FlyTraveler Публикувано: 29 септември, 2022 Сподели Публикувано: 29 септември, 2022 Още снимки от сафарито с лодка по река Линиянти на границата на Намибия и Ботсвана. Мъжка червено личи антилопа: Колония белочели пчелояди на брега на реката: Женски червено личи: 15 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2022 Сафари с джип покрай река Чобе, национален парк Чобе, Ботсвана. Август 28, 2022 година. Хипопотами в река Чобе: Имахме късмета още с влизането си в парка, да видим прайд от женски лъвове с две малки: Павиани: Любимите ми и доста редки южни карминови пчелояди: 16 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 4 октомври, 2022 Автор Сподели Публикувано: 4 октомври, 2022 Днес 04.10. отбелязваме Световния ден за защита на животните Началото му е поставено през далечната 1931 г. от участниците в международен конгрес на еколозите, проведен във Флоренция. Незлобливост, благодарност, вярност, саможертва, преданост, кураж и великодушие – все качества, с които по-малките ни събратя на тази планета обогатяват живота ни и ни правят по-добри и състрадателни. Целта на този международен празник е да се привлече вниманието на световната общественост към необходимостта от опазване на средата,която обитават животните и повишаване на активността в тяхна защита. 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2022 Районът Савути на национален парк Чобе в Ботсвана. Много далеч от реката (около 5 часа път с джип) и тотално различен. Единственото място в Африка, където лъвовете ловуват слонове - много големи прайдове ги нападат нощно време. При посещението миналата година слушах ревове от двата вида цяла нощ, а на сутринта минахме покрай мъртъв наяден слон и лъвове почиващи на групи около него. Още не съм стигнал до тези снимки. Снимки от края на 29-ти август, 2022 година. Лъвица и слон на водопой: 16 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 12 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 12 октомври, 2022 Още малко кадри с горната лъвица от Савути, Ботсвана. 29.08.2022 г. Скок-подскок. 13 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 14 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2022 Така и така съм започнал със Савути, Ботсвана отпреди месец и нещо, още няколко снимки от там: Слонове на водопой: Първи леопард за това сафари (видяхме 9 различни в рамките на 6 дни). Много е важно да се раздели функцията на фокусиране и възпроизвеждане на снимки, да не стават от един бутон. Ако не го бях направил, най-вероятно фокусът ми щеше да хване тревите пред лицето на леопарда: Да уважим и мъжката част от лъвовете: Жълтоклюна птица-носорог (виждт и се миглите даже): Търкаме рамене с гостите на бутикови фирми (&Beyond на този кадър): Вашият покорен слуга в процес на снимане на животни: 18 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2022 Малко ще превъртя лентата напред и ще отида в резервата Мореми, делтата на Окаванго, Ботсвана. Септевмри, 2022 г. Едно от най-желаните места на континента за сафари. Женски леопард с плячка (мъжко червено личи): Диво хиеново куче (доста редки са): Рядката сейбъл антилопа: Африканска якана, по прякор птица - Исус (ходи по водата, всъщност по водните лилии) на фона на слон хранещ се с водни лилии. Тук бяхме наели лодка за залезно сафари в делтата: Ако добре се вгледате, ще видите ятото птици над залязващото слънце: 16 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2022 Концесията Куай, Ботсвана. Септември, 2022 година. Женски седлоклюн щъркел в полет над река Куай: Лъвче: Леопард в "Сакурата": Африкански орел-рибар: Залез над река Куай: 13 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2022 Отново концесията Куай в Ботсвана. Септември, 2022 година. Това се оказа едно наистина прекрасно сафари, смятам догодина да го повторя с малки изменения. Редунка: Люлякогръда синявица в полет: Лъвица: Малък зелен пчелояд: Малахитово рибарче: 14 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2022 Целодневно сафари с моторна лодка в делтата на Окаванго (от/ до Маун). Една от най-интересните екосистеми в цяла Африка и едно от най-привлекателните места за сафари любителите. Това е най-бюджетния начин да се види отблизо делтата с добър брой животни и птици. В западния й край също се предлагат такива турове, но там животниския свят е много по-ограничен. Перманентните лагери дълбоко в делтата са много скъпи, като до тях се стига само с малък самолет. Отсядали сме в един такъв при първото ми посещение в Ботсвана през 2014 година и прецених, че съотношението преживяване/ цена не е достатъчно добро от моя гледна точка т. е. много е хубаво, но ми идва скъпо. Догодина мисля да го повторя това сафари в Ботсвана + водопада Виктория (от тази година), но този път да направя два дни с моторна лодка в делтата с преспиване на див къмпинг на някой остров (вземаме и спомагателна лодка за къмпинг оборудването). Газещи зебри: Препускащи червено личи антилопи: Слоница с малко: Пъстро земеродно рибарче: Белолики подсвиркващи патици и гребенасти патици: 19 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2022 В предния пост показах малко животни и птици, снимани от моторна лодка в делтата на Окаванго, Ботсвана. Тук малко кадри пак там, които направих от самолет няколко дни преди това. Трябва човек да е много бърз, всичко минава за секунди пред погледа. За темата от прозореца на самолета ще оставя някои други кадри. 🙂 Това място е просто изумително. Голямо стадо африкански биволи: Отново слонове: Стадо червено личи антилопи: 17 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2022 Лъвски прайд на брега на река Луангва, национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Чак сега ми остана време да видя тези снимки. Планирам Замбия отново през август 2023 г. публикувал съм подробна ден по ден програма в темата за спътници за пътешествия. Поради жегите, мъжките в този парк имат къси гриви, точно като в Цаво-тата в Кения: Я да помиришем дали женската е готова: Не е готова още, я тогава половин секс да направя (протягане): 11 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2022 Продължавам да минавам през невидяните още снимки от национален парк Южна Луангва, Замбия от август, 2018 година. Все някога трябва да се свърши тази "черна" работа, че има много насъбрани от тогава насам, а се надявам да събирам и нови. Лъв на брега на река Луангва: Белогръби лешояди (и един качулат) на труп на африкански бивол: Боен орел (най-едрият в Африка, тук просто съм го снимал отдалеч): Южен карминов пчелояд в полет: Жирафи на Торникрофт (ендемични за долината Луангва). Освен, че са редки, има и седнали, което също не се вижда често: 14 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2022 Още кадри от национален парк Етоша, Намибия. Издание август, 2022 г. Слонове, черни носорози и голямо куду (мъжки, женски и малки) на водоема на лагера Окаукуейо: Мъжкар: Боен орел при излитане: 11 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 13 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2022 Още кадри от сафарито с лодка в делтата на Окаванго, Ботсвана. Септември, 2022 година. Скок на мъжка червено личи антилопа: Гъски-пигмеи в полет: Бягаща във водата зебра: Африкански орел-рибар: Женска редунка: 16 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2022 Розово фламинго в лагуната на Уолфиш Бей, Намибия. Месец май, 2022 година. Тук в комбинация с корморани и прелитащи чайки: 11 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2022 Сафари с лодка по река Линиянти, национален парк Нкаса Руапара, ивицата Каприви, Намибия. Издание 2022 година. От едната страна на реката е Ботсвана, от другата Намибия. Мястото е фантастично, едно от най-красивите, които съм виждал на сафари. По време на около 20-часовия ни престой, не срещнахме нито един друг посетител. "Плетен" жерав (Wattled crane). Бих казал доста рядък вид: Мъжка червено личи антилопа: Гривеста чапла в полет: Големи бели чапли и цепкоклюни щъркели: Женски червено личи антилопи: 14 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 22 ноември, 2022 Резервата Мореми, Ботсвана. Издание 2022 година. Мъжка импала: Мъжка червено личи антилопа: Женски леопард с плячка - мъжко червено личи, но не това от горната снимка: Скорец на Бурчел: Два слона до единият от двата джипа, които ползвахме за това сафари: 12 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2022 Малко животни от най-любимото ми място в Намибия - частен резерват в периферията на пустинята Намиб. За две вечери престой не видяхме друг посетител. Повечето снимки са широки и животните са много далеч. В замяна на това са на фона на красиви пейзажи. Зебри: Газели скачачи: Двойка обикновени щрауси. Зад тях са малките, виждат им се само главите, точно пред дървото: Намибийска пясъчна змия: 10 1 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 декември, 2022 Сподели Публикувано: 2 декември, 2022 Още снимки от частния резерват в периферията на пустинята Намиб. Издание 2022 година. Тук разнообразието на животни не е особено голямо, но основната красота е комбинацият им с пейзажите, както и факта, че когато си искаме, слизахме от джиповете и ходехме пеша. Бих могъл в името на разнообразието да редувам различни части на Африка, но тогава има известен риск да пусна снимки, които вече съм публикувал. В момента показвам снимки, които самият аз съм видял съвсем скоро, имам много хиляди непрегледани кадри от африкански сафарита, правени през последните 5 години и през които минавам като имам време. Една Спрингбок газела тук прави характерен за този вид скок, за който на английски си има глагол - to pronk, pronking. Скача без видима причина директно нагоре. Много е красиво, когато го правят групово, изглежда като балет. Планински зебри на Хартман: Орикси (хемсбок): Петниста орлова сова (превеждам от английски, не знам българското наименование) - Spotted eagle owl: 10 1 1 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 3 декември, 2022 Сподели Публикувано: 3 декември, 2022 Лами и алпаки в Перу Викуня - тези са диви с най-ценната вълна. Местните ги хващат веднъж в годината да го острижат. Не че се вижда кой знае какво от снимка с телефон в движение. Това вече забравих какво беше. На Мачу Пикчо в постройките си лежеше. Още малко "домашни" животни. 15 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 декември, 2022 Сподели Публикувано: 3 декември, 2022 Алпийски саламандър (Salamandra atra), южна Бавария, юли 2022 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 декември, 2022 Сподели Публикувано: 5 декември, 2022 В две пустини в един ден - сутринта в Намиб, следобяда в Калахари. И на двете места в частни резервати. Първият изключително преживяване, красота и автентичност. При вторият комерса, засилващ се с годините, отнема част от удоволствието от престоя. Програмата за консервация на гепарди, атракцията (демонстрацията) с бушмени и логистично доброто място за нощувка все пак ме карат да се връщам там. Намибия, издание месец май, 2022 година. Спрингбок (газели скачачи) и планински зебри на Хартман в Намиб: Южен жираф, два бели носорога (закупени/ докарани най-вероятно от Ю. Африка/ не съвсем в естествена среда) и гепард в Калахари: 10 1 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 декември, 2022 Сподели Публикувано: 6 декември, 2022 Южната част на Калахари. Междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка/ Ботсвана). Южен черен коран (южна черна дропла). На първата снимка е мъжкият, на втората е женската: Бухал на Веро се крие зад клоните на дърво: Жълти мангусти: 9 1 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 12 декември, 2022 Сподели Публикувано: 12 декември, 2022 Златни рибки в Червено море. Японската градина на Акаба. Декември 2022 Воайори са забелязали някакъв домосед да ги приближава подозрително. 10 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега