FlyTraveler Публикувано: 8 април Публикувано: 8 април Концесията Куай в Ботсвана. Издание 2023 година. Този август, живот и здраве, отново. Мъжки леопард: Редките по принцип диви кучета, иначе от четири ходения в Куай, виждам всеки път: Зебри на Бурчел: Ококорено лъвче: 11 3
FlyTraveler Публикувано: 12 април Публикувано: 12 април Национален парк Кафуе, Замбия. Един от най-дивите и красивите, които съм виждал. Може да се кара цял ден и да не се види друг турист. Пуку антилопи (малка женска и мъжки): Женска Bushbuck: Мъжка голямо куду антилопа: 9 4
FlyTraveler Публикувано: 15 април Публикувано: 15 април Национален парк Южна Луангва, издание 2023 г. Автентично сафари, без радиообмен на информация, препускане и големи струпвания на джипове около животни. Този август - отново. Седлоклюни щъркели (на първата снимка е женска, на втората са двойка): Леопард: 9 1 4
FlyTraveler Публикувано: 19 април Публикувано: 19 април Национален парк Замбези, Зимбабве. Паркът е само на 15 мин. път от Виктория Фолс и никак не е лош. Състои се от две части - една покрай река Замбези и една доста по-навътре, като за да се стигне от едната до другата се излиза от парка. Почти няма посетители, масата хора отиват в национален парк Чобе в Ботсвана, в частта му покрай едноименната река. Подходящ е за хора с повече опит в сафаритата, които предпочитат липсата на туристи пред по-голям брой животни. Аз не бих отишъл в Африка специално за да видя този парк, но ми е идеален, когато имам да убивам един ден покрай водопада Виктория, а след това отивам в парка Чобе в Ботсвана така или иначе. Мъжки южен жираф: Белочел пчелояд: Рядката сейбър антилопа: 12 4
FlyTraveler Публикувано: 22 април Публикувано: 22 април Национален парк Чобе (в частта му до едноимената река), Ботсвана. Издание 2023 г. Сафари с джип. Нещо предимно птичи се случи този пост. Импали на брега на река Чобе: Шпорестокрила гъска си е хванала охлюв (или мида): Люлякогръда синявица в полет: Голяма африканска дропла: Червеноклюна птица-носорог: 10 1
FlyTraveler Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април Национален парк Езерото Накуру, Кения. Издание февруари, 2024 г. Сравнително малък и ограден парк, заради който не бих тръгнал за Африка. Изключително близо до град Накуру, доста населен с туристи, голяма част от животните са докарани някога отнякъде другаде. Въпреки това при 6 от 7 ходения до момента в Кения съм го включвал в програмата си за една нощувка. Много удобна логистично локация по пътя за Масай Мара, голямо разнообразие от птици, особено водни, най-голям шанс за виждане на бял и черен носорог от всички паркове и резервати в Кения, единственото място в страната и едно от много малкото в Африка, където могат да се видят жирафи на Ротшилд. Самата природа е доста красива с комбинацията от любимите ми жълти акации и езерото. Една нощувка е силно препоръчителна, с изключение на случаите, когато сафарито се концентрира само на изток от Найроби - националните паркове Амбосели, Западно и Източно Цаво. Единственият до момента случай, когато съм видял отблизо лъв с изправена глава в този парк. Светлината беше ужасна, просто отразяваща снимка: Дългокачулат орел: Четири бели носорога на фона на жълти акации: Препускащи зебри, африкански биволи, летящ пеликан, много пеликани и фламинго в езерото. За съжаление, градът и цивилизацията влизат и те в кадъра и пейзажа: 11 1
FlyTraveler Публикувано: 7 май Публикувано: 7 май Национален парк Тарангире, Танзания. Издание февруари, 2024 г. Живот и здраве, в края на месеца - отново (в комбинация с различни от предния път места). Мъжка източна райска мухоловка: Мъжко дик-дик на Кърк антилопче: Бозаещо слонче: Мъжка южна земна птица носорог с плячка и на втората снимка по време на излитане: 11 2
FlyTraveler Публикувано: 12 май Публикувано: 12 май Резервата Мореми, Ботсвана. Издание август 2023 г. Живот и здраве, тази година отново. Импали и термитник във вълшебната гора: Малко циркаджийски номера: Женски леопард. Предната година я бяхме видяли недалеч заедно с доста порастнало малко: Най-упоритото и проклето животно на света - меден язовец. За пръв път успях да видя такъв отблизо и на дневна светлина: Диво хиеново куче: 11 1 1
домосед Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май Фотоизложба в Градската градина в София ("на Народен" според днешните млади) препраща към Рибния буквар за инфо за избрани животни по света 8
домосед Публикувано: 25 май Публикувано: 25 май Зловеща граблива птица напада безпомощно самолетче. Британска Колумбия 6
FlyTraveler Публикувано: 20 юни Публикувано: 20 юни Блатата Мабамба, близо до Ентебе, Уганда. Май, 2024 г. Праисторически изглеждащата и много рядка китоглава чапла. Видяхме два различни екземпляра през около час. 15 5
FlyTraveler Публикувано: 23 юни Публикувано: 23 юни Малко снимки от национален парк Мърчисън Фолс, Уганда. Издание 2024 г. Този път отидох по време на зелен сезон. Угандийски блатни кози и жирафи на Ротшилд: С изключение на няколко парка в Уганда, ориби са редки антилопи. Тук даже се чифтосват: Bushbuck-a е една от най-красивите антилопи в Африка: Оранжев тъкач (интересно, че на английски не е weaver, a Northern red bishop): 10 1 3
FlyTraveler Публикувано: 7 юли Публикувано: 7 юли Сафари с лодка нагоре по течението на Виктория Нил до водопада Мърчисън. Национален парк Мърчисън Фолс, Уганда. Много рядката нилска костенурка с мека коруба: Африкански орел-рибар: Малахитово рибарче: Африканска змиешийка си суши крилата: 11 1 2
Plamsi Публикувано: 11 юли Публикувано: 11 юли Здравейте, Не знам дали съм на правилната тема, но търся място в Европа, където може да се наблюдават или видят пингвини. Като се ровя из гугъл ми дава, че в Англия е най-удачно да се отиде. Може и в някой зоопарк да е, защото съм виждала в Биопарка във Валенсия, но ако е нещо по-натурално би било чудесно, тъй като искам да направя изненада на човек, който много им се кефи, но не ги е виждал на повече от картинка. 🙂
deyan Публикувано: 11 юли Публикувано: 11 юли преди 3 минути , Plamsi каза: Не знам дали съм на правилната тема, но търся място в Европа, където може да се наблюдават или видят пингвини. Като се ровя из гугъл ми дава, че в Англия е най-удачно да се отиде. Може и в някой зоопарк да е, защото съм виждала в Биопарка във Валенсия, но ако е нещо по-натурално би било чудесно, тъй като искам да направя изненада на човек, който много им се кефи, но не ги е виждал на повече от картинка. 🙂 Има и в зоопарка във Виена, доста приемлива колония според мен. Но е ясно, че в Европа няма как да са в "натурална" среда 2
Hristo2201 Публикувано: 11 юли Публикувано: 11 юли Миналата зима се радвахме на пингвини в зоопарка в Берлин. Забавни и игриви. 2
era123 Публикувано: 11 юли Публикувано: 11 юли 3 hours ago, Plamsi said: Здравейте, Не знам дали съм на правилната тема, но търся място в Европа, където може да се наблюдават или видят пингвини. Като се ровя из гугъл ми дава, че в Англия е най-удачно да се отиде. Може и в някой зоопарк да е, защото съм виждала в Биопарка във Валенсия, но ако е нещо по-натурално би било чудесно, тъй като искам да направя изненада на човек, който много им се кефи, но не ги е виждал на повече от картинка. 🙂 Аз като един специалист по пингвините (бля!) да се изокам. В зоопарка в Единбург има, обаче с цените на самолети/нощувки ще ви стъпи леко нагорно. 1
Argentique Публикувано: 11 юли Публикувано: 11 юли преди 4 часа, Plamsi каза: Здравейте, Не знам дали съм на правилната тема, но търся място в Европа, където може да се наблюдават или видят пингвини. Като се ровя из гугъл ми дава, че в Англия е най-удачно да се отиде. Може и в някой зоопарк да е, защото съм виждала в Биопарка във Валенсия, но ако е нещо по-натурално би било чудесно, тъй като искам да направя изненада на човек, който много им се кефи, но не ги е виждал на повече от картинка. 🙂 Най-близо – Истанбул, аквариум „Флоря“. https://www.istanbulakvaryum.com/tr/canlilar/gentoo-penguenleri В едно ледено помещение са, неособено голямо. Не е натурално. Ако ме бяха питали - не е работа да ги държат в такава среда. Имаше и капибара в отделението за джунгла, нищо че е аквариум. 4
jungfraujoch Публикувано: 11 юли Автор Публикувано: 11 юли Аз съм виждала пингвини в Аквариума в Лондон. С комбиниран билет за Окото,Аквариума и Мадам Тюсо. https://www.visitsealife.com/london/ 2
Plamsi Публикувано: 15 юли Публикувано: 15 юли На 11.07.2024 г. в 14:02, era123 каза: Аз като един специалист по пингвините (бля!) да се изокам. В зоопарка в Единбург има, обаче с цените на самолети/нощувки ще ви стъпи леко нагорно. Така като гледам, май ще е Единбург. Да попитам в такъв случай, тъй като го планирам ходенето ноември, окей ли е като сезон или не много? Или няма много значение.
домосед Публикувано: 24 юли Публикувано: 24 юли Черен хищник с остри зъби варди Валиде султан чешма в Ираклион. Съмнявам се да е пантера. Мисля, че е тасманийски дявол 1 1 14
Stanislav Dimitrov Публикувано: 25 юли Публикувано: 25 юли Един голям овцебик, срещу когото имах честа да се изправя пред няколко дни в планините на Норвегия. Снимката е около 8 метра 🙂 16 1 5
Deja Vu Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август Мястото е Серенгети. Вали дъжд върху тъжната, обгорена от скорошен пожар горичка. Докато с моя бинокъл наблюдавах грациозната осанка на любимото ми животно, която се прокрадваше в търсене на подслон, обективът на моя мъж запечата ето това великолепие: А тази изящна усмивка е от Нгоронгоро: И накрая един истински добродушен и чист поглед: 20
chandni Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август преди 3 часа, Deja Vu каза: Мястото е Серенгети. Вали дъжд върху тъжната, обгорена от скорошен пожар горичка Не съм попадала на информация по въпроса, голяма част от парка ли е обхваната от пожар?
Deja Vu Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август Мисля, че ставаше въпрос за контролирани пожари из парка. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега