AlexandraKo Публикувано: 10 ноември, 2020 Публикувано: 10 ноември, 2020 На 8.11.2020 г. в 22:48, Мирослав Василев каза: Може би, едни от най-красивите снимки на котки които съм правил са от Света гора. Ама и тия котета, как умно гледат, много са красиви:)) 1
jungfraujoch Публикувано: 11 ноември, 2020 Автор Публикувано: 11 ноември, 2020 преди 13 часа, stanislavpp каза: Не, разбира се - но ако е против вкуса ти , нека модератор ги заличи😉 Всяка информация е полезна. Но нека в темата да има животни,които сме видели и снимали лично.Да предадем нашата емоция.🙂
Hadzhitodorovi Публикувано: 11 ноември, 2020 Публикувано: 11 ноември, 2020 преди 23 часа, stanislavpp каза: Не, разбира се - но ако е против вкуса ти , нека модератор ги заличи😉 Като пещерняк няма как да е против вкуса ми - просто бях останал с впечатление, че темата е по-скоро за собствени снимки, затова и питах.
MayaS Публикувано: 16 ноември, 2020 Публикувано: 16 ноември, 2020 Още малко снимки от езерото Керкини. Водна кокошка Апък тази (този) да вземе да се нареши....Гмурец Малка Бяла Чапла 11
MayaS Публикувано: 17 ноември, 2020 Публикувано: 17 ноември, 2020 Я сега да се поразходим до по далечни места. Североамериканска катерица (chipmunk) (Бурундук) Брайс Каньон. 14
MayaS Публикувано: 17 ноември, 2020 Публикувано: 17 ноември, 2020 И един друг вид Лисича катерица. Гранд Каньон. 14
MayaS Публикувано: 18 ноември, 2020 Публикувано: 18 ноември, 2020 Бръмбар Рогач. Язовир Пчелина Разград. И Брумбар Носорог Някъде по route 66 USA. 9
MayaS Публикувано: 18 ноември, 2020 Публикувано: 18 ноември, 2020 Прибирахме се привечер от тркинга из каньона Zion, когато изневиделица мернах на скалите това стадо с bighorn sheep. 24 1
MayaS Публикувано: 19 ноември, 2020 Публикувано: 19 ноември, 2020 Сега пък малко гущерчета: Турция, Лаодикея: САЩ, Zion Canyon: САЩ, Grand Canyon: 10
FlyTraveler Публикувано: 20 ноември, 2020 Публикувано: 20 ноември, 2020 Национален парк Меру, Кения. Препускащи зебри: Обикновен воден козел: Kori bustard (кори дропла) - мъжкият е най-тежката летяща птица в света: И най-тежките птици изобщо - два женски и един мъжки щрауси (сомалийски): 16 1 1
gini Публикувано: 21 ноември, 2020 Публикувано: 21 ноември, 2020 преди 10 часа, FlyTraveler каза: Kori bustard (кори дропла) - мъжкият е най-тежката летяща птица в света: Тъкмо се чудех, дали може да лети...
FlyTraveler Публикувано: 22 ноември, 2020 Публикувано: 22 ноември, 2020 Национален резерват Самбуру, Кения. Черногръб чакал се угощава с труп на мъжка импала: Качулати лешояди наблюдават чакала и трупа. До този кадър схватка между тях все още няма. Сомалийски щрауси (един мъжки и два женски - същия подвид и същата конфигурация както и в горния ми пост от парка Меру) : 15
Hadzhitodorovi Публикувано: 23 ноември, 2020 Публикувано: 23 ноември, 2020 На 21.11.2020 г. в 0:25, FlyTraveler каза: мъжкият е най-тежката летяща птица в света Ако е андийски кондор, за. Иначе става въпрос само за Африка.
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2020 Публикувано: 23 ноември, 2020 преди 2 часа, Hadzhitodorovi каза: Ако е андийски кондор, за. Иначе става въпрос само за Африка. Не става въпрос само за Африка, иначе щях да уточня. 1
MayaS Публикувано: 23 ноември, 2020 Публикувано: 23 ноември, 2020 Сойка на Стелър (дългогребенова сойка) (планинска сойка) Брайс Каньон САЩ 14
Hadzhitodorovi Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 преди 22 часа, FlyTraveler каза: Не става въпрос само за Африка, иначе щях да уточня. Става въпрос именно само за Африка, което и уточних. Най-тежката летяща птица в света е и си остава андийския кондор.
FlyTraveler Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 преди 5 минути , Hadzhitodorovi каза: Става въпрос именно само за Африка, което и уточних. Най-тежката летяща птица в света е и си остава андийския кондор. С теб/ вас, че не ви знам дали не сте двама или повече, сме спорили и преди на тема диви животни... 😉 1 2
Hadzhitodorovi Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 Основно защото, като биолог, се дразня на непълна/невярна информация на тема зоология.
FlyTraveler Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 Преди 1 час, Hadzhitodorovi каза: Основно защото, като биолог, се дразня на непълна/невярна информация на тема зоология. Аха, един човек ми пише, мога да се обръщам в ед. ч. Тогава малко да допълня информацията - не съвсем случайно съм написал "Мъжкият" в описанието към снимката в поста си по-горе. Ако вземеш средно аритметично теглото на женските и мъжките кондори от Андите, ще излязат по-тежки, но само средно аритметичното тегло между двата пола. Ако обаче сравним само най-едрите мъжки екземпляри от двата вида, Ardeotis kori e по-тежък. Ако държиш да продължим спора, може да задълбаем до тегло в килограми, ама вземи провери първо... 😉 2
MayaS Публикувано: 24 ноември, 2020 Публикувано: 24 ноември, 2020 Стадо Бизони свободно пасящи на огромна територия. Бяха до ранчото в което спахме близо до Zion Canyon. Ама ми се струва че от това стадо захранваха ресторанта на Ранчото. 12
Hadzhitodorovi Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 преди 21 часа, FlyTraveler каза: Ако обаче сравним само най-едрите мъжки екземпляри от двата вида, Ardeotis kori e по-тежък. Citation pending.
FlyTraveler Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 Езерото Найваша, Кения (издание 2019 година). Сива чапла: Жълтоклюн щъркел на фона на сива чапла: Бонус (без животни) - един красив залез от това езеро: 14 2
AlexandraKo Публикувано: 25 ноември, 2020 Публикувано: 25 ноември, 2020 На 24.11.2020 г. в 11:37, Hadzhitodorovi каза: Основно защото, като биолог, се дразня на непълна/невярна информация на тема зоология. Хубаво де,ама ние тука,не сме специализиран форум по зоология/биология,няма нужда,от непрекъснати апострофи. @FlyTravelerсподеля, толкова интересни снимки,впечатления и информация,които не могат да се вземат от никъде. Споделете,моля и Вие,Ваши снимки,с точна информация,ще се радвам да видя/чета. Дали нЕкоя гарга е 5 или 6 кила,изобщо не е важно. Важното е,че човекът я е видял и снимал.А такива като мен,дето,никога няма да отидат по такива места ,се радват, на тези изключително великолепни снимки. 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега