Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Георги Матеев

През януари ми предстои наемане на кола в Мексико, но никъде не мога да намеря достоверна информация дали може да се мине с българска шофьорска книжка или задължително трябва да се извади международна. Някой да знае повече по този въпрос?

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

През януари ми предстои наемане на кола в Мексико, но никъде не мога да намеря достоверна информация дали може да се мине с българска шофьорска книжка или задължително трябва да се извади международна. Някой да знае повече по този въпрос?

По принцип аз четох, че щом имената са изписани на латиница, няма нужда, но по-добре изпрати имейл до компанията, от която наемаш.

Връзка към коментар

Може да се мине с българска.

Връзка към коментар

Почти. Живях 3 месеца по работа в Мексико (Гуадалахара) преди няколко години и ми беше предложена служебна кола, без да имам друга книжка освен българската такава. Аз обаче предпочетох да живея и да се возя с едни колеги българи и не карах. Те си караха служебните коли с българските книжки и не съм чула да са имали проблеми.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 8 месеца по-късно ...

Здравейте

Новак съм ......

Моля за инфо кога а добрите месеци за почивка на Ривиера Майя .Чета доста противоречива информация за дъждовния период .

Аз мислех , че дъждовния период отминава след средата на Ноември ???

Благдаря предаврително !

Редактирано от cck
Премахнато име на агенция
Връзка към коментар

Дъждовният сезон е от юни до ноември, като август, септември и октомври има вероятност за урагани.

Ние бяхме юни - прогнозата беше, че всеки ден ще вали, но точно обратното не падна една капка дъжд в Канкун. Само на ЧиченИца валя поройно в продължение на 1 час. Иначе "сухият сезон" е от декември до май, като до април се води висок сезон и цените са доста по-солени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Привет магеланци! Имам въпрос отностно валутата. Можем ли да използваме щатски долари или задължително трябва да обменим мексиканско песо? Може би е добре да кажа , че отиваме на Playa del Carmen :)

Връзка към коментар

Ами, ние навсякъде плащахме в мексиканско песо. Предполагам, че тук-там ще може да платите в долари, но курсът въобще няма да е добър за вас. Цените като цяло са в песо като само в сувенирни магазини съм виждала цени и в долари. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Бодвам тук  - http://www.cancunmap.com/cancun-vacation-planner.html

този направо безценен сайт за района на Ривиера Мая , има отговори на всички въпроси при планирането на пътуване в този регион .

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Може ли някой да ме посъветва кое е най- приятното време за пътешествие в Мексико? Имам предвид столицата и околностите- Теночтитлан, Куернавака и Пуебла. Това са целите ми за другата година.

Връзка към коментар

Първо, Мексико е голяма страна с различни климатични зони и в различни части от страната най-подходящия сезон за посещение е различен. Но като цяло, ако има сезон, който не е препоръчителен за цялата страна е нашето лято, в цялата страна това е дъждовния сезон. Дори и на Север, където като цяло е пустинно през летните месеци освен че е непоносима жега се изсипват проливни мусонни дъждове, които образуват сезонни реки.

Конкретно за Централно Мексико. Заради надморската височина в столицата и околностите рядко става непоносимо горещо, но и там лятото е дъждовно. Първия път бях в DF през декември и януари и за мен беше перфектно, през деня около 23-24, а нощен 7-8 градуса, без дъжд, с ясно небе. Втория път бяхме края на априли или началото на май, не помня вече и не ми се рови да търся точната дата, дневните температури  бяха около 26-27 а вечер 10-12, отново нямаше дъжд, но смога беше отвратителен и често небето не се виждаше, а и на моменти трудно се дишаше. Според мен, когато и да отидеш, конкретно в този район, няма да се сблъскаш с някакви екстремни температури, но през лятото(юни, юли, август, септември) може да те вали.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, muchachote каза:

Значи да  мисля за края на април- началото на май!

Като климатични условия, тогава е съвсем подходящо за посещение. Имай предвид, че заради надморската височина(над 2000м) в столицата и в Пуебла нощите температури целогодишно е възможно да паднат под 10 градуса вкл. и около нулата, дори и през деня да е било близо 30. В Сан Кристобал де Лас Касас, който е на подобна височина, ми се бяха случили температури от -1 градуса нощем, а денем беше 25. Добре е човек да е подготвен и да има 1-2 по-дебели дрехи, нищо че е в тропиците. Дебелите дрехи са полезни и за междуградските автобуси където климатиците охлаждат на макс.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте и  за много години! Започвам да търся самолетни билети за Мексико за периода Март - Април. Целта на пътуването е почивка с плажуване 🙂

Няколко бързи въпросчета:

1) Какви цени на билети най-ниско мога да очаквам, за да мога да се ориентирам приблизително? Насоки за търсене на билети 🙂

2) Препоръки за места за отсядане, Канкун отпада, тъй като не харесвам застроени и мега комерсиални курорти 🙂

3) март-април ок ли е като климатични условия

Благодаря ви 🙂

Връзка към коментар

Здравей, ето моето мнение 🙂

1) между 250 до 400 евро, в зависимост от промоцията 🙂 Аз съм взимала за 360 евро на Луфтханза (от Париж до Мексико сити и обратно), но съм виждала и доста по-добри цени. Важното е да внимаваш да няма прекачване в САЩ (ако нямаш виза)

2) най-много ми харесаха Guanajuato и Baja California Sud

3) би трябвало да е добре - аз ходих през май, когато започва дъждовния сезон в част от Мексико, но пък не ме валя нито един път

Връзка към коментар
преди 7 часа, Salsam каза:

Здравейте и  за много години! Започвам да търся самолетни билети за Мексико за периода Март - Април. Целта на пътуването е почивка с плажуване 🙂

Няколко бързи въпросчета:

1) Какви цени на билети най-ниско мога да очаквам, за да мога да се ориентирам приблизително? Насоки за търсене на билети 🙂

2) Препоръки за места за отсядане, Канкун отпада, тъй като не харесвам застроени и мега комерсиални курорти 🙂

3) март-април ок ли е като климатични условия

Благодаря ви 🙂

Мексико голямо, ако визираш престой на полуостров Юкатан - топ мястото е остров Holbox, следвано от друг остров Isla Mujeres. Ако държите да сте на сушата, вижте Пуерто Морелос, Тулум, Акумал, Махахуал.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.