Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 15 минути , Ивайла каза:

Мнооого мерси! И още един въпрос - basic тарифата им с ръчен багаж от 10 кг не крие неприятни изненади, нали?

Помня, че моят багаж го мериха и излезе 11 кг. Добре, че на Моника багажът беше по лек, та служителката реши да ги бройм заедно по 10 кг на куфар. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Ивайла каза:

Някой пътувал ли е скоро с Aero Mexico?  Харесала съм си едни билети за след месец, но нали са във фалит и се чудя доколко мога да разчитам, че ще тръгна и най - вече - да се върна.

Пътувахме с тях за нова година. Всичко си беше ок

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

вчера се върнах от Мексико. Останах с много добри впечатления от страната, като основно бях в не толкова туристическото тихоокенаско крайбрежие.

Както и да е.

Имам SIM карта с останали в нея 4,80 GB интернет. Картата е на техния оператор TELCEL

Подарявам картата на човек който ще пътува за Мексико.

Валидността на картата е до 27 02 2022 г.

P.S. Моля админите ако преценят че поста ми не е за тук, да го изтрият или преместят в правилната тема.

Връзка към коментар
преди 9 минути , bledo каза:

Здравейте,

вчера се върнах от Мексико. Останах с много добри впечатления от страната, като основно бях в не толкова туристическото тихоокенаско крайбрежие.

Както и да е.

Имам SIM карта с останали в нея 4,80 GB интернет. Картата е на техния оператор TELCEL

Подарявам картата на човек който ще пътува за Мексико.

Валидността на картата е до 27 02 2022 г.

P.S. Моля админите ако преценят че поста ми не е за тук, да го изтрият или преместят в правилната тема.

Здравейте, ние тръгваме на 24ти, ако няма хора, който пътуват преди нас, бих я взела за всеки случай, ако не успеем да си купим от летището,

Връзка към коментар
преди 3 минути , Ивайла каза:

Здравейте, ние тръгваме на 24ти, ако няма хора, който пътуват преди нас, бих я взела за всеки случай, ако не успеем да си купим от летището,

Няма проблем да Ви я изпратя.

Пишете ми на лично .....

За съжаление ще можете да я ползвате само 1-2 дена.

Като информация - с най-добро покритие е точно този оператор - TELCEL.

Търсете да си закупите план AMIGO  8 GB - само данни, като трафика към Facebook, WhatsApp не се отчита.

4G връзката е с много добра скорост

Цената за пакета от 8 GB е 500,00 MXN и 79,00 MXN за пластиката - общата сума става 579,00 MXN

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Достатъчно подробни пътеписи има за Мексико, затова няма да описвам моето пътуване. Но тъй като ползвах доста информация, искам да дам моите 5 стотинки.

Бяхме десетина дни из Юкатан. По стечение на обстоятелствата не видяхме много, но все пак искам да споделя, че за мен Мястото по крайбрежието е остров Holbox, който мексиканците произнасят Холбош. 

Цените в цяло Мексико  се вдигат всеки ден. За 3 дни на острова трансфера до летище Канкун се вдигна два пъти. Ферибота е бил 80 песос миналата година, сега е 220, поне вчера беше толкова. 

Но карибското синьо и вкусната храна си заслужават дългия полет. 

Най - красивия плаж в Мексико видяхме на Холбош. Следобед водата се отдръпва и се получава нещо като пясъчна пътека с море от двете страни - като алея за разходка по средата на морето... Прекрасни гледки, но те са си характерни за Карибите. В допълнение и вкусната храна, навсякъде страхотно аранжирана. Завиждам благородно на всички, на които Мексико предстои:)

Screenshot_20220308-170604.jpg.94cdc297a0aa9a7d15fb544fb580decd.jpg

IMG_20220305_151008__01.jpg

Screenshot_20220308-170400.jpg

Screenshot_20220308-170337.jpg

Screenshot_20220308-170306.jpg

Screenshot_20220308-170246.jpg

Screenshot_20220308-170210.jpg

Screenshot_20220308-170230.jpg

Screenshot_20220308-165959.jpg

• Харесвам 28
  • Браво 1
Връзка към коментар

Здравейте, предстои ни пътуване из Юкатан и този път съпругът ми ми е поверил отговорната задача да планувам (винаги той го прави изцяло) 

Та, искам да питам тези от вас, които вече са били... в края на престоя ни планувам 3 нощувки на остров Holbox и от няколко дни се чудя дали не са много за там? 

Връзка към коментар

Зависи от интересите ви , но острова е най-хубавото плажно място в Юкатан. 3-5дни престой там са идеални. Ако обичате плажовете , оставете престоя там за финал 👍.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, stanislavpp каза:

Зависи от интересите ви , но острова е най-хубавото плажно място в Юкатан. 3-5дни престой там са идеални. Ако обичате плажовете , оставете престоя там за финал 👍.

Такава ми е идеята-след обикалянето (Мерида, Ваядолид и всички околности) да си оставим малко "чил" за финал преди връщането в реалността. Благодаря ви. 

А планктона нощно време вижда ли се наистина или да си взема въображението😂

Връзка към коментар

Ние направихме точно така - след Валядолид и Мерида последните 3 дни бяхме на Холбош. Първо не бяхме очаровани, но щом стигнахме до плажа, разбрахме защо е Мястото и не ни се тръгваше. За планктона - вижда се нещо, като се размърда водата. Интересно е някой като плува, как се образува ореол около него... Силата зависи от фазата на луната и в момента точно не е сезон. Последната вечер докато се разхождахме по плажа една двойка ни загледа  и заговори - жената се оказа българка, от една година живее на острова и дава хотели под наем. Каза, че за първи път чува българска реч  - за късмет ние бяхме първите сънародници, които среща там, въпреки че доста българи ходят. Поредното доказателство, че светът е малък:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ивайла каза:

Ние направихме точно така - след Валядолид и Мерида последните 3 дни бяхме на Холбош. Първо не бяхме очаровани, но щом стигнахме до плажа, разбрахме защо е Мястото и не ни се тръгваше. За планктона - вижда се нещо, като се размърда водата. Интересно е някой като плува, как се образува ореол около него... Силата зависи от фазата на луната и в момента точно не е сезон. Последната вечер докато се разхождахме по плажа една двойка ни загледа  и заговори - жената се оказа българка, от една година живее на острова и дава хотели под наем. Каза, че за първи път чува българска реч  - за късмет ние бяхме първите сънародници, които среща там, въпреки че доста българи ходят. Поредното доказателство, че светът е малък:)

Да, наистина е малък. И ние сме срещали българи на невероятни места 🙂 А с кола под наем ли се придвижвахте? Възнамерявам да наемем още от Канкун, за да обикаляме и да я паркираме в Чикила докато сме на острова, но не знам дали това е най-доброто решение. Благодаря ви за отзивчивостта

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , Насам_натам каза:

Да, наистина е малък. И ние сме срещали българи на невероятни места 🙂 А с кола под наем ли се придвижвахте? Възнамерявам да наемем още от Канкун, за да обикаляме и да я паркираме в Чикила докато сме на острова, но не знам дали това е най-доброто решение. Благодаря ви за отзивчивостта

Ние точно така направихме, оставихме колата в Чикила.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Със сигурност с кола е в ПЪТИ по - удобно. На място е ужасно скъпо. Аз исках да наемем кола оттук, струваше 600 долара за 11 дни с пълна застраховка, на самото летище можеше да наемем пак за толкова от местна агенция, пак с пълна застраховка, но сам воинът не е воин в този случай, На място наехме за един ден и струваше 90 долара, да не говорим, че едва намерихме - има огромно търсене и почти никакви коли, В Тулум средна цена 110 долара, никаква възможност да се пазариш. Как успяхме за 90, не знам. Да не говорим, че пътя от Мерида до Чикила е безкраен, климатиците са супер силни и както бях завита с плажната кърпа през глава , свърших с температура. Добре, че не пътувахме на следващия ден и имаше време да ми мине.

Всичко това с уговорката, че се върнахме на 8ми март. 

Връзка към коментар

Леле, аз не възнамерявах да резервирам от тук, тъй като се притеснявам дали всичко ще е ок с пристигането ни до там.(покрай последните 2г на несигурност, а и новата ситуация съм доста пестелива откъм очаквания и предпазлива откъм резервации и предплащания) Ние трябва да кацнем в Канкун на 24 март

Връзка към коментар

Е, поне кола под наем рядко се предплаща, дори и карта за гаранция не съм оставял. Резервирайте предварително, че после може да няма.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здрвейте отново, надявам се да не ставам досадна, но тук намирам най-полезна информация, за което оше веднъж искам да благодаря на отзовалите се. 

Кой е най-добрият начин за придвижване от летището на Канкун?(кола ще вземем в последствие) има ли "копърки", от летището ли се наема такси или спираме отпред някой? Може би е важно да уточня, че кацаме в 11ч вечерта. 

Връзка към коментар
преди 47 минути , Насам_натам каза:

Здрвейте отново, надявам се да не ставам досадна, но тук намирам най-полезна информация, за което оше веднъж искам да благодаря на отзовалите се. 

Кой е най-добрият начин за придвижване от летището на Канкун?(кола ще вземем в последствие) има ли "копърки", от летището ли се наема такси или спираме отпред някой? Може би е важно да уточня, че кацаме в 11ч вечерта. 

От летището докъде? Вижте на сайта на ADO  - има разписание от различни  терминали до различни дестинации. Между терминалите има безплатен шатъл. 

Връзка към коментар

Не знам сега как , но преди три години около полунощ бяха последните полети  и после затваряха летището за няколко часа. Ние същи бяхме с късен полет и си хванахме такси и нямахме никакви проблеми, имаше нещо като рецепция ( незнам как точно да го обясня) пред изхода на терминала, казахме колко човека сме и за къде пътуваме и таксито се появи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 19.03.2022 г. в 11:05, Насам_натам каза:

Тъкмо букнах трансфер за четирима от летището до хотела ни в Канкун за 23 евро общо (стори ни се добра цена, вероятно има и по-добри варианти) през WelcomePickups. Може да го погледнеш като опция. Също сме с късен полет. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Заслужава ли си 2-3 дни отскачане до Белиз в комбинация с 7-10 дни пътуване по Юкатан, като кацането е в Канкун и обиколката е с кола под наем?

Идеята ми е с колата под наем до границата с Белиз, оставяне там колата на паркинг и сухоптно да отида в Белиз.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.