FlyTraveler Публикувано: 12 юли, 2022 Сподели Публикувано: 12 юли, 2022 Малко снимки от национален резерват Масай Мара, Кения. Второто ми посещение през август, 2018 година. Още не съм разгледал всички кадри от това сафари. 🙂 Антилопи гну от Голямата миграция: Стандартното фото-оборудване, което нося на сафари (+ още един обектив, който ползвам за снимки на хора и пейзажи от движение при трансфери между парковете или из разни градове и той доста тежичък). Ръчният багаж при полетите ми е голяма мъка: Обикновена антилопа каня (най-голямата в Африка): Черен носорог (доста редки в Масай Мара): Коалиция от двама черногриви братя: 15 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 юли, 2022 Сподели Публикувано: 13 юли, 2022 Още от Масай Мара, Кения от август, 2018 година. 4-ма от "Петимата мускетари" - коалиция от мъжки гепарди (3-ма братя + още два отделни присъединили се към тях). Тази коалиция се събира и се разделя периодично. Братята винаги са заедно, докато двамата отделни мъжкари понякога се отделят, всеки самостоятелно. През 2019 година видяхме един от тези двамата отделно в частната концесия Оларе Мотороги, на север от националния резерват. Двойка египетски гъски. Доста ги има и по разни градски паркове из Европа и Великобритания: По време на африканско сафари обикновено прескачаме токачките, че са като кокошки - под път и над път. Аз все ги отлагам за друг път, докато не се усетя, че е последния ден на сафарито. 12 1 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 юли, 2022 Сподели Публикувано: 13 юли, 2022 Малко нашенски и наблизо Патките в Южния парк Ето тук има 4 патки поне.. Вече има патета Катеричок, пак там И някой е ожаднял, пак там. Нашият Мечо (2005-2020) Котенцето на Pizzaria Mamma Mia на ул. "Шишман", преди 8 години.. 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 юли, 2022 Сподели Публикувано: 16 юли, 2022 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Един от най-любимите ми. Прайд лъвове извършващи характерната за вида дейност по пладне: Изключително красивият южен карминов пчелояд с плячка в човката: Ендемичните за района жирафи на Торникрофт (Родезийски жирафи): Хипопотами в река Луангва. Това е парка с най-голям брой хипопотами. Качулат лешояд на трупа на слон: 13 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 юли, 2022 Сподели Публикувано: 17 юли, 2022 Още малко кадри от национаелн парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Нилски крокодили в блатото пред лоджата Мфуе: Ивичеста мангуста пресича пътя: Импали и брадавичести прасета. Прасетата са с къси вратове и за да пасат, трябва да "кoленичат" с предните крака: Малко кадри от нощно сафари (всяка втора вечер правeхме такова. Мъжки (очеизвадно) лъв маркира територия : Заек (Scrub hare) почиства малкото си: 17 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 юли, 2022 Сподели Публикувано: 18 юли, 2022 Южна Луангва в Замбия е най-леопардовия национален парк в Африка, много вероятно и в света. За 5 дни видяхме седем или осем различни леопарда. Тук е един от последния ни ден в парка - мъжки на колбасово дърво. 13 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 юли, 2022 Сподели Публикувано: 21 юли, 2022 Национален парк Закума, Чад. Най-дивият ми и труден за достигане до момента. Февруари, 2020 година. Дефаса водна коза с малко: Абисинска синявица: Най-голямото сборище на шпорестокрили гъски, което съм виждал някога: Лъвица с две малки: Павиан с малко: Млади павиани: 13 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 юли, 2022 Сподели Публикувано: 23 юли, 2022 Отново от любимият ми парк Руаха (южна Танзания). Издание юли, 2021 година. Мъжки жираф-масай по време на изгрев: Женска дефаса водна коза: Боен орел (най-големият в Африка) в полет: Мъжки леопард на дърво: Голиатова чапла в река Руаха: 16 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 юли, 2022 Сподели Публикувано: 24 юли, 2022 Още няколко кадъра от горното сафари в национален парк Руаха в Танзания (издание юли 2021 година). Павиани на брега на река Руаха: Тези теснотели мангусти ги бях показал по-назад в темата. Още няколко снимки на тях: Женски седлоклюн щъркел в река Руаха: 15 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 юли, 2022 Сподели Публикувано: 30 юли, 2022 Национален парк Закума, Чад. Дефаса водни кози (мъжкият е в далечината) и енемичният за района Кордофан жираф: Кордофан жирафи: Млад и възрастен мъжки: Шпорестокрили гъски в полет (Spur-winged geese): Мъжки блатен козел на Буфон: Жълтоклюна каня в полет: 13 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 6 септември, 2022 Сподели Публикувано: 6 септември, 2022 От вчера имам домашен любимец. Не е куче, но се върти около мен, като огладнее. Не е и котка. Те май котките само за храна и гушкане ни търсят. Или само за храна. 🤔 Моето любимче е едно пиле. Красиво пиленце Първо се срамуваше. Аз му казах с много мек и убедителен тон, че не му мисля лоши неща, а ми е приятно да е наоколо. Явно ме разбра и сега ядем заедно на една маса Предполагам, че това птиче е от вида Малка сейшелска сладурска оранжевошия финка. Може и да не е такъв вида, но тя си остава за мен от този вид. 🙂 14 2 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 септември, 2022 Сподели Публикувано: 9 септември, 2022 Сейшелска сладурска оранжевошия финка 😄 8 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 14 септември, 2022 Сподели Публикувано: 14 септември, 2022 Изкушавам се да започна с пресните кадри от Намибия от миналия месец. Газела скачач (Спрингбок) на фона на големите дюни в Сосусвлей: Розово фламинго в лагуната на Уолфиш Бей: Черни носорози на водоема в лагера Окаукуейо, национален парк Етоша. Бялата LED светлината е от моя прожектор, с който един от спътниците ми ги осветяваше (в сенките на животните се вижда слабата жълта светлина, с която водоема е постоянно осветен по тъмно). Това е забранено, след няколко минути ни се скараха и престанахме. Носорозите имат изключително слабо зрение и не се притесняваха по никакъв начин, но правилата са си правила. Два лъва и лъвица на фона на солната равнина в национален парк Етоша: 14 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 септември, 2022 Сподели Публикувано: 15 септември, 2022 Сафари с лодка по река Чобе (с две магеланки), национален парк Чобе, Ботсвана. 27 август, 2022 г. African darter (птица-змия) си суши крилата: Нилски крокодил: Възрастен мъжки африкански бивол: Слоница с малко по залез: 17 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 Още няколко кадъра от Намибия от миналия месец (август, 2022). Голяма колония тюлени (морски котки) между големите дюни и океана. Национален парк Намиб Науклуфт. Снимката съм я правил от Cessna 210. Зебри и голямо куду (+ няколко газели скачачи и гну) на водоема на лагера Окаукуейо, национален парк Етоша: Много редките за района обикновена антилопа каня (Eland, най-едрата антилопа в Африка) и черен носорог по време на заревото, непосредствено след залез: Женски леопард в района на лагера Намутони, пак в Етоша: 16 1 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 Да се включа и аз с малко материал от Порто Джофре. Ягуарите се оказаха толко красиви, а слабостта ми към гиганските видри се затвърди. 11 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 септември, 2022 Сподели Публикувано: 18 септември, 2022 Сафари с лодка по река Чобе, Ботсвана. 27 август, 2022 г. Африкански орел-рибар: African darter (птица-змия): Хипопотам с почти напълно отворена уста: Жълтоклюн щъркел при кацане: Голямо куду - мъжкуту шъ гу качва: 13 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 19 септември, 2022 Сподели Публикувано: 19 септември, 2022 Намибия, август 2022 година. Фламинго над Sandwich Harbour. Снимал съм от самолет, малко се чудех в коя тема да сложа кадъра: Черногръб чакал яде остатъци от тюлен (най-вероятно) по пътя за Sandwich Harbour. Национален парк Намиб-Науклуфт: Люлякогръда синявица. Национален парк Буабуата, ивицата Каприви: Редките за региона обикновени антилопи каня по здрач на водоема на лагера Окаукуейо, национален парк Етоша: 9 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 септември, 2022 Сподели Публикувано: 22 септември, 2022 Сафари с лодка по река Чобе, Ботсвана. 28 август, 2022 г. Африкански орел рибар в полет в момент на крещене: Воден варан: Тук една кратка историйка. Доста редкия африкански водорез (летят ниско над водата, като клюновете порят повърхноста и загребват храна - забележете, че долната част на клюна е по-дълга от горната) с рибка в човката: Нещо още по-рядко - пиленце/ малко на водорезите: Родителите водорези разтревожени се опитват да прогонят (очеизвадно) мъжки слон, стъпил на острова в реката, където им е малкото: 13 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 септември, 2022 Сподели Публикувано: 23 септември, 2022 Сафари с лодка по река Каванго, ивицата Каприви, Намибия. В Ангола й казват Кубанго, в Ботсвана - Окаванго. Август, 2022 година. Импали на брега на реката: Дупки на белочели пчелояди: Самите пчелояди: Ято гъски (приличат ми на Spur-winged geese) над реката по залез: 11 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 септември, 2022 Сподели Публикувано: 26 септември, 2022 Първото сафари по река в Африка за това лято беше по Каванго в ивицата Каприви, в Намибия. Това беше първото от 4-те поредни дни със сафарита по 4 различни реки в четири държави - Каванго, Линиянти, Замбези и Чобе в Намибия, Зимбабве, Замбия и Ботсвана. Делтата на Окаванго беше съвсем отделна бира. Няколко кадри от изумителната река Линиянти - гранична между Намибия и Ботсвана. Едно от най-красивите места, които съм виждал в Африка и по света. По време на целия си престой (около 6 чАса + преспиването) не видяхме нито един друг посетител. Пълна ексклузивност. Женски червено личи антилопи на ботсванския брях на реката: Черно-коронована нощна чапла в полет: Този слон много го изненадахме, беше скрит зад папируси и лодкаря (на долната палуба) го видя в последния момент: Хипопотам по залез: Земеродно рибарче: 14 1 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 27 септември, 2022 Сподели Публикувано: 27 септември, 2022 Една Трансилванска баба Меца от уикенда 🙂 12 1 1 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 септември, 2022 Сподели Публикувано: 27 септември, 2022 преди 3 часа, Stanislav Dimitrov каза: Една Трансилванска баба Меца от уикенда 🙂 Страхотна е! Просто така пеша ли беше (ти) като я снима? Или от някакво укритие? Връзка към коментар
traveler Публикувано: 27 септември, 2022 Сподели Публикувано: 27 септември, 2022 преди 3 часа, Stanislav Dimitrov каза: Една Трансилванска баба Меца от уикенда 🙂 Не разбирам много от мечки, но тази ме плени. Бих и се радвал един месец в календара. Добре гледана меца.🙂 2 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 27 септември, 2022 Сподели Публикувано: 27 септември, 2022 Преди 1 час, FlyTraveler каза: Страхотна е! Просто така пеша ли беше (ти) като я снима? Или от някакво укритие? В укритие което е и за наблюдение, не само за снимане. Бях с жена ми и детето и те да видят отблизо това величествено животно. 4 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега