Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 9 часа, Alsie каза:

Здравейте, как стои въпросът с картите за интернет? Има ли магазини в близост до летището в канкун, откъде могат да се закупят? Благодаря😊

Ние ползвахме SIM карта с мобилен интернет план Амиго на Telcel с 3 GB data и неограничено ползване на Facebook, Messenger, WhatsApp, Twitter, Instagram, Snapchat; с неограничени минути в Мексико, към САЩ и Канада. За 12 дни този пакет ни беше достатъчен. Картата може да се купи от официален Telcel storе, също от магазини Oxxo (според информация от нета взимат такса 150 песос за активация) и магазини 7-11 (без такса за активация). 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Идвам да докладвам 2 различни ситуации при кацане в Мексико. В Канкун един любезен мъж ми пльосна печата за 180 дни след 2секунден разговор без дори да ме попита къде ще отсядам и тн. Днес се завърнах в Мексико през Мексико сити.. и бях обстойно разпитвана, нямах достатъчно резервации според нея и едва ме допусна в страната. Накрая с нежелание ми даде само толкова дни колкото ще седя. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой правил ли е обиколка на Юкатан с рейсове?

Идеята е обиколка по СЗ бряг, да се свижим от Тукстла до Канкун?

Иначе имаме към 800км ненужно каране или много тъпа друга лигистика. 

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Сега видях, че FMMD не е нужен според предходни мнения тук. Бихте ли потвърдили все пак?

-----

Нужен ли е попълнен формуляр FMMD за влизане в Мексико?

Следвам описаните стъпки на тази страница:

https://www.gob.mx/inm/articulos/forma-migratoria-multiple-digital-fmmd

Попълвам данните ми от паспорта, но ми дава грешка: "Information Not Found."

Опитах и през https://www.inm.gob.mx/spublic/portal/inmexfmm.html

Регистрирах си паспорта в системата. Когато дам да ми създаде FMMD:, пак ми дава грешка..

Някой сблъсквал ли се е с този проблем?

Летим до Канкун, а се връщаме от Ню Мексико. 

Получхи си VisiTAX Code. С FMMD нямам успех...
image.png.5dd02fb85c3881304f4258023bec66e4.png

Редактирано от s g
прочетох други мнения по-назад
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Моето лично мнение е, че ако търсите предимно плаж и нощен живот - Канкун е мястото. Близо до летището (но и по-далеч от руини и атракции).
Ривиера Мая/Плая дел Кармен е по-семейно ориентирано, но също така по-лесно да се стигне до атракциите, руините и прочие. Зависи какво търсите. 

Което и да изберете, няма да сбъркате. Моят съвет обаче е, ако се спрете на all inclusive, престоят ви да НЕ съвпада с пролетна ваканция/завършване на гимназисти и колежани. Тогава е едно голямо мазало, освен ако резорта не е adults only.

За мен отсядане на ивицата е важна, но моето мислене е до голяма степен повлияно от много години живот в Северна Америка. Не бих избрала нещо друго точно там.

Връзка към коментар

Аз исках да усетя и двете плажни ивици, затова направих нощувки на Плая Парома в Catalonia Playa Maroma /беше много спокойно, озеленено и цветно/ и в Канкун в Royal Sands /по-шумно и бетонирано, но с чудесна гледка и атмосфера/. Останах доволна от избора си.

Връзка към коментар
преди 17 часа, era123 каза:

Въпрос към форумната мъдрост. 

Къде е по-добре за плаж и изобщо от към живот? Канкун или Плая де Кармен?

Ако на Канкун, къде? На ивицата предполагам. 

Всъщност ако търсите плаж с шнорхелинг, корали и рибки - Puerto Morelos. Беше по-хубаво и богато от Cozumel, само нямаше морски звезди. Заслужава си да се посети в района и Sac Actun, нямаше много общо с другите сенотета които посетихме - подводни свързани пещери със сталактити и сталакмити, много е красиво. Имат групови и индивидуални турове (много скъпи). Бяхме следобед и поискахме групов тур, като дойде часа си бяхме само ние двамка 🙂 Водача доста се постара и си заслужи бакшиша 🙂  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Понеже не ме бива за писател, няколко сухи факти.

Първите 2 седмици на Юни става за ходене на Юкатан. Доста е топло, но вали много рядко и привечер. Суха силно от морето. 

Тълпите са доста малки, дори на чичен ица. 

Рейсовете АДО са много добра опция за придвижване. Сравнително на време и от всякъде до всякъде. 

Плаща се с карта в големите градове и хотели. Сергии в кеш. 

7/11 и оххо супермаркет с карта няма драма. 

Извън градовете по пътищата на няколко места роуминга на юк сим карта не работи. 

Дори на мех върджин мобил, която ползвах за нет не работеше (тя е виртуален оператор с вътрешен роуминг). Бг а1 сим имаше обхват, но не ѝ нет. Също и на есим от револют. 

Felipe Ángeles International Airport е ново и много красиво летище. Най-якото лого, което съм виждал. 

RJlogogobaifa.png

Юбер работи в Мексико сити и Канкун. 

Банкоматите имат такса теглене от 2.50 до 19.50 лв.

На място долара е от 16 до 17.50 песо. При 18.50 фиксинг. 

Бирата е малко по-скъпа от БГ, от 4.50лв за 350мл. 

Коктейли от 15 лв. 

Най-евтините такоси (всяко е 3 хапки) 2.20лв. Трябват си 5-6 за наяждане. 

Като цяло по тур капани храната е скъпа, напр 30 лв за дюнер. 

Супа от 10лв нагоре. 

Цените са си съвсем европейски, аз очаквах да е доста по-евтино. 

Хората са пичове и не говорят английски. Ще ви трябва поне малко испански.

Пирамидите са супер. 

Сан Кристобал де лас касас е много приятно градче. 

Другите градове са скучни, спиш и бегаш. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.