FlyTraveler Публикувано: 25 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2020 преди 19 минути , AlexandraKo каза: Хубаво де,ама ние тука,не сме специализиран форум по зоология/биология,няма нужда,от непрекъснати апострофи. @FlyTravelerсподеля, толкова интересни снимки,впечатления и информация,които не могат да се вземат от никъде. Споделете,моля и Вие,Ваши снимки,с точна информация,ще се радвам да видя/чета. Дали нЕкоя гарга е 5 или 6 кила,изобщо не е важно. Важното е,че човекът я е видял и снимал.А такива като мен,дето,никога няма да отидат по такива места ,се радват, на тези изключително великолепни снимки. Е, лошо няма. Фактологията за мен също е важна. Нека да видим данните, които ще изкара(т) @Hadzhitodorovi . Аз нямам проблем да си призная, че не съм бил прав (ако това е така, разбира се). 🙂 Бих се радвал да науча нещо ново. На теб благодаря за комплиментите! Гледам да допринасям с каквото мога за съдържанието на сайта. 6 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 25 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 25 ноември, 2020 Белоопашата сърна в период на смяна на козината. Брайс Каньон, САЩ. 13 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 26 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2020 преди 20 часа, AlexandraKo каза: Споделете,моля и Вие,Ваши снимки Никой от нас не претендира и никога не е претендирал, че разбира от фотография. Иначе снимки от Африка има доксан докуз, в това число дори и тук. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2020 Национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2019 година). Самотна лъвица. Бих предположил, че някъде в храстите крие новородени лъвчета, За раждането и около 2-3 седмици след това се отделят от прайда си: Антилопи гну, част от Голямата миграция: Хипопотами в река Талек: Зебри на Бурчел: И един залез в Мара: 19 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2020 преди 4 часа, Hadzhitodorovi каза: Никой от нас не претендира и никога не е претендирал, че разбира от фотография. Иначе снимки от Африка има доксан докуз, в това число дори и тук. Ами, като цъкна на лупичката, под Вашия ник, в тази тема, не ми излиза, нито една Ваша снимка, а само забележки, към снимките на другите. Ето пример, нататък е същото: Та за това, помолих и за Ваши снимки. 6 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 26 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2020 преди 8 часа, Hadzhitodorovi каза: Никой от нас не претендира и никога не е претендирал, че разбира от фотография. Иначе снимки от Африка има доксан докуз, в това число дори и тук. Не че нещо, но защо ли намирам тона ви за прекомерно надменен. А честно казано, с показаното дотук във форума, не намирам достатъчно основание за това. 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2020 преди 4 часа, AlexandraKo каза: Ами, като цъкна на лупичката, под Вашия ник, в тази тема, не ми излиза, нито една Ваша снимка, а само забележки, към снимките на другите. Ето пример, нататък е същото: Та за това, помолих и за Ваши снимки. Абе лошо няма, нека прави забележки, стига да са правилни. Аз нямам проблем да се коригирам. 4 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 27 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2020 преди 19 часа, AlexandraKo каза: Ами, като цъкна на лупичката, под Вашия ник, в тази тема, не ми излиза, нито една Ваша снимка, а само забележки, към снимките на другите. Ето пример, нататък е същото: Та за това, помолих и за Ваши снимки. Буквално всички показани коментари се отнасят за обясненията към снимките (т.е., какви животни са снимани), а не за самите снимки. П.П.: Някъде съм пропуснал изискването да се публикуват снимки, преди да се коментира - нещо много неписани правила се натрупаха за случайни посетители за този форум. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 27 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2020 Предлагам да спрем заяждането в темата и да останем с основната идея на форума, имено: Споделянето на преживявания и снимки от местата където сме били. В някои теми с повече снимки в други с повече разкази. И да бъдем в помощ един на друг за пътуванията си. 4 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 27 ноември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 27 ноември, 2020 Това е нашето любимо куче Бари.Истински герой.Миналата година се наложи да му направим евтаназия.Липсва ни,много. Нека бъдем по-толерантни към животните. 4 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 27 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2020 Още едно паяче. 5 2 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 30 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2020 Първите жабета са от България при Христовски водопад 18+, а второто от водопадите на остров Самотраки. 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 декември, 2020 Сподели Публикувано: 1 декември, 2020 Национален парк Закума, Чад. Жълтоклюн щъркел и нилски крокодил на брега на/ в река Саламат: Блатна коза на Буфон (Kobus kob kob): Абисинска синявица: 8 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 1 декември, 2020 Сподели Публикувано: 1 декември, 2020 Този Гарван за разлика от тукашните се разхожда спокойно близо до хората. Знае, че има храна. Брайс каньон САЩ. 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 декември, 2020 Сподели Публикувано: 3 декември, 2020 Национален парк Закума, Чад. Бой между двойка седлоклюни щъркели и африкански орел рибар в присъствието на мъжки централно африкански бивол. Орелът се опитваше да отенем риба, уловена от щъркелите. Малко предистория. Щъркелите си газят из плиткото и "бодат" риба: Орелът ги наблюдава от едно дърво: Като видя, че единият хвана риба, се спусна към тях: Орелът правеше заход, атака, после полет в кръг и отново: Щъркелите изобщо не се даваха, мъжкият атакуваше (женската е отзад, с жълтите ириси на очите). Седлоклюните щъркели са най-високите такива в света (не само в Африка) и по мое мнение най-красивите, поне от 5-те вида, които съм виждал и снимал до момента: В крайна сметка си отстояха улова и орелът се оттегли: 12 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 3 декември, 2020 Сподели Публикувано: 3 декември, 2020 1 hour ago, FlyTraveler said: Бой между двойка седлоклюни щъркели и африкански орел рибар в присъствието на мъжки централно африкански бивол. Това си е било за видео. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 декември, 2020 Сподели Публикувано: 3 декември, 2020 преди 7 часа, MayaS каза: Това си е било за видео. Инстинкта ми при интересни ситуации е първо да започна снимки, до видео стигам, ако остане време. В случая не си спомням дали правих и видео, ще си прегледам файловете от този ден. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 4 декември, 2020 Сподели Публикувано: 4 декември, 2020 10 hours ago, FlyTraveler said: Инстинкта ми при интересни ситуации е първо да започна снимки, до видео стигам, ако остане време. В случая не си спомням дали правих и видео, ще си прегледам файловете от този ден. Ох да и аз съм така и после като ги гледам се сещам за видеото. 🙂 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 декември, 2020 Сподели Публикувано: 4 декември, 2020 Днес прегледах още снимки от национален парк Закума в Чад. Брадавичести прасета: Петнисти хиени с доста разложена плячка: Цепкоклюни щъркели: 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 декември, 2020 Сподели Публикувано: 7 декември, 2020 Пустинята Калахари, южна Намибия. Орикс/ хемсбок антилопи: Земна катерица: Калахарски красавец: Друг такъв - личи си и черната част на гривата му: Юноша, гривата още не е порастнала: 13 1 3 Връзка към коментар
gini Публикувано: 7 декември, 2020 Сподели Публикувано: 7 декември, 2020 преди 10 минути , FlyTraveler каза: Пустинята Калахари, южна Намибия. Просто ПРЕКРАСНИ.... и този червен пясък... 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 декември, 2020 Сподели Публикувано: 7 декември, 2020 преди 11 минути , gini каза: Просто ПРЕКРАСНИ.... и този червен пясък... Благодаря! Почти бях готов да цитирам един голям южноафрикански фотограф, който беше написал, че "Един път влезе ли ти между пръстите на краката червения пясък на Калахари - край, вече си пристрастен към мястото". Аз знаех цитата още отпреди да отида и нарочно се разходих бос по пясъка около лоджата. 🙂🙂 2 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 7 декември, 2020 Сподели Публикувано: 7 декември, 2020 Наистина пясъка е страхотен цвят. А от мен един зелен кълвач. 16 2 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 14 декември, 2020 Сподели Публикувано: 14 декември, 2020 Тоз го чаках сума ти време да си вдигне главата, ама излезе по упорит от мен. 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Национален парк Амбосели, Кения (издание 2020 година). Зеленият сезон в подсахарска Африка е прекрасен. Като цяло и в повечето случаи се виждат по-малък брой животни (пак зависи и от мястото), но пейзажите са невероятни. Мъжкар с големи бивни на фона на планината Килиманджаро: Марабу щъркели: Белолика патица-свирачка: Червенокрила чучулига: Още един слон с големи бивни, този път в група: 15 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега