randi Публикувано: 26 януари, 2020 Сподели Публикувано: 26 януари, 2020 И един черен кълвач. Женска. На 25.01.2020 г. в 17:45, FlyTraveler каза: Защо пък да няма как? Първо, че аз не съм еталон, много хора снимат диви животни и птици по-добре от мен. Второ - твоите снимки са чудесни. Новият 70-300 мм. обектив на Никон се представя много добре, а и ти умееш да снимаш. Мерси! Обектива бива, но сега искам по - дълъг. 😄 Иначе има доста неща да уча още. 14 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 януари, 2020 Сподели Публикувано: 28 януари, 2020 Фотографиите са от Танзания - кратерът Нгоронгоро и Серенгети. 18 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2020 Малко снимки от национален парк Закума в Чад. Има много интересни видове животни и птици, които не се намират в източната и южната част на Африка. Сива птица-носорог: Северен карминов пчелояд: Абисинска синявица. Виждал съм я и в северна Уганда, но като се погледне на картата, разстоянието от южен Чад не е много голямо: Малък зелен пчелояд: Долните си ги има навсякъде из Африка. Африкански орел-рибар: Чукоглава чапла: Мъжки (очеизвадно) павиан: Сива чапла и жълтоклюн щъркел: По-нататък ще публикувам и някои много редки бозайници. 19 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2020 Още малко снимки от национален парк Закума, Чад. Бубал на Лелуел (мисля, че е същият като този на Джаксън) по време на изгрев: Мъжки горски слон (малко по-дребен от саванния и с по-къси бивни): Лъвица с две малки по време на нощно сафари: Сенегалски кукал (от семейството на кукувиците): Този мъжки павиан почти изглежда като горила, сниман отблизо: 19 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Да прескочим от централната до южната част на Африка. Национален парк Крюгер, РЮА. Жълтоклюна птица-носорог и червеноглава синявица (Purple roller), снимани близо до Долно Саби: Този мъжки леопард просто изскочи на пътя пред нас, малко преди лагера Сатара: Сенегалска гургулица, близо до Олифантс: 18 1 5 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Преди 1 час, FlyTraveler каза: Този мъжки леопард просто изскочи на пътя пред нас, малко преди лагера Сатара: WOOOOW! Красавец! 3 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Леопардите са ми любими животни. А този си е голям позьор. Харесвам страшно и ягуарите, но те са много по-трудни за снимане. Предимно нощни птици са си и нямам такава техника, каквато трябва за добри снимки. А за снежен барс дори не мечтая. Макар че един познат е видял и снимал доста добре миналата зима в Ладак. 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 5 часа, Роми каза: Леопардите са ми любими животни. А този си е голям позьор. Харесвам страшно и ягуарите, но те са много по-трудни за снимане. Предимно нощни птици са си и нямам такава техника, каквато трябва за добри снимки. А за снежен барс дори не мечтая. Макар че един познат е видял и снимал доста добре миналата зима в Ладак. Национален парк Крюгер е доста добро място за леопарди. За 7 дни, видяхме 4 пъти, но нито един път за повече от 15-20 секунди. Това в националния парк, иначе в Саби Санд и Тимбавати се виждат много повече и за дълго време. В тази екосистема е много по-голямо предизвикателство да се види гепард, който пък в Масай Мара/ Серенгети е почти гарантиран. 🙂 Ягуарите в Пантанал ги намират и през деня, едно 60-70% шанс има вече, ако се търси целенасочено с лодка и добър водач за 4-5 дни. Само дето стана много скъпо. За снежните леопарди не съм много запознат, знам, че са изключително редки. 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Мисля, че до момента никога не съм пускал снимки от национален резерват Buffalo Springs, Кения. Женски геренук или както още я наричат - жирафова газела. Поради дългия си врат и умението да се изправя на задните крака, може да яде листа от дървета и храсти, вместо да пасе трева, като останалите газели: Позволявам си една снимка и без животни, понеже резервата е изключително красив: Женски сомалийски щрауси (няма как да се види разликата от масайските такива, защото тя се наблюдава само при мъжките - син вместо розов врат): 19 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 26 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2020 Къдроглав пеликан, Керкини. 19 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 29 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 29 февруари, 2020 Още малко снимки от национален парк Закума в Чад. Никога не ми омръзва да гледам и да снимам павиани, винаги са заети с нещо: Африкански орел-рибар: Лъвица с две малки (в този кадър се вижда само едното) по време на нощно сафари: Абисинска синявица: Блатен козел на Буфон: Петниста хиена: Млад мъжкар се храни с централно-африкански бивол: 17 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 29 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 29 февруари, 2020 Това е куати. Много досадно животно.Водопадите Игуасу Аржентина 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 март, 2020 Сподели Публикувано: 1 март, 2020 От разни екзотични паркове малко съм позабравил mainstream-a. 🙂 Отдавна не съм пускал снимки от национален парк Серенгети, Танзания. Двойка антилопи Дик-дик на Кърк (най-малките в Източна Африка): (Крадлива) сврачка: Двойка дългоухи лисици (Bat-eared foxes): Mангусти-джуджета на термитник: Червеноклюна птица-носорог: Биволски тъкачи: Люлякогръда синявица: Неразделки на Фишер: 13 2 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 1 март, 2020 Сподели Публикувано: 1 март, 2020 мадагаскарски крокодили 1 Връзка към коментар
Svetulche Публикувано: 6 март, 2020 Сподели Публикувано: 6 март, 2020 По залез слънце в Етоша, Намибия 17 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 На 6.03.2020 г. в 23:01, Svetulche каза: По залез слънце в Етоша, Намибия Чудесни снимки на анголски (някои ги наричат намибийски) жирафи по залез и с отражения във водоеми. Все още има спорове дали са отделен подвид от южните жирафи. Аз лично не мога да ги различа, но знам, че в Етоша са такива. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 март, 2020 Сподели Публикувано: 10 март, 2020 Няколко снимки от януари тази година - от двете Цаво-та в Кения. Това са най-обширните защитени територии в страната. Национален парк Западно Цаво (по-красивият от двата по мое мнение). "Червените" слонове: Черногръб чакал: Белокоремо турако (White-belied Go-away bird): Yellow-necked spurfowl (Жълтоврат франколин): Национален парк Източно Цаво. Тук ще започна с птици. Дърво, отрупано с превъзходни скорци: Червеноклюна птица-носорог: Люлякогръда синявица: Боен орел (най-едрият в Африка): 12 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 март, 2020 Сподели Публикувано: 15 март, 2020 Някои снимки от национален парк Murchison Falls в Уганда, който както гледам ще ми се размине тази пролет покрай коронавируса, а много исках да го видя и през зелен сезон... Бубал на Джаксън с бозаещо малко: Угандийска блатна коза (Ugandan kob): Три снимки на мъжкари от същия вид: Африкански биволи: White-faced whistling ducks (Белолики подсвиркващи патици): Дефаса водни кози: Мъжки Bushbuck: Червеношиест пчелояд: 14 5 Връзка към коментар
randi Публикувано: 18 март, 2020 Сподели Публикувано: 18 март, 2020 Cinnamon Hummingbird, ако не съм сгрешил с определението. Юкатан, Мексико, 05.03.20. 11 1 6 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 18 март, 2020 Сподели Публикувано: 18 март, 2020 Да покажа и аз малко маймунки от Борнео. Като гледам поне за още 2-3 месеца ще си остане последно. Днес с болка преместих пътуването до Колумбия за по-добри времена. Но да бъдем оптимисти... 11 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2020 Сподели Публикувано: 19 март, 2020 преди 7 часа, Роми каза: Да покажа и аз малко маймунки от Борнео. Като гледам поне за още 2-3 месеца ще си остане последно. Днес с болка преместих пътуването до Колумбия за по-добри времена. Но да бъдем оптимисти... Ееее, няма нищо де. На всяко лошо нещо има и по нещо добро. :)))Тъкмо ще си посвършим разни работи, дето са отложени. Аз седя в кабинета, но приемам само спешни, та имам време и вчера си сортирах къде 7000 снимки. Прехвърлих от таблета на големия компютър, сортирах по години и по папки, догледах си един сериал, написах писма на сума ти приятели, дето са извън Бг.Другата седмица съм наумила да си преподредя всички чекмеджета и шкафове в кабинета, а те са , над 40. В нормално работно време, минутите ми са разпределени и постоянно се надбягвам с часовника. Любимият ми момент е, като едновременно звъннат двата телефона и звънецът на вратата.:))) Няколко пухчета - коалки: 10 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2020 Сподели Публикувано: 19 март, 2020 Не знам, дали е за темата за животните:)) Най- известното кученце в Сидни - това на куин Виктория:))) Фигурката му стои пред Фонтана на щастието, като пуснеш паричка, ти благодари с човешки глас:))) 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 март, 2020 Сподели Публикувано: 19 март, 2020 Национален парк Крюгер, Ю. Африка. Женски импали: Женска обикновена водна коза: Женска обикновена водна коза в компанията на мъжки импали: Никога и никъде другаде не съм виждал такова стълпотворение от египетски гъски. Обикновено една двойка изгонва останалите и остава да властва над водоем или участък от река: Женски павиан: Люлякогръда синявица: Стадо слонове (женски и полово незрели мъжки) спринтира за водопой: 9 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 март, 2020 Сподели Публикувано: 22 март, 2020 Национален резерват Масай Мара, Кения. Посещението през 2018 година. Млад леопард: Тук, макар и не особено добре се вижда и майката: Група Масайски жирафи по залез: Лъвски прайд по залез: Националната птица на Уганда (Сив коронован жерав) съм виждал и снимал в много паркове и резервати в няколко държави (включително и в самата Уганда), но до този момент никога не бях виждал млади екземпляри, при които още да липсва червения цвят в окраската: На тази антилопа в екосистемата Серенгети - Масай Мара и казват Топи, в южните части на континента има разновидност, на която и казват Тсесебе, в национален парк Закума в Чад преди малко повече от месец видях централно-африканската версия, на която обаче забравих името. Като стигна до тези си снимки, ще го проверя. Съвсем скоро разбрах, че на български всичките подвидове ги назовават с едно име - Лиророга антилопа. Много е вероятно и скоро да са я измислили тази нашенска интерпретация. Профил на Топи: Петниста хиена: 11 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 март, 2020 Сподели Публикувано: 24 март, 2020 Национален парк Южна Луангва в Замбия (един от най-любимите ми). Млад мъжки лъв разгонва белогръби и качулати лешояди от трупа на африкански бивол, после похапва (на втората снимка). На заден план, в коритото на река Луангва се виждат антилопи пуку. Мъжка импала: Малък пчелояд с улов: Торникрофт жирафи и голяма бяла чапла в коритото на река Луангва: Леопард: Вервет маймуни: Мъжки седлоклюн щъркел с улов (жаба) на фона на слонове: 12 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега