Svetulche Публикувано: 4 май, 2019 Сподели Публикувано: 4 май, 2019 Семейство сурикати в Makgadikgadi Pans, Ботсвана 12 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 май, 2019 Сподели Публикувано: 4 май, 2019 Е, тези са ценни. Сурикати не се намират лесно, а и трудно се снимат. Коя фирма ви го прави това сафари в Ботсвана (бих предположил, че Кейп Таун и делтата са от същото пътешествие)? Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 5 май, 2019 Сподели Публикувано: 5 май, 2019 Трудно ги открихме, но пък ни допуснаха на сантиметри от себе си, след като разбраха, че не сме заплаха. Изключително сладки животинки и много любопитни. Пътувах с английска агенция за overland trips - Dragoman, от Кейптаун до водопада Виктория през Намибия и Ботсвана 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 май, 2019 Сподели Публикувано: 5 май, 2019 преди 5 часа, Svetulche каза: Трудно ги открихме, но пък ни допуснаха на сантиметри от себе си, след като разбраха, че не сме заплаха. Изключително сладки животинки и много любопитни. Пътувах с английска агенция за overland trips - Dragoman, от Кейптаун до водопада Виктория през Намибия и Ботсвана Да, да, знам ги Драгоман. Те правят доста подобни overland пътешествия в Африка и не само. Това обяснява и достатъчния брой събрани хора, за да излязат изгодно houseboats в делтата. Сурикати съм виждал и снимал, публикувал съм даже по-назад в тази тема. В една лоджа в Намибия имаше даже един почти опитомен, играеше си с чорапите на дъщеря ми. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 май, 2019 Сподели Публикувано: 11 май, 2019 Малко животни видяни по време на сафари с лодка нагоре по течението на Виктория Нил, национален парк Murchison Falls, Уганда: Слон, хипопотами и жълтоклюн щъркел: Африкански биволи: Тук нилския крокодил си оправдава името (сниман на брега на Нил): Марабу в полет: Жълтоклюн щъркел: Малка бяла чапла: 15 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 май, 2019 Сподели Публикувано: 18 май, 2019 Малко снимки от южно Калахари, междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка / Ботсвана), коритото на река Ауоб. Хемсбок орикси и Южноафрикански щрауси до водоем: Kori bustard (дропла на български, но точния вид не го знам как се превежда) е най-тежката летяща птица в света (мъжката): Спрингбок газели (не знам защо ги превеждат планински скачачи при условие, че не живеят в планини) : Къпещи се мъжки щрауси: Мъжки Южен жираф: 13 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 май, 2019 Сподели Публикувано: 26 май, 2019 Да побутна тази тема. Малко снимки от миналата година, които чак сега преглеждам (имам хиляди непрегледани от последните 3 години). Национален парк Kidepo Valley, Уганда - един от най-дивите и красивите, които съм виждал до момента (Африка преди 100 години, почти никакви посетители). Мъжки африкански биволи: Мъжка абисинска земна птица-носорог (не съм сигурен дали се превежда буквално от Abyssinian ground hornbill): Женска водна коза от подвида Дефаса с малко: Боен орел (Martial eagle), най-големият орел в Африка: Леопард: 16 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 27 май, 2019 Автор Сподели Публикувано: 27 май, 2019 Сладурковци от Халкидики 5 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 май, 2019 Сподели Публикувано: 30 май, 2019 Малко снимки ала "Цар Лъв". Масайските скали (Maasai Kopjes) в национален парк Серенгети. 16 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 17 юни, 2019 Сподели Публикувано: 17 юни, 2019 Националното животно на Ботсвана - вкъщи и на работа (часови пред парламента) 10 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 18 юни, 2019 Сподели Публикувано: 18 юни, 2019 Определено си личи работното настроение. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 18 юни, 2019 Сподели Публикувано: 18 юни, 2019 На 30.05.2019 г. в 17:51, FlyTraveler каза: Малко снимки ала "Цар Лъв". Масайските скали (Maasai Kopjes) в национален парк Серенгети. WOW! Невероятен мъжки! Адмирации! 🙂 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 юни, 2019 Сподели Публикувано: 19 юни, 2019 На 18.06.2019 г. в 11:11, chandni каза: WOW! Невероятен мъжки! Адмирации! 🙂 Като издухан със сешуар блондин... 🙂 🙂 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 юни, 2019 Сподели Публикувано: 22 юни, 2019 Честит международен ден на жирафа (на патерица)! Четирите подвида жирафи, които съм виждал и снимал до момента: Жираф-Масай, Южен жираф, Жираф на Ротшилд и Торникрофт жираф. Живот и здраве, надявам се да видя и най-красивият от всички - Мрежестия жираф в национален парк Меру и национален резерват Самбуру в Кения след малко повече от месец. Жирафи-Масаи на фона на газели на Грант в близост до езерото Ндуту, консервационен район Нгоронгоро до границата на Южно Серенгети, Танзания. Южни жирафи на водопой (на десния се вижда типичната S-образна следа от водата) в южно Калахари.Коритото на река Ауоб, междуграничен парк Кхалахади, Ю. Африка / Ботсвана. Торникрофт жирафи на брега на река Луангва. Национален парк Южна Луангва, Замбия. Жираф на Ротшилд в национален парк Lake Nakuru, Кения. Тук са докарани от национален парк Murchison Falls, Уганда (там съм ги показал на следващата снимка). Жирафи на Ротшилд в национален парк Murchison Falls, Уганда. Доколкото знам само там се е запазил този подвид и от там са закарани (re-introduced) в национален парк Kidepo Valley в Уганда и в национален парк Lake Nakuru, Кения. 13 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 юни, 2019 Сподели Публикувано: 23 юни, 2019 Част от снимките от последното нощно сафари в национален парк Крюгер отпреди две седмици. Две момичета от групата решиха да си побутнат късмета и да дойдат, останалите трима останаха да почиват в лагера и изпуснаха прекрасни гледки... Млечен бухал (Bubo lacteus): South African small spotted genet: Мъжкият лъв с нашийника е пришълец от Мозамбик (в национален парк Крюгер не слагат GPS нашийници на мъжките, само на някои лъвици). Как този прайд са го приели и допуснали до трапезата не ми е ясно. Беше и ранен, куцеше силно (видях го и на нощното сафари една вечер преди това). 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 юли, 2019 Сподели Публикувано: 3 юли, 2019 Продължавам да вадя снимки отпреди години (в случая отпреди две години и половина), които сега разглеждам за пръв път. Още от Масайските скали в национален парк Серенгети, Танзания. Не се снима чак толкова често лъв високо над теб: 9 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 юли, 2019 Сподели Публикувано: 5 юли, 2019 Още няколко снимчици от сафарито в национален парк Крюгер миналият месец. Живот и здраве пак в края на този - 4 парка и резервата в Кения, в два ще ми е първо ходене... Мъжка ниала, мъжко голямо куду, женски импали и зебри на Бурчел на брега на река Левуву в най-северната част на парка: Женски (вляво) и мъжки седлоклюни щъркели, чапла голиат и African woolly-necked storks в река Шингуедзи: Масивен мъжки леопард на брега на река Шингуедзи: Лъвски прайд край прясно убита зебра край река Шингуедзи рано сутринта: Африкански биволи (с Red-billed oxpeckers на гърбовете) препускат в праха покрай брега на река Левуву: Слонове си правят прашни бани край край река Шингуедзи: Надвечер минахме да видим какво се случва около убитата зебра. Прайда беше довел и малки лъвчета да се облажат и те. Вечерта бяха преместили трупа, но пак ги намерихме по време на нощното сафари и прекарахме около час и половина с тях, този път бяха с двата мъжки лъва и две различни котила малки лъвчета: 7 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 юли, 2019 Сподели Публикувано: 9 юли, 2019 Най-после успях да направя използваема снимка на изключително плашливия обикновен дейкър, който в секудната, в която забележи човек, изчезва в гъсталака. Този път се забави малко повече и успях да го щракна. Национален парк Крюгер, Ю. Африка. Добавям южна червеноклюна птица-носорог, капърски блестящ скорец (свободен превод от Cape glossy starling), харем от импали и група хипопотами, пак от същата сутрин в южната част на Крюгер (база Долно Саби). 12 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 12 юли, 2019 Сподели Публикувано: 12 юли, 2019 Един ден сафари в националния парк Чове, Ботсвана. Сутринта на кола, следобед - на лодка. Всички снимки: https://photos.app.goo.gl/nRzPombRL7R3ovNg6 https://photos.app.goo.gl/H9GEzD7V88zf53ZK6 16 5 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 12 юли, 2019 Сподели Публикувано: 12 юли, 2019 преди 2 часа, домосед каза: Всички снимки: Предпоследната снимка от Botswana 2019: Chobe Portraits получава голям лайк 🤪 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 12 юли, 2019 Сподели Публикувано: 12 юли, 2019 преди 2 минути , bulpa каза: редпоследната снимка от Botswana 2019: Chobe Portraits получава голям лайк 🤪 Тая с бивола и волоклъвите ли? Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 12 юли, 2019 Сподели Публикувано: 12 юли, 2019 Не, тази със слончето с калните крака, от линковете с всички снимки. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 12 август, 2019 Сподели Публикувано: 12 август, 2019 Днес е Световния ден на слоновете, та няколко снимки от това лято по този повод. Разгонен мъжки с повишено ниво на тестостерон упорито си върви по асфалтовия път в национален парк Крюгер в РЮА, търсейки с кого да се скара. Видях как се шофира 2 километра на заден ход с ремарке, докато стигнем страничен път за обиколен маршрут: Два мъжки слона си правя спаринг в коритото на река Шингуедзи в национален парк Крюгер, РЮА, наблюдавани отблизо от прайд от 12 лъва: Както и очаквах, съвсем малко по-късно един от слоновете разгони прайда. Бяха прекалено близо за да се чувства комфортно: Стадо (breeding herd) пресича река Иуасо Ниро от национален резерват Buffalo Springs към национален резерват Самбуру в Кения: Тук млада женска с рев и разперване на ушите показва на павианите, че е време да дадат път на по-големите (пак на същото място - Buffalo Springs, Samburu): 7 1 7 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 13 август, 2019 Сподели Публикувано: 13 август, 2019 Ето малко и от красавците от ловешкия зоопарк, който е втори по площ и животни в България след софийския. Ако поналеят малко пари в него, може да стане чуден. Бонус - обикновена черна котка 🙂 3 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 август, 2019 Сподели Публикувано: 19 август, 2019 Още някои кадри от национален парк Крюгер, Ю. Африка. Импали: Този леопард толкова неочаквано прекоси пътя пред джипа, че нямах никаква възможност да се приготвя за сносен кадър, това е което излезе от "стрелба тип уестърн": Качулат лешояд: Чудя се какво ли е разпрало ухото на този мъжкар... Бих предположил, че е нападан от лъв като е бил малък: Женска импала по време на "Златен час": Късоопашат орел (днес научих името на български) или както е познат повече - Bataleur: Мъжки африкански бивол с червеноклюн волски скорец (или както казва @домосед - волоклъв): Майка с малко: 11 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега