randi Публикувано: 23 септември, 2021 Публикувано: 23 септември, 2021 Чакал и белоглав лешояд. Маджарово. Дива коза. Рила. Кафяви пеликани и кралски рибарки. Мексико. Кралски рибарки. Дъждосвирец. Мексико. Горска мишка. Витоша. 20 1 8
ivooo Публикувано: 23 септември, 2021 Публикувано: 23 септември, 2021 Като не мърдат много и аз мога птици 🙂 . 26 6
FlyTraveler Публикувано: 24 септември, 2021 Публикувано: 24 септември, 2021 Така или иначе съм влязъл в темата, да пусна някоя и друга снимка. Национален резерват Самбуру, Кения. Двойка дик-дик на Кърк (биха могли да бъдат и на Гюнтер, аз не мога да ги различавам): Лешоядова токачка - един от "Северните 5" видове: Гепард: Женски леопард на дърво с плячка геренук - още един от "Северните 5" видове: 18 3
Mary Публикувано: 24 септември, 2021 Публикувано: 24 септември, 2021 Така и така ме споменахте тук, та я да ви питам какво е това животинче, снимано със Сонито? ПП Да не ми се смеете, ако е някое, която трябва да познавам. 11 1 1
Lindt Публикувано: 24 септември, 2021 Публикувано: 24 септември, 2021 преди 2 минути , Mary каза: Така е така ме споменахте тук, та я да ви питам какво е това животинче, снимано със Сонито? ПП Да не ми се смеете, ако е някое, която трябва да познавам. Мисля, че е скален даман. Не аз де, гугъл така мисли 🤣 Ама пък е първият ни видян див бозайник в Африка, а така и не съм го разшифрирала какъв е. 4
Брани Публикувано: 24 септември, 2021 Публикувано: 24 септември, 2021 Пускам една котка с философски проблеми. Да, не е най-екзотичното животно на света, но запомнете, приятели: понякога пътуването вътре в себе си е не по-маловажно от пътуването по света! 10 5
ivooo Публикувано: 24 септември, 2021 Публикувано: 24 септември, 2021 Понеже пак нямам снимки на голи жени 🙂 . Тази година календара ми ще е с животно вместо пейзаж . Някои от претендентите . 20 7
FlyTraveler Публикувано: 25 септември, 2021 Публикувано: 25 септември, 2021 Национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2019 година). Лъвски прайд с малки: Гололики лешояди (най-едрите на континента) се угощават с труп на антилопа гну: Зебри на Бурчел: 16 4
FlyTraveler Публикувано: 28 септември, 2021 Публикувано: 28 септември, 2021 Национален резерват Масай Мара, Кения (издание 2018 г.) Голямата миграция: Обикновени антилопи каня: Черногриви братя: Египетска гъска: 19 3
FlyTraveler Публикувано: 28 септември, 2021 Публикувано: 28 септември, 2021 Национаелн парк Южна Луангва, Замбия. Едно от двете най-добри места за наблюдение и снимане на леопарди в Африка (другото е частния резерват Саби Санд, в екосистемата на национален парк Крюгер в Ю. Африка). 20 4
FlyTraveler Публикувано: 1 октомври, 2021 Публикувано: 1 октомври, 2021 Национален парк Амбосели, Кения (издание 2020 година). Мъжкари с огромни бивни на фона на Килиманджаро. 20 1
FlyTraveler Публикувано: 2 октомври, 2021 Публикувано: 2 октомври, 2021 Малко птици от национален парк Закума, Чад. Абисинска синявица: Африкански орел-рибар: Много редките черни короновани жерави (да не се бъркат с широко разпространените из източната част на Африка сиви такива) на брега на река Саламат: Тук се виждат и няколко препичащи се на слънцето нилски крокодила: 15 2
FlyTraveler Публикувано: 9 октомври, 2021 Публикувано: 9 октомври, 2021 Национален парк Източно Цаво, Кения. Обикновени водни кози (млади мъжки): Харем от импали с малки: Прието e на юг от река Тана източноафриканския орикс да се нарича ресничесто-ух (fringe-eared oryx): 15
FlyTraveler Публикувано: 15 октомври, 2021 Публикувано: 15 октомври, 2021 Национален парк Етоша, Намибия. Черногръб чакал: Черен носорог (гидовете, които редовно ходят в този парк не бяха виждали никога такова изобилие от тези животни). По-късно същия ден един друг екземпляр ни нападна и удари джипа, бях писал за тази случка. Голяма африканска дропла (Kori bustard, мъжкият е най-тежката летяща птица в света): Лъв до трупа на млад черен носорог: 17
Capitan Morgan Публикувано: 20 октомври, 2021 Публикувано: 20 октомври, 2021 преди 2 часа, randi каза: Лисица, Витоша. 18.10.21. Уникална снимка 🦊 6
randi Публикувано: 21 октомври, 2021 Публикувано: 21 октомври, 2021 преди 23 часа, Capitan Morgan каза: Уникална снимка 🦊 Благодаря.! Надявам се скоро да имам възможност да направя подобна снимка при по - добра светлина, че тук не ми беше ок за моята техника. 🙂 Но срещата си беше уникална, изключително животно. 5
FlyTraveler Публикувано: 28 октомври, 2021 Публикувано: 28 октомври, 2021 Няколко снимки от Танзания от юли, 2021 г. Жълтоклюн щъркел и воден турилик в национален парк Микуми: Мъжки жираф-масай по изгрев в национален парк Руаха: 15 1
FlyTraveler Публикувано: 17 ноември, 2021 Публикувано: 17 ноември, 2021 Национален парк Чобе, Ботсвана (издание 2021 година). Нилски крокодил (сниман от лодка): Голямо куду антилопи (женски), импали и павиани (снимани от лодка): Следващите три снимки съм ги правил от джип: Люлякогръда синявица в полет: Импали и слонове в коритото на река Чобе: Залез над река Чобе: 12 4
FlyTraveler Публикувано: 20 ноември, 2021 Публикувано: 20 ноември, 2021 Районът Савути, който се намира в южната част на национален парк Чобе, Ботсвана. Мястото където лъвовете ловуват слонове. През нощта слушах ревовете и на двата вида, а на сутринта видяхме полу-изяден слон и почиващ си наоколо лъвски прайд от 20+ члена. Това лято беше първото ми посещение в този район, надявам се догодина да повторим. Женски голямо куду антилопи: Южна жълтоклюна птица-носорог: Малки лъвчета, бих казал на около 3-месечна възраст: Част от огромен лъвски прайд по залез: Червен обикновен бубал: 12 1
FlyTraveler Публикувано: 25 ноември, 2021 Публикувано: 25 ноември, 2021 Концесията Куай, периферията на делтата на Окаванго, Ботсвана. Снимките са от второто ми посещение (този септември, който мина, първото беше през 2014 година). Август-септември, 2022, живот и здраве, ще организирам с още няколко човека, включително и членове на този сайт, шеметно сафари в Ботсвана - национален парк Чобе, Савути (вижте постовете по-горе), резервата Мореми, дъната на бившите солени езера - Makgadikgadi Pans (Kubu Island). Ще правим и панорамен полет над делтата на Окаванго и целодневно сафари с моторна лодка там с обяд на някой от островите. Ще се преспи една вечер и във Виктория Фолс, Зимбабве, където ще се гледа водопада Виктория. Можем да вземем още няколко човека, все още не съм обявил пътешествието никъде. Ако някой се интересува, мога да изпратя програма и цена на лично съобщение. Женски седлоклюн щъркел: Прозявката на хипопотама, тук даже не е пълно разтварянето: Прекарахме над час с глутница диви хиенови кучета, съвсем сами, без други посетители: Малък пчелояд: Глутницата диви кучета я видяхме отново следобяда, този път тръгнаха да се местят и ги следвахме. Тук са на фона на зебри, които не се притесняваха от тях, доста са им едрички и силни за плячка: Малък бонус - залез над река Куай: 14 1
FlyTraveler Публикувано: 27 ноември, 2021 Публикувано: 27 ноември, 2021 Резервата Мореми, делтата на Окаванго, Ботсвана, издание 2021 година. Петниста хиена: Африканска сива птица-носорог: Arrow-marked babbler (Turdoides jardineii, не знам как се казва на български): Този хипопотам ни нападна по време на сафари с моторна лодка в делтата. Гидът очакваше това и мина покрай него с пълна газ: Мъжки щраус и равнинни зебри: 12
FlyTraveler Публикувано: 30 ноември, 2021 Публикувано: 30 ноември, 2021 Национаелн парк Закума, Чад. Млад женски кордофан жираф: Жълтоклюн щъркел в полет: Рядката роун антилопа с пътници - жълтоклюни биволски скорци: Мъжки дефаса блатен козел: Розови пеликани: 11 2
дядо Пепи Публикувано: 30 ноември, 2021 Публикувано: 30 ноември, 2021 Благодаря за поредните красиви кадри! Блазе им на гадинките! Няма корона, няма зараза. Имат си Закон за защита. Какво да кажем ние с гайдите? 🤔 2 1
FlyTraveler Публикувано: 1 декември, 2021 Публикувано: 1 декември, 2021 На 30.11.2021 г. в 14:29, дядо Пепи каза: Благодаря за поредните красиви кадри! Блазе им на гадинките! Няма корона, няма зараза. Имат си Закон за защита. Какво да кажем ние с гайдите? 🤔 Споко, скоро и нас като животните ще ни охраняват в едни такива защитени места, за наше добро. 😉 В някои държави вече го правят. 2 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега