FlyTraveler Публикувано: 16 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2020 Преди 1 час, randi каза: Интересно. Аз знам, че ядат и риба, но определено не знаех, че има такива, които се хранят само с такава. Аз бих спекулирал, че тези просто не са се научили (не са видяли някой да го прави) да ядат друго. Както например не всеки лъвски прайд умее да ловува жираф или бивол. Някои умеят, други - не. Умението се предава през поколенията. Да не говорим за ловуване на порастнали слонове - само един мега прайд в Ботсвана се е научил да го прави, поради пресъхването на канала Савути в парка Чобе и изчезването на обичайната им плячка. След години каналът потича отново, мега прайдът се разпада на няколко по-малки, които се завръщат към обичайната си плячка. 5 Връзка към коментар
randi Публикувано: 22 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2020 Streak backed oriole, женска. Мексико, март 2020 г. 12 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2020 Национален парк Закума, Чад. Петнисти хиени с разложен труп: Роун антилопа с жълтоклюн биволски скорец: Ято червеноклюни скорци - винаги се движат "на рояци" - като облаци, които си променят формата: Мъжки Кордофан жираф: 12 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 24 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2020 Едни мравчици пред нас и гнездо на някакви пилета: И накрая едно пате и цялата банда: 12 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 31 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2020 Национален парк Крюгер, Ю. Африка. Дългоопашата сврачка: Млад мъжкар: Петнисти хиени: 14 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2020 Още кадри от национален парк Крюгер в Ю. Африка. (Вилица-опашато) дронго на фона на женски импали: Жълтоклюн щъркел, нилски крокодил и хипопотами с биволски скорци по тях на брега на река Шингуедзи: Слонска прашна баня: 16 1 7 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2020 преди 5 часа, FlyTraveler каза: Жълтоклюн щъркел, нилски крокодил и хипопотами с биволски скорци по тях на брега на река Шингуедзи Мнооого дОбри! 1 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2020 Нощна чапла Къдроглав Пеликан 17 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2020 Малка сова 12 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2020 Сива Чапла с улов. 11 Връзка към коментар
randi Публикувано: 4 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2020 преди 6 часа, MayaS каза: Малка сова Това на кукумявка ми мяза. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2020 преди 11 минути , randi каза: Това на кукумявка ми мяза. Малка сова и домашна кукумявка са една и съща птица - Athene noctua. 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 5 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2020 преди 10 часа, FlyTraveler каза: Малка сова и домашна кукумявка са една и съща птица - Athene noctua. Не знаех, че им казват малка сова. 🙂 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 5 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2020 Водно конче А тез двамата отзад се биеха, докато третата се правеше на ущипана госпожица. 🙂 9 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 5 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2020 Корморан 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2020 Национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2018 година). Антилопи гну и зебри на Бурчел на фона на Топи антилопи: Тук Топи-то е на преден план: Гепард с плячка (газела на Томсън): Рюпелов лешояд: Един от много малкото черни носорози в резервата (15 минути бяхме сами с него, преди гида да го обяви по радиото): 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2020 Още малко снимки от национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2018 година). Двама братя на брега на река Талек: Вашият покорен слуга на брега на река Талек на фона на хипопотами (на известно разстояние от лъвовете или поне от тези, които видяхме малко по-рано) : Друг лъвски прайд, сниман в друг ден: 17 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 Най-цветният вид паяк в света - chrysilla volupe , обитаващ Индия и Шри Ланка: 9 2 2 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 Може би, едни от най-красивите снимки на котки които съм правил са от Света гора. 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Мъжките лъвове в този парк имат къси гриви заради голямата жега, както техните събратя в Източно Цаво в Кения: Ендемичния за района Торникрофт жираф в сектора Нсефу: Южна Луангва е може би с най-голям брой хипопотами и крокодили в цяла Африка: Африканска лопатарка - единствен път когато съм виждал такава птица на дърво, обикновено съм ги снимал как газят в реки и други водоеми или в полет: Лъвска любов: Това е най-леопардовия парк в Африка. Никъде не съм виждал толкова много леопарди, с изключение на Саби Санд и Тимбавати в Ю. Африка, но това са частни резервати. Тук един се излежава на колбасово дърво: 16 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 Червеноклюна потапница, мъжка. 17 Връзка към коментар
randi Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 преди 5 часа, FlyTraveler каза: Тук един се излежава на колбасово дърво Много яка снимка! 2 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 Чукоглав плодояден прилеп Характерен за Ангола, Буркина Фасо, Гана, Гвинея, Габон, Етиопия, Камерун и др. Обитава гористи местности и влажни места, савани, езера, блата, мочурища в райони с тропически климат. На дължина този вид достига до 22,7 см, тегло до 337 g. Наричат ги още " летящите градинари " на тропическите гори, защото са активни през нощта и търсят дървета с вкусни плодове или цветове, като изяждат плодовете и изхвърлят несмлените им части и семената. Опрашват и цветята, докато се наслаждават на любимия нектар. Така че тяхната роля е значителна за много видове в дъждовните гори. 8 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 Това Ваша снимка ли е? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 Не, разбира се - но ако е против вкуса ти , нека модератор ги заличи😉 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега