Дани Магелани Публикувано: 1 май, 2021 Сподели Публикувано: 1 май, 2021 преди 12 минути , Фил каза: Аз вече ги видях във фейса, ама да кажа все пак, че са много готини снимките, а тези пилета (които аз като лаик наричам с общото название бухали/сови) са големи сладури! Совите не са това, което са! 2 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 11 май, 2021 Сподели Публикувано: 11 май, 2021 2015- животни от Норвегия. Северни елени- бяха се качили на платото Бесеген. На остров Magerøya Тъпоклюни кайри (пъфини) European shag (вид корморан) Скални орли Лосове- Лофотенски острови. 16 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 20 май, 2021 Сподели Публикувано: 20 май, 2021 Горска ушата сова. Малък пъстър кълвач. 11 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 юни, 2021 Сподели Публикувано: 21 юни, 2021 Днес е световния ден на жирафите. По този повод различни жирафи, които съм снимал из Африка. Южни жирафи на водопой в Калахари. Междуграничен парк Кхалахади, Ю. Африка/ Ботсвана: Мрежест жираф в национален парк Меру, Кения: Жирафи масаи в национален резерват Масай Мара, Кения: Торникрофт жирафи на брега на река Луангва. Национален парк Южна Луангва, Замбия: Биещи се Кордофан жирафи в национален парк Закума, Чад: Жираф на Ротшилд в национален парк Езерото Накуру, Кения. Тук са докарани от други места. В национален парк Murchison Falls, Уганда, жирафите на Ротшилд са си native. Тук съм ги снимал на фона на Нил: 12 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 26 юни, 2021 Сподели Публикувано: 26 юни, 2021 Колония от летящи лисици в градски парк в Мелбърн, Австралия. В момента през зимата наброяват около 6000, през пролетта и лятото- 30 000. 9 3 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 5 юли, 2021 Сподели Публикувано: 5 юли, 2021 Мисля че е агути 14 3 Връзка към коментар
randi Публикувано: 5 юли, 2021 Сподели Публикувано: 5 юли, 2021 Белоглави и египетски лешояди по време на разпра. Маджарово 29.06.21. Сърна, Витоша. 13.06.21 Мъжка пепелянка, Конявска планина, месец май 21. Зелен гущер женски, Конявска планина. Осояд, Южен Пирин в района на село Кашина. 02.06.21 Горски улулици, Витоша, юни 21. 13 12 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 8 юли, 2021 Сподели Публикувано: 8 юли, 2021 Жаааа А това е девойката дето ми я намери Този мяза на нашенски корморан . Тези лично направени от мен без обработка ( щот не знаем как 🙂 ) и на автомат. режим ( пак не знаем как 🙂 ) от днес 07.07.21 ( тук още сме 07.07 ). Мисля че много се гордея със снимка на нещо което не плува 🙂 . 16 8 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юли, 2021 Сподели Публикувано: 8 юли, 2021 преди 5 часа, ivooo каза: Жаааа Трябва да се внимава с тези шарените жаби, защото сред тях са онези с една от най-силните отрови на света. Не че разбирам много от жаби, но просто да предпазя другарче 🙂 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 8 юли, 2021 Сподели Публикувано: 8 юли, 2021 Пак летяща лисица. Следващия път ще ги чакаме като дойдат с малките. 12 2 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 14 юли, 2021 Автор Сподели Публикувано: 14 юли, 2021 Спасение в жегата. София 10 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 14 юли, 2021 Сподели Публикувано: 14 юли, 2021 Алпийски козирог, Швейцария 19 6 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 18 юли, 2021 Сподели Публикувано: 18 юли, 2021 Няколко исландски представители... 🙂 Исландия е мястото, където в генетично най-чист вид все още се отглеждат конете на викингите. Тъй като са и извънредно социални животни, в Исландия е забранено отглеждането на единични екземпляри. Поради оскъдната растителност, повечето исландски коне се отглеждат на свобода, като прекарват по-голямата част от годината на пасищата. Освен исландски коне, може да срещнете и свободно пасящи северни елени. Borgarfjörður Eystri e едно от местата, на които от близо и без да се застрашават птиците и гнездата им, може да се наблюдава тъпоклюната кайра (пъфини) Стридояд 20 1 4 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 31 юли, 2021 Сподели Публикувано: 31 юли, 2021 https://m.facebook.com/groups/grad.burgas.grad.burgas/permalink/1223814518052706/ 4 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 август, 2021 Сподели Публикувано: 1 август, 2021 Мъжки леопард при скок от дърво в национален парк Руаха в южна Танзания. Такива снимки са малко като в уестърн филм, правят ги само най-бързите и точните. 😆 Кадърът е от миналата седмица. Имам секвенция от 5-6 кадъра, като си пооправя нещата, ще ги публикувам и тях. Хиляди други нови снимки на бозайници, гризачи и птици от това пътешествие ще се наредят чинно на опашката за преглеждане и обработка, създала се през последните 3 години. 15 1 10 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 1 август, 2021 Сподели Публикувано: 1 август, 2021 Малко от снимките от последните два месеца от България. Понеже не съм пътувал извън вече година и четири месеца. 13 2 1 17 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 август, 2021 Сподели Публикувано: 10 август, 2021 Честит световен ден на лъва! Кадри от няколко различни прайда от най-скорошното ми сафари в национален парк Руаха, Танзания преди две седмици. Двама мъжкари и женска в коритото на река Муагуси: Двама братя пак в този район на парка: Коалиция на млади мъжки лъвове на брега на река Руаха: Трима братя ядат малко хипопотамче в коритото на река Руаха: Двама от братята нещо нещо ги притесни. Отидоха да проверят, тук единият се връща към плячката: 17 4 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 3 септември, 2021 Сподели Публикувано: 3 септември, 2021 Аиде и ние с автоматичната стрелба при големите батковци. 21 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 септември, 2021 Сподели Публикувано: 16 септември, 2021 Национален парк Чобе, Ботсвана, района до река Чобе и Касане. Много красиво място, като единствения му минус, многото посетители, в момента е почти елиминиран от пандемията. При второто ми посещения миналия месец изкарах 6 нощувки там, като редувах сафарита с лодка и с джип. Кърмеща женска голямо куду: Нилски крокодил на островче в реката: Млади мъжки голямо куду: Африкански орел-рибар следван от африкански водорези. Последните никога не ги бях хващал на снимка до момента, а това пътешествие се скъсах да ги снимам в ивицата Каприви в Намибия и по река Чобе и в делтата на Окаванго в Ботсвана: 9 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 септември, 2021 Сподели Публикувано: 18 септември, 2021 Не успях да снимам черния носорог, който ни нападна (удари и доста поизкриви ламарината на джипа) в национален парк Етоша в Намибия сега през август, но успях да хвана този нападащ ни хипопотам в резервата за диви животни Мореми в делтата на Окаванго, Ботсвана преди по-малко от две седмици. Бяхме на бърза моторна лодка и избягахме без да се подлагаме на особен риск. Слагам и едно малахитово рибарче пак от същото място и същото сафари с лодка за цвят: 14 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 Национален парк Етоша, Намибия. На гьола в лагера Окакуйо могат да се видят супер интересни неща както през деня, така и през нощта (има някакво слабо осветление). Иска се търпение само. Стадо слонове пристига на водопой и измества газелите-скачачи: Вечер могат да се видят няколко черни носорога наведнъж (по едно време имаше 5). По принцип са много редки, Етоша и специално района около лагера Окакуйо е може би най-доброто място за среща с тези видове. Аз до този ден бях виждал само три пъти черен носорог, два пъти в Масай Мара, Кения и един път в частния резерват Ентабени в Република Южна Африка: Тук комбина от носорози и слонове в един кадър: Конфликт между носорози (ръмжат много страшно, хванах края на сбиването и на видео): Пиещ жираф. Много дълго се оглеждат и колебаят преди да се разкрачат, че са много уязвими в тази поза: 13 1 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 септември, 2021 Сподели Публикувано: 19 септември, 2021 Краят на конфликта между двата черни носорога в горния пост на видео: 10 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 септември, 2021 Сподели Публикувано: 22 септември, 2021 Национален парк Чобе, Ботсвана. Размножаваща се двойка в коритото на река Чобе: Снимки на два различни нилски крокодила (от различни дни). Втората доста близка и детайлна: 12 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 септември, 2021 Сподели Публикувано: 23 септември, 2021 Национален парк Меру, Кения. Лъвица с две малки. Черепът на втората снимка е от мъжки африкански бивол: Мъжки африкански бивол: Дик-дик на Кърк (или евентуално на Гюнтер, аз лично не мога да ги различавам). На първата снимка е женска, на втората са двойка: Много редките малко куду (женски). Да не се бъркат с широко разпространените в южната част на континента голямо куду (няколко поста нагоре): 12 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега