FlyTraveler Публикувано: 14 декември, 2022 Сподели Публикувано: 14 декември, 2022 Южната част на Калахари. Междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка/ Ботсвана). Издание 2022 година. Swallow-tailed bee-eater (Merops hirundineus). От английски превода би трябвало да е лястовичо-опашат пчелояд: Газели-скачачи (спрингбок), вляво е женска, вдясно - мъжки: Вило-опашато дронго. Много хитро - може да наподобява звукови сигнали от други птици и животни, включително и сурикати, като използва тези си умения, за да им краде плячката: Мъжки южен жираф: Червеноклюни тъкачи (Quelea quelea): 13 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 15 декември, 2022 Сподели Публикувано: 15 декември, 2022 В зоологическата градина в Мелбърн се роди слонче. Две седмици по-късно още едно, а януари чакат и трето. За пръв път се случва да имат бебе слонче. Не изчаках за третото, много интересни са как стоят постоянно под майката или се бутат в краката и.😃😃😃 10 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 декември, 2022 Сподели Публикувано: 20 декември, 2022 Южната част на Калахари. Междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка/ Ботсвана). Издание 2022 година. Догодина в началото на септември ще го повтарям това пътешествие (заедно с Намибия, тематиката е Намиб - Калахари, предните ми 3-4 поста в тази тема са от това пътуване). Ако някой желае да се присъедини, моля да ми пише лично съобщение. Събрали сме се няколко човека, но при повече хора цената пада. Мъжка газела-скачач (спрингбок) подбира харема си и прогонва друг мъжки: Червеноклюни тъкачи (Quelea quelea) над водоем - тези птици летят на огромни рояци. Отдалеч приличат на облак, който променя формата си: Същите, кацнали на дърво: Шумяща отровница (Puff adder), една от най-отровните змии в света. Снимал съм я от джипа, разбира се: 14 1 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 декември, 2022 Сподели Публикувано: 27 декември, 2022 Южната част на Калахари. Междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка/ Ботсвана). Издание 2022 година. Догодина в началото на септември ще го повтарям това пътешествие (заедно с Намибия, тематиката е Намиб - Калахари, предните ми 3-4 поста в тази тема са от това пътуване). Ако някой желае да се присъедини, моля да ми пише лично съобщение. Събрали сме се няколко човека, но при повече хора цената пада. Далматински сокол: Лъвица на върха на дюна: Млад южен блед песнопоен ястреб: Коалиция от двама братя гепарди на дюна: Мъжки щраус с малки правят прашна баня: 17 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 декември, 2022 Сподели Публикувано: 30 декември, 2022 Южната част на Калахари. Междуграничен парк Кхалахади (Ю. Африка/ Ботсвана). Издание 2022 година. Догодина в началото на септември ще го повтарям това пътешествие (заедно с Намибия, тематиката е Намиб - Калахари, предните ми 3-4 поста в тази тема са от това пътуване). Ако някой желае да се присъедини, моля да ми пише лично съобщение. Събрали сме се няколко човека, но при повече хора цената пада. Мъжки гепард: Орикси (хемсбок): Вило-опашато дронго: Капски блестящ скорец: Женски щраус с пиленца: 14 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 януари, 2023 Сподели Публикувано: 17 януари, 2023 Малко необичаен като цяло за Африка животински свят. Корморани, чайки и тюлени (морски котки) до нос Добра Надежда, национален парк Тейбъл Маунтийн, Ю. Африка. Началото на септември потеглям отново натам (в комбинация с Намиб и Калахари в Намибия и РЮА). 13 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 януари, 2023 Сподели Публикувано: 21 януари, 2023 Колонията африкански пингвини на Боулдерс Бийч, Саймънс Таун, Ю. Африка. За пръв път ги показах през 2014 година, тук съм снимал при второто ми ходене (май, 2022 г.) 12 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Още животни от района. Снимал съм ги почти до нос Добра Надежда в национален парк Тейбъл Манутийн. Малките клипспрингер антилопки, които се катерят като кози по камъните: Обикновени антилопи каня: Щрауси (отзад е мъжкия) на фона на океана: Тюлен (морска котка) в Хаут Бей, малко по-близо до Кейп Таун: 16 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Ние пак с нашите летящи лисици: 12 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 През август, 2021 година прекарах 7 вечери в Касане, Ботсвана, като всеки ден правех сафарита с лодка и/ или джип в национален парк Чобе. Проблемът на тази част на парка (до реката) е, че поради близоста с водопада Виктория е достъпен и обикновено има доста хора. Аз ударих джакпота, поради пандемията в този период, нямаше почти никакви посетители и видях парка, както е бил сигурно преди 30-40 години. Четири птици, от които даже една да се види по време на 10-дневно сафари (даже на 5-6 такива), се счита за голям късмет. Тук и четирите в рамките на един следобяд с лодка по река Чобе. Трима човека + гид и никой друг около нас. За целта се изисква гид много над общо ниво. Half-collared kingfisher (Alcedo semitorquata). Рибарче, което няма име на български, с рибка в човката: Тромпетист птица-носорог: Гигантско рибарче (още в Касане, преди да влезем в парка): Африкански водорез. За съжаление не бяха потопили човките да порят водата по време на полет: Този пост се получи малко като за птичари. 🙂 Аз харесвам много и снимам птици, но не мога да кажа, че са ми някакъв приоритет пред другите видове. 13 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 И аз нямам особен мерак да снимам птички, но понякога, както преди няколко дни на Мадейра, те сами си долитат/дотърчават... По баирите редовно съм виждал всякакви домашни, овчарски и съвсем безстопанствени кучета, но за сефте видях котка на планински връх. Пико Руйво 14 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 януари, 2023 Сподели Публикувано: 28 януари, 2023 преди 2 часа, master_of_germs каза: И аз нямам особен мерак да снимам птички, но понякога, както преди няколко дни на Мадейра, те сами си долитат/дотърчават... Това на твоите снимки като нищо може да е дива котка. Те приличат много на домашните, виждал съм два пъти из Африка. Аз не написах, че нямам особен мерак да снимам птици, напротив, много обичам да го правя. 🙂 Имах предвид, че снимането на други видове не ми е по-малко важно и не правя пътешествие само за птици. Може някой ден да е посветен само за птици, но не цялото пътешествие. 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2023 Червената костенурка я търся, откакто гледах френския филм. Открих я на суринамския бряг 11 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2023 Жабче-спотинг в дъждовните гори на Суринам Едното май е змия. Сърдита 13 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 10 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2023 Бременна маймуна, водопад Узуд в Мароко. #Dnes 11 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 Малко жирафи-масаи с някоя и друга зебра помежду в национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари, 2023 г. 15 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 Тази снимка е обявена за снимка на годината в секцията дивия живот към историческия музей в Лондон. Направена е 2021 в Замбия от испанеца Игор Алтуна и е избрана от общо 38000 които е направил фотографа в рамките на 5 часа. 2 2 2 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 24 февруари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 3 минути , Alexander каза: Тази снимка е обявена за снимка на годината в секцията дивия живот към историческия музей в Лондон. Направена е 2021 в Замбия от испанеца Игор Алтуна и е избрана от общо 38000 които е направил фотографа в рамките на 5 часа. Темата е само за снимки,чийто автори са магеланци. Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 4 минути , Alexander каза: Тази снимка е обявена за снимка на годината в секцията дивия живот към историческия музей в Лондон. Направена е 2021 в Замбия от испанеца Игор Алтуна и е избрана от общо 38000 които е направил фотографа в рамките на 5 часа. Не може да е направил 38000 снимки... 126 снимки в минута? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 3 минути , Lindt каза: Не може да е направил 38000 снимки... 126 снимки в минута? Вярно! добре, че ме поправи. Четох н няколко места и съм смесил нещата. 40 хиляди са били всичко подадени снимки, накрая са останали 25 и тази е спечелила. а иначе е снимал 5 часа, ако чукнеш в Гугъл има още доста снимки на сцената. преди 6 минути , jungfraujoch каза: Темата е само за снимки,чийто автори са магеланци. И къде го пише това??? нарочно отидох на първият пост, за да проверя. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 2 минути , Alexander каза: Вярно! добре, че ме поправи. Четох н няколко места и съм смесил нещата. 40 хиляди са били всичко подадени снимки, накрая са останали 25 и тази е спечелила. а иначе е снимал 5 часа, ако чукнеш в Гугъл има още доста снимки на сцената. Чукнах в гугъл и само четох, без да гледам снимки, но ще сънувам кошмари за малкото маймунче 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 24 февруари, 2023 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 8 минути , Alexander каза: Вярно! добре, че ме поправи. Четох н няколко места и съм смесил нещата. 40 хиляди са били всичко подадени снимки, накрая са останали 25 и тази е спечелила. а иначе е снимал 5 часа, ако чукнеш в Гугъл има още доста снимки на сцената. И къде го пише това??? нарочно отидох на първият пост, за да проверя. Създадена е с цел да показваме снимки на животни,които сме направили по време на пътешествията си. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 @Lindt, забрави я тази снимка, ето ти храна за сън – гооолямо мамунче от Узуд. Макар всички гидове да предупреждават да не се купуват от местните фъстъци, все някой взима, а маймуните това и чакат. Но поне не изглеждат нещастни. Даже си медитират... А някои са съвсем във форма и с все акъл. 7 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 Макаците от Узуд наистина бяха бая охранени повечето. Плюскат на корем. @Argentique с фотоапарата е отпред и снима най-добре, ама и аз открадвах по някой кадър през нея 😄 Мароконската фауна се състоеше предимно от кучета, котки и магарета и по места чайки, макаци, камили и нискогнездящи кози. 😄 10 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 Есауира. Чапла отива на работа. 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега