Oshko Публикувано: 27 септември, 2013 Сподели Публикувано: 27 септември, 2013 И тук само един магеланец и е отбелязал, че е бил. Какво интересно има да се види? Всякакви съвети и препоръки. Получих имейл, че имат изискване за ваксинация против жълта треска, което е задължително за всички идващи от страна, в която има шанс да се заразят. А това не е ли логично за всяка една държава? Може би имат някакъв по специален проблем с болестта. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 септември, 2013 Сподели Публикувано: 27 септември, 2013 За болестта - не, точно обратното, нямат проблем и не искат да имат Страните с висок процент, от които ако идваш трябва да имаш ваксина са следните: Angola Benin Burkina Faso Burundi Cameroon Central African Republic Chad2 Congo, Republic of the Côte d’Ivoire Democratic Republic of the Congo2 Equatorial Guinea Ethiopia2 Gabon Gambia, The Ghana Guinea Guinea-Bissau Kenya2 Liberia Mali2 Mauritania2 Niger2 Nigeria Rwanda Senegal Sierra Leone Sudan2 South Sudan Togo Uganda Argentina2 Bolivia2 Brazil2 Colombia2 Ecuador2 French Guiana Guyana Panama2 Paraguay Peru2 Suriname Trinidad and Tobago2 Venezuela2 източник: http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2014/chapter-3-infectious-diseases-related-to-travel/yellow-fever#1948 За препоръка, не че съм бил там, но най-вкусния ром, който съм пил през живота ми е от Барбадос - Mount Gay - Extra Old Останалите ти теми дори да останат празни, ще се надявам да ги попълниш като се върнеш 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 3 декември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2013 Оказа се, че има един Конкорд за разглеждане в Барбадос, странно малко, изненада ме. http://www.barbadosconcorde.com/ Още не съм сигурен дали ще го вместя. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 декември, 2013 Сподели Публикувано: 3 декември, 2013 Оказа се, че има един Конкорд за разглеждане в Барбадос, странно малко, изненада ме. http://www.barbadosconcorde.com/ Още не съм сигурен дали ще го вместя. О, да. Даже от каквото съм чел е от най-добре поддържаните експонати. Доста от самолетите на Air France и British Airways ръждясват по някакви знайни и незнайни летища. Интересувах се от този на Хийтроу, буквално е бутнат до един склад на BA за да не се плаща наем за присъствието му... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 декември, 2013 Сподели Публикувано: 3 декември, 2013 Конкорд е летял до Барбадос по някое време, затова. Барбадос е едно от традиционните места за почивка на англичаните. Връзка към коментар
akair Публикувано: 3 декември, 2013 Сподели Публикувано: 3 декември, 2013 Там има страхотни условия за гмуркане. В Бриджтаун (столицата) има интересна архитектура. Можеш да разглеждаш местна фабрика за ром. Можеш да отидеш и да видиш първото училище на Риана. Много си струва да се посети Ойстинс - на рибарското пристанище - в четвъртък и петък вечер става парти и готвят прясна риба (летяща, тон, блу марлин, ...). Чакането при най-известния готвач може да стигне и 40 минути... По западното крайбрежие са 5* хотели и там май няма почти нищо интересно. Може би с изключение на Холтаун... Но май самата разходка до Холтаун с техните автобуси е атракция само по себе си... А като стана дума за транспорт - опитай ЗР-ите, но гледай да си без семейството, че карат малко бясно - нещо като нашите маршрутки... Между Бриджтаун и Ойстинс е Ст. Лорънс Гап - там има барове и дискотеки... 3 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 3 декември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2013 Четох за Ойстинс, но няма да ме огрее за съжаление. А да препоръчаш някой красив плаж? Също из централната част има поне 3-4 резервата/ботанически градини, бил си в някоя, не знам какво да очаквам, за това питам? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 7 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2014 Ето какво успяхме да вместим за краткото време на Барбадос St. Nicholas Abbey където може да видите как се прави ром Bathsheba, на по-бурният източен бряг Welchman Hall Gully и малко плаж накрая - Rockley Beach, други плажове (Crane beach и Bottom Bay) се борят за титлата 'най-красив', но нямаше време за тях. 18 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 7 април, 2014 Сподели Публикувано: 7 април, 2014 Цветът на водата е нечовешки! 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 7 април, 2014 Сподели Публикувано: 7 април, 2014 (редактирано) А мен белият цвят на пясъка ме грабна Редактирано 7 април, 2014 от mililia Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 април, 2014 Сподели Публикувано: 7 април, 2014 (редактирано) А мен белият цвят на пясъка ме грабна То всъщност има пряка връзка между цвета на пясъка и цвета на водата, доколкото все пак водата има висока степен на прозрачност. И там, където има бял пясък, водата обикновено изглежда изумрудена, поне на плиткото. Има например на Тасос един плаж със снежнобял, мраморен пясък (наблизо е и кариерата за добив на мрамор) и там цветът на водата е такъв и се различава от цвета на другите плажове. Редактирано 7 април, 2014 от Фичо 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 април, 2014 Сподели Публикувано: 7 април, 2014 Белия пясък доколкото знам по тия дестинации се дължи основно на коралите. На места дори има цели парченца корали по крайбрежието. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 7 април, 2014 Сподели Публикувано: 7 април, 2014 Местните се шегуват, че слънцето по цял ден се оглежда във водата и това прави цвета й толкова невероятен... 4 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 8 април, 2014 Сподели Публикувано: 8 април, 2014 Макар и късно включващ се, да отбележа (или попитам), че в България май вече няма къде да си направиш ваксини против екзотичните болести... Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 8 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 8 април, 2014 Не съм чул нищо такова, би трябвало да си работи центъра по заразни и паразитни болести Телефон:02 944 6999 http://www.ncipd.org/?page=41 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 8 април, 2014 Сподели Публикувано: 8 април, 2014 Да де, ама нямали вече такива ваксини. Така ми каза един приятел, който наскоро се върна от Занзибар. Връзка към коментар
Karik Публикувано: 8 април, 2014 Сподели Публикувано: 8 април, 2014 Да де, ама нямали вече такива ваксини. Така ми каза един приятел, който наскоро се върна от Занзибар. Най-добре се обади директно или ако имаш път мини от там (на Янко Сакъзов с/у парк Оборище), доста са наясно с нещата и знаят какво правят. По принцип няма вариант да нямат ваксини. Като член на ООН и с офис на СЗО у нас, не виждам вариант такива ваксини да лиспват. Има вариант да те карат ти да си ги купиш и те да ти ги бият и консултират, но при жълта треска например има строги изисквания. Ваксините обикновено са на големи компании представени у нас - ГлаксоСмитКлайн, Рош и т.н. така че могат да се намерят без проблем. Твоят приятел за Танзания са му искали жълта книжка (за жълта треска) а в БГ се издава само от центъра по заразни болести. 1 Връзка към коментар
vesi Публикувано: 8 април, 2014 Сподели Публикувано: 8 април, 2014 (редактирано) По принцип няма вариант да нямат ваксини. Като член на ООН и с офис на СЗО у нас, не виждам вариант такива ваксини да лиспват. За съжаление- има. Аз, например от декември до началото на март им звънях за ваксина за Жълта треска, и те нямаха. Все я чакаха "началото на другата седмица"... така или иначе не я дочакахме Така че, бих препоръчала доста преди да заминавате за рискови дестинации, да се информирате, относно наличността на ваксини пп. Много се надявам, това да е било инцидентен случай и да няма други оплаквания за липса на важни медикаменти. Иначе, дамите по телефона бяха изключително любезни и изчерпателни с информацията, която поисках Редактирано 8 април, 2014 от vesi Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 април, 2014 Сподели Публикувано: 8 април, 2014 (редактирано) Ваксини за жълта треска има в аптечните мрежи в България, ако трябва се поръчват от склад, жена ми така купи, беше някаква френска марка, ако трябва ще я попитам. Купува се и после се отива да се сложи в клиника, която е оторизирана да издава "жълти книжки", всеки си я намира по местоживеене. П. П. Понеже темата е за Барбадос, се сетих, че за Карибските острови не се изискват и не са нужни никакви ваксини. Редактирано 8 април, 2014 от FlyTraveler Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 8 април, 2014 Автор Сподели Публикувано: 8 април, 2014 Ваксини за жълта треска има в аптечните мрежи в България, ако трябва се поръчват от склад, жена ми така купи, беше някаква френска марка, ако трябва ще я попитам. Купува се и после се отива да се сложи в клиника, която е оторизирана да издава "жълти книжки", всеки си я намира по местоживеене. П. П. Понеже темата е за Барбадос, се сетих, че за Карибските острови не се изискват и не са нужни никакви ваксини. В Хаити май има опасност от Малария. Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Попаднах на една пакетна цена от Англия за 7 дни, закуска и вечеря в 3 звезден хотел близо до плажа Дувер (малко мизерен ми изглежда) и полети през Март 2016 за 570 паунда на човек за ходилите до Барбадос, това добра цена ли е за това,което е включено? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега