FlyTraveler Публикувано: 25 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2023 Не харесвам, когато животните се примамват с храна, но това беше чудесна възможност за спътниците ми гарантирано да видят леопард на диво съвсем отблизо от ресторанта/ бара на лоджата, докато се наслаждават на вечерята или питие. Не следващата вечер даже два различни леопарда се храниха един след друг. Два дни по-късно видяхме леопард и през деня в парка. Мисля, че успях да му ударя един "откос" докато се метна за секунда на дървото. Национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари, 2023 г. 16 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 Национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари, 2023 г. Тук може да се намери една от най-редките и плашливи антилопи в Африка, както и от най-красивите - малкото куду. Да не се бърка с голямото куду, което се среща под път и над път в южната част на континента. Нежна женска даже ми намига: Красив мъжкар: Имаше много европейски синявици-мигранти. Странното е, че почти не видях от местните люлякогръди такива: Мъжки жирафи-масаи: 18 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 преди 36 минути , FlyTraveler каза: Нежна женска даже ми намига: Това ако не е любоФФ от пръв поглед здаве му кажи! 🙂 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 преди 12 часа, дядо Пепи каза: Това ако не е любоФФ от пръв поглед здаве му кажи! 🙂 Аха, допреди няколко години и някои жени ми намигаха, ама сега вече само антилопите... 😆 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 март, 2023 Сподели Публикувано: 1 март, 2023 Национален парк Амбосели, Кения. Издание февруари, 2023 г. Лъвове на фона на Килиманджаро. Тук наистина съжалих, че престанах да снимам RAW (NEF за Никон) файлове: 12 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 март, 2023 Сподели Публикувано: 3 март, 2023 Национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари 2023 година. Все повече задобрявам при снимките на птици в полет. Пепелявосив змияр: Бубал на Коук: Рядката и срамежлива малко куду антилопа (мъжка): Африкански биволи: 16 3 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 4 март, 2023 Сподели Публикувано: 4 март, 2023 Езерото Найваша, Кения. Издания февруари, 2023 година. Африкански орел-рибар секунди преди улов: 14 3 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 @FlyTraveler А виждал ли си такова животно???🤔 10 1 Връзка към коментар
gini Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 А плячката - имаш ли я, заснета? 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 7 часа, muchachote каза: @FlyTraveler А виждал ли си такова животно???🤔 Мдааа, лешоядна хиена... 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 Скачам в национален парк Южна Луангва, Замбия и почти 5 години назад. Един от най-любимите ми в Африка. Живот и здраве, през август отново. Мъжка импала в скок: Слонове: Южен карминов пчелояд на череп на жираф: Павиан с плячка в устата (някакъв гризач): Жирафи на Торникрофт и обикновени водни кози: 15 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 47 минути , FlyTraveler каза: Мъжка импала в скок Признавам си, че фотографията не е моя стихия, но за мен тази снимка е ТОПЕЦ!!! Да хванеш това красиво животно в полет е ............... Нямам думи! Браво! 1 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 10 март, 2023 Сподели Публикувано: 10 март, 2023 Гледа умно... 16 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 3 април, 2023 Сподели Публикувано: 3 април, 2023 Малко маймунки и птички от Шри Ланка. 16 3 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 3 април, 2023 Сподели Публикувано: 3 април, 2023 Tsavo East National Park, Kenya - Любими снимки Една снимка с не достатъчно добро качество, но присъствахме точно на улова на антилопата. Постоянните обитатели на Baobab Beach Resort & Spa, Kenya - Blue monkey.😄 18 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 април, 2023 Сподели Публикувано: 6 април, 2023 Отчаян опит да прегледам всичките ми снимки които правих в национален парк Южна Луангва, Замбия през август, 2018 година, правени с някои "пенсионирани" вече фотоапарати и обективи. При спиране на разглеждане на каквото и да било друго, прехвърлих вече някъде 2/3 от кадрите. Ето някои от тях. Женски антилопи пуку: Жирафи на Торникрофт, ендемични за долината Луангва. Има и седнали, нещо, което не се вижда особено често при които и да били жирафи: Южна Луангва е едно от двете най-добри места за леопард не само в Африка, но и в цял свят: Мъжки седлоклюн щъркел с плячка (жаба) на фона на слонове: 14 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 7 април, 2023 Сподели Публикувано: 7 април, 2023 Леопарди от Шри Ланка. Срещнахме 3 броя, това са двата от тях. 9 8 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 7 април, 2023 Сподели Публикувано: 7 април, 2023 преди 2 часа, Тони каза: Леопарди от Шри Ланка. Срещнахме 3 броя, това са двата от тях. Страхотен късмет! Колко дни бяхте в Яла? Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 април, 2023 Сподели Публикувано: 7 април, 2023 преди 2 часа, Тони каза: Леопарди от Шри Ланка. Срещнахме 3 броя, това са двата от тях. Браво! Много масивен мъжкар! На мен ми изглежда един и същ екземпляр на двете снимки - петната им са като пръстови отпечатъци, няма два еднакви индивида и тези над очите изглеждат идентични и на двата кадъра. 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 7 април, 2023 Сподели Публикувано: 7 април, 2023 преди 13 минути , FlyTraveler каза: Браво! Много масивен мъжкар! На мен ми изглежда един и същ екземпляр на двете снимки - петната им са като пръстови отпечатъци, няма два еднакви индивида и тези над очите изглеждат идентични и на двата кадъра. Аз имам и други снимки на двата, бяха наблизо, но определено единия замина от едната страна на пътя , а другия се показа от другата. Гида твърдеше че са различни. Третия пък беше пак в този район, но излезе след около 200 метра и ходеше по пътя пред нас. Нямам хубава снимка, но ето това: преди 22 минути , Роми каза: Страхотен късмет! Колко дни бяхте в Яла? Само един. Следобедното сафари , влязохме в 2.30 следобед до 6. Но имахме късмет, да. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 април, 2023 Сподели Публикувано: 7 април, 2023 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Паркът е доста голям и изключително красив, като голяма част от нещата се случват по бреговете на река Луангва. Хипопотами: Спаринг на млади мъжкари: Част от лъвски прайд: Люлякогръда синявица: Мъжка антилопа пуку: 11 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 април, 2023 Сподели Публикувано: 9 април, 2023 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Петниста хиена подгони група жирафи на Торникрофт, без ясна за мен причина: Жираф на Торникрофт под колбасово дърво и на фона на импали: Кърмеща слоница: Стадо слонове пресича река Луангва: Мъжки леопард на колбасово дърво: 11 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 14 април, 2023 Сподели Публикувано: 14 април, 2023 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Още около 1000-1200 кадъра и ще съм прегледал всички снимки от това сафари (без да смятам първите 5 вечери в Масай Мара, Кения). Паркът Южна Луангва е измежду първите 2-3 места в класацията ми за цяла Африка. Живот и здраве, този август поемаме отново натам, заедно с парка Кафуе, водопада Виктория и малко от Малави. Брадавичести прасета и импали в така наречените floodplains (равни участъци близо до река или езеро, които периодично се заливат с вода през дъждовните сезони): Ланд Ровър и слонове. Такъв е преобладаващия тип сафари джипове в парка Южна Луангва и в по-голямата част на южната част на континента (Замбия, Ботсвана, Зимбабве, частните резервати в РЮА) - открити и отгоре със сенник, даже предното стъкло пред гида е свалено. Някои нямат и сенник. В източната част на Африка са преобладаващо затворени с вдигащ се покрив, с изключение на частните концесии и тук-там някои лагери в националните паркове и резервати. Има и едно странно изключение в РЮА - междуграничен парк Кхалахади, където забраняват даже да се отваря покрива на джипа - трябва да е напълно затворен, като могат да се отварят само страничните прозорци: Млади мъжкари с напиращ тостестерон: Мъжки в брачен период. Невестата и свещенодействието ще покажа в друг пост: 8 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 април, 2023 Сподели Публикувано: 20 април, 2023 Национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2018 година. Брачна двойка на брега на река Луангва: Белочели пчелояди: 6 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега