twilighter Публикувано: 24 август, 2019 Сподели Публикувано: 24 август, 2019 Няколкo кадъра от Зоопарка в Лайпциг Петниста Хиена, Кивара Копжи Жираф на Ротшилд, Кивара Савана Черен Носорог, Кивара Копжи Зебра на Греви, Киварa Савана Саблерог Орикс и Газела на Томсън, Кивара Савана Южноафрикански Гепард, Кивара Копжи Гондваналанд Комодски варан, Гондваналанд Оцелот, Гондваналанд Малайски Тапир, Гондваналанд Бърнеста мечка, Хималая Куинсландска Коала Шимпанзе, Понголанд Единствения Панголин в Европа 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 август, 2019 Сподели Публикувано: 25 август, 2019 преди 13 часа, twilighter каза: Кивара Копжи Думата се произнася "Копи", идва от африкаанс и означава гранитен хълм/ възвишение в саваната. Такива са много характерни за национален парк Серенгети в Танзания, но ги има и на други места. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 август, 2019 Сподели Публикувано: 25 август, 2019 Няколко кадъра от национален резерват Масай Мара от миналата година. От тази година ще покажа по-нататък зелена Мара, нещо изключително не-характерно за сухия сезон. Стадо слонове (breeding herd - женски и полово не-зрели мъжки): Клан петнисти хиени: Белогърби лешояди и марабу щъркел на трупа на зебра: Слонове дремят прави по обяд: Стадата гну (тук-там се вижда и някоя зебра на Бурчел) от Голямата миграция: Прайд лъвове вечеря с гну. Този, който е с лице и после се катери по хълмчето е млад мъжки: 13 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 август, 2019 Сподели Публикувано: 28 август, 2019 Няколко кадъра от любимият ми парк Южна Луангва (Замбия), който уверено стои в топ 4 класацията ми за защитени райони в Африка. Малко трудно се достига, но е много див и красив. Ако се отиде отвъд района, който е в близост до основния портал (Мфуе), може с часове да не се видят други посетители. Едно от двете най-добри места за леопарди в света (другото е частен резерват Саби Санд в екосистемата на национален парк Крюгер в Ю. Африка). Лъвска любов: Участниците поотделно (на калъп ще ги покажа някой друг път): Качулат лешояд върху скелет на слон: Препускащо стадо от ендимичните торникрофт (родезийски) жирафи в коритото на река Луангва: Мъжки седлоклюн щъркел с плячка (жаба) на фона на слоница с малко: Леопард, полегнал на саламово дърво: 11 7 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 6 септември, 2019 Сподели Публикувано: 6 септември, 2019 Вчера като се разхождах срещнах вомбат. И преди съм срещала, ама този хич не се плашеше и ме остави да ида съвсем до него. Хрупаше си тревичка спокойно, а после се обърна и си тръгна. 14 5 Връзка към коментар
twilighter Публикувано: 15 септември, 2019 Сподели Публикувано: 15 септември, 2019 Зоопарка Вроцлав. Най-големият в Полша и #3 по брой видове в Европа ( след Берлин и Пилзен). Африкариума Африкариума, Източна Африка, антилопа Дик Дик Африкариума, Източна Африка, Хипопотам Африкариума, Червено Море, коралов риф Африкариума, Конго, Ламантини Африкариума, Конго, Дъждовна Гора Африкариума, Конго, Черно-ръждива слонска земеровка Африкариума, Бряг на Скелетите, Колония Африкански пингвини Мрежест Жираф Мрежест Жираф, Зебра на Чапман и последната антилопа Конгони (Alcelaphus buselaphus caama) в Европа. Фенек Мадагаскар, Тънкоивичест Боки Боки Суматрански Тигър Бантенг Хималайска мечка Снежен леопард Шанси или Златен такин Заграждението на Кафявата Мечка е над 1 хектар Критски див козел 9 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 15 септември, 2019 Сподели Публикувано: 15 септември, 2019 Малко красиви животни в Атакама . Особено викуните са ми любими. 9 4 Връзка към коментар
twilighter Публикувано: 15 септември, 2019 Сподели Публикувано: 15 септември, 2019 Страхотни снимки ! Това на 3та и 7та снимки най- вероятно са Вискача ? Връзка към коментар
Роми Публикувано: 15 септември, 2019 Сподели Публикувано: 15 септември, 2019 преди 1 час, twilighter каза: Страхотни снимки ! Това на 3та и 7та снимки най- вероятно са Вискача ? Да. И са 2 различни екземпляра ;))) 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 септември, 2019 Сподели Публикувано: 26 септември, 2019 Прайд от лъвове в национален резерват Масай Мара, Кения. Снимките са от миналото лято. Посрещат изгрева: На фона на стадата от Голямата миграция: 15 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2019 Национален парк Крюгер, Ю. Африка. Предупреждавам, че някои от снимките не са за хора със слаби нерви. White-crowned lapwing, не я знам тази птица на български как се казва: Късоопашат орел с блестящ скорец за компания: Прайд лъвове закусва със зебра: 13 1 Връзка към коментар
twilighter Публикувано: 16 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2019 Зоопарка Честър, Великобритания 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2019 Малко животни от национален парк Меру, любимият ми в Кения. Изключително диво и автентично - за два пълни дни в парка не видяхме нито един друг посетител. След 12-тия час на втория ден срещнахме два джипа от лагера Elsa's Kopje, които движеха в пакет. На третия ден отново никой. Лъвица с малки: Мрежести жирафи (най-красивите от всички по мое скромно мнение): Бял носорог с малко и биволски чапли. Отзад се виждат дум палмови дървета: Африкански биволи на фона на баобаб: Птица носорог на Фон дер Декен (мъжка): Отново африкански биволи (възрастни мъжки - "Пенсионирани генерали" или пък "Old daga boys" на сафари жаргон), този път с жълтоклюни биволски скорци по тях: 17 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2019 Лъвица на брега на река Луангва, национален парк Южна Луангва, Замбия: 8 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 Според списание Getaway в Южна Африка се е появил кралски пингвин 4 3 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 31 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2019 преди 9 часа, домосед каза: Според списание Getaway в Южна Африка се е появил кралски пингвин Може да е пристигнал на официална визита 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2019 Мъжки гепард и антилопи гну в частната концесия Оларе Мотороги, екостистемата на национален резерват Масай Мара, Кения. Това е може би най-ексклузивния частен резерват в страната. Един от малкото лагери в него е собственост на Ричард Брансън. Млечен бухал (Бухал на Веро), пак в същата концесия: 12 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2019 Завършихме сафарито в Крюгер това лято точно както и го започнахме - с голямо лошо момче на пътя пред нас, търсещо неприятности докато бяхме под времеви натиск, карайки на заден ход с ремарке доста време. Трансфер от лагера Шингуедзи до портала Орпен, национален парк Крюгер, Ю. Африка: Още някой и друг кадър от това сафари (все още не съм видял и половината снимки). Млада петниста хиена: Женски южен жираф: Южна жълтоклюна птица-носорог: Късо-опашат орел: Криещ се мъжки (съдейки по размера на главата) леопард: Слонско надбягване към водоема: Прайд лъвове с два мъжки и две различни котила малки около плячка (не се вижда на тези снимки, но беше зебра) по време на нощно сафари: 13 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2019 Една ехидна от днес. Изобщо не беше страхлива, снимах я от 20 см, а тя продължи да си хрупа. 12 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2019 Малко снимки от национален парк Murchison Falls в Уганда. Малко слонче с три пиапиак птици (от сорта на гаргите) на гърба: Бубали на Джаксън и възрастен слон в гора от борасови палми: Африкански орел-рибар, сниман по време на сафари с лодка по Нил: Египетска гъска в полет, снимана по време на сафари с лодка по Нил: Нилски крокодил, сниман по време на сафари с лодка по Нил: Цепкоклюни щъркели, биволска чапла и хипопотами, снимани по време на сафари с лодка по Нил: Ръждива чапла в полет, снимана по време на сафари с лодка по Нил: 10 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 декември, 2019 Сподели Публикувано: 11 декември, 2019 По-горе бях пуснал една снимка на лошото разгонено момче, което ходеше по пътя в парка Крюгер, Ю. Африка и си търсеше коли, с които "да се заяжда". По ирония на съдбата това се случи и при влизането и при излизането ни от парка седем дни по-късно. Днес стигнах и до останалите снимки, които направих на този (иначе много красив) мъжки слон: 9 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 януари, 2020 Сподели Публикувано: 23 януари, 2020 Няколко пресни кадъра от национален парк Амбосели, Кения. Този път ми се усмихна щастието и две сутрини имаше идеална видимост към Килиманджаро. Мъжкар с огромни бивни на фона на Килиманджаро: Изглед от върха на един хълм: Ливаден блатар (прелетен от далечните северни райони под Арктика): Greater flamingo в езерото Амбосели: Този път видях може би най-големия брой слонове накуп през живота си - над 100 индивида, нямаше как да ги преброя. Ще отнеме доста време докато прегледам и подредя снимките.Ще публикувам някога като стигна до тях, живот и здраве. Междувременно се надявам съвсем скоро да видя стадото от над 500 горски слона в национален парк Закума в Чад. 7 4 Връзка към коментар
randi Публикувано: 24 януари, 2020 Сподели Публикувано: 24 януари, 2020 Няма как да се сравнявам с FlyTraveler, но ето няколко снимки на птици от нашите земи. Обикновен мишелов. Сврака. Черен(боров) синигер. 6 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 януари, 2020 Сподели Публикувано: 25 януари, 2020 преди 20 часа, randi каза: Няма как да се сравнявам с FlyTraveler, но ето няколко снимки на птици от нашите земи. Защо пък да няма как? Първо, че аз не съм еталон, много хора снимат диви животни и птици по-добре от мен. Второ - твоите снимки са чудесни. Новият 70-300 мм. обектив на Никон се представя много добре, а и ти умееш да снимаш. 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 януари, 2020 Сподели Публикувано: 25 януари, 2020 Още няколко кадъра от скорошното сафари в Кения. Най-големите бивни, които съм виждал някога на живо, направо е като мамут, даже малко му пречат да ходи. Слонът спи в момента и по тази причина позира чинно около 40 минути без да мърда на фона на Килиманджаро. Леко даже е поизвадил "Петия крак", състояние, което британците определят като "Morning glory", a преди години в казармата (в България, разбира се) казваха сутрин при събуждане "Яяяя, някой новобранец да вземе една кошничка и да мине около леглата да обере краставиците". Още два слона на фона на Килиманджаро. Десният е този с големите бивни, тук се беше събудил вече и се моташе насам-натам. Тук вече виждаме "Червените" слонове на Цаво, в случая снимани в национален парк Западно Цаво, близо до самолетната писта. Цветът им е такъв заради червеникавата почва, с която си правят прашни бани: На долната снимка показвам нещо уникално, което никога не съм вярвал, че ще ми се случи да видя на живо - новоизлюпена морска костенурка бърза по пясъка да стигне до Индийския океан. Гледал съм няколко пъти по Nat Geo Wild как морските костенурки се излюпват на плажа и бързат да стигнат до океана преди да ги е изяла някоя птица. Това обикновено се случва на Коморските острови, където костенурките се връщат да снасят яйца. Какъв ли късмет трябва да съм имал, за да тръгна из дългия с километри и почти пуст плаж Шела на остров Ламу в Кения, да стигна до някъде, да се върна обратно и да реша да си постеля хавлията на сянка под една палма на около 20 метра от мястото, където костенурка е заровила яйцата си... 🙂 🙂 13 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега