FlyTraveler Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Последна моя публикация за тази година. Избрани кадри от двете пътешествия, които успях да направя, преди да се обяви пандемията в началото на годината, нещо като ретроспекция на снимките ми на животни от 2020-та. Голяма част от снимките съм ги публикувал в темата и преди. Пожелавам на всички първо да сме живи и здрави през новата 2021 година и да успеем да осъществим поне отложените пътешествия от тази година! Национален парк Амбосели, Кения. Снимките в предния пост са също от това посещение в парка. Greater flamingo в езерото Амбосели: Национален парк Западно Цаво, Кения. Женски импали: White-bellied go-away bird: Слоновете в Цаво-тата са червени, заради цвета на почвата: Национален парк Източно Цаво, Кения - боен орел: Национален парк Закума, Чад. Лъвица с малки по време на нощно сафари: Женски дефаса водни кози: Черни короновани жерави (да не се бъркат с широко разпространените сиви такива) в полет: Абисинска синявица: Мъжки павиан: Редките горски слонове: Северен карминов пчелояд: 16 1 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Горска ушата сова. 13 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Национален парк Серенгети, Танзания. Мързел: Северна бяло-коронована сврачка: Планиращо марабу. Почти като логото на Луфтханза: Незрял африкански орел-рибар: Леопард на дърво необезпокояван усвоява млада антилопа гну: Спринтираща газела на Грант: 17 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 януари, 2021 Сподели Публикувано: 17 януари, 2021 От зелените равнини на Серенгети в есенен Крюгер, Ю. Африка. Голяма бяла чапла и африкански лопатарки: Крюгерска савана със слон на водоем: Мъжко голямо куду: Воден варан: Женски южни жирафи: Мъжка импала: 9 1 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Още кадри от национален парк Крюгер, Ю. Африка. Зебра на фона на "копи": Майка с малко: Едър мъжкар на пътя: Глутница хиенови кучета: Ниала - млад мъжки: Прашна баня: 12 1 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 25 януари, 2021 Сподели Публикувано: 25 януари, 2021 Още една ушата сова и една мъжка червенушка. 15 1 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 януари, 2021 Сподели Публикувано: 25 януари, 2021 преди 51 минути , randi каза: Още една ушата сова и една мъжка червенушка. Ееее, совичката, направо на портрет! Красавица. 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 25 януари, 2021 Сподели Публикувано: 25 януари, 2021 преди 8 часа, AlexandraKo каза: Ееее, совичката, направо на портрет! Красавица. Конкретно с тази се търсим от миналата късна пролет. Чувах я къде е и как малките нощем пищят за храна, обикалях като луд да гледам по дърветата, даже от един офис излезнаха да ме питат какво точно правя. 😄 😄 😄 Ама викам тук една птица.... Аааа сова ли, и при нас до блока имаме, търсете. Останах си само с нощните звуци. Та миналата седмица минавам по тъмно и чувам как е точно на дървото над мен, и на другия ден я сгащих. Учудващо е, че това й е мястото за гнездене и малко рано се е върнала. Извадих много голям късмет, че не беше се завряла навътре до ствола на елхата, те обикновено там обичат да седят. Следващите дни, я видях пак и беше навътре в клоните. 🙂 5 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 януари, 2021 Сподели Публикувано: 26 януари, 2021 преди 7 часа, randi каза: Конкретно с тази се търсим от миналата късна пролет. Чувах я къде е и как малките нощем пищят за храна, обикалях като луд да гледам по дърветата, даже от един офис излезнаха да ме питат какво точно правя. 😄 😄 😄 Ама викам тук една птица.... Аааа сова ли, и при нас до блока имаме, търсете. Останах си само с нощните звуци. Та миналата седмица минавам по тъмно и чувам как е точно на дървото над мен, и на другия ден я сгащих. Учудващо е, че това й е мястото за гнездене и малко рано се е върнала. Извадих много голям късмет, че не беше се завряла навътре до ствола на елхата, те обикновено там обичат да седят. Следващите дни, я видях пак и беше навътре в клоните. 🙂 Струвало си е дебненето, много хубава снимка си и направил. Със светкавица ли, казваш, че е било по тъмно. А пък тука, една любопитка, на мястото на фотографа: http://nubenews.net/wp-content/uploads/2021/01/foto-c-twitter-joaquimcampa-11.jpeg 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 26 януари, 2021 Сподели Публикувано: 26 януари, 2021 преди 6 часа, AlexandraKo каза: Със светкавица ли, казваш, че е било по тъмно. Не, на другия ден отидох по светло и тя си дремеше на елхата. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 януари, 2021 Сподели Публикувано: 26 януари, 2021 преди 10 минути , randi каза: Не, на другия ден отидох по светло и тя си дремеше на елхата. Аааа, чакала си е минутката слава! 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 януари, 2021 Сподели Публикувано: 28 януари, 2021 Национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2018 година). Група женски и малки слонове на водопой: Бубал на Коук на фона на зебри и антилопи-гну от голямата миграция: Коалиция от черногриви братя: Един от малкото черни носорози в резервата: Импали (женските нямат рога): 14 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2021 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Един от най-любимите ми в цяла Африка. Ендимичните за района Торникрофт жирафи: Малък пчелояд с плячка: Лъвска любов: Леопард на колбасово дърво: 14 1 4 Връзка към коментар
gini Публикувано: 2 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2021 преди 1 час, FlyTraveler каза: Национален парк Южна Луангва, Замбия. Един от най-любимите ми в цяла Африка. Ендимичните за района Торникрофт жирафи: Малък пчелояд с плячка: Лъвска любов: Леопард на колбасово дърво: "Колбасите" някой ги е изял, или - не им е бил сезона 🙂.... хе-хе, припомних си графична рисунка в книжка от детството ми 🙂 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2021 преди 46 минути , gini каза: "Колбасите" някой ги е изял, или - не им е бил сезона 🙂.... хе-хе, припомних си графична рисунка в книжка от детството ми 🙂 "Колбасите" бяха нападали по земята повечето. Това си го спомням, защото спътника ми попита дали може да си вземе един за сувенир, а гида и аз се засмяхме (един такъв колбас тежи около 10 кг). 1 Връзка към коментар
gini Публикувано: 2 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2021 преди 1 час, FlyTraveler каза: "Колбасите" бяха нападали по земята повечето. Това си го спомням, защото спътника ми попита дали може да си вземе един за сувенир, а гида и аз се засмяхме (един такъв колбас тежи около 10 кг). Преди малко прочетох, по повод на снимките, че суров плода бил изключително отровен. Само обработен ставал, ползвал се за лечение на доста неща. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 преди 7 часа, gini каза: Преди малко прочетох, по повод на снимките, че суров плода бил изключително отровен. Само обработен ставал, ползвал се за лечение на доста неща. Виждал съм павиани да гризат плодовете, сигурно за тях е ОК. Те са изключително твърди (плодовете), поне падналите по земята. Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 Малко и от мене, макар и не толкова добри като африканските @FlyTraveler адмирации за качествените фотографии. Смок в Туя на бензиностанция до Благоевград. Смок мишкар, тъкмо го чухме как улови жертвата си и му нарушихме обяда, уж да не го плаша внимателно се приближавах, но като ме усети пусна мишката и се метна на дървото. Бяхме с колелата по един черен горски път близко до Къпиновския манастир Следеше всяко мое движение много внимателно Усойница, някъде на около 1600 - 1700 м н.в., точно се прибирахме с колелата от в. Амбарица към Беклемето. Много рядко срещано, за мен за първи и единствен път. Две змии правят любов в Диарбекир. Мечето Рико в парка за танцуващи мечки, Белица. Гърбат кит в Исландия Бял кон на поляна близко до село Калайджии. Тези два коня, могат да се срещнат почти винаги на едно и също място навътре в Балкана, близко до Беброво. Често минаваме по този път с Боби с колелата и винаги са там в подобна конфигурация, красавци. 😃 13 1 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 8 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2021 Зелен кълвач. 13 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2021 Национален парк Меру. Доста пъти съм отбелязвал, че е може би най-любимият ми в Кения и един от най-любимите ми в Африка. Голям кеф да начешеш дъртите топки на пън (африкански биволи): Хайде сега малко и другия: Мъжки мрежест жираф: Рядкото мъжко малко куду (да не се бърка с голямото) се крие в храстите: По ушите на този мъжкар може да се разбере цвета на почвата в парка: 11 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 12 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2021 Национален резерват Самбуру, Кения. Тук се разигра лека драма между черногръб чакал с труп на мъжка импала (която според мен е почти невероятно той да е уловил) и няколко качулати лешояда. Още не съм разгледал всичките си снимки от случката и по-нататък във времето е вероятно да има продължение на тази серия от кадри. Забелязах, че в северните части на Кения мъжките импали, както и мъжките газели на Грант имат по-дълги рога от тези, които съм вижал из останалите части на континента (женските импали нямат рога изобщо, а на женските газели на Грант са по-малки от тези на мъжките). 9 1 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2021 Езерото Найваша, Кения - издание 2019 година. Жълтоклюн щъркел на фона на сива чапла: Корморан в полет: 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 14 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2021 Национален резерват Масай Мара, Кения - издание 2019 година. Тази лъвица беше доста нападната от мухите (на някои места в Африка точно заради мухите лъвовете обичат да се качват по дървета), но упорито си стоеше около храстите. В някой следващ пост ще ви покажа причината за това. Антилопи гну от Голямата миграция: Зебри на Бурчел: 15 2 Връзка към коментар
gini Публикувано: 14 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2021 Лъвицата има бебета в храстите? 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 14 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2021 преди 3 часа, gini каза: Лъвицата има бебета в храстите? Точно така. 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега