Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 3.11.2023 г. в 15:38, Mihaela Dudovska каза:

Значи, не трябва да плащам нищо, когато се прибирам към вкъщи? Има ли проблем това, че ще вляза и изляза 2 пъти в рамките на 3 седмици?

Ние летяхме до Мексико, няколко дни по-късно до Гватемала и след това влязохме с лодка от Белиз в Мексико и платихме такса. При полета от Мексико към Европа не сме палщали отново, беше включено в цената на билета.

Публикувано:
преди 6 часа, muchachote каза:

Кое приложение за поръчка на такси е най- използваното в Мексико?

Аз ползвах Убер. На летище Канкун картелът на такситата държи много високи цени и не допуска коли на Убер. Пред хотелите от Зоната Убер също не могат да спират, ако наоколо има таксита. Моят шофьор ме помоли да се правим, че сме познати, за да не му саздадат проблеми такситата. Спря ми на летището на място, което не е до вход на терминал. Не зная как е в останалата част на Мексико.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 25.01.2023 г. в 8:50, funny каза:

За пътуващите към Мексико пушачи :  "Мексико налага един от най строгите закони против тютюнопушенето в света"  . Повече тук и тук

Новия закон е влязъл в сила на 15.01.2023 и с две думи : не може да се пуши никъде (почти).

Знаете ли как стои въпросът с електронните цигари (iqos и др.)?

Публикувано:

Здравейте,гледам полети от Истанбул до Канкун.На отиваме ми дава 18 часа директен полет ,а на връщане около 12 ч.Някой летял ли е тази отсечка и това действително ли е така?

Публикувано:
преди 4 минути , moli84 каза:

Здравейте,гледам полети от Истанбул до Канкун.На отиваме ми дава 18 часа директен полет ,а на връщане около 12 ч.Някой летял ли е тази отсечка и това действително ли е така?

Да, на отиване се отива до Мексико Сити и има престой в самолета докато слязат пътниците, които са за Мексико сити и се качат новите пътници. След това се отива до Канкун.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря. От къде търсите хотели освен от букинг там. По скъпи са от Малдиви...имаме бюджет от около 5000 лв за двама възрастни и дете и няма хубави хотели на плажа за периода коледа ,нг..

Публикувано:

В коментар на едни блогъри бях чела, че за Коледа и НГ цените в Мексико са петорно десеторни - хотели, коли под наем, услуги.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , moli84 каза:

Благодаря. От къде търсите хотели освен от букинг там. По скъпи са от Малдиви...имаме бюджет от около 5000 лв за двама възрастни и дете и няма хубави хотели на плажа за периода коледа ,нг..

priceline.com

expedia.com

tui.de

agoda.com

Публикувано:
преди 3 часа, moli84 каза:

Мексико изобщо  не е евтина дестинация. Ако се търсят хубави хотели, дори без да е нова година си е скъпо. 

Сега погледнах в Канкун за началото на декември, хотел 5 звезди, пълен пансион за седмица има само един за 4к и другите са по 5к и нагоре и това само за двама възрастни.

Аз бих погледнал съседните Куба или Доминиканска република.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, moli84 каза:

Ако можеш, вземи си пакет  от tui или др. За 2 дни ол ин за 1 човек в тризвезден хотел, с недобри условия, в не най-добрата част на Зона хотелиера,  платих  над 700 долара. И код за Букинг нямах. А не бяха празници, в началото на март.

И, за да е на макс гадостта, морето беше пълно с водорасли. Като гледам снимки от Карибите, се питам аз къде попаднах. Това на Малдиви няма как да се случи.

Публикувано:

Попаднах на сравнително евтини билети за този период на турските авиолинии /5200 лв за трима/ започнах да проучвам хотелите и съм на път да се откажа ..безопасно ли е хотела да не е на първа линия да се върви пеша ? Мисля са разделим престоя на две едната част в Тулум,другата в плая Дел Кармен или накъде наоколо,като вариант остава за едната част от престоя да е ол инклузив ,а за другата част да е по-нисък клас хотел,но ме притеснява най-вече безопасността 

Публикувано:

Цените са много високи, включително и за януари. Въпреки това, нещо на по- нормална пакетна цена може да излезе през iberojet, които имат два пъти редовни чартъри от Мадрид. Пуснаха даже и промоция на билетите вчера. Аз букнах едни билети през Air europa,но категорично не търся хотел. Ровейки за нощувки, направо ме заболя глава от цените на хотелите, а all incl. дори и в 4звезди хотели имат доста негативни оценки. 

Публикувано:
преди 3 минути , moli84 каза:

Попаднах на сравнително евтини билети за този период на турските авиолинии /5200 лв за трима/ започнах да проучвам хотелите и съм на път да се откажа ..безопасно ли е хотела да не е на първа линия да се върви пеша ? Мисля са разделим престоя на две едната част в Тулум,другата в плая Дел Кармен или накъде наоколо,като вариант остава за едната част от престоя да е ол инклузив ,а за другата част да е по-нисък клас хотел,но ме притеснява най-вече безопасността 

В момента имат много добри цени tap portugal, iberojet, Air europa. Погледни и тях.

Публикувано:
преди 8 минути , liliya каза:

В момента имат много добри цени tap portugal, iberojet, Air europa. Погледни и тях.

Около Коледа е абсолютно безсмислено такъв полет, защото достигането до Европа изобщо не е евтино, а и се налага поне 1 нощувка.

Iberojet e Wizz за дълго разстояние. Ужасно много негативни отзиви има, като най-много са точно най-лошите отзиви.

Публикувано:

Възможно е . Моите билети са за януари и до Мадрид взех по 20лв на посока. Така, че ми се върза доста бюджетно, имайки предвид, че бях обвързана с конкретни дати.

Публикувано:
преди 50 минути , moli84 каза:

Ако нямате билети спокойно може да се откажете. Или да смените идеята и вместо олинклузив да си изберете местни хотелчета и обикаляне сами...

Не е такъв голям проблем безопасността, но по принцип не е евтино.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз получих промоция за тези полети,но януари не ме устройва като дати тази година,имаме седмокласничка и не ми се иска да я водим по плажове,а после да и се взима акъла,даже за априлската ваканция има супер предложения ,но ще я запълнил със сборници по математика 😂

Общо взето освен 18 часовия полет на отиване ,Мексико продължава да трупа негативи за мен 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , moli84 каза:

И аз получих промоция за тези полети,но януари не ме устройва като дати тази година,имаме седмокласничка и не ми се иска да я водим по плажове,а после да и се взима акъла,даже за априлската ваканция има супер предложения ,но ще я запълнил със сборници по математика 😂

Общо взето освен 18 часовия полет на отиване ,Мексико продължава да трупа негативи за мен 

Вземете полет до Хавана и връщане от Канкун, има вътрешни полети с viva Aerobus за по 150 евро на човек, така ще спестите дългия полет на отиване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз също бих казал моето мнение за Канкун - не е нищо особено. Аз не бих се върнал ,а бяхме в много хубав хотел. За плаж има къде къде по хубави места по света, да не говорим, че цените и там са станали прекалено високи, за това което се предлага - не си заслужава. 

Иначе столицата Мексико сити е супер, мн история , хубави места за хапване с хубава текила и мариачи да ти свирят , столицата беше супер за мене. 

И между другото Канкун изобщо не е толкова безопасно 

• Харесвам 1
Публикувано:

Януари пътувах с Търкиш до Канкун. Някои нощувки запазих през Агода, а други през сайтовете на хотелите. Според както беше най-изгодно. Но да, скъпичко си беше настаняването в ризортите. Иначе относно безопасността, никъде не сме се чувствали застрашени.

Публикувано:

Туристическо Мексико е скъпо вече за Източна Европа . Туристическата такса в хотелите е над 20% , нормалните ризорти ( разбирай стаи без плочки/гранитогрес  в спалнята ) са на цени над Западна Европа. Причината е ясна : ордите американци, за които е нормално да изкарат един уикенд на един хвърлей разстояние на подобни цени + увеличените туристически данъци. С откриването на новото летище в Тулум , цените ще са дори повече нагоре в известният туристически район.

Публикувано:

Сега хвърлих един поглед.

Reizen naar Mexico | TUI

Ами, 1300-1700 евро с полети от/до Амстердам и 5* хотел олинклусив на мен не ми се вижда скъпо.

Да, около Нова година цените са почти двойно, ама то и във Велинград е така.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, искам да попитам някой, който скоро е летял до Мексико как стоят нещата с този миграционен формуляр, който трябва да се попълва, тъй като от страницата на министерството ми дава грешка на линка, който трябва да отвори формуляра. Проблем ли е ако го нямаш попълнен? На летището може ли да се попълни? Общо взето всичко, което знаете около този формуляр ще ми бъде от полза. Благодаря предварително!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.