FlyTraveler Публикувано: 4 юни, 2023 Сподели Публикувано: 4 юни, 2023 преди 12 часа, ivooo каза: Издание 🙂 май 2023 Мореми и Савути ( селф драйв сафари ) А, в крайна сметка селф драйв направихте в Савути. Явно си успял да се справиш с дълбокия пясък и сте намерили къмпинг или сте се бръкнали по-дълбочко. 🙂 Боабаб с прасета 🙂 . Антилопа ( Sable antelope ) И кафяв модел 🙂 . Сейбъл са редки по принцип, браво! Обедна дрямка Пиле 🙂 Много интересно това пиле, ама не го знам какво е... Яки копелета и пуберчета 🙂 И откъм котки не сте капо изобщо - мъжки лъвове, малки лъвчета, леопард (женски и/ или не-порастнал). 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 юни, 2023 Сподели Публикувано: 10 юни, 2023 Национален резерват Масай Мара, Кения. Издание февруари, 2023 г. Брачна двойка. Сеанс номер едно (от тези, които ние гледахме): 13 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 юни, 2023 Сподели Публикувано: 26 юни, 2023 Езерото Ндуту, Танзания. Издание 2023 година. По средата на езерото минава границата между национален парк Серенгети и консервационен район Нгоронгоро (едноименния кратер също е в него, но е много далеч). Това езеро е може би най-търсеното място за сафари в Африка, когато голямата миграция е там през февруари-март. Снимки на миграцията в следващи постове. За момента само птици. Египетски гъски: Фламинго: 14 1 4 Връзка към коментар
randi Публикувано: 26 юни, 2023 Сподели Публикувано: 26 юни, 2023 Устието на река Лиелупе, Латвия. Речен дъждосвирец. Двойка бели ангъчи. София, Борисова градина. Изключително рядка гледка, мисля че за България си е първа снимка на двойка чухали. Сръндаци, Лозенска планина. Зелен кълвач, Западен парк. 16 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 преди 13 часа, randi каза: Устието на река Лиелупе, Латвия. Речен дъждосвирец. Двойка бели ангъчи. София, Борисова градина. Изключително рядка гледка, мисля че за България си е първа снимка на двойка чухали. Сръндаци, Лозенска планина. Зелен кълвач, Западен парк. Много е добър този 70-300 мм. на Никон в подходящите ръце (ако си снимал тук с него). За парите и теглото си е може би най-доброто на Никон. Особено при първите две снимки има чудесна рязкост и красиво боке. 2 Връзка към коментар
randi Публикувано: 27 юни, 2023 Сподели Публикувано: 27 юни, 2023 преди 20 минути , FlyTraveler каза: Много е добър този 70-300 мм. на Никон в подходящите ръце (ако си снимал тук с него). За парите и теглото си е може би най-доброто на Никон. Особено при първите две снимки има чудесна рязкост и красиво боке. С него съм. И аз съм много доволен! Лек е и го взех на доста прилична цена. Всъщност тялото, с което снимам не е добро, така че още може да се изкара. Обаче си е къс, трябва да съм близо иначе си е голяма мъка и няма смисъл. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 юли, 2023 Сподели Публикувано: 1 юли, 2023 На 27.06.2023 г. в 15:55, randi каза: Обаче си е къс, трябва да съм близо иначе си е голяма мъка и няма смисъл. E, за тези пари... Имай също предвид, че колкото по-дълъг е обектива, освен, че е по-скъп (ако е добър, разбира се), е и по тежък, а пък отгоре на това и се снима по-трудно. Не е една беля... Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 юли, 2023 Сподели Публикувано: 2 юли, 2023 Централната част на национален парк Серенгети, Танзания. Издание февруари 2017 година. Леопард се качва по дърво на фона на антилопи гну от голямата миграция: Мъжка белогръда дропла (White-bellied bustard): Ето я и женската: 13 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 юли, 2023 Сподели Публикувано: 5 юли, 2023 Централната част на национален парк Серенгети, Танзания. Издание февруари 2017 година. Най-после минах през всички снимки, които съм направил по време на това сафари (6 години по-късно). Голям кестрел: Петниста хиена: Птица секретарка: Лъв на дърво. Прилича ми на млад мъжки, но по тази снимка няма как да позная със сигурност, а спомена ми е избледнял: Зебри и антилопи гну от голямата миграция: 13 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 юли, 2023 Сподели Публикувано: 11 юли, 2023 Паркът не е от любимите ми, там нощувам най-вече по логистични причини - Микуми, Танзания. Издание януари, 2022 г. Ситуацията е обаче изумителна. Нещо което се вижда много, много рядко. Скален питон пред нас погълна млада мъжка импала, която току-що беше удушил. Отне му около около 30-40 мин. 3 12 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 юли, 2023 Сподели Публикувано: 16 юли, 2023 Районът на Долно Саби, национален парк Крюгер, Ю. Африка. Юни, 2019 г. Мъжко голямо куду: Мъжки африкански бивол в река Саби: Тънкотела мангуста: Черногърбо голямо рибарче: Женска импала на водопой в непосредствена близост до поне 8 крокодила: 15 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 юли, 2023 Сподели Публикувано: 18 юли, 2023 Нощно сафари от лагера Долно Саби в национален парк Крюгер, Ю. Афирка. Вътре в националния парк само рейнджърите имат право да возят посетители на нощно сафари. На този заек му казват на английски Scrub hare: Стадо африкански биволи: Имаше и един спящ лъвски прайд: 14 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 юли, 2023 Сподели Публикувано: 21 юли, 2023 Районът на лагера Сатара, национален парк Крюгер, Ю. Африка. Август, 2019 г. Единствения (по това време поне) бял лъв в националния парк. Генът не белите лъвове се носи от няколко прайда в частните резервати Класери и Тимбавати и понякога се раждат такива. Не съм чул да ги има някъде другаде в Африка и по света: Двойка седлоклюни щъркели: Импали на водопой: 15 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 юли, 2023 Сподели Публикувано: 30 юли, 2023 Районът около лагера Олифантс (слонове на африкаанс) в национален парк Крюгер, Ю. Африка. Лъвски прайд си почива край пътя на фона на термитник: Стадо слонове (женски с малки) на водопой: Петниста хиена: 15 1 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 август, 2023 Сподели Публикувано: 4 август, 2023 Малко чисто нови снимки, още не съм ги обработил Морска крава (manatee - en., peixe-boi - pt.) Atoba branco - pt. (Синьолик рибояд, masked booby - en., от островите Abrolhos) с малко Гърбати китове, пак там (Baleia jubarte) 19 2 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 Еха 🙂 Откъде е снимката на ламантина? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 август, 2023 Сподели Публикувано: 7 август, 2023 (редактирано) Бразилия, Tatuamunha, щат Alagoas. Там има защитена местност и някакъв център за лечение на ранени от перките на лодки животни. Те много лесно се привързвали и след като са пуснати често се връщали в района, този екземпляр си е на свобода, даже ги познават и им дават имена. Правят разходки с лодка (без мотор) по реката за гледане. Иначе съм виждал и в зоологическата градина на Белем. Китовете се срещат по целия бряг от Санта Катарина до Баия, идват от юли до октомври за отглеждане на малките докато в Антарктика е зима. Най-много са около островите Аброльос, които са нац. парк. Освен китовете има и гмуркане, с някакви корали, които се срещали рядко, като колони или гъби. Може да се прави гмуркане, само за ден или Liveaboard, на островите не може да се нощува. Видяхме и морска костенурка, ама не можах да я снимам. ПП снимките са на филм 400 АСА, сканирани са много грозни, но на хартия са ок. Трябва да спра да снимам на филм вече, цените са станали абсурдни, да не говорим, че в града вече няма къде да проявя диапозитивен филм, имам един започнат. Редактирано 7 август, 2023 от neuromancer 6 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 8 август, 2023 Сподели Публикувано: 8 август, 2023 Благодаря за изчерпателния отговор 🙂 За националния парк добре, а знаете ли дали има варианти за муринг наоколо? Най-вероятно в границите на парка няма, но на нормално разстояние? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 август, 2023 Сподели Публикувано: 8 август, 2023 Аз не разбирам и не съм се интересувал, но на островите освен туристическите лодки имаше и една яхта от тия за 3-4 човека търсене в нета ми даде това: https://www.sea-seek.com/fr/Abrolhos-archipelago-S-Brazil- 1 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 9 август, 2023 Сподели Публикувано: 9 август, 2023 Страшно благодаря за линка 🙂 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 11 септември, 2023 Сподели Публикувано: 11 септември, 2023 Сигурно изглежда прозаично, но всъщност е тъжно. Тази красива млада птица явно е яла отровен гризач край Требич до столицата. Снимана е 3 часа, преди да отлети завинаги, без да може да й се помогне. ----------------------------------------------- "Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив", Волтер 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 15 септември, 2023 Сподели Публикувано: 15 септември, 2023 Ето и част от моите опити за снимки на животни, птици в случая. Това са нашите две гургулици (гугутки). А този кълвач редовно лекува стълба, и отвреме на време и лампата. 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 Малко от първите снимки на животни от това лято, които успях да прегледам до момента. Мъжки бушбак в национален парк Южна Луангва, Замбия: Мъжко голямо куду в нац. парк Замбези в Зимбабве. Ходих на целодневно сафари без пресписване след сафарито в Замбия и преди това в Ботсвана. Нов за мен парк, винаги съм го игнорирал до момента. Доста е красив, едната му част е покрай река Замбези и почти няма никакви хора. Много слонове, куду, имапала, както и редките роун и сейбъл антилопи. Има и хищници, но не видяхме в рамките на един ден. На 10 мин. път е от Виктория Фолс. Не бих го включил в програмата си специално, но е супер за уплатнение на времето докато човек е във Виктория Фолс или Ливингстън (ако вече е видял каквото иска да вижда от водопада). Савути в Ботсвана ни посрещна с голям лъвски прайд (трима мъжкари, женски и малки): Гепард спринтира в Калахари, Намибия: 12 1 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 септември, 2023 Сподели Публикувано: 25 септември, 2023 Хипопотами с голяма бяла чапла кацнала по тях. Национален парк Южна Луангва, Замбия. Август, 2023 г. 9 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 27 септември, 2023 Сподели Публикувано: 27 септември, 2023 Малко животни от пустинята Намиб от тазгодишната реколта от началото на септември. От пет ходения към Sandwich Harbour, за пръв път видях фламинго в самата пустиня (освен в лагуната на Уолфиш Бей): Частен, почти екслузивен за нас резерват (за два дни видяхме други хора веднъж). Орикси (хемсбок на африкаанс): Тази лисица не можеше да устои на миризмата на барбекюто по време на вечеря и направо скочи в една тенджера. Очаквам потвърждение от по-знаещи от мен приятели дали е Fennec fox (на която повече прилича, но е разпространена предимно в Сахара) или е Cape fox: 11 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега