FlyTraveler Публикувано: 27 декември, 2018 Сподели Публикувано: 27 декември, 2018 (редактирано) Национален резерват Масай Мара, Кения. Няма да обяснявам как съм лежал на пода на джипа, за да направя снимки на нивото на очите. 🙂 🙂 Африкански биволи. На първия кадър се виждат и два червеноклюни волски скорци: Лъвица: Друга лъвица (в ръжта): Двама братя: Редактирано 27 декември, 2018 от FlyTraveler 15 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 януари, 2019 Сподели Публикувано: 6 януари, 2019 Това са дрилове (Mandrillus leucophaeus). Застрашен вид примати от екваториална Африка. Да не се бъркат с мандрили (Mandrillus sphinx), които са им роднини, имат по-червени задници и не са застрашени. Сайтът на благотворителния тръст Pandrilus в Нигерия оценява, че общият им брой в света е между 3000 и 8000. Тези съм ги снимал в рехабилитационния център Drill Ranch в град Калабар. Той е с размери на средно голям селски двор, но много се държи на уточнението, че не е зоопарк. Размножаването тук имало по-добри успехи, отколкото в класическите зоопаркове. Освен това разполагат с едно обширно парче земя навътре в щата, отвъд националния парк Крос Ривър, което се доближава до очакванята на дриловете за свободен хабитат. А това е бебе шимпанзе, пак там, което тепърва ще го пускат в нещо като SOS детско селище за шипанзета. 18 Връзка към коментар
randi Публикувано: 6 януари, 2019 Сподели Публикувано: 6 януари, 2019 Предполагам някаква вранова.... 12 1 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 (редактирано) Bushback е сравнително рядко виждана африканска антилопа. Тук съм снимал женска и мъжка (с рогата) в национален парк Murchison Falls в Уганда. Редактирано 13 януари, 2019 от FlyTraveler 15 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 Тези дни обработвам по малко снимки от последното пътуване в Уганда и Танзания. Няма друга такава хармония като тази в природата. Парк Мърчисън фолс, Уганда. Grey crowned crane, националната птица на Уганда, която е изобразена на знамето им. Жирафи на Ротшилд. Много красива гледка са и видях много този ден. Слонче. Бяха цяло семейство. Лъвица с плячка в Серенгети, Танзания. 24 14 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 Много яка снимка на жирафа от първата снимка 🙂 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 Преди 1 час, plamenk каза: Много яка снимка на жирафа от първата снимка 🙂 Да, животните са забавни за снимане. 🙂 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 Познай кой ми стои на десктопа??? Снимката с разперилото уши, бягащо слонче е уникат!!!👍👏 3 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 13 януари, 2019 Автор Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 преди 5 минути , Radnev каза: Познай кой ми стои на десктопа??? 1 1 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 януари, 2019 Сподели Публикувано: 20 януари, 2019 (редактирано) И няколко мои снимки на националната птица на Уганда - Сивият коронован жерав. Тук са в делтата на Виктория Нил, където реката се влива в езерото Албърт, национален парк Murchison Falls, Уганда. Редактирано 20 януари, 2019 от FlyTraveler 16 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 (редактирано) На този леопард в Серенгети сигурно съм му направил едно 500-600 снимки с три фотоапарата 🙂 Редактирано 27 януари, 2019 от FlyTraveler 10 7 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 Красавец! Ние нямахме късмет да видим леопард. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 януари, 2019 Сподели Публикувано: 27 януари, 2019 преди 3 минути , Tedy каза: Красавец! Ние нямахме късмет да видим леопард. Има няколко фактора, които оказват влияние, като късмета е наистина много важен. Късмета може да се побутне (което не винаги се случва) от добър гид, дълги драйвс, понякога много търпение (да се чака с часове да се покаже по-добре) и повече дни на сафари. За 6 пълни дни в Серенгети видях леопарди 3 пъти, като единият път беше майка с малко (не се виждаха много добре, но имахме преход към нов лагер и не можехме много да чакаме). Ако в Уганда не бях наемал и паркови рейнджъри освен гида, щях да видя леопарди на куково лято, но видях и в двата парка, в които ходих. В Murchison Falls три пъти за пет дни (едни и същи два леопарда). Това в паркове, където е късмет да видиш даже и лъвове, камо ли леопард. В Масай Мара в Кения съм виждал леопарди и двата пъти когато съм ходил, вторият път майка с две порастнали малки. В парка Руаха в Танзания - два различни леопарда за 5 пълни дни, което си беше сериозен късмет. Има си паркове и резервати, където пък е лош късмет ако НЕ видиш леопард. Южна Луангва в Замбия - 6 различни за 5 дни, един от тях по време на нощно сафари. Частните резервати Тимбавати и Саби Санд (екосистемата на парка Крюгер в РЮА) - 10-11 различни за 6 дни, от които една чифтосваща се двойка и една майка с порастнало малко. Два по време на нощно сафари. 6 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 7 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2019 Орли в района на залива Панг Нга в Тайланд 14 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2019 На 8.02.2019 г. в 0:38, master_of_germs каза: Орли в района на залива Панг Нга в Тайланд Орлите къде си хванал, къде не си, но последната снимка е много красива. 1 1 Връзка към коментар
rossi Публикувано: 17 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2019 Колибри пред вилата на разсъмване. Ха намерете го 😉 Mal Pais, Costa Rica И една от старите ленти - гущер в Амазонка. Нямам никаква представа какъв вид е. Но беше симпатичен 🙂 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2019 (редактирано) Първите крачки в живота на новородена антилопа гну. Още има остатъци от плацентата на гърба си. Дъното на кратера Нгоронгоро, Танзания. Редактирано 21 февруари, 2019 от FlyTraveler 10 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2019 Обитатели на резерватите Пелвана и Манелети (Phelwana & Manyeleti) в низините (lowveld) на Южна Африка Февруари 2019 17 6 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 преди 16 часа, домосед каза: Обитатели на резерватите Пелвана и Манелети (Phelwana & Manyeleti) в низините (lowveld) на Южна Африка Към последните снимки има и куиз: да се открият и преброят волоклъвите? (тая дума надали ще я намерите в речник или птичи алманах) 3 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 (редактирано) преди 39 минути , домосед каза: Към последните снимки има и куиз: да се открият и преброят волоклъвите? (тая дума надали ще я намерите в речник или птичи алманах) На пръв поглед има 3, две на двурогия и една на еднорогия добитък, а за термина предполагам трябва да го "патентоваш" първо и после да го търсим по разни дебели книги. Редактирано 28 февруари, 2019 от Adventurer 2 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 преди 39 минути , домосед каза: волоклъвите Много яка дума 🙂 Аз ги докарах 6 броя, но признавам, че едното волоклъвче може да е клонче 😄 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 Аз пък не виждам еднорого добиче 😉 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 преди 26 минути , Adventurer каза: На пръв поглед има 3, две на двурогия и една на еднорогия добитък И аз само три виждам. Думата не е мой патент. Ползваме я с приятели отдавна Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 март, 2019 Сподели Публикувано: 2 март, 2019 @домосед, поздравления за антилопата на четвъртата снимка отзад напред (Обикновен дайкър)! Все не мога да я снимам добре - или се крие зад храсти, или веднага бяга, много са плашливи... Супер си я хванал! Връзка към коментар
randi Публикувано: 28 март, 2019 Сподели Публикувано: 28 март, 2019 Няколко кадъра от Керкини, но не ми се получи добре обработката... 17 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега