения парк: Млад мъжки лъв с плячка (Африкански бивол) в парка Южна Луангва: Редактирано 6 септември, 2018 от FlyTraveler 15 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 септември, 2018 Сподели Публикувано: 8 септември, 2018 (редактирано) Женски гепард в национален резерват Масай Мара, Кения, маркира територия: Два дни по-рано, първо си лежи, после лов (имам някои неясни снимки от пробега, трябва да отсея каквото горе-долу става) и накрая с плячката (газела на Томсън): За баланс - две снимки от южната част на континента. Стадо биволи по време на залез в сектора Мфуе на национален парк Южна Луангва, Замбия: Редактирано 8 септември, 2018 от FlyTraveler 17 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 септември, 2018 Сподели Публикувано: 8 септември, 2018 (редактирано) Още малко кадри от парка Южна Луангва в Замбия (дали споменах, че ми стана номер едно в личната класация, заедно с парка Руаха в Южна Танзания). Леопард на саламово дърво. Около 20 минути бяхме сами с него, после ни забелязаха други джипове и се събраха около 5-6 возила около дървото. Пак е нищо в сравнение с 30-40 такива около леопард в Серенгети или Масай Мара. На леопарда му писна, скочи от дървото и избяга. После пак го намерихме на земята и прекарахме отново около 20 мин. с него сами. Накрая вече просто си тръгнахме. Hadeda ibises на брега на река Луангва (по-скоро на паднало в реката сухо дърво) . Семеен бой между двойка черногръби рибарчета (Giant kingfishers) за плячката (доколкото виждам е дребна жаба). Явно са редки, защото за пръв път виждам от този вид рибарчета. Портрет на мъжка Пуку антилопа. Направил съм снимката пеша и от близко разстояние (няма кроп). Пише, че ги имало в много ограничени количества в Ботсвана и Танзания, но си мисля, че реално могат да се видят само в парковете Южна Луангва и Кафуе в Замбия: Два вида пчеоляди на един клон. White-fronted bee-eater съм го виждал много пъти на доста места, но Southern carmine bee-eater виждам за пръв път в този парк (в по-горен пост съм публикувал и две снимки на такива в полет): Редактирано 8 септември, 2018 от FlyTraveler 22 10 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 9 септември, 2018 Сподели Публикувано: 9 септември, 2018 Прекрасни снимки! Моля, прати някои за новия календар! Наистина ще са много свежа и красива нотка в него! И Леопарда и антилопата са си за корицата! 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 септември, 2018 Сподели Публикувано: 11 септември, 2018 Два поста нагоре съм публикувал снимка на легнал гепард в резервата Масай Мара в Кения. Каква изненада, когато днес от лагера ми изпратиха снимка, в която случайно съм попаднал в кадъра на някакъв посетител китаец, докато чакам търпеливо гепарда да се обърне към мен: 21 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2018 (редактирано) Една лъвица по изгрев в национален парк Серенгети, Танзания (следяхме я около 45 минути). Големият кактус на последната снимка е Euphorbia Candelabrum (много разрпостранен в Кения, Уганда и Танзания): Редактирано 1 октомври, 2018 от FlyTraveler 14 4 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 15 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2018 Бебета пингвини Boulders Beach, РЮА 17 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 (редактирано) Да побутна и тази тема. Малко снимки от национален парк Руаха, южна Танзания. Слонове и жирафи-масаи: Труп на Импала с кацнал Red-billed oxpecker: Импали и павиан, който се рови в слонски изпражнения (има какво да се намери, защото слоновете усвояват много малка част от хранителните вещества от погълнатото): Най-малката антилопа в Африка - Дик-дик на Кърк. Рядка снимка, на която се виждат 4 такива в един кадър (мъжка, женска и потомство): Женски жираф-масай с Red-billed oxpecker на муцуната: Редактирано 26 октомври, 2018 от FlyTraveler 22 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 Нещо напоследък се загледах в разни видео клипчета от различни пътешествия. Намерих много и с диви животни, разбира се. Ето един лъв по време на нощно сафари в резервата Тимбавати, екосистемата на национален парк Крюгер, Ю. Африка. Животното е на около 4 метра от напълно открития джип, чува се и щракането на фотоапарата ми: 9 1 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 Страхотно! Искам и аз отново! Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 (редактирано) Да побутна тази тема малко. Кадри от национален парк Южна Луангва, Замбия. Хипипотам с Жълтоклюн oxpecker на носа. По мое скромно мнение, белезите на гърба и отстрани не може да са от друго освен от лъвски нокти: Малко павианче с двама възрастни: Мъжка импала: Обикновена водна коза (Common waterbuck): Женски слонове с малки и павиани: Редактирано 8 ноември, 2018 от FlyTraveler 16 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 преди 42 минути , FlyTraveler каза: По мое скромно мнение, белезите на гърба и отстрани не може да са от друго освен от лъвски нокти: Провървяло му е... 🙂 Преживял е лъвска атака и е оцелял, за да "разказва" 🙂 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 8 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 Може да е женски хипопотам със стрии 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 Преди 1 час, Goal & Boss каза: Може да е женски хипопотам със стрии Особено тези кървавите отгоре на гърба 🙂🙂🙂 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 8 ноември, 2018 Автор Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 (редактирано) Животните,които видях миналия уикенд в Македония Редактирано 8 ноември, 2018 от jungfraujoch 6 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 8 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2018 Мюсю льо Котарак от Страсбург ( снимката е от миналата година) И негов роднина, майна. Скрит под пейка. 5 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 12 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2018 Едва сега си преглеждам подробно снимките от фотоапарата от Бали, ето една маймунка :) 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2018 (редактирано) Малко животни от един от най-дивите и рядко посещавани паркове в Африка - Kidepo Valley, Уганда: Воден козел от подвида Дефаса (Defassa waterbuck): Африкански бивол: Слонове и зебри на Бурчел: Ивичест чакал: Бубали на Джаксън (млади) - Jackson's hartebeest: Бубали на Джаксън (възрастни) - Jackson's hartebeest: Жирафи на Ротшилд (докарани са от парка Murchison Falls, тук са били унищожени): Млада лъвица по време на нощно сафари: Редактирано 15 ноември, 2018 от FlyTraveler 10 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2018 Церкопитек мона (Cercopithecus mona) - ендемична за някои южни области на Западна Африка коткоподбна маймуна. Снимана край Лагос, Нигерия 11 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега