FlyTraveler Публикувано: 9 март Публикувано: 9 март Нещо много, много рядко - роди се слонче пред нас. Никога преди не съм виждал това, както и единият от гидовете, който е такъв от 23 години. Национален парк Тарангире, Танзания. Преди около месец. П. П. Снимки с размятаната от слоницата плацента, ще пусна някой друг път. 13 1 9
Stanislav Dimitrov Публикувано: 12 март Публикувано: 12 март Вчера се върнах от Шри Ланка, където имах възможноста да видя и снимам шри лански леопард. Също така и 240 вида птици за 12 дни в Кувейт, Шри Ланка и Шаржа, слонове, антилопи, биволи, делфини и много други влечуги и пеперуди 🙂 12 10
Дани Магелани Публикувано: 12 март Публикувано: 12 март Някои Магеланци се завъртяха около Шри Ланка по време на Ергенът 4. Показват ни забележителности, животни, но не си казват дали това е основната причина или е за заблуда. 😜 4
FlyTraveler Публикувано: 12 март Публикувано: 12 март преди 6 часа, Stanislav Dimitrov каза: Вчера се върнах от Шри Ланка, където имах възможноста да видя и снимам шри лански леопард. Също така и 240 вида птици за 12 дни в Кувейт, Шри Ланка и Шаржа, слонове, антилопи, биволи, делфини и много други влечуги и пеперуди 🙂 Супер са и леопарда и кадъра! Сайта обедини двата ми поста, противно на волята ми. Горният си беше специално да те поздравя за леопарда. 😀 Малко птици от национален парк Тарангире, Танзания. Издание февруари, 2025 г. Люлякогръда синявица: Оранжев тъкач: Млад късоопашат орел: Превъзходен скорец (вижда се леко от оранжевия корем над крака): 9 5
FlyTraveler Публикувано: 18 март Публикувано: 18 март Национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари, 2025 г. Млад орел на водопой: Евразийска синявица (прелетна, има ги и в България): Египетски гъски с малки: Източен блед песнопоен ястреб с плячка (малко птиче): Масайски жирафи: 11 6
FlyTraveler Публикувано: 20 март Публикувано: 20 март Бях обещал снимки с плацентата на родилката-слоница в национален парк Тарангире, Танзания. Февруари, 2025 г. Ето как я размахва с хобота, хвърля я върху главата си. Не знам дали я изяжда, както някои други животни, не дочакахме такъв момент. 10 1 4
chandni Публикувано: 21 март Публикувано: 21 март преди 15 часа, FlyTraveler каза: Бях обещал снимки с плацентата на родилката-слоница в национален парк Тарангире, Танзания. Февруари, 2025 г. Впечатляващи кадри. Благодаря, че споделяш и ме връщаш в Африка. 1 1
Роми Публикувано: 22 март Публикувано: 22 март Да се включа и аз с малко снимки от трансграничния парк Кгалагади. Оказа се, че има много животни и че особено лесно се виждат котенца и много видове сови. За първи път успях да заснема хищници, които пият вода. Валеше всяка вечер и беше обичайно да видиш локва, харесана от някое котенце. Заедно с многото цветя и зеленина, това ме накара да се влюбя в този парк и да искам отново да го видя скоро! Препоръчвам го горещо. Но все пак да кажа - това не е парк за първо, дори за второ сафари. Просто там няма три от голямата петорка - слонове, биволи, носорози, а и е по-отдалечен с трудна логистика. Но пък има много други видове и си заслужава. 14 6
FlyTraveler Публикувано: 24 март Публикувано: 24 март На 22.03.2025 г. в 15:21, Роми каза: Да се включа и аз с малко снимки от трансграничния парк Кгалагади. Оказа се, че има много животни и че особено лесно се виждат котенца и много видове сови. За първи път успях да заснема хищници, които пият вода. Валеше всяка вечер и беше обичайно да видиш локва, харесана от някое котенце. Заедно с многото цветя и зеленина, това ме накара да се влюбя в този парк и да искам отново да го видя скоро! Препоръчвам го горещо. Но все пак да кажа - това не е парк за първо, дори за второ сафари. Просто там няма три от голямата петорка - слонове, биволи, носорози, а и е по-отдалечен с трудна логистика. Но пък има много други видове и си заслужава. Браво, супер си изкарала там, ще разправяш! На мен Кхалахади ми е един от любимите паркове в Африка, нищо, че няма слонове, носорози, биволи и хипопотами. Супер е за големи котки, сови и по принцип за грабливи птици. Един от най-добрите за сурикати. Обикновено влизам от Намибия и излизам в РЮА, но съм го правил с влизане от Намибия и излизане пак там. Има и една много дива част на територията на Ботсвана, където не съм ходил още. 4
FlyTraveler Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Национален парк Тарангире, Танзания. Издание февруари, 2025 г. Люлякогръда синявица: Импали с двойка сиви короновани жерави на дървото зад тях: Червеноклюна птица-носорог: Мъжки африкански биволи (дъртаци) на брега на река Тарангире: 14 1 2
FlyTraveler Публикувано: 6 април Публикувано: 6 април Национален парк Западно Цаво, Кения. Издание февруари, 2025 г. Масайски жирафи: Обикновен воден козел и брадавичести прасета: Зебри на Бурчел на водопой: 12 2
Svetulche Публикувано: 6 април Публикувано: 6 април The gelada, понякога наричана маймуна с кървящо сърце, се среща само в Етиопските планини. Живее на височина от 1800–4400 м над морското равнище, в големи групи и се храни основно с трева и зърна. Това е и причината да бъде гонена от селяните в планината – защото им напада реколтата. Към чужденците, обаче, животинките са много приветливи и ги допускат в голяма близост до себе си, тъй като разпознават, че езикът, който говорят е чужд, съответно не ги считат за заплаха. Нощта прекарват захванати за планинските скални отвеси, където е по-топло и са защитени от хищници. За това местните хора им казва cliff huggers. 12 2
FlyTraveler Публикувано: Понеделник в 16:11 Публикувано: Понеделник в 16:11 Малко снимки от централно Серенгети, издание февруари 2025 г. Самотна лъвица: И за цвят една люлякогръда синявица в полет: 11 1
FlyTraveler Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа Антилопи гну и зебри от Голямата миграция. Районът на "ниската трева" в южната част на Серенгети, Танзания. Издание февруари, 2025 г. 5 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега